""Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *135*""

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Hepi fa reteta aia cu jumate lapte crud, jumate fiert si iese lapte batut de casa bun-bun. Garantat!!! Eu ii faceam la fata cate un borcanel de-ala de Nestle cat sa pape o singura data.

M-ati facut curioasa cu ingredientele din iaurturi. Abia astept sa ma pierd intr-o zi la raftul de lactate

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

liliacule - te . cat lapte tb sa pun? pe urma pot sa pastrez un borcanel din asta si sa il ameestec cu lapte ca sa iasa iaurt la paratul ala al meu? merci mult .

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Poti incepe cu 50 ml crud+50 fiert si vezi ce-ti iese
Eu acum nu pot sa-ti zic pe cantitati ca pun din ochi. Iau borcanu, trasez o linie imaginara si stabilesc jumatatea. Apoi las la prins.
Da, pentru tura urmatoare eu pastrez pe fundul borcanului. Si se face mult mai rapid. Acum...nu stiu ce sa zic de jmecheria aia a Ukai...dar banuiesc ca procesul de executie e acelasi doar ca masinaria aia il urgenteaza putin.

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Hepi dar eu eram tare fericita ca tu ai o capra de incredere si din ea vei face iaurtelul. Ce s-a intamplat cu ea? La noi sunt iaurturi doar din lapte si fermenti selectionati de iaurt, dar de la firme locale, ori din BM, ori din satele din imprejurimi. Voi aveti doar brandurile mari de lactate? Incearca la un Kaufland, la un magazin de cartier, uita-te si la lapte batut, poate alea sunt fara. Aici sunt si iaurturi fara, dar oricum, eu intentionez sa-i dau lapte acru din lapte de vaca (deci lapte proaspat lasat 2 zile la temperatura camerei). Daca as avea lapte de capra as fi tare multumita.

Ralukus, salutare! nu-i dau ma din lapte de sursa ca doc mi-a zis dupa 1 an. in plus, nu mi se mai pare acum la fel de safe. in fine, fiecare cu tacaneala lui, dar am si eu un cui in cap cu enterocolitele si bacteriile si virusii si antibioticele si neprelucrarea laptelui....
sunt controverse si controverse, pareri si pareri. stii tu...
dar uite, mi-a dar fragutza o idee cu iaurtul si asa voi face.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Seara buna dragelor.

In meniul nostru cel mai bun si cel mai bun e iaurtul. Am gasit aici de capra, la magazin. Mie nu-mi place "ca are gust" asa cum are si mielul si nu pot manca DAR lui David ii place la nebunie. Cand nu gasesc in cate o zi ii dau de vaca si mananca dar nu cu acelasi entuziasm ca pe cel de capra.
Si nu scrie ca ar avea lapte praf in el.

Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Ia uite, Fraguta e mai generoasa
Te baga direct la litru.
Io-s mai fricoasa...asa ca fac cu picatura chinezeasca.
Are si ea dreptate, ca e bun si pt voi.

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Buna dimineata dragelor!

Poftiti la muuulta de toate felurile si pentru toate gusturile, ca la ce vreme e afara numai asta avem de facut.

Astazi am zi de umblat dupa frigider, cu copila dupa mine, aprin ploaie, asta e....imi vine sa plang, sincera sa fiu, dar tin steagul sus.

V-am pupizat.

PS: Monica multumim de pontul cu iaurtul, azi bag si eu un ochi la raft.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Neatza!! Daca Alex a dat cafeaua,eu dau ceva dulce si un ceai,o cana de laptic,ceva sa stam la taclale.Ca la vremea de afara nu avem decat sa exersam sa facem copii,numaram bani sau stam la taclale.Cum sotz e la munca si bani nu am,nu-mi ramane decat o optiune,cine se aseaza cu mine pe canapea sa barfim?Azi am chef de vorba,sper sa ma tina mult .Aaa,si mai este o optiune : sooomn ,dar asta numai daca vor picii nostri.

Lali de
Paul-Iulian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamideandrei spune:

buna dimineata si de la noi!
alex, multam de cafea, am si terminat-o! si la noi e o vreme de kko, si azi aveam zi de sala .
ioana , eram intr-o pasa proasta, promit sa nu ma mai ia gura pe dinainte
in alta ordine de idei, spuneti voi ca nu e bine sa ii dau branzica de vaci in fiecare zi? si lui andrei ii place asa mult; oare din lapte de vaca de la mamaia pot face iaurt jum fiert jum cru? e oare safe?
va pup si sa aveti o zi cat mai senina! ma duc sa mai caut ceva retete de papa, ca tare sunt in pana de idei

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Neata,

Hepi multumesc pt raspuns. Uite eu pana acum nu m-am gandit la partea asta cu iaurtul. Stiu ca exista unele bio de care zice si monica dar pe care eu nu le-am gasit ultima data cand am fost la magazin, in rest le-am citit pe toate si toate au lapte praf. Eu inca nu ii dau iaurt si de aia nu mi-am batut capul asa tare pana acum. Vezi, asta e avantajul ca suntem mai mici. Aflam deja de la voi ce si cum.

Raluk multumesc si tie pt explicatie. Pupam Alexutu' sa-i treaca.

Alex iti tin pumnii sa rezolvi cumva cu frigi. Cat despre tetine sa stii ca noi avem doar cu o singura gaura dar curgere rapida. Nu am alte modele in casa. La mine bea 180 ml lp cu 2 masuri de cereale cu acelea.

Noi am facut vaccinul de 6 luni aseara si am avut o noapte de pomina iar azi la 5 dimineata am bagat batista bebelusului ca se sufoca copilul. Aveti idee daca apa de mare e mai buna decat serul fiziologic pt desfundat nasul? Asta pt ca nu am reusit sa-l desfund de tot si nu vrea sa manance pt ca se sufoca. In rest e ok. Are 8.200gr si 67 cm. Multumesc.

Monica, mami fericita de RARES ANDREI (16.10.2009) BEBE
povestea nasterii micutului Rares Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamideandrei spune:

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Neata,

Aveti idee daca apa de mare e mai buna decat serul fiziologic pt desfundat nasul?

eu stiu ca da, sunt multe sortimente: nazomer e vreo 7 lei sau mai bun marimer spray care e 40 lei, sau ser fiziologic cu apa termana (eu folosesc isophy, de la Uriage). eu le-am folosit pe toate , inclusiv ser simplu, in functie de gravitate0 ...zilnic ser fiziologic, car are nasucul infundat rau sau mai multi mucuti Uriage (26 lei o cutie cu 18 minidoze). sper sa iti fie de folos

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Neata, everyone!
Inca mai astept raspunsul Techilei, dar daca din celelalte mamici "gratariste" stie cineva..cum se cheama treaba aia gonflabila, de unde e , cat costa, ce dimensiuni are?

Monikus, nu stiu daca ti-am mai spus, imi esti foarte draga, te vad ca pe o buna prietena si te admir ca pana acum ai avut putere...sper sa mai ai ..eu stiu ca ii pui ser sau apa de mare (sunt cam la fel), lasi cateva minute si dupa aia tragi cu batista...
Incearca sa misti un pic un pic mufa aia in nasul lui bebe, ca mucii uneori sunt undeva in spatele nasului.
Stiu ca exista un ser fiziologic cu apa termala Isophy, eu am luat de la Sensiblu o data, e ceva mai scump (cam 4-5 lei o fiola din aia mica de plastic), dar intradevar, aia mi s-a parut ceva mai grozava decat restul.
Noi inca nu am facut vaccinul de 6 luni (schema gratuita o facem noi), cica nu au ajuns inca de la centru.

Va pup.

--------------------------------------------

Am scos capul in lume!!
Mamica mandra de Rares-Costin : 4 oct 2009
Poze RARES
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Noi facem tot schema gratuita de vaccinuri,si pe cel de 6 luni il facem pe 27.Sper sa se poarte bine,la fel ca la primele doua,cand nu a facut febra,a papat bine si a dormit mult.Acum a adormit,dar noaptea trecuta a fost una grea.S-a trezit din ora in ora.Nu papa,dar smiorcaia pana puneam mana pe el si adormea la loc.Nici langa noi in pat nu a fost altfel.Micul santajost cred ca voia sa vada daca sarim imediat la scansetul lui .Eu ii pun in nasuc ser fiziologic si trag cu pompitza,dar el nu e mucios prea des.

Lali de
Paul-Iulian

Mergi la inceput