""Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *135*""
Raspunsuri - Pagina 10
aricelul spune:
Buna seara fetelor,
Lali - sper ca nu mai esti suparata
Cristina - nu ai de ce sa-ti faci griji, Emma e atat de draguta (ca doar are cu cine sa semene) incat Dragoselul sigur nu poate sa o uite usor ... si doar s-au si vazut ... deci clar o place ... si ca sa nu ma supar ca doar deh nu las eu fata asa usor cand stiu ca acolo e o "relatie serioasa" .... da-mi si mie reteta de ciocolata, ca mi-a facut Techila o pofta de cand cu linsul platoului .... bine nu vreau sa o supar pe Monica, ca din cate am inteles a facut o super prajitura ... poate cine stie ne face si noua o surpriza si ne da reteta
Fragutza - nici noi nu am reusit sa inlocuim nicio masa, deoarece mananca foarte putin ... de fapt fructele le mananca mai bine, dar la supa are zile si zile ...uneori mananca doar cateva lingurite, chiar daca se fac aproape 2 luni de cand am inceput diversificarea. Niciodata nu a mancat mai mult de 60-70ml si prin urmare o alaptez de fiecare data dupa ce mananca. E drept ca in ultimele 3 saptamani a luat doar cate 20 gr pe saptamana , dar asta e ...trebuie multa rabdare ...
Uka - pozele sunt superbe
_
Maria (28.08.2009)
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluk16 Hepi dar eu eram tare fericita ca tu ai o capra de incredere si din ea vei face iaurtelul. Ce s-a intamplat cu ea? La noi sunt iaurturi doar din lapte si fermenti selectionati de iaurt, dar de la firme locale, ori din BM, ori din satele din imprejurimi. Voi aveti doar brandurile mari de lactate? Incearca la un Kaufland, la un magazin de cartier, uita-te si la lapte batut, poate alea sunt fara. Aici sunt si iaurturi fara, dar oricum, eu intentionez sa-i dau lapte acru din lapte de vaca (deci lapte proaspat lasat 2 zile la temperatura camerei). Daca as avea lapte de capra as fi tare multumita. |
Ralukus, salutare! nu-i dau ma din lapte de sursa ca doc mi-a zis dupa 1 an. in plus, nu mi se mai pare acum la fel de safe. in fine, fiecare cu tacaneala lui, dar am si eu un cui in cap cu enterocolitele si bacteriile si virusii si antibioticele si neprelucrarea laptelui....
sunt controverse si controverse, pareri si pareri. stii tu...
dar uite, mi-a dar fragutza o idee cu iaurtul si asa voi face.
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
citat din mesajul lui hepilica numai fructe crude i-am dat maiei. doc imi spusese la inceput ca i le pot face coapte (merele), dar ca nu-i neaparat. nu i-am facut coapte pana acum. |
Si le dai pe razatoarea aia speciala sau le bagi la beibicuc? Eu i-am dat numai aburite si blenduite apoi, dar as incerca si crude sa vad dc ii plac.
Am o vaga impresie ca nu-i place consistenta la astea fierte, iese un fel de piure fff moale.
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
liliac1 spune:
Hai ca ma bag si io in discutia cu diversificarile
Fraguto poate ca schema respectiva zice ca se inlocuieste o masa complet...da' eu nu cred ca Natalix va renunta la desertul de la fiecare masa. Daca ai dat 3-4 zile fruct la masa de dimineata...poti veni cu legumele la masa de pranz. Fiecare masa cu desertul aferent
Noi acum, de cand cu cele raceli si cu diareea din dotare..am trecut la mancaruri de regim
Asa ca ne-am diversificat cu:
- dimineata: 1 mar copt+ 1 lgt de branza proaspata
- pranz: orez cu morcov
- seara : cereale
Si o tinem asa deocamdata.
De fiecare data fac cat imi iese si papa cat are chef. Tot de fiecare data ii dau
Hepi fa reteta aia cu jumate lapte crud, jumate fiert si iese lapte batut de casa bun-bun. Garantat!!! Eu ii faceam la fata cate un borcanel de-ala de Nestle cat sa pape o singura data.
M-ati facut curioasa cu ingredientele din iaurturi. Abia astept sa ma pierd intr-o zi la raftul de lactate
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
Ellenuta spune:
selen felicitari pentru mica plimbareata!! maine poimaine o ia la fuga.
kiki tare frumosi baietii tai!
ralucule multi!
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
Fragutza spune:
Aricelule, Liliana, multumesc mult! Hai, ca ma si gandeam ca o sa-i dau supa la 5 ani
Hepi, uite ca si Lilicu' are aceeasi reteta de iaurt. Sa incerci ca e bunutz tare!
Raluk, a facut febra puiul?
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
hepilica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Fragutza
Si le dai pe razatoarea aia speciala sau le bagi la beibicuc? Eu i-am dat numai aburite si blenduite apoi, dar as incerca si crude sa vad dc ii plac. Am o vaga impresie ca nu-i place consistenta la astea fierte, iese un fel de piure fff moale. If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma. |
merele si perele le dau pe razatoarea de sticla. maiei ii place mult marul si consistenta aia de la razatoare. iese altfel decat la beibicuc.
restul frictelor le fac la beibicuc.
azi spre ex i-am dat piure de fructe din mar, para, banana, piersica, mango (vreo 2-3 feliute) + 1 cupa cereale. le-am taiat feliute si le-am bagat pe toate la beibicuc. a iesit un piure excelent. daca e prea subtire, mai pun o cupa de cereale...
cand ii dau doar un fruct, il dau pe razatoare, ca la beibicuc tb mult ca sa faca piure...stii sa le prinda cutitul ala...am incercat, dar m-am enervat ca doar a tocat marul, l-a maruntit asa...nu l-a facut piure sau ca pe razatoarea de sticla.
piersica nu o pot face bine pe razatoare... sunt naspa piersicile astea...au o consistenta tampita...nu sunt ca alea normale la cap . sau ma rog, eu nu reusesc.
h.
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
citat din mesajul lui liliac1 Hepi fa reteta aia cu jumate lapte crud, jumate fiert si iese lapte batut de casa bun-bun. Garantat!!! Eu ii faceam la fata cate un borcanel de-ala de Nestle cat sa pape o singura data. M-ati facut curioasa cu ingredientele din iaurturi. Abia astept sa ma pierd intr-o zi la raftul de lactate Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009) |
liliacule - te . cat lapte tb sa pun? pe urma pot sa pastrez un borcanel din asta si sa il ameestec cu lapte ca sa iasa iaurt la paratul ala al meu? merci mult .
h.
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Hepi, poti face dintr-un litru de lapte(jumatate crud,jumatate fiert), bei si tu sa vezi cum iese!
monica_dicut spune:
'Mna seara!!
Io ii dau iaurt Bio care zice ca n-are lapte praf. Bio Andachser se numeste si se gaseste pi peste tot COra, Carrefour, Auchan, costa vreo 2 lei borcanul de 150 ml.
Pupizez
Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei