Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (12)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Bafta Celesta! Sa fie bine si jucaus .

Madalina
mami de Isabella Andreea si 11+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

off to bed. somn usor burtici si ursuletzi!

Mami de (28.10.2008) si bb2 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshulik spune:

Citat:
citat din mesajul lui numeioana

Simona, ia Augmentinul daca asa ti-a prescris doctorul. Infectia urinara este foarte periculoasa in sarcina.

Salut, fetele! Iaca am revenit la voi. Nu a fost sa fie luna trecuta, dar luna asta tot ma inscriu la voi. Azi am facut un test si a iesit pozitiv! Probabil voi fi una din ultimele mamici de la odiseea voastra.

Ioana si David, cel mai scump martisor

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Bine ai venit!

Sedere placuta pana la 40 de saptamani!

Moshulik +12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Unde l-ai facut si cat te-a costat?

Citat:
citat din mesajul lui andreeacc

Alexa1985, uite ce am gasit legat de profilul TORCH. Si mie mi l-a recomandat ginecologul alaturi de alte analize.

"TORCH este acronimul pentru un grup de boli infectioase: toxoplasmoza(T); alte infectii (O) ex. sifilisul, hepatita B, infectia cu enterovirus, virusul Epstein-Barr, virusul varicelo-zosterian, parvovirusul B19; rubeola(R); citomegaloviroza (C); infectia cu virusul herpes simplex (HSV), care pot afecta femeia gravida; si pot determina infectia prenatala (congenitala,dobândita “in utero”) a embrionului/fatului sau perinatala a nou-nascutului, cu risc de avorturi, moartea fatului in utero sau malformatii fetale. Oricare din infectiile TORCH poate determina aparitia unui grup de manifestari similare la nou-nascutul afectat, cunoscut sub numele de sindromul TORCH.1,2

Sindromul TORCH include urmatoarele: retardul de crestere uterina (dimensiunile mici ale nou-nascutului comparativ cu vârsta gestationala,“small-for-gestational-age”), hepatosplenomegalia, rashul tegumentar, afectarea sistemului nervos central(ex.encefalita, calcificari intracraniene), icterul sclero-tegumentar, trombocitopenia.

În plus fata de acestea, fiecare infectie din grupul TORCH are propriul grup de manifestari caracteristice la nou-nascut.3

Testul TORCH, numit si panelul TORCH este un test screening, ce determina prezenta anticorpilor îndreptati împotriva agentilor patogeni implicati în aceste infectii. Testarea gravidei pentru prezenta anticorpilor este bine sa se faca în perioada pre-conceptiei, pentru ca depistarea lor în primul trimestru de sarcina ar putea crea confuzii si chiar duce la întreruperi de sarcina nejustificate; în functie de tipul anticorpilor depistati se poate aprecia stadiul infectiei, prezenta sau absenta imunitatii. De asemenea, panelul TORCH este indicat la femeia gravida cu suspiciune de infectie TORCH (ex. rash tegumentar si alte simptome de rubeola, simptome “flu-like” posibile în infectia cu citomegalovirus sau toxoplasmoza) si nou-nascutii cu orice semne apartinând sindromului TORCH.

Confirmarea prezentei infectiei active poate necesita teste suplimentare mai specifice (ex. la nou-nascut – analiza LCR adesea utilizata pentru confirmarea toxoplasmozei, herpesului si rubeolei; cultura virala din urina pentru citomegalovirus; cultura virala din leziunile tegumentare pentru virusul herpes simplex).1

Andreea, mami de baiat si 11+ cu
asa creste burtica
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

fetelor eu am devenit dependenta de grapefruit de 1 sapt.

Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri
8+

Mergi la inceput

Burtici unde ati facut DT? Si cat va costat? Intreb ca pana merg la doctor sa am idee in cazul in care ma trimite sa il fac , desi cred ca nu este necesar, am doar 25 ani.

10+

Mergi la inceput

Sashenka dar la tine nu e tarziu pana pe 20 mai? Um vazut ca ai ultima menstruatie pe 13.02 la 3 zile dupa mine. Deci suntem pe acolo. Cred ca ar fi mai bine sa mergi pe 13. NU???

10+

Mergi la inceput

Misticgirl si Sashenka ma bucur ca suntem toate trei in aceiasi perioada si mai ales la doctorul Gherasie. Poate ne vom petrece timpul in spital impreuna. Sa le facem cunostiinta la bebei.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaspm spune:

Ela, imi aruncam si eu un ochi adormit pe aici si citesc ceva de "crenguta". Am crezut ca am uitat unde citesc. Zic ce sa caute ursuletii pe crengute. Noi, deocamdata, nu ne-am trecut pe listuta. Daca iti aduci aminte am scris la randunici mai demult ca am mai pierdut o sarcina si acum imi e cam frica, asa ca mai astept un pic pana sa ma bucur de tot.

Raluca cu Ioanna (5.07.2006) si Georgios (13.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeacc spune:

Dragelor, stiu ca aveti dreptate si s-ar putea sa ii creasca puta , dar peste 1 saptamana ma duc la eco si la dr care imi urmareste sarcina si voi avea si o a doua opinie.

Alexa1985 eu am facut TORCH la Medicover, nu stiu cat costa ptr ca am abonament; DT am facut la CMU si m-a costat 500 ron ( eco la iosup, testul si calculul de risc).

noapte buna!

Andreea, mami de baiat si 11+ cu
asa creste burtica
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care

Mergi la inceput