Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (12)
Raspunsuri - Pagina 14
douradoudou spune:
cred (nu stiu sigur 100%) k oscilo e safe in sarcna..dar din cate stiu eu ala se ia la primele simptome..eu luam inaine mereu dar tot la primele semne de raceala...anyway iti raman ceaiurile caldute cu miere amaie lapte cu miere lamaie lamaieee lamaieeeeeeeee portocale si lamaieeeeeeeeeeeeeeeee...cam asta...totul e sa nu faci febra
Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri
8+
douradoudou spune:
nu mai stiu cine intreba de utrogestan...si eu am luat la cealalta sarcina pana in sapt 16 sau 17..cate 2 pe zi...este pt fixare pt cele care au sau sunbt suspecte de insuficienta de progesteron..sau daca ai avut sangerari sau desprindere de placenta..la sarcina asta mie mi s-a prescris duphaston (tot un progesteron dar sintetic)- eu nu m-am ingrasat de la el si iau de 9 saptamani
8+
sashenka_h spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrice75 Voua v-a fost recomandat analiza de sange parahemofilie Owren (deficienta de FV)? mi s-a spus de la synevo ca se efectueaza in Germania la laborator. De ce nu si Alexander (deficienta de FVII)? Citind pe internet, am observat ca tzine de probele de coagulare. Mai bine mi le-as face pe toate. Ce mai implica aceste probe de coagulare in afara de F 5 si F 7? A doua intrebare: a nascut cineva cu epidurala?chiar nu simti nimik? 10+ |
eu am nascut cu peridurala la cezariana pe sasha. am simtit ceva dar nu durere, ca si cum m-ar fii atins usor cu mainile pe burtica, dar nu stiu cum este la nasterea normala cu peridurala...
Mami Andreea 9sapt+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)
celesta spune:
Mai fetele, toate mergeti la control la 2 saptamani? Aici te cheama la o luna dupa ultimul control (exceptie fac testele speciale, la cerere, ca de ex. testul de translucenta nucala care s-a intamplat sa fie la mine intre 2 controale obisnuite)...
„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele”
11+
douradoudou spune:
si eu tot la 1 luna ma duc ..doar daca sunt probleme te cheama mai des sau daca vrei tu ...
8+
tigrutz spune:
Imi pare bine ca am reusit sa mai intru si eu, din pacate nu pot asa des cum mi-as dori...dar va citesc cu mare drag
Bine ati venit noilor burtici de ursuleti
Eu am fost sambata la analize, si eu tot la Sanador, si acum astept cu drag si spor rezultatele, mi-au spus ca sunt gata in 7-10 zile.
Eu am platit doar o parte dintre ele, restul au fost gratuite prin asigurarea de la munca, dar chiar si asa au costat 300 ron, macar sa fie bine.
8+
Madanic spune:
citat din mesajul lui ralububu Buna dimineta, Multumesc fetelor ca m-ati inclus in grupul vostru. Poate ma puteti ajuta cu niste informatii. Am facut impreuna cu sotul grupa de sange si RH-ul. Tocmai am primit rezultatul si avem amandoi A II, dar eu am RH pozitiv si el negativ. Eu tot citisem despre situatia in care mamica are negativ si tatal pozitiv, dar nu invers. Stiu ca exista solutii pentru aceasta problema, dar nu sunt sigura daca ne incadram la categoria celor care trebuie sa ia masuri. Eu joi am programare la doctor, dar vroiam sa vad daca este cineva in situatia noastra si a primit indrumari de la un medic. Multumesc. O zi faina! Raluca 6+ |
Esti ok, nu exista complicatii cant tatal este cu RH - iar mama cu RH pozitiv.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 10+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
Madanic spune:
citat din mesajul lui crisuletzul Cu atatea informatii dam in paranoia rau de tot!!! 6+ |
Eu cand am vazut ca imi faceam din ce in ce mai multe griji pur si simplu mi-am impus sa nu ma mai gandesc. Sunt anumite semne pe care medicul iti recomanda sa le urmaresti:
- sangerari
- tulburari de vedere, ameteli foarte puternice;
- stari de voma continuue;
- se umfla picioarele si mainile;
- dureri abdominale puternice (nu include intepaturi sau crampe usoare).
Daca nu ai nimic din toate astea, copul tau poate sa rezolve situatia mult mai usor daca nu iti faci griji. Gandeste-te ca situatia asta tu nu o controlezi de loc, deci grijile nu isi au locul.
Citeste doar ca sa fii informata, dar nu incerca sa-ti diagnostichezi tu ceva inaintea medicului. In toti oamenii exista un grad mai mic sau mai mare de ipohondrie, si intotdeauna ti se va parea ca esti in aceeasi situatie.
Madalina
Madanic spune:
citat din mesajul lui crisuletzul Noi vorbim de lucruri marete!!! uite un exemplu simplu dar in acelasi timpul destul de complicat la cate dintre voi va cerut medicul sa va faceti analize sa vedeti ce fel de anticonceptionale vi se potrivesc?....va zic eu ce anticonceptionale vi s-au potrivit....cele cu care medicul are contract! stiti ce fac agentii firmelor de medicamente?....duc doctorii prin sinaia un weekend.....mancare ,bautura si fetitze la discretie.....si brusc au inceput colaborarea...si ne recomanda sa luam cutarica medcament! asta este.....in multe cazuri...medicul este un rau necesar! 6+ |
Eu nu iau anticonceptionale de loc. Afecteaza puternic ficatul. Noi folosim prezervativul ca metoda de protejare si nu am avut probleme niciodata.
Madalina
andreeacc spune:
Alexa1985, uite ce am gasit legat de profilul TORCH. Si mie mi l-a recomandat ginecologul alaturi de alte analize.
"TORCH este acronimul pentru un grup de boli infectioase: toxoplasmoza(T); alte infectii (O) ex. sifilisul, hepatita B, infectia cu enterovirus, virusul Epstein-Barr, virusul varicelo-zosterian, parvovirusul B19; rubeola(R); citomegaloviroza (C); infectia cu virusul herpes simplex (HSV), care pot afecta femeia gravida; si pot determina infectia prenatala (congenitala,dobândita “in utero”) a embrionului/fatului sau perinatala a nou-nascutului, cu risc de avorturi, moartea fatului in utero sau malformatii fetale. Oricare din infectiile TORCH poate determina aparitia unui grup de manifestari similare la nou-nascutul afectat, cunoscut sub numele de sindromul TORCH.1,2
Sindromul TORCH include urmatoarele: retardul de crestere uterina (dimensiunile mici ale nou-nascutului comparativ cu vârsta gestationala,“small-for-gestational-age”), hepatosplenomegalia, rashul tegumentar, afectarea sistemului nervos central(ex.encefalita, calcificari intracraniene), icterul sclero-tegumentar, trombocitopenia.
În plus fata de acestea, fiecare infectie din grupul TORCH are propriul grup de manifestari caracteristice la nou-nascut.3
Testul TORCH, numit si panelul TORCH este un test screening, ce determina prezenta anticorpilor îndreptati împotriva agentilor patogeni implicati în aceste infectii. Testarea gravidei pentru prezenta anticorpilor este bine sa se faca în perioada pre-conceptiei, pentru ca depistarea lor în primul trimestru de sarcina ar putea crea confuzii si chiar duce la întreruperi de sarcina nejustificate; în functie de tipul anticorpilor depistati se poate aprecia stadiul infectiei, prezenta sau absenta imunitatii. De asemenea, panelul TORCH este indicat la femeia gravida cu suspiciune de infectie TORCH (ex. rash tegumentar si alte simptome de rubeola, simptome “flu-like” posibile în infectia cu citomegalovirus sau toxoplasmoza) si nou-nascutii cu orice semne apartinând sindromului TORCH.
Confirmarea prezentei infectiei active poate necesita teste suplimentare mai specifice (ex. la nou-nascut – analiza LCR adesea utilizata pentru confirmarea toxoplasmozei, herpesului si rubeolei; cultura virala din urina pentru citomegalovirus; cultura virala din leziunile tegumentare pentru virusul herpes simplex).1
Andreea, mami de baiat si 11+ cu
asa creste burtica
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care