Condica salajencelor vorovitoare[108]!
Raspunsuri - Pagina 19
dianaiulie2009 spune:
Buna ziua la toate salajencele !
Multi ani cu sanatate si multe bucurii oti si Vlad !
Ma bucur k Maria e bine. Doamne-ajuta sa poate duce sarcina cu bine si sa nasca in liniste si pace !
Mihaela, deci, PA nu e expirat cand vii tu in tara ? Atunci nu vad k ai putea sa le spui celor de la PA , adica dc vrei sa-l schimbi. Noi am mers in dec. si am zis k ne trebuie k plecam intr-o saptamana cu fetele in afara tarii, dar erau deja expirate ale lor. Si in 2 ore am avut PA temporare , valabile 1 an. Dar, in cazul tau, daca inca mai sunt valabile nu poti baga k vrei sa pleci in CO sau mai stiu yo ce, k atunci iti spune ori sa faci electronic ori sa mergi cu cele care sunt valabile inca ori sa faci temporare doar cand expira cele care sunt acum valabile. Dar, poate , totusi vei gasi o solutie sau intelegere de la seful PA ... nu se stie niciodata ce si cum.
Eu is franta ... nebunei mare la noi la munca... luni voi sta iar peste program ... abia asteptdata de 18 iunie cand voi intra in CO ...
In rest ... toate la fel, nici o schimbare ... merg sa ma "trantesc" in pat, apoi sa fac ceva de papa si ceva curatenie ...
Week-end fain !!!
dianaiulie2009 spune:
capitolul III SPECIFIC ROMANESC
Numai in Romania platesti comision de consultare cont, facuta la bancomat.
Numai in Romania patesti comision cand retragi numerar de pe card
Numai in Romania termenele de prescriptie a amenzilor nu sunt respectate
Numai in Romania au fost date si inca se mai dau legi pentru o zi!
Branza e mai scumpa decat carnea
Nucile noastre mai scumpe decat nuca de cocos.
Laptele simplu mai scump decat laptele batut.
Portocalele mai ieftine decat merele.
Cartile sunt mai ieftine decat revistele.
Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta.
Maslinele umplute cu gogosar sunt mai ieftine decat maslinele umplute cu sambure.
Vinul este mai ieftin decat strugurii.
Pixul cu mina este mai ieftin decat mina de pix fara pix.
Ciupercile sunt mai scumpe ca si carnea de pui
Venitul minim si pensile sunt impozitate ( supuse taxarii)
Hotararile luate de popor prin referendum sunt apoi ignorate
Statul are o relatie sexuala cu cetateanul, regulandu-l in toate pozitiile posibile. Pozitia 89, in grup, e practicata de 20 de ani!
dianaiulie2009 spune:
Trecut versus prezent .
Capitolul 1. Asemanari
1.1. Avem aceleasi hidrocentrale construite pana in 1989, cu precizarea ca pe unele, cat de curand le vom face cadou.
1.2. Avem aceleasi termocentrale construite pana in 1989 si aceleasi retele de transport electric
1.3. Avem aceiasi centrala atomica
1.3. Avem aceleasi sosele si autostrazi in proportie de 99%
1.4. Avem aceleasi spitale construite pana in 1989
1.5. Avem aceleasi camine, complexe, studentesti si aceleasi facultati de stat.
1.6. Stam si acum la cozi. Sinistru e ca acum stam la ”coada” la banca, la ”coada” sa platim impozitul sau gazul, la ”coada” sa prindem mai stiu eu ce promotie sau la ”coada” sa depunem cererea de somaj…
1.7. La fel ca pana-n 1989, ”vedem” hotul dar inchidem ochii
1.8. La fel ca pana-n 1989, ne uitam la TV si nu avem ce sa vedem
1.9. La fel ca pana-n 1989 ne mintim spunandu-ne ca:”presedintele singur, nu are ce sa faca”
1.10. La fel ca pana-n 1989 ne plangem ca-i greu dar noi o ducem bine
1.11. La fel ca pana-n 1989 ne amenintam copiii sa invete bine, spunandu-le ca “fara carte nu au parte”
1.12. La fel ca pana-n 1989 cei fara carte sau cu studii cumparate, sunt numiti politic in functii de conducere
1.13. La fel ca pana-n 1989 locurile la facultatiile de stat sunt foarte putine
1.14. La fel ca pana-n 1989 incercam sa ne platim datoriile
1.15. Avem acelasi metrou ca si in 1989
1.16. Avem aceleasi linii de tranvai si troilebuz
1.17. Avem aceleasi parcuri dar distruse, aceleasi zone de agrement dar ruinate, aceleasi baze de tratament dar instrainate sau lasate in paragina, aceleasi lacuri termale si bai populare dar acum cu taxe mult mai mari.
1.18. Avem aceleasi mine dar inchise, aceleasi sonde petroliere dar cesionate pe 2 lei, aceleasi gradinite si camine!
1.19. Avem aceleasi statiuni turistice dar fie lasate de izbeliste, fie date cadou…
1.20. Avem aceleasi bogatii naturale, inepuizabile ( aur,neferoase,marmura,minereuri feroase,uraniu, gaz,hidrogen sulfurat…)
1.21. Avem aceleasi fantani dar secate, aceleasi izvoare de apa minerala…
1.22. Avem aceleasi centre de cercetare dar fara cercetatori
1.23. Si acum ca si pana-n 1989, ne multumim sa spunem bancuri despre politicieni
1.24. Si acum ca si pana-n 1989, ne lasam condusi precum o vita la abator
dianaiulie2009 spune:
Capitolul 2. Deosebiri
2.1. Hidrocentralele ce le avem sunt amortizate contabil. Costul de productie este acum de 10 ori mai mic iar cel pe care-l platim de 10 ori mai mare…?!
2.2. Termocentralele pe care le avem sunt si ele in aceasi situatie ca a hidrocentralelor in schimb aici ne confruntam cu alt aspect si anume cu cel al aprovizionarii cu carbune de import…daca ar fi fost posibil, cu siguranta politicienii nostri, ar fi importat si apa pentru varianta hidro. Amortizarea termocentralor, duce la costuri foarte mici de productie, in schimb comisioanele de la import au “grija” sa regleze pretul. Aceleasi comisioane vin a corecta pretul si in varianta hidro, comisioane de milioane de euro primite pentru “revizii tehnice uzuale la preturi de milioane”!
2.3. Incredibil, importam apa grea de la o firma din paradisul fiscal care o cumpara(importa) din..ROMANIA!Transportul e foarte rapid, el facandu-se pe hartie! Teoria ca energia electrica este aproape gratuita nu e valabila si pentru Romania.
2.4. Soselele si autostrazile sunt aceleasi dar cu un trafic de 10 ori mai mare
2.5. In spitale acum trebuie sa vi cu siringa ta si cu medicamentele tale.
2.6. Statul la coada e privit ca ceva normal. Am stat 2 ore la BCR Serban Voda, le-am facut sesizare si un pic de “circ”, i-am intrebat daca-si dau seama ca ceea ce fac e furt, furt de timp si normal ar fi sa ma pontez si sa fiu platit de banca…Angajatii radeau iar “pinguinii” de la coada ma priveau ca pe un ciudat.
2.7. Daca ceri restul la taxi, spun ca nu au schimbat, daca vrei restul de la Mega Image trebuie sa te lupti sa-l culegi de pe sticla… daca lasi ciubuc prea putin, ti se bate obrazul…
2.8. Pana-n 1989 eram mintiti 2 ore/zi, la televizor! Acum suntem mintiti 24 de ore /zi…
2.9. Pana-n 1989, presedintele era laudat de patriarhul Romaniei, acum presedintele pupa mana patriarhului. Homosexualitatea e prezenta la cele mai inalte nivele…a pupa mana cuiva, este o optiune sexuala!
2.10 In ziua de azi, poti face o facultate si numai cu bani. Examenele de semestru sunt teste grila, iar subiectele sunt postate pe net cu 2 saptamani inainte!!!
2.11. Exploatarea resurselor naturale se face de catre privati, care dau statului Roman, intre 3-12% din valoare ! Protectia sociala are un alt sens … a-l aduce pe om la nivelul de inteligenta si sau cunoastere/percepere al ierbivorelor e factor de echilibru si liniste sociala. Eliminarea fizica a pensionarilor si celor asistati sogial e plus valoare, si trebuie facuta intr-un cadru legal!
2.12. Astazi se fac consolidari la tronsoane de cai de tranvai unde nu e cazul doar pentru a incasa “comisionul”. Toata clasa politica asteapta cutremurul ca pe D-zeu
2.13. Pana-n 1989 fiecare cetatean mergea in concediu, o data la mare si o data la munte. Azi doar 5% mai isi permit!
2.14. Pana-n 1989, banii obtinuti din exploatarea resurselor naturale, erau directionati catre protectia sociala, astazi sunt directionati catre protectia MAFIEI!
2.15. Apa plata e la fel de scumpa ca berea?
2.16. Cumparam Cola la acelasi pret cu laptele, daca nu mai scump. In loc sa ne hranim copiii ii otavim cu mana noastra!
2.17. Parizerul e facut din celuloza alimentara si prafuri extrem de toxice. Toate preparatele contin aditivi toxici ce permit absortia apei. Am ajuns sa cumparam apa la pret de sunca presata. Am ajuns sa ne cumparam propia moarte in rate!
2.18. Banii ce n-i se fura zi de zi, se intorc inapoi sub forma de imprumut. Cine are interes sa se opreasca jaful atata timp cat acesta genereaza dobanzi acelorasi hoti.
Daca am incerca sa-i falimentam pe acesti criminali “economici”, ce fac profit otravindu-ne,cu acordul tacit al statului si de ce nu si al nostru, nu ne-ar ramane decat sa bem apa si sa mancam cartofi si paine…dar si atunci nu sunt sigur ca nu ne-ar otravi apa! Exista o vorba veche…SCAPA CINE POATE… eu unul va spun sincer ca SCAPA CINE SE TREZESTE! “Invadatorii” nu ne invadeaza pentru ca inca suntem prea multi!
dianaiulie2009 spune:
8 Responses to “Trecut versus prezent”
Simplu ca BUNA ZIUA
Capitolul 1. Asemanari
Suntem cu toti niste SCHELETI AMBULANTI.
Capitolul 2. Deosebiri
Contrar masuratorilor suntem COCIRJATI, IMPOVARATI…. cit am orbecait prin SUBTERANE, TUNELURI CAUTIND LUMINITA DE LA CAPATU TUNELULUI.
Capitolul 3. Specific Romanesc
Dute tu la MOARTE, GREVA, MITING, REVOLUTIE…. CA VIN SI EU. Daca-mi iese ceva: un certificat de … , o spaga, o atentie …. o gogoasa.
dianaiulie2009 spune:
4 persoane intr-un compartiment de tren: un roman, un ungur, o blonda
superba si o femeie batrana.
La un moment dat trenul intra intr-un tunel. In intuneric se aude sunetul
puternic al unei plesnituri. Trenul iese din tunel si ungurul se freca de
zor pe fata, avand o mare pata rosie pe obraz.
Femeia batrana se gandeste: "Pun pariu ca ungurul a pipait-o pe blonda pe
intuneric si aceasta l-a pleznit!"
Blonda superba gandeste: "Pun pariu ca ungurul a vrut sa ma pipaie si a
nimerit baba, care l-a pleznit!"
Ungurul gandeste: "Pun pariu ca romanul a pipait-o pe blonda, dar ea a
crezut ca am fost eu si m-a palmuit!"
Romanul gandeste: Sper ca mai vine inca un tunel in curand ca sa-i mai f-t
o palma ungurului!"
mihaela_s spune:
Adriana, asa e...am scris de la bun inceput ce ma roade pe mine...ca pasaportul nu e expirat cand vreau eu sa il schimb, poate trebuia sa scriu asa cum am scris la ultimul paragraf ca sa se inteleaga , m-am pierdut in cuvinte .
O sa vedem la fata locului cum va fi...sunt tari in care e nevoie sa ai pasaport valabil minim 6 luni cand intri la ei...una e SUA, mai ales cand iti dau viza. Sa vedem daca nu merge cu asta, sa spunem ca urmeaza sa mergem sa luam viza de SUA si nu ne primesc la ambasada cu pasaport valabil mai putin de 6 luni...e singura chestie care mi-a venit mai nou in minte.
si o duminica faina la toata lumea!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
dianaiulie2009 spune:
Gluma sadica:
Gigel vine acasa zgariat tot pe fata, pe gat, pe maini.
- Doamne sfinte, ce s-a intamplat ??
- Am facut hora in jurul bradului.
- Pai, si de ce esti zgariat in halul asta?
- Eram putini!
Cele cinci porunci ale vietii (valabile la serviciu):
1. Sa nu gandesti.
2. Daca gandesti, sa nu spui.
3. Daca spui, sa nu scrii.
4. Daca scrii, sa nu semnezi.
5. Daca semnezi, sa nu te miri!
Ultimul proverb:
'Oricat de jos ar cadea dolarul, apleaca-te si ia-l!'
Un jucator la bursa pierduse multi bani intr-o zi.
A doua zi un cunoscut il intreaba:
'Am aflat ca ai pierdut multi bani ieri. Esti ok? Cum te descurci?'
'Sunt foarte bine. Am dormit aseara ca un bebelus.'
'Da? Cum adica?!'
' Ma trezeam din doua in doua ore si plangeam...'
Psihiatrul intreaba
- Au mai existat in familia dumneavoastra cazuri cu boli mintale?
- Da, acum trei ani sora mea a refuzat sa se casatoreasca cu un american miliardar...
Ce face o blonda in desert?
R: Sterge praful.
Un sofer ajunge cu masina pe malul unui rau si-l intreaba pe un politist care pescuia, daca-i adanca apa.
Acesta-i raspunde ca nu este. Soferul intra cu masina-n rau, se scufunda, abandoneaza automobilul, iese cu chiu cu vai din apa si-ncepe sa tipe la politai:
- Ai zis ca apa-i mica si uite ca era sa ma inec!
Pe onoarea mea, acum 10 minute, era mica, au trecut niste rate si le ajungea abia pana la piept !
Vechi proverb tibetan:
Daca femeia ar fi buna, si Dumnezeu ar avea una.
O femeie cauta o carte in bibloteca.
Sotul o intreaba:
- Ce cauti, draga?
- Stii unde-i cartea aia 'Cum sa traim pana la 140 de ani'?
- Da, tocmai am aruncat-o...
- De ce?
- Incepuse ma-ta s-o citeasca!
- Ioane, cumparatu-ti-ai masina?
- Cumparat, Vasile!
- Ce culoare?
- Pai, ma Vasile, ai vazut ceriul la apusu' soarelui?
- Vazut-am!
- E, tot ase ni, numa' ca verde.
Soacra isi invita ginerele la masa. Ginerele foarte suspicios, accepta invitatia.
Pe masa, diferite salate, preparate din carne de pui, porc, cartofi vreo 3 feluri,
deserturi, bere rece, vin, ... La un moment dat soacra iese la bucatarie. Ginerele
apuca o bucatica de carne si i-o da pisicii. Asta dupa 2, 3 crampe cade inerta sub masa. Nervos tare, apuca o cratita goala si cand intra soacra ii trage una de o lasa lata pe jos.
La care pisica de sub masa:
- YEESSSSSSS!!!!!!
dianaiulie2009 spune:
Draga mea, zice Bula, ce pot sa fac ca sa ma ierti ca te-am inselat?
- Infarct
* Intra un tip in farmacie si sopteste ceva farmacistului la ureche. Farmacistul (cu voce tare):
- Care mijloace de protectie? Aici e farmacia, nu Ministerul Apararii.
* La scoala profa intreaba:
- Cine a zis ca pamantul se invarte?
- Galileo Galilei
- Cand?
- Cand iesea de la carciuma...
* Asemanarea dintre o fusta mini si un discurs?
Amandoua trebuie sa fie suficient de lungi ca sa acopere problema si destul de scurte ca sa capteze interesul.
* Un politist pe malul unui lac ii zice unei tinere:
- Domnisoara, aici este interzisa baia!
- Dar de ce nu mi-ati spus asta inainte de a ma dezbraca?
- Pentru ca dezbracatul nu e interzis...
* La biroul de imigrari:
- Sex?
- De trei ori pe saptamana.
- Nu, vreau sa spun... barbat sau femeie?
- Nu conteaza.
* Preotul suna la usa . Dinauntru se aude o voce cristalina:
-Tu esti, ingerasule?
-Nu, raspunse slujitorul Domnului, dar lucram la aceeasi firma!
* O sotie insarcinata se trezeste in miez de noapte:
- Barbate, am mare pofta de melci!
Barbatul pleaca in parc, gaseste cativa melci pe care-i pune in buzunar si in drum spre casa se intalneste cu o fosta
iubita care il invita la ea acasa. Barbatul accepta, petrece noaptea la ea si isi ia seama dimineata ca a uitat de sotie. Ajunge acasa, scoate toti melcii din buzunar si ii aseaza in fata usii.
- Unde ai fost, nenorocitule?
- Hai, baieti, hai, ca mai aveti un pic....
* Ultimul proverb:
"Oricat de jos s-ar duce dolarul, apleaca-te si ia-l !"
* Un politist opreste un student pe strada pentru a-i verifica actele:
- Asa, vad ca nu lucram...
- Asa este.
- Inseamna ca trandavim pe banii statului...
- Exact, trandavim.
- Se pare ca suntem studenti?
- Ei, cu asta nu pot sa fiu de acord! Student sunt numai eu !
* O blonda asteapta Autobuzul în ploaie. Un domn amabil opreste masina si o intreaba:
- Domnisoara pot sa va conduc acasa?
- Desigur, unde locuiti?
* Doi unguri ajung in Bucuresti... F#259;r#259; nici un ban, foame mare, ce se gande#537;te unul: - Hai sa ne desp#259;r#539;im #537;i s#259; cer#537;im #537;i la sfâr#537;itul zilei ne întâlnim s#259; vedem cât a strâns fiecare... Zis #537;i facut! Se despart ei, pleac#259; fiecare unde crede de cuviin#539;#259; #537;i pe înserat se intalnesc dupa cum au stabilit. - Tu cât ai strâns? - 10 lei... - #536;i cum ai facut? - Am fost într-un parc #537;i am scris pe un carton: NU AM SERVICI, AM 3 COPII DE CRESCUT, V#258; ROG SA MA AJUTA#538;I! Dar tu cat ai strâns? - 7.658 de lei. - Iooy!!! Dar cum ai facut? - Am scris pe un carton: ÎMI LIPSE#536;TE 1 LEU S#258; MA ÎNTORC ÎN UNGARIA !
olim spune:
salutare tuturor
faine bancuri
mai fetelor, branza peste tot e mai scumpa decat carnea sa stiti
laptele e mai ieftin decat laptele batut, cartile is muuult mai scumpe decat revistele, locurile la facultati de stat e foarte mic peste tot,
vinule mai ieftin decat strugurii e peste tot asa, Venitul minim si pensile sunt impozitate ( supuse taxarii)in orice tara e la fel,si lista ar putea continua.
o duminica frumoasa tuturor