Bostana cu cei mai dulci PEPENASI iul/aug'08 (182)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Mada multa sanatate fetelor si tie multa putere sa le ajuti sa treaca mai repede peste starea asta!!!

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

lupta cu kg



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

mada, sanatate multa la fete si tie rabdare si multa putere sa rezisti pana se refac printesele.

M-am chinuit de dimineata sa pun in ghivece niste pamant sa plantez niste flori si pastarnac, da mai mult a ajuns pamantul pe jos ca a avut Matei grija sa ma ajute.
Acu trebui sa merg sa mai cumpar niste pamant.

Si eram asa de pornita sa fac niste musaca de cartofi, da m-am desunflat cand am realizat ca nu am carne tocata, si asa ma apucase un chef de gatit ceva de speriat.
Ramane pe maine sa o fac, azi scot gratarul si facem o friptura si gata.
Duminica placuta!

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Miky, Katalyna, Flo, Nati ms mult.
Katalyna ms mult. Noi am mai avut asa toti patru norovirusul ala, care si al naibii ca ai imunitate dupa el numa 14 zile si a fost jale si atunci da Ami era mai mai bb si a fost ea afectata da nu asa tare ca acuma. Ari o mai pun sa se miste o mai conving sa bea sarurile alea de rehidratare o mai conving mai ia o gura de paine prajita mai papa un rice cake, da Ami e mai greu ca nu o pot convinge si nui place senzatia de voma si plange si mai rau isi face. Am convins-o cu chiu cu vai sa ia trei guri dintr-un rice cake acuma ca de dim a vomat iar apa. Sa vad cum e in cursul zilei de azi daca pana spre seara isi mai revine ca na daca e ceva maine e luni macar si e deschis la medicul de familie dar si la centrul de urgente de langa noi, ca au deschis astia in oct anu trecut un centru de urgente local micutz ca spitalele sunt toate departe si asta e deschis de la 8 la 8 pt cazurile care necesita urgenta da nus atata de grave sa trebuiasca operatii si etc, alea merg la spital.
Noi vad ca suntem inca ok, in afara faptului ca suntem varza de obositi da na asta trece.
Nati asa a fost si la noi cand pregateam pt ziua lui Ari plantam florile si ea se juca cu pamantul. Cu mancarea de multe ori am patit-o sa ma pornesc si la jumate sa-mi dau seama ca imi lipsesc vreo trei ingrediente esentiale de altfel. Pofta la fripturica.
Na gata pauza mea am reusit sa mananc si eu niste paine prajita cu gem ma duc la duties.

_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A & A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Salut fetele!

mada muulta sanatate fetelor, iar tie rabdare si putere sa treceti cu bine peste virusi!

Micky noi suntem alea batause si mancacioase .

Apropo de asta, tocmai ne-am intors din parc, dupa o tura de urlat isteric si crize. A vazut o sticla de apa care semana cu a ei si tot vroia sa bea din ea. Degeaba i-am dat-o pe a ei, o arunca si urla. Degeaba i-am explicat ca e a unui copill si ca numai seamnana cu a ei, ca sunt mai multe le fel, etc. Degeaba i-am distras atentia, a urlat ca isterica, vroia apa dar nu vroia din sticla ei, ca o tot arunca daca i-o dadeam. Am venit acasa si am pus-o la somn (oricum era aproape ora de nani) si pe mine ma doare acum capul de nervi...Asa m-am saturat de crize de-astea nu inteleg de ce nu intelege o explicatie, chiar mai multe...de obicei e intelegatoare dar are momente cand ma termina. Cert e ca undeva gresesc cu ea, da' nu stiu cum s-o iau...
Ma rog, azi iar s-a dat la o fetita si un baiat, dar nu asa grav, am explicat, a inteles si-a gasit alta treaba, apoi a venit faza cu sticla si am venit acasa. Abia astept sa creasca mare, sa fie la casa ei si sa ma linistesc .

Fug sa-i fac ceva de papa, macar aici avem progrese, ca mananca nepasat, bucatele...Apropo, ce mai mananca pepenasii vostri?


Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Salutare!!!
Abia am aterizat si eu acasa:am fost la coafor pt ca diseara mergem la o nunta si un botez:2 in 1....
mada sanatate multa printeselor si tie iti doresc multa putere sa te descurci cu toate!
Ralu se simte foarte bine,nu mai are nici un simptom de raceala,abia maine am sa o duc afara...
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Vai, Mada, suna ingrozitor ce povestesti tu acolo , sanatate multa si piticelor si voua; si putere

Eu si acum ma felicit pt ca i-am facut Rotarixul, la ce burtica sensibila are fi-mea, un rotavirus in toata splendoarea lui ne lipsea...

Dia welcome to the terrible twos . La noi nu se manisfesta inca asa, e mai posesiva decat era acum o luna, dar mai merge inca faza cu hai sa facem ca vaca, da' pisi cum face..., "vaaaai, uite o maimuta verde sub masina aia"

Si pt ca tot ati adus vorba, am masurat si io cupilu, ca nu mai reusisem de la 9 luni de cand a prins frica de doctor. Are 90 cm . Si ma mai miram ca i-au ramas toate mici... Bluze purtam 92-98, pantaloni am sarit direct la marimea 98 ca cei 92 ii sunt scurti, ii vin deasupra gleznei. Sa va mai zic ca la picior purtam 24 sau 25 in functie de model? M-am uitat de curiozitate pe niste grafice si e sarita din orice schema la fetite pt varsta ei. Ma apuca plansul cand oboseste si-si ridica ochii catre mine si zice "ba'se", imi rupe grumazul deja...

Si nu are burta, n-a avut niciodata, nici cand era bebelus...

In rest are o tuse seaca din cauza careia mai si vomita asa de control o data sau de 2 ori pe zi, mucii pin' la brau da' de vesela e vesela. Acum rupe patu ca am fost la buni in expeditie pioniereasca, iar am dat o tura de sat si-am admirat cai, oi, vaci, vitei, purcei, rate, capre, curcani, plus mutat jumatate din pietrisul lu' bunicu...

Mai3 super tare vestea, sa dea DD sa duci sarcina asta cu bine pana la sfarsit si sa nu mai trebuiasca sa stai la pat ca la cea cu
Ale

La multi Ani!, Flo si Sib scuze ca abia acum va urez dar n-am prea intrat in ultima vreme...

Nati, Sun, vedeti ca io deja am bagat programarea pt intalnirea de la Tulcea in agenda, poate contramandati vreuna...

Monica si gargaritza Nancy, 04.07.2008

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

buna neata

mada multa sanatate la fifitze

tecky have fun diseara

boti, miky multumesc mult!

boti ce mare e garga si cand te gandesti ca era ca o pisica si eu i-am luat azi o pereche de sandale 24 si i-s mici

azi a mancat la pranz 6 lingurite de bors cu carne si 400 g de iaurt cred ca nu are gust de la atatia muci + caninul ca alta explicatie nu am.

-----

Mami de + 17 s
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estrella80 spune:

Hello tuturor fetelor!!

Voi incerca sa cuprind in acest mesaj cam tot ce as vrea sa spun... sper sa reusesc!

La multi ani si tot ce isi doresc!! tuturor celor care si-au sarbatorit zilele astea, de cand eu nu am mai intrat si imi cer scuze pentru intarziere!!

Am vazut toate pozele pepenasilor... sunt niste frumosi, cu totii!!

Marina, eu nu pot decat sa iti spun ca te inteleg, te aprob si sper sa ajungi cat mai repede la un specialist pentru a te linisti!
Cat despre greutate, desi in primul an de viata, Maya a fost printre ultimii pepenasi ca si greutate, constat acum dupa ce am lecturat un intreg capitol, capitolul 181, ca nu se maisitueaza printre chiar ultimii. Adica, are 10 kg si 85cm. Dar, ca sa te linistetsc, Maya nu si-a triplat nici pana in prezent greutatea de la nastere, s-a nascut cu 3,600 kg. La 1 an avea 8,5 kg. Deci a luat pana in prezent, in 9 luni decat 1 kg. Dar, eu i-am dat acum o luna de zile niste vitamine naturale, un sirop natural din coacaze si afine, bogat in vitamina C si fier. Maya a avut anemie feripriva, pe care cred ca o mai ar esi acum dar nu e foarte mare, e aproape de limita minima. Ii poti face o hemograma din deget, desi nu e foarte concludenta, ca sa te convingi daca are anemie sau nu. Nici eu nu ti-as recomanda sa ii dai vitamine, mai ales din cele sintetitce, din farmacie, fara sa ii faci niste analize inainte. Va urez mult noroc si multa liniste!

Monalac felicitari pentru examen si bafta la traseu! Multa sanatate si baietilor!

Mada multa sanatate va doresc si sa treceti cu bine peste asta si cat mai repede!

Botila inaltimea asta nici greutatea nu pare asa de mare! Multa sanatate si voua!!

Ufff, cam multi bolnaviori!Multa sananate puiutilor!!

Anna si Maya are burta!!

Mai3 !!Ma bucur pentru semnatura ta, sa va traiasca, sa fie sanatos si sa se faca mareeeee!!Sarcina usoara!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estrella80 spune:

Moni /b] stiu sa iti spun prea multe dar ti-as recomanda sa ii dai niste prafuri pentru refacerea florei, asta doar daca tu consideri ca e nevoie! Maya are exact opusul problemei, face zilnic insa se chinuie destul de tare ca sa faca uneori. Am sesizat ca in zilele in care bea mai putine lichide iese mai greu. Incearca sa mergi la un control si in functie de asta sa ii faci niste investigatii suplimentare.
Vroiam sa te mai intreb si [b]de unde ai luat scoica de plastic in care este nisip de joaca/b] din pozele de pe picassa? Este dubla, nu? Adica are si capac?

[b]Boti/b] poti sa dai link-ul sau sub ce denumire sa caut o husa de protectie pentru scaunul pasagerului dreapta, unde loveste copilul cu picioarele?

[b]Cat despre mancare/b] eu nu va pot spune decat ca ma misc dupa cum bate vantul!!Adica Maya! Are zile bune dar are si zile mai rele cand, de obicei refuza una dintre mesele din zi, cu precadere masa de pranz. Masa de pranz la ea consta doar in ciorba sau supa. Nu poate duce si felul 2. Oricum am evoluat.. adica mananca si ea carnea neblenduita plus altele.Dar mananca de toate, fructe, paste, peste si legume... de toate, dar putin. La ce a renuntat este masa de lapte de la culcare insa mai bea dimineata 6 masuri de lapte.

[b]Vorbitul/b] nu reprezinta nici acum punctul ei forte. Are un vocabular destul de bogat insa nu leaga 2 cuvinte, decat in f. putine cazuri. Sunt constienta ca e putin mai in urma cu vorbirea decat alti copii de varsta ei...dar inca nu ma ingrijorez!!

[red]Am scapat de suzeta de aproape 2 luni/red] roker]Chiar foarte usor!!Neasteptat de usor pe cat de greu parea!!

si revenim!

[b]Estrella mamica de Maya-Elena(27.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Fetele, multumesc de raspunsuri, ca tot m-am plans de el s-a gandit sa ma consoleze si azi n-a facut decat o data kk

ESTRELLA, scoica aia de plastic am luat-o dintr-un hipermarket, cred ca Selgros, nu bag mana in foc, ca am luat-o anul trecut. Are capac, se leaga cu ceva sfoara deci e destul de etans, ceea ce e bine ca altfel ne trezeam ca faceau matzele de prin vecini wc din locul de joaca al lui Luca...

Voiam sa va mai intreb: voi aveti pediatra la copil? adica nu medic de familie ci pediatru pediatru la care mergeti regulat sau la care va adresati din prima, inaintea medicului de familie, cand are ceva copilul? Ca noi avem doar medic de familie, e a 3-a dar tot o incompetenta e, ma bate gandul sa o schimb iar insa ma gandesc ca poate mai bine gasesc un pediatru bun... Singura problema e ca pe aici nu au cabinete private, doar la policlinica de la spitalul de copii m-as putea duce la ei si mi-e groaza, mereu astepti cu orele acolo si e plin de tigani cu puradei...

Fug ca vrea sotul la calc.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 34+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)

Mergi la inceput