Nazdravani de prin 2003

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Iuliana, Mihaela are dreptate, pune un anunt pentru text la generale; tu esti din Iasi? Daca ai terminat Univ Tehnica Asachi incerc o vorba sa urgentam.

Dana, nu sper sa fie Viena, desi sotul a lucrat 2 ani acolo insa limba... aaah! Deci nu sper Viena si nici Hamburg unde de asemenea... Incercam pentru alte destinatii europene... Cel mai confortabil m-as simti intr-o tara in care se vorbeste limba engleza sau franceza si ar fi super si pentru Alex insa Canada nu cred ca ne mai primeste dupa ce am renuntat la ei... zic si eu... Noi cochetam cu ceva european, sa vedem ce va iesi, sincer nu mai intereseaza plec si in Canada daca e musai dar sa plec de aici ca m-am saturat...

Mihaela, stiam ca pasapoartele se eliberreaza intr-o zi la regim de urgenta. Cel putin la noi asa e. Daca nu, trebuie sa mearag cienva sa va programeze si termenul de eliberare e de 7 zile... am sa va verific acusi si revin cu noutati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Carmen, s-a schimbat legea...de cand cu pasapoartele electronice. Sumt pe picior de plecare acum, revin!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Sa vad ce timp am diseara, iti caut procura mea si ti-o trimit pe privat.
Acum auzi stire.
Bancile reevalueaza ipotecile pe case si iti cer diferenta fata de ipoteca veche, cu restul de bunuri detinute.

Mergi la inceput

" Valabilitatea pa#351;aportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vārsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.
Termenul de eliberare este de pān#259; la 30 de zile lucr#259;toare.
Contravaloarea pa#351;aportului electronic a fost stabilit#259; de c#259;tre Compania Na#355;ional#259; Imprimeria Na#355;ional#259; - S.A. la pre#355;ul de 234 lei inclusiv T.V.A (se achit#259; la unit#259;#355;ile CEC Bank), iar taxa consular#259; este de 32 lei (se achit#259; la unit#259;#355;ile CEC Bank sau trezorerie).
Pentru situa#355;ii de urgen#355;#259; romānii pot solicita pa#351;aportul temporar, care se elibereaz#259; īn cel mult 3 zile lucr#259;toare. Pre#355;ul de cost al pa#351;aportului temporar este de 212,0 lei (80,0 lei contravaloarea pa#351;aportului se achit#259; la unit#259;#355;ile CEC Bank, 32 lei taxa consular#259; se achit#259; la unit#259;#355;ile CEC Bank sau la trezorerie, dup#259; caz, #351;i 100 lei tariful suplimentar de urgen#355;#259; se achit#259; la trezorerie), #351;i are un termen de valabilitate de 1 an."

Mergi la inceput

Da Carmen, 30 de zile! fara urgente. Noi stam in Ro 10 zile. Silviei ii expira pasaportul in 24 august. Noi revenim pe insula in 20 iulie. Teoretic nu as avea motive sa il schimb...
Pentru pasaportul temporar, e nevoie de motive:
Pa#351;aportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni si se elibereaza īn termen de cel mult 3 zile lucratoare, in urmatoarele situatii:

1.pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui pasaport simplu electronic;
2.in cazul īn care titularul declara īn scris ca urmeaza sa calatoreasca in state īn care exista stare de beligeranta ori conflict diplomatic si are aplicata īn pasaportul simplu sau in pasaportul simplu electronic o stampila ori o viza eliberata de statul cu care tara īn care calatoreste se afla īn conflict;
3. cand titularul detine pasaport simplu sau pasaport simplu electronic care con#355;ine vize valabile, dar filele au fost epuizate;
4.cand titularul a depus pasaportul simplu sau pasaportul simplu electronic pentru ob#355;inerea unor vize si trebuie sa calatoreasca urgent īn strainatate;
5.cand minorul urmeaza sa se deplaseze īn strainatate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical fara de care viata ii este pusa īn pericol si nu exista timpul necesar pt.obtinerea acordului celuilalt parinte;

Nu ne incadram la nici una...

Azi am scris si pe un subiect de la alt topic, cu pasapoarte...o mamica i-a facut copilului ei pasaport simplu si nu au intrebat-o nimic. Bine, e in Bucuresti...poate eu nu am norocul asta...oricum pana nu ajung in Ro nu stiu si am stresul asta in plus.

Voi ce stiti, se poate scoate pasaportul de catre altcineva? Diana ramane in Ro si ei i-l poate scoate tatal ei, dar nu e incredintata lui. Locuieste in alt oras si cu siguranta la Politie vor vedea asta...merge cu procura? In plus, as lasa cerere si pentru Silvia pentru Silvia pentru electronic(asta in cazul in care imi elibereaza si unul simplu sau nu il retine pe cel vechi) si sa-l scoata mama, tot cu procura.

Scuze de offtopic, am si eu probleme importante .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

La judetul Satu Mare pe site sta scris:
Pasaportul electornic se elibereaza in termen de 30 de zile lucratoare. Tu probabil ai copiat de pe partea generala sau de la Iasi cu "in termen de pana la 30 de zile lucratoare...
In Buc. se elibereaza in 10 zile.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Paula, sar-na si picioarele daca ma rezolvi:)).

Danateu, imi trebuie programa analitica (cred ca am scris scolara inainte). Foaia matricola o am. De fapt imi trebuie numai programa analitica a unui sg. curs, dar astia de la facultate nu vor sa faca asta (trebuia practic trimis un fax cu descrierea cursului si cu stampila facultatii la fac. de aici). Vor sa iau toata cartulia care are vreo 40-50 de pagini si care normal ca se plateste/pagina. Si cica dureaza vreo 2 luni. Imi vine sa mor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

tannaaaa

andreiu meu va fi in clasa cu capsunica , sau cel putin asa am aflat azi dimineata. uite dom'le, nu numai ca au ajuns la scoala, dar mai sunt si colegi.

andreiu e tare fericit, stie si el pe cineva din clasa.

cu tunsoarea... inca nu m-am obisnuit, tocmai pt ca il face asa matur. eu vreau copilasul meu, ala "dlagalas" inapoi. asa ca sunt de acord cu iubita lui daria, sa-si lase iar parul sa creasca.

mai, si ma ia cu , toata ziulica fredoneaza prin casa cantecele de la viitoarea serbare... "la revedere, gradinita" etc. nu va inchipuiti ca are voce, dar eu nu ma pot abtine sa dau apa la soricei... ieri parca nu gaseam loc la grupa mica, si acum la scoala!? deja?!

acum sa-mi revin, maine e greva. mama s-a anuntat la mine, si cred ca e prima data cand pica si ea bine. chiar aveam maine o zi nebuna, deja ma lua durerea de cap gandindu-ma cum car eu copiii dupa mine. si, mai mult, a decis buni sa le faca we prelungit, si, dupa antrenamentul de dans, sa ii ia la ea. barbati-miu a aprobat , spera el, io am oftat si am zis da. deci, termin si eu treaba, daca am un we fara copii...

mei, tot vad ca vorbiti de pasapoarte... io la ai mei nu le-am facut. i-am trecut la mine in pasaport. acum a expirat viza... mai merge sa-i pun tot la mine in pasaport? nu-i graba, ca vara asta, daca ajung la mare, sunt tare. dar eram curioasa, ca toti v-ati documentat.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii

Mergi la inceput

Nu Cris, nu mai merge, copiii trebuie sa aiba pasapoarte separate.

Paula, cum a fost la lectia lui Paul?
Tu te referi la masina de facut paine? Eu am facut paine numai din aceea simpla, cu reteta din cartulia masinii. Mie imi iese excelenta. Ai grija sa nu pui drojdie proaspata, numai uscata. Si faina sa fie de calitate. Noi am povestit de curand la celalalt subiect despre aluaturi la masina, daca ai timp intra acolo si citeste.
Si cu asta mi-am amintit ca i-am promis Danei ca ii trimit cateva retete...sper sa reusesc maine.

Cristina, ce veste! Poate o corupi iar pe mama capsunicii sa intre la noi . Pentru ce "grevuieste" lumea in Ro?

Carmen, bafta multa in realizarea visului. Nici eu nu-s tanara, mai am si scoala in fata...desi vorba aia am facut berechet in Ro dar daca nu am facut-o pe aia buna asta e...mai fac! Eu sunt optimista si ambitioasa de fel, imi pun obiective si le indeplinesc, merg cu pasi marunti dar siguri...se poate, totul depinde de tine.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Mei, eu nu o duc chiar rau aici, sa nu credeti asta, ca imi cer osanda! avem scarbiciu, mai avem si clienti, casa, masini avem ce ne trebuie dar simt ca ma sufoc si mai ales simt ca Alex merita mai mult... si la cat muncim amandoi... as vrea mai mult timp pentru copil si pentru noi... ceea ce nu prea se poate... date fiind situatia.
Ma gandesc ca mai bine ne-ar fi noua greu cativa ani si apoi usor lui mai tarziu... adica cam ce au gandit cei care au plecat de aici...

Si noua ne expira pasapoartele din pacate... in septembrie, adica ar fi cazul sa ma misc... Merci de imbold, Mihaela... ca nu ma duceam sa ma uit la ele altfel.

Mergi la inceput