Nazdravani de prin 2003

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Paula eu am o retinere cu pozele pe internet, ma abtin si inafara cazului in care trimit pozele pe mail, singura poza de relativa actualitate cu Alex o gasiti aic:
www.talentedenazdravani.ro/nazdravani.htm" target="_blank"> poza cu Alex
Pe mail, la cerere, no problems... altfel no way...

Si eu sunt suparata tare acum de cum evolueaza lucrurile in Romania -de fapt de cum involueaza ... si daca reusim, plecam de aici fara regrete... Am avut viza de Canada, ne-am intors, am locuit, invatat si lucrat in Suedia, ne-am intors, nu imi vine sa cred ca acum regret asta...
Dar prefer sa fac tot ce pot si sa plec de aici acum ca nu cumva si copilul meu sa regrete ca traieste aici... Bine, eu avand mai multi ani decat voi, e cam tarziu insa nu prea tarziu...

Eu personal nu vad cum se schimba in bine lucrurile, vad cum creste golania, marlania, tigania etc... si de cate ori revin in tara dupa vreo deplasare, concediu etc, imi trebuie timp sa imi revin... din ce in ce mai mult timp insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Fetelor, cum scriu eu o imputernicire legala pentru cineva sa imi scoata niste acte de la facultate? Imi trebuie in romaneste si sa sune avocatesc. Daca aveti idee, dati o mina de ajutor unei sarmane. Tre' sa il imputernicesc pe nasul meu sa imi scoata programa scolara (deci descrierea tuturor cursurilor din facultate...eu am vrut numai unul, dar cica nu se poate...cica trebuie toata cartulia...traiasca Romania si birocratia) si ii trebuie hirtoaga la mina de la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Te duci singura la un notar si sa ai o copie dupa buletinul persoane imputernicite si denumirea exacta a actelor care doresti sa le ridice. Ti-o da pe loc. Eu asa am facut cu diplomele mele, am dat imputernicire unei rude si la ridicare ii opreste imputernicirea.

Mergi la inceput

Acum am vazut ca esti din SUA. Mergi la ambasada Romaniei din SUA. Procedura este la fel. Este tot in Romana scrisa.

Mergi la inceput

Eu am observat schimbari in Romania...de pe la 4.30-5 se umplu restaurantele si terasele de popor.

Cam de fiecare data cind am fost in Ro mi-a venit sa bat pe cineva pe strada sau in magazine din cauza mitocaniei ca nu ma pot abtine sa nu comentez. Mamaaaa, cite ghionturi de la maica-mea am primit in coaste ca sa tac.

Si al meu barbat vrea barca, dar i-am spus ca avem multe prioritati si eventual poa' sa-si cumpere dupa ce s-or marita fetele, ca eu bani pe barca nu dau acuma nici sa ma tai cu lama. Bine, intre prietenii nostri era si moda sa ai barca, dar nu va spun citi sint in pragul falimentului (la propriu) acuma. Ce conta ca erau plini de datorii...trebuia sa fie in rind cu lumea si sa aiba barca.

Eu nu ma sui in barca nici sa ma omori. Cum am o fobie de apa (una din fricile mele cele mai mari e sa nu ma innec), barca nu imi suride deloc. Pot sa spun ca si cind am mers cu vaporasul si ma uitam la apa imi venea rau.

Cristina, aceeasi impresie ca si danateu am si eu. Andrei pare baiet mare acu'.

Anca a lui Sasha, esti o curajoasa cu 4 tabere la activ. Eu sint convinsa ca si Emma s-ar descurca in tabara si probabil ca si Diana. Diana inca nu reuseste sa isi dea seama care e fatza sau spatele la chilotei, dar macar acum se sterge la fund (de de toate) singurica. Aoleu, Iris face acusi 1 anisor. Ce repede a mai trecut timpul!!! Sanatate micutei!!!

Mai stie cineva ceva de Liliac si trupa ei? Liliacule la apeeeel.

Si cind ziceam si eu ca se face caldut, azi noapte si azi ne-a plouat de m-am saturat.

Mergi la inceput

Cu pozele. Am multe cunostinte la distanta si asa le dau de veste ce am facut, pe unde mai mergem. Am mai multe pagini pe net. Am fost atenta sa nu fie prea deocheate sau cu copii prea dezbracati.

Am promis si noi lui Paul ca-l plimbam cu vaporul in vara aceasta si ca-l ducem cu avionul. Cu vaporul poate in vacanta din vara, dar cu avionul sa vedem poate tragem o fuga pana la Paris prin toamna.
Nu visez la un un vapor/barca/barcuta, nu-mi permit financiar si apoi ma gandesc la costurile de intretinere de dupa achizitioanre. Este frumos dar imi stiu limitele. Mi-a placut filmuletul postat, valurile, muzica din fundal...m-a fascinat.

Mergi la inceput

Paula, imi trebuie textul in romaneste, atit. Notariez aici (la posta)si apoi ma duc sa pun stampila de Haga. Nu intereseaza pe nimeni aici ce e scris in hirtoaga. Intereseaza in Romania, de aia tre' sa sune romaneste si avocateste.

La fel a facut si barbat-miu cind a facut o hirtie pentru mostenire, dar el a avut textul direct de la un un avocat/notar (nu mai stiu exact). E usor aici, mai greu e in Romania. Numai ca nu stiu cum sa o scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mda...la noi a nins ...

Eu sunt stresata rau acum cu pasapoartele fetelor, astea electronice! In SM se elibereaza in termen de 30 de zile, iar noi stam in Ro 10. Habar nu am cum voi face, al Silviei expira in august, noi revenim pe Gotland in iulie, nu ar trebui sa il schimb dar asta inseamna ca merg aici la St. la consulat, un drum de o zi cu Silvia dupa noi, iar termenul de eliberare este intre 4 si 8 luni!!!! Si noi in ianuarie visam la Thailanda. Ma ia cu fiori deja cand ma gandesc la Politia Romana cu care parca vad ca nu am ce discuta la vara, ca am nevoie de pasaportul fetei, aiic la consulat e la fel, nu ai cu cine povesti...ooooof! Abia astept sa se faca 5 ani de Suedie si sa avem cetatenie sa nu imi mai bat capul cu actele romanesti.

Carmen, multmesc...fac ce fac si tot mai arunc un ochi aici. Ma consult cu o colega la test, i-am scris un email si astept raspunsul ei...intre timp ma rasfatz.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

iuliana, pune un subiect la generale, e mai usor sa gasesti acolo raspuns...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mamma mia ce animatie ca pe vremuri, cand nu pridideam sa citesc ce scriati peste zi Las ca e bine...

Sasha poze cu pitica nu ne mai arati? ca la varste asa mici copiii se schimba mult, de la luna la luna, si sunt sigura ca e o frumusica Bineinteles si cu fratele ei cel mare, daca s-ar putea.

Carmen nu esti tu cea mai coapta de aici, asa ca poti face pasul asta cu emigrarea, stai linistita. Oricand e posibil, daca te simti psihic in stare sa faci fata.
Dar avand in vedere ca tu stii cu ce se maninca, nu ar mai fi asa greu, cred.
Eu, la varsta mea (maica ) stiu ca resimt mai dur totul cu noua viata decat daca as fi facut pasul acum 5-10 ani. Asta e clar! Dar decat sa mai astepti...si Viena e un oras primitor

Mihaela nasol cu zapada...pe mine ma destabilizeaza rau schimbarile astea ciudate de vreme... ba soare, ba iar iarna...ba un vulcan, ba cutremure... pfui maica, se apropie sfarsitul lumii

Iuliana esti sigura ca se cheama "programa" ce iti trebuie tie? Sau foaia matricola unde sa scrie ca ai facut cursul cutare cu nota cutare? Si eu mi-am ridicat-o in toamna de la politehnica si stiu ca am umblat ceva si am avut maaare bafta ca mi-au dat-o in aceeasi zi. Ca a mai durat 2 zile cu traducerea ei in germana. Succes!

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput