Nazdravani de prin 2003
Raspunsuri - Pagina 16
cristinamh spune:
asta cu inghetata e buna . ai mei cu chiu cu vai ma lasau vara sa mananc inghetata... poate de-aia acum imi iau numai cutii de-alea maaarii... ce placere mai mare decat o cutie de inghetata, cu caramel, nanilie si fistic, si toping de cioco sau capsuni...
asa ca, daca mama e nebuna, copiii sunt la fel, si mananca in cantitati industriale. adica... ei doi, doua linguri si-o cutie e combinatia perfecta. la grazuri nu se potrivesc, dar se descurca. mama cand i-a vazut prima data sa innebuneasca... in miezul iernii. ca imbolnavesc copiii, ca vai cat o sa trag. e na. n-am tras deloc. uite ca andrei imi face rosu in gat fara inghetata!
si... am sunat aseara la asistenta noastra, ca nu stiam ce sa fac cu klacidul... si cum semne de varicela tot nu erau, andrei tot subfebril si cu durere in gat, am zis sa mergem inainte, ce-o fi o fi. nu putem sa tinem copilul asa ca "poate" vine si varicela... oricum asteptam forma usoara.
in schimb il ador pe andrei. e robot mai. aseara ma intreaba cum se ia siropul. "la 12 ore". <e 8.32, maine dim la 8.32 trebuie sa iau>. ma scol azi, 8.15, dau sa iau siroul. < e prea devreme, ai uitat? la 8.32 trebuie sa mi-l dai!> asa ca schema mai simpla e sa-i explic lui cum sa si le ia... se conformeaza la secunda.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
danat spune:
Mihaela de aia cu viermii, ca astia nu au, nu as fi asa sigura, adica daca aici nu ies in analize...nu inseamna ca nu ii si au (am vazut cum se scarpina pe strada in partea dorsala...)
Acum vreun an il suspectam pe Radu ca a luat ceva viermusi, si am rugat-o pe dr-ita de familie de aici sa imi dea trimitere sa ii fac coproparazitologicul. Stii ce mi-a zis? Va dau, dar de 15 ani de cand lucrez eu aici, daca mi-au venit 2 rezultate pozitive...eu nu stiu cum fac astia analizele? Probabil trebuie sa fii plin, sa iti iasa si din nas (scuzati expresia) ca sa se vada in analizele lor.
Si apoi cu chestia cu spalatul pe maini, incec sa nu o iau ca pe un fixism din copilarie, ca normal si noi mai mincam nespalati si una alta. Dar vad ca aici e cam regula.... si noi le luam ca atare desigur, nu are rost altfel, nu ne oripilam, nu comentam vizibil (doar cu voi pe aici ), incercam sa supravietuim asa
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
mihaela_s spune:
Dana, viermisorii se "vad" si in analizele de sange, nu neparat in coproparazitologic. Cel mai greu se vad in scaun, mai ales cei mici si daca nu sunt multi(cred eu, nu ma prea pricep). La noi la laborator vin rar analize de scaun pentru viermi. Nu zic ca nu vin, dar rar(cel putin in zilele in care lucrez eu la primirea de probe). Am vazut si asa analize, nu zic nu. Nu stiu insa rezultatele, nu am lucrat la partea de microbiologie. Dar daca sunt suspiciuni, se pot face si analize ale sangelui care pot "spune" ca ai eventuali paraziti.
Eu nu i-am vazut pe astia scarpinandu-se in fund , ce m-am distrat ca ai scris asta .
Oh da' nici nu mi-am imaginat ca va oripilati de fata cu ei ca nu se spala pe maini ca nici noi nu facem asta, dar stiu ca eram la inceput tare stresati ca ccc copiii nu prea le "au" cu spalatul pe maini la camin. Acum la scoala se spala inainte de masa de pranz. In rest nu cred...
Dar in situatii de epidemii(si cand a fost cea porcina si cand e cea cu varsaturile) stiu ca se insista mult pe spalat pe maini si dat cu spirt apoi(imi spun fetele acasa). De obicei nu au spirt in bai sau in sali, dar cand e epidemie atunci pun.
Ovi de ex. e oripilat ca barbatii nu se spala pe maini dupa ce folosesc toaleta...eu nu am urmarit daca femeile fac asta sau nu....
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
nu ma pot abtine, zau, asa distractiv e subiectul... fetele, am mai uitat ca e 1 mai si stau acasa...
cu viermisorii aia mici, oxiuri, se vad, daca face copilu' la olita. adica imi amintesc ca ma punea mama sa-i vad, ca altfel nu voiam sa inghit nemotivat praz cu lapte... daca nu-mi demonstra pentru ce trebuie sa ingurgitez porcaria aia, nu puneam gura.
dana, bine macar ca va anunta, de goange si de toate cele... inca nu-i iert pe-aia de la gradi, ca au stiut si nu ne-au spus! de parca le scade calificativu' pe gradinita...
la iris doar am pomenit ca e epidemie la andrei, si s-au albit la fata... vai, ce tragedie... da' oare cand se asteapta sa faca varicela...? normal, intr-o primavara, ca doar n-o sa-l tii in balon toata viata. si sunt sigura ca mihaela e de acord ca mai bine o faci la gradi, stie ea de ce...
asa, sa revin, mai ca nu le statea in gat sa-mi zica s-o tin pe iris acasa... in eventualitatea in care andrei ar aduce ceva...
om vedea. daca erupe la andrei, n-o mai duc nici pe iris... dar pana atunci nu leg drobul de sare de perete.
voi cu spalatul pe maini, eu cu balustradele... ma tot chinui sa-i invat sa rce si sa coboare fara sa se tina de ele . deh, pitici...
Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
Yael spune:
DANA, prezent! Am lipsit motivat sa stii! Azi am avut o zi superba
Am fost si la un fel de balci, vine doar o data pe an, e fun. O sa pun niste filmulete sa vedeti. 4 ore am stat! MIHAELA, la voi este asa ceva?
Citat: |
citat din mesajul lui iuliana Yael, sa iti fie rusine ca nu-ti aduci aminte de mine. Vad ca te-ai incumetat sa faci si al 3-lea, eu m-am oprit aici. De fapt, admir mamicile care au mai multi de 2...le consider eroine. |
Nu ma face ca akuma ma duc sa fac sapaturi in arhiva Daca nici de picioare nu-mi aduc aminte... le ai mai lungi de 1.24m?
M-am incumetat sa-l fac si pe al treilea (conceput tocmai aici, in Finlanda, la doar cateva luni de cand sosisem), ca a fost Surprise! Altfel, asa, calculat, n-aveam curaj
Nu prea pot tine ritmul cu voi se pare, cine credea? Mai citesc si eu asa, din urma...
MIHAELA & DANA, merci mult, sa stiti ca, chiar am avut bafta!
Sapt. viitoare am practica, mi-am ales sa merg la o gradinita (grupa 3-5 ani). Nu pot sa zic ca de abea astept, insa asta e. Apoi o sa mai am doar 3 sapt. de scoala si... vacanta! Vacanta... care incepe cu un nou curs (de vara) de finlandeza, asa ca adevarata vacanta o incep pe undeva pe la inceputul lunii iulie... (9, 10... daca nu mai insel).
In legatura cu bicicletele... aici e un mod, un stil de viata... Sunt mai multe decat masinile Cu patine, cu rolele... chiar nu am vazut copii... Doar iarna, pe gheata... Sa-i vezi la 2-3 anisori ce patineaza!
20" sounds big, insa nu e chiar asa... Daca ea de la 3 ani jumate a avut de 16", chiar nu era cine stie ce diferenta daca luam de 18". Si la anul probabil ca trebuia sa-i cumpar alta...
Ma gandeam sa-mi schimb user name-ul! Oare sa poate? Problema mea e sa-mi pot pastra contul, nu vreau unul nou... Yael e numele fetitei mele; in Aprilie 2003 cand mi-am facut contul, imi placea enorm numele asta si d-asta l-am ales ca user name... Intre timp am aflat ca o sa am o fetita si am ales numele asta (imi ziceam p-atunci, ca daca o sa am o fetita, asta o sa-i fie numele).
Ma duc sa vad un film (It's complicated) cu husbandul. L-ati vazut? Filmul
Pup!
I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_sSa va mai spun un paradox? Poate l-am mai spus...aici la rosu in gat/amigdalita doctorul recomanda cat mai multa inghetata. Cica recele amorteste gatul si face durerea mai putin persistenta. Eu care am avut o copilarie plina de amigdalite, daca mancam o inghetata eram plina de puroi pe amigdale a doua zi, va dati seama cum am reactionat cand am auzit asta. Si sa stiti ca functioneaza, nu e gluma...chiar mananca copiii inghetata cand au amigdalite. Care dintre coi ati indrazni asa ceva? |
liliana csaki spune:
Mai, eu va tot citesc in fiecare zi, dar mi-e lene sa scriu.
Asadar, vorbeati de biciclete, noi inca avem de 16" ca David e micut de statura. Ca vorbeati de preturi, eu i-am luat-o din USA si m-a costat mai mult transportul decat bicicleta dar e cu Cars.
Vik., domnisoara mare si cuminte. Cu copilul, daca-ar fi dupa mine, mai ca l-as duce sa-i pun un cercelus mititel acolo dar tac-su zice sa-l las ca poate uita si-apoi cum duc copilul la test la scoala cu cercel in ureche? de parca ar fi ceva nemaivazut. Si el are parul mai lungut si saracul, de vreo saptamana, in fiecare dimineata imi zice ca i-a zis educatoarea sa se tunda, imi aminteste de profa mea de romana din liceu, o terorista care masura cu rigla parul baietilor si-i trimitea apoi la tuns cu absenta nemotivata pt. ora aia.
Yael, eu am vazut filmul, dar singura ca berbatul era plecat, mi-a placut la nebunie, sunt cateva super faze dar aia cu laptop-ul in pat e dementiala.
Eu, sa bat in lemn, n-am avut niciodata probleme cu ei cu rotavirusi, "viermisori" pe cap sau in fund(numa' de-aia de nu-i lasa sa stea locului au tot timpul), doar chestii banale cu tuse si muci, dar nici nu i-am cocolosit niciodata, am avut si caine in casa tot timpul.
Hai sa va povestesc si-un lucru care m-a surprins in mod placut, azi in Bucuresti. Cele ce-au stat in Bucuresti stiu Palatul Copiilor, primaria a amenajat in spate un loc de joaca pt. copii, foarte spatios si civilizat(cu pavaj de-ala moale, ca de burete, nu stiu cum se cheama) apoi in spatele astuia e o zona de parc, care la fel arata, impecabil, alei curate, largi, iarba tunsa, pomi mai vechi dar si multi nou plantati. Aici au amenajat o zona de picnic cu pavilioane de lemn, mese si scaune de asemenea din lemn si probabil vreo 30(sau mai multe) gratare. Azi, 1 mai muncitoresc, zi superba altfel, cu vreo 26-27C, evident ca era plin de lume, familii cu copii sau fara. Oamenii isi faceau gratar, mancau, copiii alergau de colo colo, nici urma de manele sau alte muzici, singura galagie erau vocile copiilor, saci de gunoi din loc in loc unde toata lumea isi arunca resturile, femei de la curatenie care treceau si-i schimbau, nici macar mucuri de tigari n-am vazut prin iarba aia, politisti comunitari care mai treceau din cand in cand pe scutere, nici un membru al nationalitatilor conlocuitoare care sa vanda ciunga, baloane si alte asemenea prin zona. Si nici o masina nu avea voie sa intre. Serios, parca erai in alta lume, civilizata, chiar vorbeam cu niste prieteni ca uite, se poate sa impui reguli si oamenii sa le respecte, totul e sa vrei.
cristinamh spune:
liliana, pai se poate, normal. dar romanul de la sine n-o sa faca nimicutza... arde-i o amenda, si sa vezi ce se conformeaza.
zilele astea m-am tot plimbat pe bd. aviatorilor. sa nu cred, nici un kk de catel! iar suporturile cu pungulite chiar aveau pungulite...
aici se poate...
sa revin la copilul meu, care si-a tras creasta. virtuala, ce-i drept. m-am uitat eu la profilul lui, nu m-am ingrijorat... insa putin mai devreme isi modifica iconul pe wii... si era necajit ca nu gaseste creasta la coafuri. cica e draguta si interesanta! ooo doamne, creasta ma asteapta cand o putea sa se tunda singur?! inca numar pana la 10, respir usor, si-mi zic ca, atata timp cat fata e intreaga, fara inele, restul se rezolva...
Cristina
mihaela_s spune:
yael, nu...nu este nici un balci de 1 mai pe aici(sunt, dar cu alte ocazii)...aici in 30 aprilie seara se sarbatoreste Noaptea Walpurgilor, se aprind focuri si lumea chefuieste. In suedeza se numeste Valborgs natt. Plus ca e ziua de nastere a regelui Suediei, steagurile flutura pe toate catargele...e frumos. Iar ziua de 1 mai e Valborgs dag, adica ziua Valborg, dar fara nici o semnificate aparte.
Frumos ca v-ati distrat!
Ce scoala faci tu? De limba finlandeza?
vikinga, eu m-am calit fara sauna si bai reci...sauna nu o suport. Am incercat de cateva ori la piscina, aici peste tot e si sala de sauna, dar in 2-3 minute trebuie sa ies, ma sufoc, nu am aer...am senzatia aceea pe care o aveam mereu in Ro la peste 35 de grade si umezeala mare, senzatia de lesin. Am si lesinat de cateva ori din cauza asta...in Ro pe strada, nu la sauna. Iar bai reci...brrrrr...nici astea nu-mi plac. Dar pur si simplu faptul ca nu am mai racit cred ca are legatura cu aerul, marea si mediul de aici.
liliana, ce frumos...ma bucur ca citesc lucruri frumoase despre Ro.
cris, cum mai e Andrei? Creasta spui? Pe mine nici inelele nu m-ar deranja tare. La mine cosmarul cel mai mare e sa nu fie "pe invers" . Dar la o adica, asta e...sunt copiii mei.
O saptamana la superlativ va doresc!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
l_carmen2003 spune:
Liliana, spui ca lipseau 'natiile'... erau in depalsare, la mare, la bulgari etc... si din pacate revin...
Eu te intelg cu bicicleta, al meu are trotineta 'cars', i-a adus-o tata-sau de peste mari si tari ca i-a placut lui... dupa cateva luni a invatat si copilul sa mearga cu ea... Si noi la bicicleta inca 16'', dar fara roti ajutataoare, chiar ma uitam ieri ca ar trebui sa iiluam una de 20''...
Am experimentat si noi ieri pe gat rosu inghetata si a mers! e bine! merci de pont.
O saptamana buna.