Nazdravani de prin 2003
Raspunsuri - Pagina 15
paula2003 spune:
Super tare .
Da, la cat investim si cat de isteata este, ar fi pacat sa nu o integram in societatea lui PESTE. Va avea si ea drumul ei. Eu sper ca va fi si ea un om in societate
danat spune:
Apropos de rupti in fund si cu nasul pe sus.
Stiti ce succes are Loganul aici? Si Dacia in general...asa ca si in Romania, Dacia se vinde prin showroom-urile Renault, si am vazut f f multi austrieci dand tarcoale la Sandero si intreband de Dooster. Viena e plina de afise maaari cu noul Dooster, pret f convenabil bla bla si o poza care se vrea fioaroasa, ca pt un 4x4 Nu stiu cat succes vor avea cu asta, caci aici nu prea se omoara dupa Jipane sa ia ochiul nimanui, ci pt masini practice (de familie) tip wan (nush daca am scris bine).
Sanatate bolnaviorilor raciti!
Un weekend linistit tuturor!
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
cristinamh spune:
duster nu e mare chestie... m-am suit in ea, si in afara de fata de la casetofon, care era lacuita... in rest era loganul meu intocmai, chiar si gurile de aerisire! si priza era la locul ei...
acum nu stiu cum merge, dar e spatioasa. si normal, sa n-ai pretentii... ca e dacia. dar acum nu ca-i laud dar am ajuns cu ea la 35.000 km si n-a avut nimicutza.
update cu andrei, nu e inca varicela confirmata, doar rosu in gat. e continuu subfebril, ne-a dat klacid. am zis ca incep diseara cu el, sper sa nu se umple de bube taman acu! dar... mai bine acum decat la scoala...
ps. v-am zis ca era sa raman fara permis? 6 benzi, scuar pe mijloc, eu pe prima banda. cica ajunsese la scuar baba de pe celelalte 3 benzi de pe sens opus... si trebuia sa opresc. , am scapat cu avertisment verbal. explicatia unui prieten... daca a vazut ala ca nu scoteam bani de spaga, probabil se vedea pe camere ca baba nu ajunsese... si castigam la contestatie.... ca altfel nu ma ierta . dar sa dea naiba, ca m-am si uitat, o data la vitezometru, si odata la pietoni. si erau amandoua in regula...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
paula2003 spune:
Noi am vrut o masina buna, dar nu prea scumpa. Am vazut o oferta super buna si mi-am anuntat sotul. Am mers sa o probam, sa o vad si asa m-am capatat cu un Logan. Asta acum 4 ani. O conduc zilnic, am deja 40.000 km (ar fi fost mai mult dar avem 2 si nu plecam cu ambele decat daca mai merg si altii fara masina ).
Nu vreau sa-i fac reclama, dar nu am pus o bucsa, nimici o problema nu am avut in 4 ani. O am pe motorina, consuma super putin si pot spune ca este o masina buna. Inca nu am vazut noul model, inca nu vreau sa o schimb, dar m-ar tenta una un pic mai mare.
Nu ma asteptam sa fie asa de buna.
ankalaura spune:
IULIANA - asa e si la noi regula, in mod normal, cu tv-ul. Era simplu de respectat in Ro, ca tv era in sufragerie si masa in bucatarie Aici, totul e in salon, si uitam tv-ul deschis uneori.... Trebuie sa remediem
VICKINGA - sa stii ca fi-mea a facut prima data enterocolita in Franta, unde e cea mai la moda boala la copii... . De vreo 2 ani a devenit moda si in Romania, dar urat de tot, nu oricum, te duci la spital cu o durere de cap si vii acasa cu rotavirus .
Cat despre gradinite, cred ca depinde la fiecare... Noia vem niste prieteni in Elvetia, si la gradinita lor, privata de altfel, toti copiii sunt cu mucii pana in brau si cu tusea la activ. Si nu le dau doctorii, ca asa isi fac ei imunitatea. Si si-o fac domne, pe bune!
Ma uit si la astia aici, noi cu geaca pe noi si ei in slapi si copanele goale!
Cred ca in Ro se exagereaza putin, la cel mai mic stranut al copilului, hop sa il tii acasa, sa nu ii imbolnavesti pe toti. Atata timp cat nu il duci cu cine stie ce febra sau cu cine stie ce infectie, eu nu sunt de acord cu ideea asta.
Eu o duceam pe Eliza (si la fel toti ceilalti) pentru ca nu aveam cu cine sa o las acasa la fiecare stranut. Si chiar daca o duceam cu Nurofenul in traista, o primeau si pe ea, si pe toti, ca nu o duceam cu febra, iar muci si tuse si stranut aveau toti. Si daca erau toti ok, de la curentul de sub usi sau de la temperaturile prea ridicate in interior sau de la burta goala cand ii scotea afara, ca le batea vantul pe sub geaca, imediat incepea stranutul, si atunci, eu cum sa o tin acasa??? Ca nu aveam tot anul atata concediu cat sa o tin pe ea acasa...
Sigur, cand a avut varicela a venit mama si a laut-o la Constanta. In rest, slava Domnului, nu a avut niciodata nimic altceva decat banale si simple raceli. Si enterocolita din Franta, dar aia a fost singura data cand a fost cu burtica deranjata si cu stari de voma. Si niciodata nu a avut febra mai mare de 38.5.
Super tari Alex cu prietenii lui de pe raft!
PAULA - eu sper ca societatea romaneasca se va trezi la un moment dat, dar de-adevaratelea si profund, nu la misto. Asta trebuie sa se intample, ca altfel nu mai merge mult... Macar ca o sa ii ia de urechi UE, si tot o sa se tezeasca.
Pana la urma, integrarea TUTUROR este un drept absolut, ca si dreptul la viata pana la urma, viata decenta.
Alex a ta e isteata si merita tot ce e mai bun in lume, iar voi trebuie ca sunteti tare mandrii de ea!
CRIS - stai ca am pierdut filmul... Daca totusi e o sansa sa fie varicela, de ce v-a dat Klacid?? Ca sa nu se confirme varicela decat dupa tratament, sau cum?
Ba mie nu imi place Logan Toata lumea isi ia Logan pentru ca are portbagaj mare La romani, totul e dupa cat e de mare portbagajul. Eu am fost super fericita cu masina mea cu portbagaj mic, iar reviziile ma costau la jumate fata de cat costau la Logan In rest, sigur ca nu i-am schimbat decat uleiul cand trebuia si placutele de frana la 40 de mii de km, si cate un bec....
In occident, toti isi iau Logan pentru ca e super ieftin pentru ei si pentru ca programele "rabla" le dau mai mult de jumatate din valoare... restul il platesc dintr-un salar ar putea sa o ia chiar si de unica folosinta, ca investitia nu ar fi mare.
Acum sa nu imi ziceti ca n-ar schimba oricand loganele ... macar cu o skoda daca nu cu un bmw.
Ma uit totusi cum arata unele masini, mama ce super design are Peugeot-ul 407, il iubesc de mor, sau Volvo, sau Nissan. Cum naiba sa semene loganul cu astea?
Asta ca sa fiu si eu impotriva valulu
Fug sa vad care e treaba in bucatarie.
Aaaa.. uitam sa va zic!! pe 5 mai mergem la scoala!!! Prima noastra zi de scoala
Inca nu stiu unde mergem, astept scrisoare de la comisia scolara...
danat spune:
Hai ca e bine, incepuram cu zarzavaturi si salarii si ajunseram la masini (sper ca am folosit bine olteneasca)! Cool
Ankalaura nu sunt fan Logan, caci mi-a dat mereu senzatia ca e un dulap miscator, privita din spate. Parintii mei au Logan, sunt bineinteles foarte incantati. Adevarul e ca Loganul e o masina f potrivita pt Romania (ca drúmuri si putere de cump) dar am vrut sa subliniez surpriza ca si aici e cautata, si nu numai ea, ci si celelalte variante de masini fabricate de Dacia. Nu stiu sigur ce si-ar dori ca masina cei care-si cumpara aici Logan, nu cred ca isi fac prea multe probleme estetice, ci mai mult practice.
Apropos de gradinte, si aici ii primeste tusitori, muciosi. Si o tin tot asa, cat e iarna de lunga (si aici sub 5 luni nu este ). Ce sa mai zic, ieri pe usa gradinitei scria frumos si mare "Avem varicela". Ha, ce bucurie! Au mai fost astfel de anunturi, de scarlatina, paduchi, etc de-a lungul timpului. Asa ca nu mai ma stresez, cum o faceam la inceput.
Iuliana si noi avem defectul, uneori, de a-l lasa pe Radu sa pape cu tv deschis, dar nu pus in fata tv-ului, ci il aude, e in vizorul lui, si se mai uita uneori. Cu mine isi mai permite, cu taica-su nu-i prea merge, ca din cauza tv-ului se lalaie cu mincarea. Si-asa....se lalaie cand e vb de mincare, dar daca ii dau un desert, mama ce viteza bagaaaa....
Paula cred ca trebuie sa ai nervi tari sa nu bagi in seama remarcile tuturor, chit ca si pozitive. Pt ca suna aiurea remarca directoarei Felicitari Alexandrei
Cristina cum mai e Andrei? Sanatate multa (nici eu nu am inteles faza cu Klacidul)
Carmen sper ca Alex e mai bine...sanatate!
Vikinga ma bucur ca ati trecut peste probleme cu burticile. Poate o sa ai timp sa scrii mai des despre voi
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
mihaela_s spune:
Eu sunt singura cu fetele, o saptamana. Ovi a aterizat azi noapte cu bine dupa 3 avioane si 20 de ore de zbor, in New Orleans. Asa ca ne distram in 3.
Am reusit si eu sa adorm joi noaptea la 22.30 cu fetele si vineri nu am fost obosita deloc. Teoria iata ca a dat rezultate si in practica .
Nici noi nu mancam la tv. Momentele cand suntem la masa sunt numai pentru mancat si pentru cate o poveste de seara(in timpul saptamanii) si de pranz/mic dejun in we-uri.
Anka bravo si succes la soala Elizei! Cand se termina acolo scoala? ma gandesc ca nu va merge tare mult dar oricum o luna si ceva tot prinde. Macar sa inceapa sa se obisnuiasca putin cu limba si tot e ceva. O sa mergi ci tu cu ea la inceput? Cum e sistemul acolo?
Vik, nu stiu daca tie ti-am mai spus, dar am mai recomandat cu diverse ocazii in caz de boala asta virala de stomac(aici ii spune boala vomei de iarna in traducere libera...nu e rotavirus ci calicivirus)...aici nu se da nici un medicament in afara de blåbärssoppa(un suc concentart de afine) care se gaseste in magazine. Si face minuni, pe bune. Asta se ia si preventiv...Diana bea cate un litru pe zi in momentele de epidemie la scoala si n-a avut inca. Silvia a avut o data, i-a trecut repede, intr-o zi. In schimb a avut Ovi de Craciun, a luat de la o pacienta de la spital...o saptamana nu si-a revenit din starea aceea de slabiciune. Ca dupa o viroza. La adulti cica e mai nasol, s-a confirmat...au zis-o si cativa colegi care au avut.
E un virus tare pacatos, care nu produce imunitate si poti lua boala de cate ori "poti". Nu are a face nimic cu ccc curatenia si mizeria, e un virus care a suferit mutatii de-a lungul timpului si s-a tot intins in lume. Eu cred ca e adus din tarile tropicale si s-a hotarat sa locuiasca si prin alte parti ale lumii .
Bine ca sunt copiii bine, cred ca a fost horor...stiu ce masuri de igiena trebuie sa iei ca sa nu se raspandeasca. Important e ca ai fost tu pe picioare si a trecut.
Si aici copii cu mucii in gura si tusind am vazut la camin. La scoala deja nu mai sunt atat de sensibili. Parintii ii tin acasa daca au febra si nu se simt bine dar mucii si tusea persista uneori cateva saptamani. Iar medicamente, mai ales antibiotice...foarte rar. Si in special penicilina, astia rar dau antibiotice de alte categorii, doar daca se confirma necesitatea lor. Si e asa cum spune Anka, se calesc. Aici stau afara cateva ore pe zi, indiferent de vreme...rece, ploioasa, etc. De la un an in sus, cand se duc la gradi. Eu mi-am schimbat perspectiva asupra bolii la copii de cand suntem aici...mai ales ca n-au mai fost bolnave de doi ani. Asa cate un nas cu muci cateva zile, dar in rest...nimic. Adevarul e ca e marea aici, aerul foarte curat si se vede in sanatatea noastra...nici noi adultii nu am mai racit de mai bine de un an.
Paula, am inteles bine...Alexandra merge intr-o gradinita normala? Cred ca e un pas semnificativ in integrarea ei de mica, in societate.
va , we frumos la toata lumea! Noi o sa lucram in gradina we asta, punem trandafiri, flori perene, terminam curatenia si infrumusetarea.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Dana, am scris deodata si mi-am amintit de faza cu biletelul de pe usa...azi iarna in plina epidemie de gripa amestecata cu porcina, cand era in plina desfasurare campania de vaccinare antiporcina, am primit o scrisoare acasa de la rectorul scolii Silviei ca mai bine de jumate din copii au lipsit in acea zi...nu se stia exact daca era gripa porcina sau ce era...a fost doar o instiintare ca sa stim la ce sa ne asteptam. Nimeni nu s-a panicat, doar le spuneau copiilor sa se dea mai des cu spirt pe maini. A fost o zi, sau doua, apoi lumea a revenit la scoala incetisor...Silvia a fost OK...Iar cu paduchii, varicela si alte boli asa e si aici. Te anunta ca sunt cazuri in camin/scoala si sa fie parintii atenti la copii. Eu de paduchi am fost oripilata la inceput, acum o iau ca pe ceva cu care trebuie sa traim. Fetele nu au avut, dar nu se stie niciodata, nu?
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
danat spune:
Da, Mihaela, am scris simultan Stiu ca e sistem practicat in tarile mai civilizate, fara sa tii secret, ca e normal, sa stie cei in cauza ce masuri isi pot lua.
Insa eu nu inteleg o chestie: daca sunt asa deschisi, de ce nu iau si elementarele masuri de igiena, respectiv spalarea pe maini, sa ii bata la cap sa se invete de mici cu asta. Eu inteleg si pe-asta cu facem imunitate...hmm... dar de ce s-a mai inventat sapunul daca il folosim numai o data pe zi? (mi-a spus Radu ca ii trimite la spalat pe maini doar inainte de masa de prinz). Ieri, de ex, se jucau in curtea interioara a gradinitei si tot acolo, pe o masuta, er ao tava cu sandwichuri, iar copilasii in timp ce se jucau se duceau si luau cate o muscatura si iar se jucau..si tot asa.
_
mihaela_s spune:
Sa stii Dana ca asa e si aici...copiii servesc la camin fructe si uneori gustarea de dupamasa afara si mananca asa, cu maini murdare. Ei socotesc ca organismul trebuie sa se invete cu microbi, bacterii, etc. Acuma sigur ca daca sunt murdari de noroi sau nisip nu o sa manance asa, se spala pe maini. Dar nu e stresul acela cu care am fost noi obisnuiti. Noi nici acum nu ne asezam la masa daca nu ne-am spalat pe maini, iar fetelor mereu le spun, le trimit la spalat pe maini inainte de masa. Asa suntem obisnuiti...dar ei nu. E un alt mod de viata pe care noi il consideram "necivilizat" dar vorba ta: infratiti cu natura . Pe mine ma distreaza caci adultii sunt stresati aici de bacterii si microbi, dar de la alti oameni. De ex. majoritatea usilor, peste tot sunt automate, cu celule fotoelectrice...a fost discutie sa se reunte la ele, dar discutia a devenit aprinsa ca atunci se transmit bacteriile si microbii mult mai usor, daca fiecare persoana pune mana sa deschida usile...
Ce sa zic, au si ei fixurile lor, cum le avem noi pe ale noastre .
Sa va mai spun un paradox? Poate l-am mai spus...aici la rosu in gat/amigdalita doctorul recomanda cat mai multa inghetata. Cica recele amorteste gatul si face durerea mai putin persistenta. Eu care am avut o copilarie plina de amigdalite, daca mancam o inghetata eram plina de puroi pe amigdale a doua zi, va dati seama cum am reactionat cand am auzit asta. Si sa stiti ca functioneaza, nu e gluma...chiar mananca copiii inghetata cand au amigdalite. Care dintre coi ati indrazni asa ceva?
Oricum, noi aici am descoperit multe chestii batute in cuie in Ro si aici exact pe dos...multe dintre ele in domeniul medical. Le luam asa cum sunt deja, nu ne mai minunam. Ei traiesc asa foarte bine, cu maini murdare...nu au epidemie de hepatita, aici sunt rare cazurile si nu se face de la maini murdare cum stiam noi, nu au viermi intestinali asa cum e in Ro...etc. Nu pot sa explic mai multe, pur si simplu asa e aici. Asta nu inseamna ca se potriveste si in Ro. Eu in Ro umblam in parc cu Silvia cu servetele dezinfectante dupa mine, la inceput faceam asa si aici...apoi am renuntat.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie