Nazdravani de prin 2003
Raspunsuri - Pagina 14
l_carmen2003 spune:
Si tot noi, ca de obicei altfel...
Alex merge pe bicicleta cu 2 roti de cand a implinit 6 ani dar desi merge cu patinele pe gheata si se descurca binisor, sa nu auda de rotile. Bicicleta si trotineta dar in nici un caz rotilele. Am sa imi iau eu rotile si poate poate...
Si la noi tot cu Pipo la gradinita. Dar adevarul e ca nu e obligatoriu, daca o vrei bine, nu, nu. Firesc, Alex o vrea si eu nu incetez sa ma minunez de ce...
Azi l-am tinut acasa de asta noapte a inceput sa chihaie ca un magar, plin si din 'rarunchi' asa sa ne trezeasca cu noaptea in cap si sa nu ne mai vina sa adormim de grija. El a ramas dormind si noi am plecat tehui de cap.
In rest ce sa spun? Si noi trebuie sa schimbam pasapoartele caci expira pe 5 septembrie si cum intentionam sa plecam cu asta mic dupa noi... mai vedem.
O zi buna si numai bine.
Aaa... Paula, mie mi se pare normal cadn te adresezi unui copil sa ii spui 'te rog frumos' si nu vad nimic iesit din comun... deci nu inteleg ofuscarea directoarei. Chiar defel.
cristinamh spune:
sasha... pai noi motul lui andrei l-am luat la aproape 2 ani... si nici nu mai stiu de cate ori l-am tuns pana atunci...
pe iris n-am tuns-o, ca ii faceam codite . a avut doar o chica mai lunga, pe care i-am indreptat-o cica la turta. apoi urmatoarea ei tunsoare a fost pe la 4 ani...
iar urmatoarea dumnezeu stie, ca mi-a comunicat ca ea isi lasa parul lung ca rapunzel .
motul si turta sunt obiceiuri pagane, asa ca le face fiecare cum crede de cuviinta. n-au legatura cu biserica, dar e amuzant...
carmen, pentru jucaria aia idioata, bine-nteles! eu am incercat sa aplic strategii diverse... de genul... uite, cu banii dupa 3 pipo iti iei o masinuta metalica, si nu se strica in 2 zile . dar tot nu l-am convis sa se rascoale ca el nu vrea revista .
miha, dar nu o poti "deporta" la tine pe mama ta? ea sa stea cu fetele pe insula, si voi doi ca porumbeii pe continent ? si sa scapati de naveta...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
paula2003 spune:
Mi-a povestit amuzata ca Alexa, un copil cu down a rugat-o sa-i ceata cu te rog. Cat de atenta si receptiva este. Poate daca Paul ar fi facut acest gest nu ar fi fost asa de amuzant. Acum ati inteles?
Hai ca fug in parc. Nu stiu ce fac in parc?
mihaela_s spune:
Eu cu turta nu stiu, in Ardeal nu exista obiceiul asta, nici cu motzul. N-am avut stres cu tunsul .
cris, mama e oricum deportata la noi pe perioada verii cat eu muncesc. As fi putut sa o duc pe Silvia la fritids, e deschis toata vara...dar oricum buni n-a fost de vara trecuta la noi si poate petrece timpul cu nepoata. Apoi vom vedea...Ovi oricum nu se descurca singur cu fetele(normal s-ar descurca, dar are garzi de we si de noapte si garda la telefon acasa cand nu se stie ce urgenta se iveste si trebuie sa plece) si daca programul meu va fi incarcat, atunci va ramane mama la noi...Caci de mutat ne-am luat gandul, ar fi greu pentru fete...
Insa ideea ta nu e exclusa, mersi!
Paula, e tare isteata Alexa!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
iuliana spune:
Anca a lui Sasha, la noi in Moldova nu e cu turta, dar noi am facut-o pentru ca nasii au fost din Ploiesti/Bucuresti si cica acolo se 'poarta'. Eu nu am tuns fetele inainte, dar nici nu aveau par mare. Le-am tuns imediat dupa ce au implinit 1 an si le-am taiat motul.
Nici Emma nu bicicleteaza fara roti ajutatoare. Ne-am uitat si la o bici de 20", dar nici nu a vrut sa se urce pe ea pentru ca e o fricoasa:). Nu cred ca o sa invete sa mearga fara roti ajutatoare decit cind s-o marita. E datoria lui ta-su sa o invete, ca eu nu am rabdare.
Paula, bravo Alexei...sa nu se lase:)).
Eu zic sa va verificati pasapoartele des ca sa nu patiti ca mine.
Dimineata, cind am dus-o pe Emma la scoala, Diana a zis ca ea sta la tv ca stie ca vin repede (imi ia max 10 min). I-am zis inca o data sa nu dea drumul la usa daca suna cineva si am lasat-o ca sa o verific (merci Cristina pentru pont). Cind m-am intors, nu am deschis usa de la garaj special. Am sunat la usa si ciocanit vreo 1-2 min. Nimic. Mi-am zis ca e la tv si nu aude, asa ca am intrat in casa prin garaj. Copilul statea pe pat la tv si, cum am intrat, mi-a zis "mama, a sunat cineva la usa, dar eu nu am deschis". Am laudat-o si pupat-o. Ma gindeam ca macar o sa aud fosnaiala linga usa cind sunam, dar nici atit. Ea nici macar nu s-a ridicat de pe canapea:). Am fost tare mindra de ea!! Adevarul e ca amindoua sint f. responsabile, dar tot nu as avea curaj sa le las in casa pentru mai mult de 5-10 min.
Asa, sa va zic si eu de dentist, asigurare medicala etc. Deci, noi platim asig. medicala/luna pentru mine si fete 500$. La dr. ma costa vizita 15$. De medicamente nu mai tin minte exact pentru ca nu am mai luat de mult. La dentist e mai problematic. Pe an avem 1500$ de persoana deductibil. Adica asig. imi acopera numai 1500$ chiar daca eu as avea o lucrare de 10000. Deci, indiferent de ce iti face, asigurarea acopera 80%, restul de 20% platesc eu. O lucrare pe canal e 700-800$, eu platesc 20% din buzunar. O plomba e vreo 200$ daca nu ai asigurare, o masea de porterlan e vreo 300-400. Daca depasesti cei 1500$, restul platesti 100% din buzunar. Un deep cleaning la dinti costa 500$ (asig, cum am mai spus acopera 80%), o curatare la 6 luni e gratuit, adica acopera asigurarea 100%. Cind am nascut, tot ce am platit din buzunar a fost 100$/zi (300 la Emma ca ma avut problemele pe care le-am avut si am stat aproape 3 zile si 200$ la Diana). O cezariana e vreo 25000-35000$, la care se adauga costurile de ingrijire a copilului etc. Eu zic ca am iesit ieftin, avind in vedere ca m-au tinut sub obs. si am avut controale peste controale in ultimele 2 luni la Emma. Nu am avut niciodata nimic de reprosat. Daca eram in Romania, cred ca muream si vorbesc f. serios. La dr., daca am urgente pentru copil, sun la centrala si intotdeuna m-au chemat a doua zi. O sg. data am fost cu Diana la urgente la spital si am stat vreo 2 ore. M-a costat 100$.
Eu in Ro nu am sa imi mai fac niciodata dintii. Toti prietenii nostri care si-au facut dantura acolo, au avut robleme si au trebuit sa isi refaca tot aici. Aici e scump, dar macar iti fac treaba buna. Sor-mea la fel, la maseaua pusa in Ro la unul din dentistii cu renume din Iasi a facut infectie si a trebuit sa o scoata.
Restul preturilor, ce sa zic? Aici sint magazine si pentru saraci si pentru bogati...depinde cum te tine buzunarul. Dar nu vezi oameni cu fite si rupti in popou de foame (cum bine zice Dana). Imi povestea frate-miu cum la scoala la nepotu-miu copiii se uitau la eticheta de la bluza/tricou si stiau daca e de firma sau luat de la un butic oarecare. Si, bineinteles, ca urmau consecintele de rigoare .
Am obs. ca si aici, romanii proaspat veniti aici, mexicanii si asiaticii saraci umbla dupa haine de firme...altfel cum sa iasa in evidenta, nu?
Pe mine personal nu ma intereseaza sa fie de firma. Daca imi place ceva si imi permit, nu conteaza unde si de cine e facut.
Anka, noi nu tinem niciodata tv deschis cind mincam...e interzis. Mincatul e ca sa enjoy mincarea si timpul petrecut impreuna la masa. Si ele maninca intotdeauna la masa, nu le dau voie pe canapea in fata tv-ului.
cristinamh spune:
la noi se terminina acusica vrajitorul din oz... i-am promis lui andrei ca, daca se baga in pat la 9, pun povestea. iris a adormit de cum au ajuns la campul cu maci, la ceata de maimute am vrut sa opresc povestea, ca era liniste... si aud de colo... "dar nu s-a terminat!!"
mai alternam si noi povestile din carti cu teatrul radiofonic...
andrei are febra . nu mare, ca nu frige, pare un pic rosu in gat... asa ca maine schimbare de planuri... iar fac slalom printre proiecte... si trb sa iau copilu cu mine, sa ajung si la doctor...
toata iarna nu-mi raceste, si mi-o face acum primavara... of, as fi preferat sa nu fim deloc in standard...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
vikinga spune:
buna seara mamici de nazdravani!pfffuuui prima oara cind au fost toti trei bolnavi odata. si nu cu orice ci cu nenorocirea asta de enterocolita ca parca am trai in jegul lumii nu-mi pot imagina de ce e virusul asta frecvent pe la noi. tot presupun eu ca e din cauza turistilor ca asa-i in locurile astea la mare, mai ales ca a dat caldura si in weekenduri e full pe aici, ori poate din cauza umiditatii, cine stie, e permisiva virusilor de gen. ca de spalat pe miini si igiena nu am ce comenta in dreptul gradinitei si am intrat peste tot.deci vome si diaree si spalat la 90grade...aoleoo naspa fu, dar se du.vorbeam cu niste neamuri prin alianta de prin elvetia, nemti nascuti si crescuri in hamburg si care ajunsi in elvetia de 4 ani cica copiii lor nu au facut niciodata boli din astea ce se perinda si se iau din colectivitate. ca mentalitatea e alta acolo, cica elvetianu' nu-si trimite copilul bolnav la gradi/scoala nici macar pina nu e perfect sanatos de jena sa nu-si puna in cap parintii ceilalti.astia pe aici sa-i ia naiba, nu si-ar da o zi din vacanta sa stea acasa, ca vb aia concediu tre s afie concediu. nu toti dar ajung vreo citiva nesimtiti si uite asa iau toti.le-am cerut educatoarelor un nr de tel unde sa le reclam ca primesc copiii bolnavi. nu-s nici ele vinovate ca nu au de unde sti, parintii sunt vinovati mama lor de nesimtiti.si uite asa au stat acasa saptamina asta si fu ceva pe aici cu 3 bucati de copilasi miriiti.plus ca ne-a vizitat taman in virful perioadei de vome si diaree nasa nadjei, care-i studenta la medicina in bonn, asa ca se potrivi, a facut un fel de practica:))din pacate fetele din noiembrie-dec din clubul meu nu mai scriu deloc, doar liliana si paula sunt aici, restul..imi e dor de ele. haideti mai fetelor, un salut acolo ceva, sunteti prin zona?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
Sasha.p spune:
Multumesc de raspunsuri, probabil ca o sa o tund, nici ea nu are mult par, adica nu il are nici macar pe gat, are doat cateva suvite din primul par care ii atarna si ma enerveaza.
l_carmen2003 spune:
Cristina, si Alex cu viroza, doar tuseste si are ceva mucozitati (mucizitati cum spune el) dar fara febra. Sper sa scapam cu inhalatiile si propolisul.
E o viroza ciudata pe la noi cu dureri de cap si febra...
Stii cum se spune Cristina? Cei destepti nu racesc iarna!...
Sanatate multa!...
Vikinga si la noi e aceeasi problema la gradinitele particulare unde nu conteaza cat e de bolnav copilul sa vina sau nu la program ca oricum se plateste ca si cum ar fi prezent, asa ca vin copiii oricum. Degeaba reclami - cui? La gradinita la care e acum Alex nu treci dimineata de cele doua asistente daca copilul are nasul infundat, gat rosu etc... nu mai spun daca are febra sau tuseste. Eu nu il duc la gradinita daca mi se pare ca ar putea aparea vreun simptom dar, e adevarat, eu si am cu cine il lasa.
Bine ca ati scapat!
Iuliana, asa e cu hainele de firma si cu romanii. Din pacate sunt multi cu creierul cat nuca care doar la asta se uita. Vor mai trece cateva generatii pana sa priceapa ca nu haina face pe om.
E drept ca imi plac hainele de calitate si nu as cumpara de la tarabe nimic pentru ca sunt ori turcisme ori chinezisme, dar sincer asta are legatura cu calitatea si cu praful si mizeria in care sunt tinute... Si tot drept e ca prefer mai putine haine dar de calitate care sa nu se strice dupa primul spalat insa, de aici si pana la a da 189euro pe o pereche de blugi doar pt ca scrie pe ei Levis sau mai stiu eu... ce am capiat?!dar o pereche de 30-50 de euro ce au? daca stau bine pe mine nu imi pasa... si de asta imi si plac reducerile... mi-am luat ieri o pereche de blugi cu talie inalta! cu 50 de lei!!! pe bune. Fusesera nu stiu cat, vreo 229 ron - vreo 50 de euro dar erau redusi de nu stiu cate ori si erau taman marimea mea... si i-am luat.
E la noi o reclama care spune multe, aceea la Duster. Un cuplu incearca masina sunt multumiti si intreaba de pret, si cand afla ca preturile incep de la nu stiu cat - putin - raspund oripilati:'la valoarea noastra?' Bine, nici eu nu mi-as lua Duster, dar nu din cauza pretului ci pt ca un 4x4 nu poate avea aceeasi motorizare ca un hatchback -, ma pricep, nu?
Pa, week end placut si numai bine. Plec la treaba sa termin mai repede si sa ajung sa vad ce face moatza mea ca stau ca pe ghimpi...
Soare si timp liber si voie buna va doresc pentru aest week end!
l_carmen2003 spune:
Sa nu uit, perla de Alex.
Aseara am mers la cumparaturi si l-am pus pe Alex in cos!!! imi intreb sotul:
- Si? ti-ai cumparat un copil?
- Da
- Pai hai sa mai luam unul sa nu se plictiseasca...
La care copilul raspunde:
'-Stii eu aveam mai multi prieteni pe raft!'