LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009**196**

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

'b]Ilinca[/b], nu sunt chiar gica-contra [doar giga :))], pt ca tot ce ai scris despre co-sleeping sunt PERFECT pe gustul meu. Bine, eu nu am avut probleme cu exilatul sotzului , dar imi place TOT ce ai scris despre cosleeping si chiar si eu la fel am facut, adica am stricat pe bb3, dupa alea primele luni de copil regulamentar :)), pt ca am simtit ca avea nevoie sa ma atinga in somn, si chiar mai deschise ochii, 2 sec, da un fel de ping vizual, sunt acolo, e ok, adoarme la loc, MULTUMIT DE SINE.
La problema cu plansul evident ca nu ma refeream la bebei mici mici, nu, ci la ai nostri, care sunt bebei->copii. Exemplu concret pt "adaptabilitate": ieri am ajuns in parc, la leagan de bebei, cu bb3 in brate. Se dadea un alt copilas. Cum a vazut leaganul, bb3 s-a pus pe plans, cu tendinta spre drama, cu mana intinsa, ca vrea in leagan. Eu i-am zis, ca la om mare, ca nu se poate sa plangem, asteptam pana se elibereaza, si apoi ne dam si noi, punand accent si zambet pe "si noiiii". Bb3 s-a uitat la mine cam de-a doua, insa s-a potolit, a privit spre leagan fara planset [totusi nu fericit, incruntat], cred ca a si numarat secundele, apoi foarte frumos ne-a venit randul, fericire mare. Cand sa plecam [acu erau altii de ne asteptau] a dat sa maraie, insa eu iarasi am bagat entuziasm pe un "ia uite acolo, ce balansoaaaaaar", si am rezolvat si asta. Deci..., vin si vremuri de iubire, dar si vremuri delicate...

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaelacg

MI-E RAU, maria mi-a sters mesajul. am pus laptopul pe premergator si cum s-a infipt in el, parca a stiut pe ce sa apese.

in alta ordine de idei in acel mesaj dadeam o cafea.
spuneam ca pe ana si pe raru sa le treaca tusea si pe alti ghiocei daca mai avem bolnaviori.

gasca vesela estica, mare gaseala, VINE MAGDY pe 1 mai acasa.
o sa punem de gaseala mare ca sa-i aratam cat de dor ne-a fost de ea si de gabitzu, si ca suntem nerabdatoare sa cunoastem pe bb2.

din 10 martie 2009, mami fericita de

GHIOCICA CU GHIOCEI

PETRECEREA MARIEI

MOTUL MARIEI

Asteptam cu nerabdare. Rugamintea sa stim dinainte toate datele, stiti ca noi nu suntem de ici de colea... suntem tocmai de la Braila.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Bon soir!

Apropo de ce posta Ilinca... (tipa nu numai ca gandeste, dar si scrie bine).

In seara asta in parc m-au certat toate mamicile ca nu am autoritate si nu-i insuflu frica copilului. Pt ca al meu pusti s-a apucat sa faca toate chestiile care-s nu: a mancat nisip cu pumnul (nu ca l-as fi lasat, dar distanta de la mana pan' la gura a fost mai mica decat distanta de la mine pana la el), pietre, lemne. Si toate imi ziceau sa-l cert. Problema mea e ca... nu-mi iese. Daca ridic tonul ma bufneste si pe mine rasul, sunt falsa. Marius ma acuza cateodata ca pun la cale potlogarii cu piticul. Ca n-am minte mai multa decat plodul. Dar asa tare ma amuza prostiile lui ca pur si simplu nu-s in stare sa fac pe autoritara cu el.

Voi cum reusiti "sa va impuneti"?

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Exact asa patesc si eu... Cand ridica sotul meu tonul la el sa-l invete de NU, eu sar repede ca n-are voie sa tipe la copil. Aseara sotul meu era la meci, iar eu ma pusesem sa mananc dupa o zi intreaga de plimbari prin Herestrau. Ianis a deschis usa care separa holul de la intrare, s-a asezat pe gresia rece si a inceput sa care toata incaltamintea in casa. Eu i-am zis foarte serioasa si pe un ton poruncitor sa treaca inapoi pe parchet si sa puna adidasul la loc, slapul la loc, pantoful la loc, s-a executat imediat, dar cand i-am zis sa inchida usa (el nu stie decat sa deschida usa glisanta) m-a pufnit rasul si s-a dus naibii toata disciplina

Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ela, eu din ce am mai citit, stiu ca in strainatate nu se intervine acum cu decalotatul, si ma gindesc ca stiu aia ce stiu, ca nu-s imbecili, si ma mai gindesc ca de obicei in RO sint mai multi adepti ai "vechii scoli" decit ai noutatilor. Dar nu sint mama de baiat si nu m-am informat poate suficient.

Novus, sa va priiasca mini-concediul !

Despre AP eu am enervat deja lumea :P mai demult...Ilinca, mie imi place subiectul, deci citesc cu drag; si articolul mi-a placut; poate informatiile "tehnice" sint preluate (adica sigur, nu poate) dar mie mi se pare ca din text transpare si implicarea afectiva a mamicii in aceste aspecte.
Un singur lucru vreau sa spun: daca ai nostri plozi au doar 1 an, si deci ne-am confrpuntat pina acum doar cu eventualele metode AP-pt-copii-mici-de-tot, nu inseamna ca AP se limiteaza numai la alaptat la cerere si cosleeping. Adica da, astea mi se par si mie chestii de instinct, pe care cred ca le-ar practica mai multe femei daca nu ar exista atitia binevoitori care sa iti recomande calduros programul strict pentru sugar, fara sa citeasca teorii despre metode si modele de parenting.
Dar...AP se aplica si mai tirziu, si daca pina acum a fost logic simplu si firesc sa nu avem impulsuri de a arde una la pampers, ca nu prea am avut cui si de ce, sa vedem cita lume are rabdarea si taria si calmul de a ramine AP atunci cind odrasla, care stie deja f bine anumite lucruri, decide sa testeze limitele. Sa vedem cita lume va intelege si va aplica ideea ca pusul la colt e dresaj, palma la pampers e abuz, si toate astea chiar au alternative pasnice - sau AP, daca preferati.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Da, pisigri a inteles perfect ce scrisesem eu mai sus, .

Sincer, fix ce a explicat pisigri ca urmeaza sa vina, astept cu mare interes aici pe forum, sper ca si atunci sa mai povestim, sa mai comunicam.

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ela, stii cum se spune...decizia iti apartine. Dar...
Anestezie , fie ea si locala, la copii asa mici pentru o asa interventie, nu prea am auzit. SI pe nepotul meu si pe RAres tot LIVE i-a lucrat. Iti dai seama daca exista vreo metoda de anestezie ne-o spunea dr sau o aplica. Poate prin alte locatii spitalicesti o fi existand dar la Braila , nu.
In alta ordine de idei, eu am fost cu Rares (asa cum am mai zis) la 7 luni. Desi eu trageam de pielicica la fiecare baie si credeam ca am succes, MAre i-a fost mirarea sotzului (caci el a intrat cu Rares) sa vada ce si cata "branza" a scos de pe dedesubturi. Dupa tot ce trageam eu, gaurica lui Rares era cat gamalia de la bold. Sanse sa se fi deschis si mai mult, pentru igiena, din mana mea, nu cred ca existau.
Ti-am detaliat toate astea ca sa compari cu ce ai tu acasa.

Succes. I-ati inima in dinti si "go planet".
Nu e un capat de lume. E dureros si pentru el si pentru tine, dar trece. Decat sa ajungi pe la 3 ani (cand copilul stie mai bine ce si cum) la alte interventie chirurgicala (din cate am inteles de la cumnata mea este cumplita), mai bine acum.
Nepotului meu pe la 3 ani si ceva i-a facut operatie si mult timp a facut pe el (desi nu mai facea) pentru ca fugea cand trebuia sa ii dea maica-sa chilotii jos. Bine, nici acum nu suporta sa ii puna mana nimeni pe putza. El se spala. Asa cum poate la indicatiile maicasii. Am accentuat asta ca sa vedeti cat de traumatizat a fost de cele intamplate.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Asa, si sa-mi continui ideea intrerupta de pampers kkcit :D

Si eu am observat la Pisilinca, mai ales in ultima vreme, din ce in ce mai multe incercari de impunere a vointei proprii (vezi exemplul cu leagenele) sau de manipulare - a mea, ca numai cu mine isi permite deocamdata. Se comporta f diferit cind e cu mine fata de cind e cu taica-su de ex: cu mine in camera vine sa o tin in brate si ma miriie si scinceste, cu taica-su nu mai are nici un disconfort si se joaca bine merci. Dar solutia o aplic astfel: incerc sa o antrenez sa renunte singura ca statul in brate si sa ne jucam si noi; nu o las sa plinga pina la urlete pentru ca ambitia mea e mai mare ca a ei, si-s mai mare si mai puternica si daca vreau io o pot lasa in pat de unde nu poate sa plece, ca asa vrea muschii mei :))

Cit despre palmutele la pampers...ma surprind uneori gindindu-ma ca "ce ti-as da eu vo doua, macar sa ai motiv sa te isterizezi" atunci cind clar face istericale ca nu-i convine ceva - adica nu are un disconfort fizic. Daaaar istericalele astea tot semn de disconfort sint: psihic, frustrare, nervi ca nu se descurca sa faca singura ceva anume, ca nu poate sa imi comunice destul de eficient ce vrea, ca, ca, ca...

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Pisigri, ai dreptate, provocarile de abia acum apar si duap cum o vd eu pe Alexandra mea, cred ca vor fi destule, are cate un zambet smecheresc cand se pregateste sa faca ceva interzis de ma da gata !!

Monnvas,nici mie nu-mi prea iasa faza cu disciplina pt ca nu ridic deloc tonul si i-am zis si lui Pisi ca daca o face si-o ia, asa ca Alexandra se uita la noi si rade in marea majoritate a cazurilor

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Am implinit 1 anisor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Ela, la baietelul prietenei mele i-au aplicau ceva spray pt anestezie

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Am implinit 1 anisor !

Mergi la inceput

Ela, problema cu decalotatul... e greu sa alegi, dar, sincer, eu cred ca in cazul in care DEJA se evalueaza/sesizeaza depuneri ciudate pe dedesupt, intre 2 rele, eu as alege-o pe cea mai mica, si anume rezolvarea rapida urmata de atentie si curatare. Metoda manuala merge si ea, dar daca pana la 1,5 ani nu ajungi "la lumina", tot trebuie cumva rezolvat. La Tudor eu am muncit manual, si am reusit pana intr-un an, nu mai stiu exact, dar, la baie, nu parea sa-l doara, doar un pic disconfort. La asta mic nu mi-a mai mers asa bine, caci el se pune pe plans cand incerc sa insist eu mai mult, vede ca-l perturb de la jocul cu ratzustele, si baai, din planset, se face mica mica putza, parca se scufunda inauntru [ca la situatia penisului infundat] si nu mai am ce sa decalotez, raman doar cu "varful/capul" intre degete. Mai sunt si alte mame de baieti care au observat asta? Dupa terminarea plansului, revine la dimensiune normala, dar na, in conditiile aste nu am avansat cu decalotarea in acelasi ritm ca la tudor, asa ca si noi ajungem la medic...:(, eu prin iunie intentionez.

Pup.

Poze cu noi

Mergi la inceput