LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009**196**
Raspunsuri - Pagina 14
olishka spune:
Buna dimineata!!!
Pisik sa va afceti repede bine
Anamariame sa stii ca m-am scapat la dulciuri in ultima vreme Tortul a fost bunicel. Ma asteptam la altceva si am fost cam dezamagita (de fapt cam imi stricase ziua acel tort, dar nu mai intru in detalii...)
Ilinca mi-a placut si mie articolul. In mare am aplicat si eu toate acele reguli AP, mai putin caratul in sling sau marsupiu, caci nu m-au tinut coastele
Esti o draguta. Comentariile tale ma binedispun mereu
Monnvas nici eu nu reusesc sa fiu autoritara. Stiu ca trebuie sa fii in situatii mai periculoase, gen bagat dejte in priza, lovit copii etc. Atunci chiar intervin si nu-l las sa-si faca de cap. Este bine totusi sa stie copilul ca existe si "limite". Pe mine David ma musca foarte tare, eu ii zic mai ferm "nu este voie sa musti" si el rade Eu cred ca musca de drag, caci numai eu sunt capsata.
Olga, mamica lui David iepurasul
joanna27 spune:
Neata!
Pisik ma bucur ca Ana s-a mai linistit.Sper sa aveti o noapte buna.
Ilinca multu de site.Chiar am fost surprinsa placut de ce scrie 'blonda''
Pe mine ma dispera un singur lucru : ca trebuie sa citesti undeva cum sa fi AP.La mine lucrurile astea vin din instinct,ca la toate dintre noi de aici, de ce altii tre sa citeasca nu stiu.Iar metoda aia a lui F...nu stiu cum, eu l-as fi batut pe omul ala, cum sa scrii bre asa ceva,dar sa mai si aplici.
Monvas cu autoritatea stam si cam la fel.Zic nu, dar mai nou nu prea ma mai ia in serios iar daca ridic tonu, ori rad eu ca face niste fete ,ori plange el asa ca nu prea am ajuns la un numitor comun.
joanna27 spune:
Am admirat-o pe Maia ce frumos sta ea in iarba.
Olga sper ca David s-a calmat.A fost un show doar de moment nu?
Novus la Shighisoara venim si noi si Adee, chiar daca nu ramanem peste noapte , nu ne pui la socoteala?
Dyana si al eu sot a dormit cu mami, nu pana la buletin ,pan la 7 ani.De aia sunt un pic crizata ..mi-e frica sa nu se mosteneasca....Si nu stiu cum sa fac fara sa stresez copilul.
Monnvas spune:
Buhuhu
Acum m-am prins de ce am WCul infundat de cateva zile. Observ ca lipseste deodorantul de WC, e de presupus ca l-a aruncat cineva inauntru, nu?
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Floric spune:
Neatza , o cafea proaspata la toata gasca [imi place cafeaua]
Rares este mai bine, a rams doar cu tuse. Ii dau Stodal in continuare numai ca , probabil contine ceva mai mult zahar si il cam taie la burta.
ANAAAAAAAA bravo pentru mers.
Doar Rares a ramas sa stinga lumina in clubul lui Mutulica Dar exersam. Il asez sa sta in picioare si reuseste...1-2 secunde, si doar atunci cand se incordeaza tot.
Cred ca pana in toamna reusim si noi sa stam pe picioarele noastre.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel
Ilinca_M. spune:
Iarasi is pe fuga maxima, pana nu se enerveaza Phiphi ca i-am blocat acesul la baby einstein cu trupul meu matahalos.
Ce vroiam sa zic pana nu uit e legat de ce zicea Joanna:
- clar mamele care sunt "AP" sunt asa inainte de a sti ca exista un asemenea curent, tocmai fiindca vine din instinctul de mama, nu e o chestie ce se invatza (decat in f. mica masura!). Cred ca 95% din mamele care cred ca un bebelus e un "santajist"/ manipulator/ nu trebuie "stricat" in bratze etc...raman exact la fel dupa ce afla ca exista AP, deci numai a citi despre asta, nu schimba cu nimic lucrurile daca nu ai in tine instinctul ala care te face sa-ti respecti copilul. Si prima tendintza a multora care citesc despre AP este sa rada, ceva gen:"hai, ma, tre' sa existe "instructiuni" pentru a fi mame? Un "curent"? haha, ce exagerare". De ce zic asta? Pentru ca asa ziceam si eu cand tot auzeam vehiculandu-se despre AP si nu stiam decat tangential de el. Cand am citit apoi mi-am dat seama ca AP-ul nu face decat sa redea "filosofia" unei mame care-si iubeste si respecta bebelusul! E confirmarea pentru unele mame care au indoieli (gen:"fac bine ca-l iau in bratze? Oare n-are dreptate tanti Getutza ca-l stric?") ca NU sunt nebune...e un fel de revelatie:"aaa, deci exista si in teorie ce fac eu in practica, e bine ce fac, exista si sustinere stiintifica/psihologica etc."
Ca prea m-am lungit si Phiphi ma sageteaza cu o privire care spune:"parca ma respectai, ha?!":
- nu devii AP fiindca exista "manual de instructiuni AP" ci de obicei cand descoperi acest "manual de instructiuni" iti dai seama:"pai asta faceam eu din instinct, asa simteam eu nevoia sa procedez..."
Ei, unele nu simt nevoia, asta-i clar; dar poate macar 5% din ce citesc in "manualul de instructiuni AP" le va atrage si lor atentia si vor aplica si ele...bine ar fi!
Azi am chef de vorba, as avea multe de spus si despre co-sleeping etc, dar ma tem sa nu-mi enervez Mirandolina...
A, Olishka: si Phiphi are momentele cand ma musca, e o joaca a noastra, ea chiar glumeste pe tema asta!! Sa ma explic. Scenariu e asa: eu stau intinsa pe canapea si citesc, ea se joaca pe rand cu toate jucariile (apropo de asta, ea se poate servi oricand din gramada, nu-i dau pe rand nici o jucarie, ea decide), se distreaza singurica (in timp ce ma si fileaza din cand in cand, evident). Ei, dupa 20, 30-40 de minute (cand cum) nu mai are chef de joaca solitara si pac, rasare un cap langa mine, cu manutele sprijinite de canapea. Daca n-o bag in seama, cand ma intorc spre ea vad ca se apropie de bratzul meuo gura cascata, cu 8 dinti fiorosi...si stiu ca incepe dureroasa joaca. Eu strig:"vaaai, nuu, o sa ma doara, sa nu ma musti!" Ea rade de se sparge si continua sa ma ameninte cu gura cascata, eu strig, ea se-nfige in bratul meu printre hohote de ras, eu urlu pe bune, ea rade, ma mai crutza un pic, iar ma capseaza, radem amandoua si tot asa.
E distractiv dar f. f. dureros!! N-as fi crezut ca un copil are atata fortza-n falci!!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
11luni
Manole forever
mihaelacg spune:
MI-E RAU, maria mi-a sters mesajul. am pus laptopul pe premergator si cum s-a infipt in el, parca a stiut pe ce sa apese.
in alta ordine de idei in acel mesaj dadeam o cafea.
spuneam ca pe ana si pe raru sa le treaca tusea si pe alti ghiocei daca mai avem bolnaviori.
gasca vesela estica, mare gaseala, VINE MAGDY pe 1 mai acasa.
o sa punem de gaseala mare ca sa-i aratam cat de dor ne-a fost de ea si de gabitzu, si ca suntem nerabdatoare sa cunoastem pe bb2.
din 10 martie 2009, mami fericita de
GHIOCICA CU GHIOCEI
PETRECEREA MARIEI
MOTUL MARIEI
anca_nicolae spune:
Buna dimi.
In primul rand, bravo pt Ana de Pisik, m-a bucurat mult mesajul! Si nu doar pt mersul in sine, atentie!!!! Ci pt atitudinea mesajului. Adica: ne scrisese Pisik la un moment dat ca a reusit sa se "calmeze" privind molcomeala papusii, dar parca tot nu credeam cu totul. Ei uite ca acum, vestea cu mersul ne-a scris-o asa, "din mers", ceea ce cu adevarat arata ca Pisik a ajuns sa relationeze ce evolutia Anei intr-un mod NATURAL. Bravo Ana, bravo Pisik!
In al doilea rand am vazut filmul cu Luana. "Beeiii", m-a dat pe spate, nu atat pt procesul de auto-hranire, ci pt alte detalii [vorba lui Aris de care ne e dor, cum zice ea ca-mi sar in ochi tot felul de amanunte :)]. Si anume:
- are simt tehnic [oricum se stia demult :)], ati observat cum intoarce la orizontala furculita atunci cand initial ajunge in gurita, vertical? Dar o face gandind, nu din intamplare!
- are simt gospodaresc, nu lasa mizerie pe alaturi nici neam, oricat ar trebui sa se straduie sa adune cu manuta niste micro-frimituri!
- va fi chibzuita, nu o lasa inima sa risipeasca, aici seamana perfect cu mine, cand a luat papa de pe masa, cazuta langa farfurie, imi venea sa o mananc, nu alta
- si cea mai tare faza mi s-a parut atentia ei pentru detalii [iarasi ca mine :))], cand a sesizat, cumva cu coada ochiului, ca TOTUSI, se prinsese ceva-ceva in furculita, nu cum paruse initial ca nu reusise sa ia nimic, si atunci si-a regandit actiunile, si a dus acel ceva-ceva la gurita. Mi s-a parut efectiv un proces de gandire constienta, nu doar din instinct sau din imitare dupa profesor.
Pupam mult, mult, mult pe Luana!!!
De ziua bossului a fost frumos, dar parca am stat prea putin, noi am sosit mai tarziu, :(, totusi, fac un mic "rezumee":
- ajungem la straduta, intram pe poarta si, surpriza! leaganul se aude imbietor... domnul Dan de ela ma astepta [pe mine oare???], romantic, intr-un leagan boem, de curte. Ma intimpina cu un drag: "hai ca bine ati venit, abia asteptam sa te vad!", deci da domne', pe MINE ma astepta :)), so, imi incep seara triumfator.
- cand intram, alta surpriza, tooot frumoasa, gazulina imbracata SUPERB. Si aici recunosc ca mama avea dreptate, oricat de hocosh imbraci un baiat, tot la fete ai mai multe optiuni si culegi mai multe laude, deh, asa tre sa fie in viata, femeia sa fie admirata, barbatul sa stie si sa aiba placerea sa admire, pt mamele de baieti, :)).
- imi rasare in cale un glas curgator si, atentie!!! melodios, povestind in germana! Stiu, stiu, cei ce n-au iubit germana vor zice mereu ca germana != [not equal] caldura, melodicitate, dar nehhh, cine stie cunoaste, bravo ela pt talentul de cititor cald intr-o limba destul de controversata! M-as fi asezat si eu jos langa Ianis sa ascult, dar venisem cu o rochie rosie, TREBUIA sa o defilez pe acolo, nu?
- bossul frate, era chiar boss, daca l-ati fi vazut cum se aseza singur in buricul targului, adica fix in mijlocul copiilor si jucariilor, precum pisica fix in mijlocul patului, si cum zbatea el cadourile, sigur sigur stia ca EL este nr one, cu adevat e un boss;
- gaza mare m-a taiat la rochii, era mai frumu, mai subtire si mai suava decat mine, of, dar ma rog, si eu eram "mai" la ceva, si anume la galagie, cred ca ma auzeam mai bine decat ea ..., totusi!
- lena se va face patron de autobaza, era foarte atrasa de camioane, masini, o delicata, ce sa mai :))
- in schimb, bb3, cica baiat, a fost non-stop fascinat de obiectele alea [iar lansez concurs, iar ma prinde Aris :)] ca niste popice, de se agita in maini, la muzica mexicana/cubaneza, so, cine scrie prima cum se cheama???
- ioana mi-a multumit ca sunt o buna gospodina, a papat tot ce am gatit , fara sa respire, un intreg iaurtel Tnuva. Mai ca-mi venea sa-i zic: mai si inchina-te, puiule! Apoi activa, a inspectat tot ce se putea! Frati-su in schimb, e mai axat pe oameni, asa mi se pare, oricand lasa o jucarie pentru a mai sadi o prietenie! Ne place despre el :).
- umorul rusesc ziceati? si scrisese cineva ca nu remarcase? Sa va explic eu de ce. La acest popor, rus, este cel mai bine "implementata" o anumita caracteristica, si anume: sa existe o diferenta foarte [dar foarte] mare intre caracterul individului luat in viata de zi cu zi, la nivel micro, familial, si caracterul individului la nivel macro, de conducere externa. Taica-miu a trait si muncit cam 40 de ani [nu fara intreruperi, cateva luni pe an] la rusi, in domeniul aviatic-militar, si practic, Rusia devenise a doua lui tara, asa ca ii cunostea bine pe vecinii nostri rusi. Observase ca, parca genetic, cand erau la sevici, dar mai ales la discutii privind relatia Rusia-alte tari, caracterul rusesc este destul de expansiv, viclean [in sensul cumva pozitiv, de inteligenta, dar si usor negativ, de .. sa-i zicem, strategie], agresiv si bazat pe forta si mentala dar si fizica, si mai ales MANIPULATIV. Insa, aceiasi oameni [iar tatal meu a muncit cu oameni de la toate nivelurile, foarte sus, de conducere, dar si oameni mai simpli, ca paranteza, tata este cel care a adus in Romania primul MIG, 19 pe atunci...]], reveniti in cadrul familiei/prietenilor, deveneau CEI MAI SUFLETISTI, generosi, ospitalieri, prietenosi, calzi oameni de pe pamant. Mult timp i-a trebuit lui tata sa inteleaga ca, aceasta natura duala NU era o schema de prefacatorie, spionaj, etc, ci pur si simplu asa este dat: omul rus traieste in suflet, TOATA viata, cu 2 fiinte in el: sufletul de artist, de indragostit, de pasionat, arzand, si creierul de conducator al lumii.
Asta este, cu asta defilam. Cine se rezuma gandind despre rusi ca inseamna doar comunism, agresiune militara, colhoz, siberia, se insala, si va pierde muuult din ce pasiune si putere se poate trai/arde atat de veridic, atat de total.
- si inca 1 data, La multi ani David, our big boss!
Si..., am citit articolul despre Raluca Sandu, eu o stiu de multi, multi ani, a jucat tenis [cam zilnic] ani de-a randul cu nepoata mea, si..., pot zice ca desi articolul nu-i rau, el arata in principal calitatea autoarei de a se informa, de a-si largi bagajul de cuvinte, ganduri, idei, ceea ce este laudabil. Ideile din articol, in sine, mi se par ok, dar nu tulburatoare, si nici marca proprie. Dar repet, e foarte laudabil ca autoarea este deschisa la lectura si cultivarea afectiunii! Fata de alte mame vip-uri care, desi sunt intretinute de sotii cei bogati [deci nu obligate sa munceasca pt banii de lapte praf], nu au totusi timp/chef sa stea cu micutii prea multe ore/zile, Raluca isi doreste sa fie cu adevarat mama, ceea ce este frumos!
Off, ce ma enerveaza vantuletul asta de primavara, ba pun, ba dau jos ceva pe capsorul mexican al lui bb3... Dar acus acus intram in mai, si abia astept mai multa caldura, mai multa lumina, mai multa libetate de miscare!
Si, ca si Pisik, am uitat sa va zic: si bb3 a inceput sa faca 3-4 pasi singur, tot cu manutele sus , si apoi, tot ca Ana, se asaza jos, calm, si precaut. Incepe haiul!
Pup.
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 11 luni
Ilinca_M. spune:
Anca Nicolae, singura problema e ca Raluca din linkul meu, nevasta lui Zenga, NU e Raluca Sandu, aia e o fosta iubita de-a lui, deci e doar coincidentza de nume:)))
Iar tipa nu zice nicaieri ca ideile sunt "marca proprie", tocmai ca descrie principalele puncte ale AP-ului in cuvintele ei si cu comentarii personale. Si apreciez ca o face fara greseli gramaticale (in afara de "contemplatul" ala folosit cam inadecvat) si cu un stil placut, imi place, o sa citesc si alte postari (pe teme mondene:)) cand voi avea timp.
Ah, iar mi-am suparat copilu'!!:(((
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
11luni
Manole forever
anca_nicolae spune:
Si, ca o continuare a ceea ce am scis mai sus despre omul rus, am sa va dau aici un citat, scris catre un tanar roman, din Bucuresti.
Ti-am atasat cateva imagini... ce iti povestesc un pic despre mine, un pic despre Craiasa Zapezii... Mai ales insa poti zari ceva din taigaua ruseasca, multa, adanca, puternica, rece, doar pe ici colo cate un cald luminis, si da, da, foarte salbatica. Cu un romantism greu de imaginat in atata ocean verde de zapada... Cati au curajul de a o cunoaste pe ea, intreaga taiga, si cati si-ar dori sa aiba acest curaj? Aproape nimeni.
De accea este ea puternica, pentru ca supravietuieste si celor ce o iubesc dar si celor cu sufletul departe de ea. Aici, in tara ta, Alin, nimeni nu-si ridica privirea spre Siberia, nimeni nu intinde mana peste harta Moscovei, nimeni nu-si serbeaza luna de miere in Leningrad. De aceea sunt diferente mari intre noi doi, dear Alin. Pentru ca sufletul meu este acolo departe, un con de brad siberian, prieten cu haski, respirand gheata, zambindu-ti soare oglindit in ape reci, ape cristaline. Iar sufletul tau este aici, intr-o intersectie istorica si geografica, cu sperante si teluri moderne, departe de renumitele codite impletite rusesti.
Va doresc o zi buna, si va pup.
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 11 luni