Hai wapi,linda,nino! Bravo nafi! Iepu 2010! (133)
Raspunsuri - Pagina 12
katiapam spune:
azinoapte la 00:54 a venit pe lume Riccardo!!!!
3,850 kg
felicitari!!!!!sint bine amindoi
Mami de Giulia 20/06/07
castelanaC spune:
Buna dimineata, aseara am zburat brusc, se trezise puiul si mami pac langa el de planton.
bebelusul nostru este cumintel, sanatos, mancacios, doarme, acum a inceput sa-si mareasca perioadele de stat treaz si face deja grimase zambarete.
Asa cumintel este de la spital sa stiti. Acolo il tineam cu mine ziua si noaptea il dadeam la asistente ca sa ma pot odihni si eu, ele mi-l aduceau din 3 in 3 ore la mancat, cum terminam sunam sa mi-l ia si tot asa.
De cand suntem acasa am observat ca somnul de noapte este mai lung si mai linistit, nu scoate nici-un sunet, doarme ca un pui mic ce este. Noaptea nu vorbim, nu ne dragalim, doar il iau in bratica papa, daca trebuie schimbat il schimb si iar la somnic. Noaptea il tin legat infasat de fapt.
Ziua doar invelit si cu picioare si mainile libere, nu ma deranjeaza daca se trezeste mai des, asa poate sa stea treaz pe lumina pe zi si sa fie mai obosit noaptea.
De mancat eu zic ca papa bine.
De la spital mi-au facut zilnic practic si cu dvd, cu carti si explicatii multe si marunte instructaz cum se pune copilul la san.
De la inceput mi l-au pus bine si el fiind maricel a mancat, in felul asta nu s-au crapat sfarcurile, nimicuta. In plus daca la inceput tehnica era cate 10 minute la fiecare san, la o saptamana mi-au schimbat-o si au zis ca este bebelinul mare si stie sa suga si trebuie sa goleasca cate un san complet ( pompa nu are capacitatea de a goli sanul). Apoi copilul pe durata unui supt trebuie sa fie schimbat il alte pozitit ca si cum corpul sau se invarte in jurul axei san-gura. In felul acesta barbita si nasul concomitent pot stimula diverse canale cu laptic sa poate fi golite.
un alt sfat a fost legat de masajul sanului, nu trebuie lasat sa se faca pietricele, trebuie pana la limita suportabilulu cu ajutorul unui prosop uscat sa se maseze pana nu mai exista nici urma de dur.
nu mai stiu ce mai era sa stiti, dar asa de serios a fost tratata problema ca ziceai ca-s la curs nu alta, cu scheme si planse, cu filme aduse in camera de spital sa ma instruiasca.
Sincer cred ca azi culeg rezultatele, bebelusul meu papa bine, ajunge sa treaca si la celalat san si la urmatorul supt incepem cu sanul ce n-a fost golit.
Ca program mi s-a zis ca nu depaseasca 4 ore intre mese, daca doarme dus sa-l trezesc, sa-i controlez scutecul sa vad daca a facut pipilica, daca nu imediat trezit si dat mancare.
O alte chestie: sa nu suga dormind, trebuie sa fac tot ce pot sa-l trezesc, apoi sa nu-l las sa se crizeze, altfel suge repede, oboseste repede si nu termina bine de papat.
Am incercat metoda din carte: se schimba copilul si apoi suge, era jaleeeeeeee.
asa ca intai sugem bine, apoi ne pupam, ragaim, schimbam, iar pupam si daca mai vrea termina de mancat linistit si uneori chiar adorme, alteori nu mai papa, stam si conversam.
pe pielicica sa nu trebuie sa dau cu nimic pana la o luna, spalat cu apa filtrata (aici se impune fetele), eu spal cu ceai de galbenele la fiecare schimbat, apoi masaj cu ulei de masline fiert.
Alte produse nu pun pe pielea sa, pana acum in 2 saptamani a fost bine, vedem de acum incolo.
Azi avem 2 saptamani de viata. mi se pare mult dar si putin in acelasi timp. mi se mai pare ca il avem acasa de cand lumea si pamantul sa stiti. Oare ce faceam inainte????????
Eu sunt obo, asta-i adevarul, incerc sa ma menajez si sa dorm cand el doarme, dar stii cum e te mai mananca si mai faci una alta prin casa, atunci te apuca elanul.
Ca dieta mi s-a recomandat ca de obicei multa supa si lichide diferita, 3 mese princile pe zi si doua gustari intre. sa stiti ca intr-o zi nu am mancat asa bine si am vazut diferenta imediat pe laptarese sa stiti, mai slaba produsctiunea.
La cantar stau bine, mai am de dat jos 10 kg, nu ma stresez prea tare, acum obiectivul meu e sa vad ca pot alapta cat mai mult baietelul nostru drag.
va pup, ma cheama datoria.
castelana fericita mami de Cezar 
luni am deschis ouletul nostru de 
castelanaC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui katiapam azinoapte la 00:54 a venit pe lume Riccardo!!!! 3,850 kg felicitari!!!!!sint bine amindoi Mami de Giulia 20/06/07 |
bravo Nafiiiiiiiiiiiii!!!!
Bebe riccardo sa fie sanatos si mancaios, mami refacere rapida si sa va acomodati cat mai repede unii cu altii.

castelana fericita mami de Cezar

luni am deschis ouletul nostru de
wapi spune:
Buna dimineata!
Noi tot doi in unu suntem ... daca ma mai suna cineva sa ma intrebe daca am nascut, nu stiu ce-i fac
. Nu vrea si pace!
Wapi 40+ &Stefanita (19 mai 2006)
miria_cristina spune:
'Neata, fetele!
Va multumesc din suflet la fiecare in parte pentru ca v-ati gandit la mine si pentru ca exact la momentul potrivit mi-ati urat asa frumos!

Am avut o zi senina si simpla. De fapt, nici nu puteam sa organizez sau sa fac cine stie de imprudente tocmai acum, desi imi sta in fire.
Am preferat, insa sa ma gandesc la bebe si sa stam impreuna fara mare agitatie.
Oricum, cu nor de cenusa sau nu deasupra capului tot am iesit din casa pentru ca aveam treburi, iar mie timpul mi se comprima.![]()
Deja am inceput sa ma organizeze serios pentru momentul respectiv. Emotii n-am, i le las sotului pe toate ca deja viseaza numai girofare in miez de noapte la fiecare miscare a lui bebe sau contractie de-a mea.
Saracu' sot! La cat de comod e, o situatie ca asta ii da atacuri de panica.![]()
![]()
![]()
Astazi pentru ca-i din nou frumos, vom mai colinda nitel. Vad ca m-am sculat apta de inca o tura prin magazine.![]()
Am vazut poze frumoase-frumoase cu bebei mici si scumpici.
Fetele sunteti niste fericite chiar daca acuma sunteti obosite si alarmate de fiecare semn al copilasului vostru!
NAFI FELICITARI SI UN BEBE SANATOS SI MANCACIOS!!

Cristina +38
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
ninocikap spune:
Nafi ai scapat de grija, refacere usoara si bebe mancacios.

eu sunt in bucuresti azi la birou, am venit cu sotul ca lucrsm in acelasi loc, dupa amiaza merg sa vorbesc cu doamna doctgor, sa vedem ce vesti imi da. deja e un chin noaptea , daca nu dorm ... ca ma duc la baie sau ma chinui sa ma intorc de pe o parte pe alta, adorm si am numai cosmaruri. ![]()
va pup, o zi frumoasa va doresc.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005) si 40+
dayanara spune:

Bravo nafi

bun venit bebe Ricardo

castelana la noi e invers, daca n.o schimb inainte de masa e jale
ella , geo cum doarme? infasat?
roxana si
silvana aroa (2.04.2010)
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
camilecu spune:
buna fetelor
cu ce fel de ulei da-ti bebeii ?
eu as vrea sa-l dau cu ulei de masline fiert ,dar nu prea stiu cum se face , si cat timp trebuie fiert.
nibi_niki spune:
NEATA
Felicitari NAFY

BUN VENIT BEBE RICARDO

MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/