Juniori de iunie-iulie 2003 (11): incepem scoala!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Anamaria: La multi ani lui Tudor!
Imi propusesem sa intru ieri dimineata ca sa-ti urez, insa am avut o multime de lucruri de facut! Sa fie sanatos si sa aiba numai rezultate excelente la scoala!

Cornelia: merci pentru urari! Sa rezolvati cat mai repede cu inscierea la scoala!

Revin cu impresii despre cum am petrecut ieri, caci sunt pe fuga!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Mii de scuze . Aveam impresia ca Tudor e nascut pe 4 iulie, dar era Bogdan .

La multi ani fericiti Tudor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

La multi ani Vlad, Tudor, Ruth si Alex!

Gio, multumesc mult de oferta, esti foarte draguta . Inca am sperante ca se rezolva unde vreau eu. Mi-am identificat o prietena mai veche care sta in circumscriptie asa ca in cel mai rau caz imi fac mutatie . Sc. 11 e cea mai buna din Bucuresti, dar e un pic departe si oricum cu foarte mari pretentii financiare.

Cornelia ai facut bine ca ai schimbat scoala. Ce povesteai tu suna cam rigid.

Noi am fost astazi la control la ochi. Stefania e OK, are vedere foarte buna, insa din pacate Sofia va trebui sa poarte ochelari pentru ca are un usor astigmatism. Sper sa i se corecteze de la sine in perioada de crestere, doctorul mi-a spus ca exista sanse, nefiind pe minus.

Are cineva idee de unde pot cumpara marionete din acelea cu ate? ca la teatrul de papusi? Asta isi doreste Stefania de ziua ei.

Magic is any sufficiently advanced technology. - Arthur C. Clarke

3500+ km prin Norvegia

Mergi la inceput

Sunt tare ametita

La multi ani fericiti Ruth!

La multi ani fericiti Alex!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

La Multi Ani ! cu multa sanatate, bucurii, zile senise si fericire pentru sarbatoritii d epana acum:

Alexia, Stefan, Vlad,Tudor Mihai, Ruth, Eric si Alex Victor

Va multumesc frumos in numele lui tudor pentru urarile de ziua lui.
A avut o "mica" petrecere care a durat vreo 2 zile, la tara. cea mai mare bucurie a copiilor a fost ca au stat aproape zi-lumina in piscina, mai putin timpul petrecut la masa sau somn...

Vineri seara m-a terminat de drag cand a afirmat cu seriozitatea lui caracteristica ca este emotionat pentru ca este sarbatorit! de altfel, l-am urmarit pe parcursul petrecerilor, cand i-am cantat LMA si a suflat in lumanari, ce matur parea deodata, de parca intr-o zi s-ar fi putut schimba prea mult...
Mai mult, a fost tare scumpic si intelegator cand a intrebat ce cadou i-am luat noi - adica parintii lui cei denaturati - si a aflat ca nu are cadou de la noi, cadoul este sub forma voucerului pt. vacanta la mare . Totusi mie mi-a parut rau ca nu am luat ceva cat de mic... si poate reusim sa ne revansam de ziua lui frate-sau, nu peste mult timp; desi pe de alta parte poate e mai bine sa ma abtin, ca sa simta ca ii tratam la fel pe ambii... ne mai gandim la asta.

Saptamana asta suntem fara copii, au ramas la tara cu socrii: vorba lui taica-sau, o sa-i luam indieni de-acolo!

Mergi la inceput

Am rezolvat cu scoala si sunt impacata. Mi-a facut din nou o impresie buna invatatoarea. Mi-a spus ca pentru ea e foarte importanta comunicarea si cu copiii si cu parintii, sa nu o stresez in vacanta cu lectii, cel mult colorat, ca nu trebuie sa stie nimic deosebit la inceputul cls. I, important e sa se exprime corect, in fraze, sa stie sa numere si sa recunoasca cifrele si literele...dar atat. Scris, citit etc. se invata la scoala . M-am linsitit, ca cealalta mai avea putin si ne trimitea la meditatii , plus ca parca isi propusese sa rupa orice cale de comunicare cu parintii, impunandu-si doar punctul ei de vedere.

In august vom face o sedinta in care ne va da o lista cu rechizite, vom discuta despre unioforme si amenajarea clasei (dar a spus ca o vom lua usurel ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Buna ziua la toata lumea!

Va multumesc pentru urarile pt aniversarea lui Alex! Doresc si eu multa multa sanatate tuturor juniorilor de iunie-iulie, la fel si parintilor lor, si La Multi Ani!

Alex e bine, a crescut, are 24-25 kg si nu mai stiu cit in inaltime, e ca un sparanghel, toti pantalonii ii cad de pe el. A terminat CP-ul (cours préparatoire) care aici e echivalentul clasei I. Desi nu-mi venea sa cred la inceputul anului, cind am vazut manualele, a reusit sa invete sa citeasca, ii plac in special benzile desenate. Se descurca foarte bine si la matematica, ceea ce iar nu credeam posibil, vazind ca la sfirsitul anului trebuiau sa faca adunari cu 2 cifre, de genul 23+54. O duce mai prost cu scrisul, o cam da in bara la dictari, iar caligrafia e inexistenta in programa. La scoala sint evaluati, adica inainte de fiecare vacanta au 2 zile de teste. La fiecare materie au mai multe puncte de evaluare. De ex, la franceza, sint evaluati la citire, intelegerea unui text, spusul unei poezii si primesc "note" de la E (non acquis - insuficient) la A (très bien - foarte bine). Cica fac si engleza (apropo, si ei, ca si mine, pe timpul meu, au inceput prin a-si da nume englezesti - oare de ce?!) si informatica.

In rest, ii place lego-ul acuma, in timp ce muuulti ani a fost fidel Playmobil-ului, daca ar putea ar sta numai la calculator si la televizor (dar noroc ca nu poate, sîc!), maninca foarte bine la cantina, desi nu pune nimic pe el. E in continuare extrem de atasat de sora-sa, ceea ce nu-l impiedica s-o cafteasca din cind in cind. E de-a dreptul panicat daca Julia, la plimbare sau in magazin, o ia singura inainte. Face "lectii" cu ea, ii da adunari de facut, o pune sa scrie si-i tot spune ca trebuie sa stie toate astea cind va fi in CP. Iar Julia, biata de ea, e de-abia in grupa mijlocie!

Va pup si sa ne mai auzim si alta data!

Mergi la inceput

La multi ani fericiti Flavius!

Marox, felcitari pentru absolvirea CP-ului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna,

In primul rand "La multi ani!" tuturor sarbatoritilor, multa sanatate si mult succes la scoala!

Noi cu scoala ne-am cam sucit, in sensul ca ne-am inscris inca din ianuarie la scoala de cartier, la invatatoarea dorita, dar profesorul de pian al lui Calin ne-a sfatuit sa mergem la scoala de muzica, deoarece are talent. Asa ca am dat examenul la scola de muzica, a luat nota maxima si vom ramane acolo (dupa multeeeeeeee discutii si dezbateri in familie).
Sincer nu sunt prea impacata cu ideea, sper sa fie o alegere buna pentru Calin.

Duminica plecam la mare, in Grecia. Am inchiriat acolo, impreuna cu alte 2 familii cu copii, o vila aproape de mare, dar care are si piscina, sa se poata balacii in voie racusorul meu.

Si noi am avut serbarea de sfarsit de gradi, care a fost foarte emotionanta, cel putin cand au cantat "La revedere gradinita" mi-au dat lacrimile. Inca nu-mi vine a crede ca incepem scoala, ca au trecut asa de repede 7 ani.
Nu au facut album cu clasa, doar poze individuale, Calin fiind imbracat in costum de absolvent.

La capitolul dintisori, avem 6 dintisori scosi, din care 4 jos (deja iesiti) si 2 sus (care se lasa asteptati.

Un we placut va doresc si ne auzim peste 2 saptamani.
Pupici,

Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Buna fetelor,

si LA MULTI ANI FERICITI, tuturor juniorilor nostri mari! sa aveti parte de multa sanatate si bucurii!

noi suntem bine.
Andi are aproape 30 de kg si cca 125 cm, - "saculetzul de cartofi", cum ii mai spune tati.

La dinti raportam 2 schimbati jos de anul trecut, si 2 lipsa sus.

Stie sa citeasca si sa socoteasca, chiar ne pune sa ii dam mici problemutze, gen "daca in frigider mai erai 6 rosii, a venit mami si a mincat 3, apoi tati a mai mincat 2, cate au mai ramas?"

am avut si noi serbarea unde a fost "S" si "6", am facut si noi mapa cu toata clasa, pelerine si etc. mda, mergem la scoala!

am fost la mare o saptamina, linisteee, ce frumos a fost, in ultima zi am si inotat in mare!

inca mai renovam la apartament - oare cand o fi gata?

burtica e bine, avem fetita, nu stiu daca v-am zis, eu m-am la Kira ca nume, barbata-miu nu e impacat cu numele asta, mie imi place tare mult, mi-a venit pur si simplu.

eu tin niste cursuri de engleza in oras, si meditatii. traducerile nu merg deloc, ar trebui sa dau mai mult din coate prin bucale dar am inteles ca si acolo e destul de nasol.

ne-am inscris si noi la scoala, si am mari emotii, noi l-am crescut pe andi cu multa incredere in el si va trebui sa vad cum impac si ca-pra si varza, sper sa nimerim o invatatoare OK.

LA MULTI ANI inca odata, va pup!
oare cand ne vom mai vedea?

eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput