Juniori de iunie-iulie 2003 (11): incepem scoala!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetele,

Sunt si eu nitel mai libera, inainte de finalul de luna, cand la mine se ingramadesc toate, asa ca mai dau un semn de viata.

Am vazut ce mai dezbateti voi pe-aici si sa dau si eu raportul pe rand :

- dinti - n-avem schimbat nici unul, deja am inceput sa ma ingrijorez, mi-e teama sa nu-i pice multi deodata ;
- evaluari la gradi - nu stiu , ca mama denaturata cum sunt, nu mai ajung pe-acolo, iar tati fuge cat de repede poate dupa ce-o duce, ca el nu sta la "barfa" cu educatoarea. Iar doamna ma suna doar sa-mi zica ce ispravi a mai facut fie-mea (ex lovit la cap sapt trecuta - avea o bentita pe cap cu zimti de-aia pe interior si nu stiu cum naiba a cazut ca i s-au infipt zimtii aia in pielea capului - s-a zgariat doar, dar s-a cam speriat un pic). Au tot facut fise, ea zice ca le rezolva corect si eu o cred pe cuvant , ca n-am incotro.
- scris - noi avem teme de la gradi, acum suntem la al treilea caiet pe anul asta, a trecut prin toate literele de mana si incheie apoteotic cu "ce, ci, ghe, ghi".
Adevarat este ca nu-i place sa scrie pe caiete, dar inventeaza jocuri cu scris: de ex ieri, scrisese un cuvand gresit si sub el, cuvantul corect, "ca sa fie amuzant" (ex: babum - babuin).

Asa, acum sa va zic eu ce dilema am : am fost saptamana trecuta sa tund copilu si imi zice tanti coafeza (la Ciufolici): cu ce o spalati pe cap, ca i se cam incurca parul ? Maria are parul lungut acum si adevarul e ca se incurca destul de repede, daca nu i-l prind in codite. Zic : cu sampon de copii. Zice coafeza: a, pai nu e bine, ala e pana la 3 ani, dar macar balsam ii dati? Zic: nu-i dau cu balsam, ca o sa se sature cand o fi mai mare cu cate o sa-si dea. Si cu ce-ar trebui s-o spal, cu sampon de adulti? La care tanti nu prea mai comenteaza, dar deduc ca ar trebui sa iau de la ei nu-s ce sampon, plin si ala cu benzeni si alte alea. Asa ca vin si va intreb, macar sa stiu: voi cu ce sampoane ii spalati pe cap?

Si a doua, ne-am stabilit si cu scoala, am ramas la 199, la Sc.195 n-am mai dus adeverinta de la gradi si am indeplinit doar un criteriu , iar dna invatatoare cu care vorbisem probabil ca a vrut sa vada daca ne descurcam cu inscrierea, deci suntem "solvabili", apoi poate ne lua in clasa ei. Madishor , multumesc, la hotararea noastra a contribuit si ce mi-ai spus tu.

Cam atat, va pup si o saptamana buna sa veti, atat cat e posibil in conditiile actuale.

Madi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

"La multi ani!" Sa ne traiasca puiutii mari si sanatosi, sa aiba noroc si sa ne bucuram de ei!

multi.

Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

La multi ani tuturor copilasilor!!!

Sa inceapa petrecerile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui melany72

Sa va zic ca ii vine masura pt 11 ani?!...e o lungana fata mea...nu stiu cum fac astia marimile.

Cred (SPER ! ) ca le fac dupa dimensiunile medii ale copiilor. spun asta pt ca tudor al meu incape perfect in marimea 5-6 ani.

(de ciuda si in speranta ca va mai creste mai repede ii cumpar totusi haine incapatoare, de 6-7 ani, parca o diferenta de doar 1 an pare mai usor de digerat )

de maine plec in delegatie la baile govora. mi-am amintit cum era pe vremuri, cand mergeam acolo la tratament (aerosoli), cu bunicii mei. era un parc unde hraneam cu nuci veveritele, si ele veneau chiar langa noi, si seara erau licurici...
rugasem pe maica-mea sa vina si ea cu copiii sa stea 1-2 zile.
dar uite cum ploua! imi vine sa mooorrrr.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

La multi ani copilasilor de 1 iunie!

Cornelia, vroiam sa te intreb, ca stiu ca si tu ai avut probleme cu Maria cand a aparut Stefan, vad ca e cam aceeasi diferenta intre ei ca si intre Olivia si Adam, cam cand i-a trecut supararea?Acum cum e cu Vladimir? banuiesc ca mult mai bine, nu?

Tot zic ca o sa-i treaca Oliviei, ca inca se obisnuieste cu ideea, dar nu pot sa o las o secunda singura cu el, adica de genul sa merg pana la baie, cred ca i-ar scoate ochii :(

Madic, eu am luat niste sampoane de la magazine naturiste, adica nu prea au chimicale, din cate am citit eu pe eticheta. Nu ii mai spal cu altceva, dar balsam inca nu n-am folosit.

Fug, v-am pupat

Mergi la inceput

Vad ca ”facem” deja 7 ani

La multi ani fericiti Alexia!

Ca tot nu am somn, Magdone, Mariei nu i-a trecut supararea inca, doar ca s-a mai obisnuit cu situatia . Se pare ca e o varsta dificila cea de 2 ani, cu toate ca la mom. respectiv lumea ma asigura ca e o diferenta de varsta perfecta: copilul ”mare” nu stie inca prea bine cum stau lucrurile si nu apare asa de pregnant problema geloziei. Cat se poate de gresit! Tot ce s-a intamplat atunci, cred ca a tinut foarte mult de perceptia mea. La nici 2 ani am vazut-o foarte mare pe Maria si oricat am crezut atunci ca nu am gresit, doar si numai pentru asta am gresit rau . Pe Stefan si acum, la 5 ani, il vad mititel tare, iar de la Maria am avut atatea pretentii la 2 ani . Era si ea o bebelusa mergatoare si vorbitoare, dar tot bebe.

Nu intru in amanunte acum, dar usor-usor lucrurile intra pe un fagas normal. la voi statutul Oliviei e si mai ingrat: e la mijloc. La aparitia lui Vladimir in familia noastra, cel care a suferit mai mult a fost Stefan, care deodata s-a vazut in postura de a nu mai fi cel mic, dar nici primul, copilul mare. SI chiar daca nu a mai aratat-o, clar a fost si Maria afectata. Sunt convinsa ca nu intamplator, Maria este bolnava de asta toamna si o tine intr-una cu viroze pneumonii etc. ) exact ca in anul ce a urmat nasterii lui Stefan.

Dupa cum vezi, nu am solutii. Cu rabdare si dragoste se rezolva, intr-un fel .

A, Maria inca il terorizeaza pe Stefan, in stilul ei, bineinteles (ca altfel Stefan e batausul casei): ii spune povesti de groaza cu spirite, fantome s.a., il pacaleste de cate ori are ocazia, il baga in fata la prostioare, il provoaca, il ironizeaza. Dar e si grijulie si iubitoare cand vrea ea . Cu Vladimir sunt amandoi foarte iubitori si in general atenti; tot intre ei se razboiesc pentru a imi demonstra care il iubeste mai mult pe bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

La multi ani Alexia!
Melany: sa-ti traiasca printesa, sa fiti fericiti in continuare!Asteptam sa ne spui cum ati petrecut!

Noi ne-am intors din concediu. Anul acesta am avut ceva peripetii la capitolul sanatate. In Tunisia a facut Vladut 40 grade si a continuat sa faca, chiar si sub doza maxima de Augmentin, timp de 4 zile...Partea buna a lucrurilor e ca febra ridicata o facea in timpul noptii, dimineata beam 3 cafele pe nerasuflate si incercam sa avem un program normal de concediu, debarcand in fiecare oras. La intoarcere, bineinteles ca a inceput si Alexia sa faca 40 de grade. La ea debutul a fost in avion. Dupa cateva zile am plecat in Grecia, unde m-a atins o meduza electrica. Am ajuns la chirurg, in Thassos, si acum am una bucata picior cu o rana superba(mi-au curatat zona cu venin, taindu-mi pielea) in vindecare.

Luni este serbarea la gradinita. Va fi litera A si litera P. Urmeaza ca maine sa improvizez ceva in legatura cu costumatia...Nu-mi vine sa cred cum a trecut timpul! Parca mai ieri schimbam impresii despre prima zi de gradinita...Mi-e dor de Crisa, Bibi, Bychi, Carmenutza, Romana, Romana_74, Elena_ltd...precum si de celelalte fete care nu au mai scris de ceva vreme!

Mergi la inceput

hello fetele!

si-a pierdut si tudor un dintzisor, v-am anuntat?! a fost tare curajos, i l-a scos taica-sau si nu a plans aproape deloc...

au fost la mine la govora, au fost foarte incantati, au mers cu mama la bazinul hotelului (care era cu apa minerala, pt tratament) si s-au balacit pe cinste, am mers apoi intr-o scurta excursie la manastirea hurezi si la un targ de olari in horezu.

miercuri tudor are serbarea, dupa care m-am anuntat ca nu are nici cea mai mica intentie sa mai mearga la gradi pana vineri, cand iau ei vacanta...
asa ca de miercuri va fi in vacanta...

Mergi la inceput

Anamaria, felicitari pentru curajosul fara dintisor !

Noi avem maine serbarea, ieri a fost petrecerea de adio gradinita, poze aici: http://picasaweb.google.com/cornelianis/2010Iunie#.

Intentionez sa ii duc toata luna iunie la gradinita. Sper sa imi iasa figura. Dupa asta va veni o femeie zilnic sa o ajute pe mama, dar chiar si asa, va fi o vacnta grea pentru buni .

Si azi ma duc la prima sedinta cu parintii la scoala . Am niste emotii... cu toate ca sigur se vor discuta probleme organizatorice de genul uniforme, fonduri etc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cornelia

Anamaria, felicitari pentru curajosul fara dintisor !

Noi avem maine serbarea, ieri a fost petrecerea de adio gradinita, poze aici: http://picasaweb.google.com/cornelianis/2010Iunie#.

Intentionez sa ii duc toata luna iunie la gradinita. Sper sa imi iasa figura. Dupa asta va veni o femeie zilnic sa o ajute pe mama, dar chiar si asa, va fi o vacnta grea pentru buni .

Si azi ma duc la prima sedinta cu parintii la scoala . Am niste emotii... cu toate ca sigur se vor discuta probleme organizatorice de genul uniforme, fonduri etc.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003), Stefan (4 mai 2005) si Vladimir (27 iunie 2009)

sedinta cu parintii?! WOW...
ma gandeam ca eu cred ca as uita pana dupa vacanta despre ce s-a discutat la sedintza. (ma rog, asta numai si numai din motiv ca-s taaare cascata: d-aia imi si notez ce se vb la sedinte...)

eu stau oarecum linistita cu scoala, am inscris cupilu impeuna cu fata colegei mele, la doamna pe care a avut-o baiatul colegei. am depus amandoua dosarele si am discutat prin iarna cu doamna, de-atunci nu am mai facut nimic...

Mergi la inceput