Juniori de iunie-iulie 2003 (11): incepem scoala!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melany72 spune:

Aoleu ce m-am speriat!!

MAi, Alexia e laudata la gradi ca e atenta, e riguroasa la caiete, e cuminte...si mai ales ca o sa se descurce bine la scoala.
Daaar, noi avem o problema, e foarte afectata daca nu-i iese ceva, incepe sa planga usor ca nu reuseste sa faca ceva.

Voi cum stati?

SI eu sunt o mamica sportiva!!

Saptamana asta insa in pauza pt ca am avut parte de o entorsa saptamana trecuta la glezna stg. Am sala chiar acasa deci...sportul face parte din activitatile zilnice.
Na, ca m-am laudat si eu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Citat:
citat din mesajul lui melany72
Daaar, noi avem o problema, e foarte afectata daca nu-i iese ceva, incepe sa planga usor ca nu reuseste sa faca ceva.

Asa este si Stefania mea. E foarte ambitioasa si sufera daca nu ii iese ce isi propune. Eu cred ca trebuie incurajate si laudate cat mai mult, ca sa capete incredere in ele. Si vazute mereu partile bune din ceea ce fac, si apreciat orice efort.

Cornelia, am numarat mai bine, si noi tot 6 definitivi avem . Peste doua saptamani primeste aparatul. Momentan doar mobil, pentru dintii de sus, dar probabil pe viitor vom ajunge la fix. Sper sa fie cuminte si sa il poarte, acum e incantata, dar daca or rade de ea la gradinitita nu stiu cum va mai fi .

La mine invata vrand nevrand sa scrie si cu litere mici la ora de engleza (cred ca v-am spus ca merge la British Council).

Acum sunt un pic nelinistita pentru Sofia. In ultima vreme (de vreo luna) mi se plange ocazional de dureri de picioare. Asa, din senin - nu asociate cu efort fixic sau cu anumite miscari. Azi am fost cu ea la pediatru (ca oricum e racita iar ) si a consultat-o, mi-a spus ca nu se vede nimic, dar sa o urmaresc si sa notez exact cat de des apar durerile si in ce context. Chiar nu stiu de la ce sa fie. Cica aia cu "dureri de crestere" e un mit . In afara de asta are de aproape de cand s-a nascut o usoara raguseala - adica asta e vocea ei tot timpul. Si o sa ma duc sa o caut si pentru asta, e posibil sa nu fie nimic dar mai stii?...

If sin had a solid form, it would surely be a pastry. Preferably one with chocolate.

3500+ km prin Norvegia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Melany, sa stii ca si Razvan se frustreaza usor cand nu reuseste ceva si tot asa plange, ca stau si ma intreb cat e de normal sa mai planga asa la varsta lor. Mai nou vrea fie primul in statie la autobuz dimineata si daca ajunge al doilea de la capatul strazii incepe sa boceasca. Eu nu stiu cum sa mai gestionez problema asta ca i-am tot explicat la ce e important sa fie primul si la ce nu.

Martta, noi cu scoala suntem bine, trimestrul al doilea a terminat f bine, si-a imbunatatit si scrisul f mult, lasa spatii intre cuvinte, scrie cu semne de punctuatie, au dictare in fiecare saptamana si repetam acasa inainte de ea.
Sa va mai dau un ex din ce mai fac ei la scoala. Au un caiet in care in fiecare zi isi aleg un cuvant doua si acasa trebuie sa faca o propozitie si un desen despre cuvantul respectiv.
La mate sunt acum la figurile geometrice, le da o foaie unde sunt desenate mai multe figuri si ei trebuie sa identifice, cate dreptunghiuri, patrate, etc. Mai fac acum despre obiecte care sunt mai grele, care mai usoare. In rest multe excursii, activitati practice, ies in curte planteaza pomi.
Eu ma declar f multumita de scoala de aici pana acum, chiar mi se pare prea mult cate fac, dar se vede treaba ca ei pot.

Noi la capitolul dinti stam ca si inainte, adica nu i-a cazut inca nici un dinte si nici n-a aparut vreo masea noua, am fost la dentist si ne-a spus ca se poate sa fie intarziat ca asa e la unii copii dar se regleaza mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Kehleyr: fa analize pentru depistarea streptococului beta hemolitic, la un laborator unde se lucreaza serios(alternativa ar fi la mai multe laboratoare).

Eu am fost ieri cu Vlad la oftalmolog. Poarta ochelari in continuare, dioptrie minima, desi vede f. bine, pt ca atunci cand devine obosit are o discreta convergenta(sub 10 grade)...Am inteles ca undeva in jurul varstei de 13-14 ani, problema dispare. Varianta cu ochelarii ni s-a recomandat pt a nu se inrautati situatia. Doctorita este o tipa destul de dura, care mi-a tinut o adevarata teorie in legatura cu greselile pe care le fac, ca parinte. Teoretic cunosteam si eu lucrurile, dar sa vad cum reusesc sa le si pun in practica De ex., trebuie sa faca exclusiv eforturi vizuale adecvate varstei, asta insemnand eliminat privitul la tv sau in fata calculatorului, minim 9 ore de somn continuu, miscare in aer liber(alternanta miscare cu eforturi vizuale si sedentarism). Singura mea speranta ramane sa stea cat mai mult in aer liber, ca tot s-a imbunatatit vremea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

buna si de la noi.
treaba multa, ca toata lumea, n-am mai intrat p-aici...
chiar azi vb cu o mamica, ca nici nu stiu cand a trecut timpul, parca ieri era prima zi de scoala...si acum mai avem un pic si terminam clasa 1.cu bune, cu rele, deh, asa-i in viata.important e sa fim sanatosi, ca restul...se rezolva.
nu vreau sa va speri,dar mie mi s-a parut destul de greu anul asta.
si eu as vrea sa ne vedem.
pupici dulci tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Am fost ieri la Circul Globus, la spectacolul "4you".
Desi biletele incep de la 30 lei, sala era plina, iar spectacolul va spun ca merita. Sunt cateva formatii cunoscute care canta live pe durata spectacolului, insotite de coregrafii frumoase, numere cu animale, cum imi plac mie(lei, tigrii, camile, cai...).

Vlad a primit rolul pentru serbarea de final. Va fi litera A.

Joi si-a spart capul a doua oara Vlad. De data asta nu eram acasa, insa m-am ingrozit sa vad hainele pline de sange...Bine ca nu a fost nevoie sa fie cusut!

Va pup!

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Noi am fost la munte de joi pana sambata la Gura Diham.Am facut traseul pana la cabana Diham si ne-a prins ploaia sus pe platou.Evident, cum asteptam ca ploaia sa vina mai spre seara , pelerinele de ploaie stateau frumos in portbagajul masinii.Am incotosmanat-o pe Alexia cu ce mai aveam prin rucsac, am baut un ceai fierbinte la cabana Diham si am coborat cu greu inapoi.Greu pt ca se marisera portiunile de parau doar intr-o ora si a trebuit sa le ocolim.Vineri insa a fost frumos, am umblat pe malul unui parau/rau care trecea pe langa cabana si am stat intr-o poienita.Seara se lasase frigut bine.
Sambata ne-am intors pt ca Alexia la 5.50 s-a trezit ca ii este rau; a vomitat ...nimic si o durea burtica.Am ajuns acasa si a stat toata ziua in pat, a mancat abia spre seara putina supa de pui.I-am dat neoenterosept si si-a revenit.
Ieri am stat in casa ca deh, a plouat iar azi la gradi.
Ne-au sunat si de la scoala sa venim joi sa ii ia masurile pt vesta, se pare ca asta e singurul obiect de vestimentatie obligatoriu.O sa va mai zic ce si cum...si o sa o cumoastem probabil si pe doamna invatatoare.

Azi am fost cam ofticata ca la gradi ne-am intalnit cu o prietena si colega a Alexiei si mama ei ne-a ignorat...adica nu mi-a raspuns la salut desi am facut-o de 2 ori...sa nu ne fi auzit?...m-a ofticat mai ales faptul ca de cand am refuzat copii sa vina la noi (na, mai are omul si treaba in casa) copila si fratele ei o ignora pe Alexia constant.Ce fel de oameni sunt astia?
Oricum de la anul fetita respectiva o sa fie la step-by-step, deci ne despartim...

O saptamana placuta si multe bucurii va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

fetelor, noi vrem sa mergem la mare in extrasezon ca in fiecare an.
am ales din nou cap aurora, hotel california, 219 lei/pers/6nopti.
ca data intre 8 si 14 iunie.
mai vrea cineva?

eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

- dinti: Luca si-a schimbat anul trecut in vara 2 incisivi de jos, aparusera cei definitivi asa ca a trebuit sa-i scoatem pe cei de lapte la medic; acum i-a cazut si unul din cei de sus => deci 3 dinti definitivi so far
- gradi: n-am auzit nimic de evaluari speciale, el oricum a fost evaluat la engleza la fiecare semestru, plus la FastTrack anual; am avut sedinta sapt. trecuta si ne-a spus directoarea sa ii incurajam sa citeasca, ptr ca la clasa I sint "valorizati" copiii care citesc, si de catre colegi, si de catre invatatoare, sa nu le dam teme acasa ptr. ca vor avea destule cind incep scoala, programa de gradinita prevede ca ei la final sa recunoasca literele de tipar, dar pe cele de mina nu le fac, ptr. ca sa nu isi formeze scrisul gresit, abia la scoala se incepe predarea lor
- si Luca e fr. afectat cind nu ii iese ceva sau cind nu reuseste sa citeasca ceva, tot genul cu plinsete si hachite; dar in general nu e genul de copil ambitios, sa incerce pina ii iese o chestie - daca nu ii iese, se supara, plinge si vocifereaza, dar renunta
- pe de alta parte sta bine cu self-esteem-ul: de curind mi-a zis ca el si inca 2 copii sint cei mai buni din grupa, iar eu mi-am spus in capul meu ca e bine sa creada asta, chiar daca nu e musai adevarat; desi eu cred ca este
- Luca citeste de vreo 2 saptamini, cuvintele la rind, citeste pagini intregi din cartile de copii, dar am senzatia ca nu intelege ce citeste inca, e atit de concentrat pe a reusi sa citeasca, ca nu poate fi atent si la sensul celor citite. Nu-mi fac griji, va ajunge si acolo, deocamdata ma bucur ca citeste
- vin si eu daca ne intilnim, dar pina pe 12 iunie, cind plecam in concediu

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Buna seara!

Andra, o recunosc pe Alexia in ce zici de citit, citeste pe unde apuca, dar daca sunt mai multe cuvinte la rand...uita ce a citit!!

Noi am fost ieri la scoala sa ne ia masurile pt vesta.Doar atat e obligatoriu, in partea de jos putand opta pt fusta/pantaloni inchisi la culoare.Vesta are si un fel de emblema scolii pe ea.
S-a tinut si o serbare de catre cei mari asa ca sa ii intampine pe pitici.Alexia a fost incantata de fetele(+baiatul) de la kangoroo jumps (cred ca asa se numesc!!) si de dansatorii latino.La scoala asta au sala mare de sport si acolo am vazut ca sunt si cursuri de dans.Poate mergem si noi de la anul viitor.
Au primit si cozonac plus ou rosu si au si ciocnit.
Se pare ca sunt mult mai multe fete decat baieti, sau poate au lipsit de la festivitate.

Sa va zic ca ii vine masura pt 11 ani?!...e o lungana fata mea...nu stiu cum fac astia marimile.

Maine suntem singure acasa si ne-am propus sa mergem la shopping de costume de baie...pt ea evident , eu mai astept...poate mai slabesc intr-o luna!!

Pt cele interesate sunt in oferta 3 costume de baie fetite la KIABI, dar sunt si pt baieti, incepand de maine.

Un weekend placut.

Mergi la inceput