Fulgusori Nov-Dec2009(63)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns na_bo spune:

andre- am vazut poza cu ochelarii, foarte trendi sunteti, sincer nu credeam ca sunt ochelari de soare pt bebei

Natalia, fericita de Amalia Maria!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui DianaR
Hai Andre ca nu-i asa mare filozofie! E greu sa discuti teoretic, cand o sa va apucati cu adevarat o sa vezi ca iti e mult mai usor si mai clar!
Sunt convinsa de asta, doar ca nu as vrea s-o privez de vitaminele de care are nevoie, nici sa ii dau prea mult si teoretic gasesc greu balanta, practic sunt convinsa ca va mult mai usor decat tot intorsu' asta pe dos. Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui na_bo
andre- am vazut poza cu ochelarii, foarte trendi sunteti, sincer nu credeam ca sunt ochelari de soare pt bebei
Nici eu nu credeam, cand am vazut pe ambalaj 0 luni plus, instant am sarit pe ele. Si eu azi dimineata m-am uitat la Amalia, tare frumosi ochisori are Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Va pup pe toate pt gandurile frumoase ,mi-e si rusine ca intru numai sa ma vait.
Sper sa reusesc azi sa vad toate pozele frumoase ca mi-i dor de fulgusorii nostri.
L-am vazut ieri pe Bubu papacios ,m-am topit toata ,ce n-as da sa manance si al meu tot asa ,nu ca sclifosita de sor-sa.

Vizita la pediatru nu a fost chiar pe gustul meu.Mi s-a zis sa incepem la 5 luni jumate cel mai devreme cu suculete de fructe ,apoi pulpa ,apoi supa chioara ,apoi legume.Stiti voi ,schema romaneasca clasica ,dar mie nu imi place.
Cica are dermatita atopica ,probabil una usoara daca e intr-adevar asa pt ca e un pic aspru pe picioruse si are bubite pe fata.Ma rog ,la dermatolog nu merg deocamdata pt ca nu ma intereseaza sa-l tratez cu corticoizi,de fapt nici nu mi s-a recomandat.O sa cumpar crema emolienta pt piele atopica si ceva special de baie .Restul oricum le faceam ,adica bumbac pe piele ,apa nu prea calda la baie ,temperatura ok in casa etc.
Nu consider asta o problema,mai ales ca si Stefi a avut perioade cu pielea mai uscata ,sper sa am dreptate
Problema mea e alta .Iustinut s-a nascut cu un testicul necoborat in scrot.Nu mi-am facut absolut nici o grija ,mai ales ca se simtea pe canal dar cum vad ca se incapataneaza sa stea acolo am inceput sa imi fac griji.Nu imi surade deloc ideea de operatie ,de anestezie generala ,nici macar de tratament hormonal.Ar mai fi timp intr-adevar sa coboare ,mi s-a spus si am citit ca cel mai adesea coboara pana in 3 luni ,uneori pan la 6 si destul de rar pana la 1 an.Om vedea ,dar sper sa coboare repede singurel.

La vaccin a fost super ok ,i-a cantat si lui dna doctor iar asistenta i-a zornait o jucarioara ,asa ca nu a apucat decat sa puna un pic buzita.Nu a facut febra deloc si nici nu am pus nimic preventil.

Aaaa ,are 67 cm si 7330gr.In 2 luni a luat 950 gr.Sunt happy pt ca dupa ce in aproape 4 saptamani a luat doar 150 gr ,acum de o saptamana a pus deja 250 gr ,mancand doar san .

Cam atat despre noi ,sper sa mai revin si mai ales sa nu mai ma vait pe aici.

_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si a lui Iustin (4 dec 2009)
Poze cu Strumfici
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

am scris ditamai mesaju si l-am pierdut, noroc ca salvasem schema in word . nu mai stiu ce scrisesem

prima masa de dimineata orele 6-7, va fi de laptic

a doua masa, orele 9-10, in prima zi: suc mar 5-10 lingurite
a doua zi: suc mar 10-20 lingurite
a treia zi: suc mar+suc morcov, 20 mar cu 10 morcov,
crestem cantitatile pana ajungem pe la 40-50 ml, ar dura cam 7 zile, dupa care trecem la piureuri de fructe, incepem cu mar
fiecare masa va avea completata cu laptic
ca fructe, la 5 luni mi-a scris ca poate manca mere, piersici si portocale
de la 6 luni pot introduce perele
de la 7 luni caise si struguri
de la 8 luni sau 8 kg banana

pe la 5 luni si 3 saptamani introduc branza de vaci facuta in casa: ½ l lapte integral, se fierbe si se pun 5 cp calciu lactic pisate. ii dau cate o ligurita, pana ajungem la o lingura

a treia masa, orele 13, pe la 5 luni jumate – supa de radacinoase (morcov, pastarnac, telina)-parca mai era ceva dar nu mai stiu care …
intai ii dau supa clara cate 5-10 lingurite, pana ajungem la 50 ml, cand introducem piureul de legume (din cele fierte mai sus)
dupa 3 zile de piure legume, ii pot introduce cartoful, apoi ardei, dovlecel, verdeata, ceapa, pastai
de la 6 luni, carne de pui fiarta separat (piept de pui)
dupa 7 zile de la introducerea carnitei de pui, ii pot da supa de carne: pui+ficat, vita, curcan si dupa cateva zile in supa pot pune o lingurita ulei de masline, smantana
de la 7 luni – peste
de la 8-9 luni – perisoare de pui si vita
de la 7 luni – galbenus de ou fiert tare, de 2 ori pe saptamana, ¼, apoi ½, ¾ pana la 1 galbenus intreg

a patra masa, orele 17, de pe la 6 luni- iaurt (de preferat facut in casa dar ei nu i-a iesit niciodata u stie reteta buna) din comert cel simplu, cu grasime in jur de 3-4%, fara sa aiba lapte praf in compozitie sau fructe
Raluci, ai cumparat aparatul de facut iaurt?
de la 7 luni – mamaliga

masa de seara, daca vreau sa ii dau cereale cu lm: faina de orez, apoi porumb, dupa 6 luni jumate – 7 luni, cu gluten
daca introduc cerealele nu garanteaza ca nu se va mai trezi noaptea, tzitzi pe langa aliment este si alint

sper ca am fost cat de cat explicita

alex a fost ciufutit ieri cand am plecat la dr, a si plans acolo, abia m-am inteles cu dr pe tema diversificarii, am uitat sa o intreb de blw, iar sotul nu doreste sa experimentam
cum ziceam,Alex a luat doar 200 g in 3 saptamani asa ca o sa incepem D(istractia)

sarbatoritilor de azi

Camy, drum bun si sanatate tatalui

trimit si revin mai tarziu

Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre

varsta noastra

"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

M-am gasit si eu sa pun intrebari existentiale la sfarsitul capitolului trecut, si cred ca nimeni nu a citit

Ca sa nu mai scotociti in urma: voi cum faceti diferenta intre tusea cauzata de innecul cu saliva si tusea provocata de raceala? Pentru ca eu nu stiu care e diferenta si mi-e teama sa nu stau prea linistita cand copilul poate fi racit (tuse seaca) si poate ajunge la cine stie ce complicatii.
Muci are ca si pana acum; ii curat nasul zilnic. Temperatura nu are.
Azi am inceput sa numar de cate ori tuseste/zi. Pana la ora asta a tusit de 5 ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Lyly multzam fain de schema!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui smaranditzaCa sa nu mai scotociti in urma: voi cum faceti diferenta intre tusea cauzata de innecul cu saliva si tusea provocata de raceala? Pentru ca eu nu stiu care e diferenta si mi-e teama sa nu stau prea linistita cand copilul poate fi racit (tuse seaca) si poate ajunge la cine stie ce complicatii.
Cred ca pe langa tuse trebuie sa mai fie ceva semne de raceala (parere neavizata). Chiara de exemplu cand tuseste molfaie ceva inainte sau dupa, de parca ar fi primit un ciuing gam. De la raceala tusea regulat, adica nu de 5 ori pe zi, ci o data, de doua ori la ora, continuu. Pe cand cand e de la innec tuseste in timp ce papa, daca o pup prea mult, daca e scuturata/schimbata pozitia prea des, etc. Nu stiu cat de clara am fost. Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns na_bo spune:

stephy- dupa cate ai indurat, nu cred ca e cazul sa ne spui ca te plangi, bine ca ai puterea sa treci bine prin situatia asta. si sper sa se rezolve si problema puiului tau

Lyly- spor la diversificare, cam asa arata si schema ce ne a dat o noua

fetelor, la sold se face ecografie sau radiografie?

Natalia, fericita de Amalia Maria!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Mersi, Andre
Si mie mi se parea ca se inneaca cu saliva, pt ca tusea uneori exact cum spui: pe masa de infasat, in centrul de activitati cand se intindea dupa jucarii, etc. Insa am vazut ca aseara a tusit si prin somn, ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum. Si-apoi, ma gandesc asa: pana acum, mai mic fiind, stia sa inghita saliva fara sa se innece asa, iar acum, pe masura ce creste (stiu ca si cantitatea de saliva creste) nu o mai poate inghiti?

M-ai mai linistit deocamdata, ca stiu ca si Chiara a fost racita, deci tu chiar ai experienta Il tin sub observatie astazi, sa vedem ce si cum.

Mergi la inceput