Criza de epilepsie sau nu???
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
derya spune:
Am uitat sa va spun ca inainte sa lesine,m-a chemat si mi-a spus sa o scot din baie pt ca ii este rau,am intrbat-o ce simte si cred ca nu a stiut sa mi explice mi-a spus ca o doare burta,sau poate chiar o durea.Dupa ce si-a revenit avea senzatii de voma.A vrut sa manince,am incercat sa-i dau dar nu a putut minca,spunea in continuu ca o sa verse.Au urmat alte 2 3 ore timp in care am fost cu ea la spital,cind ne-am intors acasa am incercat sa i dau sa manince din nou,a ciugulit ff putin tot acuzind greturi.Sa fie si acesta vreun semn?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elle_seb/Elle_seb.jpg)
Elle_seb spune:
Ma gandesc ca poate ai putea sa mai stai cateva zile sa vezi cum e cu jobul, daca te angajeaza. Si daca da, poate noul sef va intelege aceasta situatie si va accepta sa te invoiasca (eventual un concediul medical) ca sa mergi cu copilul la Bucuresti.
_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy/roxy.jpg)
roxy spune:
zic poate o prostie dar poate era prea cald in baie? Abur sau ceva de genu asta? Mie imi e mereu rau daca in baie e mai cald, si ma ia cu ameteli dar nu am altceva, zic poate daca a fost un episod izolat , e o idee.
Nu zic sa nu mergi la control dar ...E tare greu sa spui asa despre ce nu stii exact, dar eu zic sa-ti rezolvi intai cu jobul.Poate nu trbuie sa incepi chiar de luni cum se zice, si atunci pana mergi prima zi poti sa mergi la analiza cu fata la Bucuresti.Asa nu pierzi nici jobul, si faci si analiza.
Si eu stiu ca o criza de asta nu e numa un simplu lesin, si se vede, adica e cu spasme ca sa zic asa.Lesinul normal se poate face din mai multe motive, dar nelegate de epilepsie.
Sanatate multa la fetita si bafta la interviu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cornelia/Cornelia.jpg)
Cornelia spune:
derya, la ce neurolog ai fost in Constanta?
Imi imaginez ca e foarte delicat sa te invoiesti in prima zi de serviciu, dar poate incerci sa semnezi contractul cu incepere o zi mai tarziu. Daca ai programare la Bucuresti, eu zic sa te duci, e important sa obtii un diagnostic corect.
Noi putem sa ne dam cu parerea pe forum, dar nu rezolvi nimic.
Nu vreau sa te ingrijorez mai mult, dar si simplul lesin, cu o vaga senzatie de rau inainte, asa cum ai povestit, poate fi o criza de epilepsie. La o persoana foarte apropiata mie asa se manifestau crizele. La ea a fost o forma usoara, a avut max. 8 crize pe parcursul a mai multor ani, a facut tratament. Acum este foarte bine, fara tratament. Este o persoana foarte inteligenta, activa, duce o viata absolut normala si nici nu a mai avut vreo criza de ani de zile.
Ii doresc multa sanatate fetitei tale!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_s/oana_s.jpg)
oana_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxy zic poate o prostie dar poate era prea cald in baie? Abur sau ceva de genu asta? Mie imi e mereu rau daca in baie e mai cald, si ma ia cu ameteli dar nu am altceva, zic poate daca a fost un episod izolat , e o idee. |
asa s-a intamplat si cu Mara mea anul trecut, era abur, cald, apa prea fierbinte fata de cat suporta ea...m-a strigat ca ii e rau, o doare burtica si-i vine sa vomeze...am scos-o repede, i-am dat cu apa rece pe fata si in 5 minute si-a revenit complet...si da, era vanata in jurul guritei.
Ca noi a patit si cumnata-mea cu fetita ei, identic si la fel.
Pe de alta parte, cum spune si Cornelia, am o prietena buna care la 31 de ani ai ei a avut vreo 5-6 crize , debuteaza cu greata, apoi lesina si intr-adevar are o forma usoara de epilepsie.
P.S. Astea-s doar intamplarile noastre, parerile noastre, tu trebuie totusi sa mergi cu ea la control ca sa fi absolut sigura ca totul e ok.
Oana si Mara 11.08.2004
Noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adelyna/adelyna.jpg)
adelyna spune:
Derya,stiind ca nu este usor de gasit un job in ziua de azi,daca as fi in locul tau as suna la spital sa fac o reprogramare(frumos este sa anunti ca nu poti ajunge)si as merge la interviu.
Orice hotarasti,va doresc multa sanatate.
Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/axxa/axxa.jpg)
axxa spune:
Eu am patit-o de vreo 2 ori sa imi fie rau in baie - de la caldura, abur, stat prea mult, pe fond de nemancata (eram o schili-wili). Prima oara cand s-a intamplat insa doar stiu ca am iesit din cada, m-am asezat pe capacul de la wc, "simteam" ca ma ia cu lesin, si da, se asociaza senzatia cu un fel de stomac intors pe dos, si am deschis usa la baie, l-am strigat pe taica-meu (eram numai cu el acasa) si m-a scos, la racoare mi-am revenit. Mai tarziu insa, eram deja in anul I de facultate, veneam cu trenul spre casa. Nu imi era rau deloc, m-am ridicat de pe scaun sa ies pe culoar sa fumez o tigara. Fumand am simtit dintr-o data ca mi se face rau, stomac pe dos si senzatie puternica de lesin, am apucat sa sting tigara si am plecat spre wc, vrand sa ma spal cu apa. Norocul meu a fost ca un baiat de pe culoar observase ceva in neregula cu mine, ca a venit in urma mea, si m-a prins in cadere in usa wc-ului. Lesinasem, m-am lovit cu capul de chiveta, cineva a sarit si mi-a dat cu ceai pe fata (dulce
aveam sa constat mai tarziu), mi-am revenit si m-au dus inapoi in compartiment. Acolo imi simteam corpul extrem de rece, sloi, a fost o femeie - asistenta am aflat, care mi-a frecat mainile intruna pana am ajuns acasa la Cosntanta. In fine..m-aua dus ai mei la doctor, analize, etc...s-a dovedit a nu fi nimic, caderi de calciu, nemancata, etc.
Deci eu cred ca poti lua si posibilitatea asta in calcul, mai ales ca intr-adevar nu vad ce dr din Cta a putut sa iti interpreteze corect un eeg de copil. Apropo, la cine ai fost? Eu zic sa abandonezi orice investigatie la Constanta, si cat de repede poti, mergi la Obregia si acolo ai sa vezi exact despre ce e vorba. Oricum, pe cat e posibil incearca sa nu mai amani, trebuie sa afli despre ce e vorba, si poate nu e nimic grav si te vei linisti.
Analizele de sange cum i-au iesit?
In concluzie, nu dispera, e f posibil sa fi gresit medicii de aici, nu ar fi prima oara. Dar e obligatoriu sa afli cauza, si pt asta mergi la Bucuresti, fara sa stai pe ganduri, mai ales daca ai deja trimitere. O sa i se faca si RMN, si tot ce trebuie acolo.
Multa sanatate!
![](images/user_woman.png)
mirela.d spune:
Eu as face analizele in Bucuresti.
Fratele meu a fost diagnosticat cu epilepsie in Calarasi in urma unui lesin. Ai mei au venit in Bucuresti si au facut toate analizele posibile si imposibile. Nu avea epilepsie ci o lipsa de calciu. Nu a mai lesinat de atunci deloc si sunt ani buni de cand s-a intamplat. Nu inseamna ca trebuie sa te culci pe-o ureche pentru ca nu este de joaca dar nici nu trebuie sa disperi pana nu refaci analizele.
Sanatate multa!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_sp_G/J_sp_G.jpg)
J G spune:
In primul rand trebuie precizat ca o "criza" de epilepsie poate avea zeci de forme, de la tonic-clonic pana la deja-vu in cazul epilepsiilor temporale, deci nu as putea spune niciodata ca ceva nu este o criza. Trebuie facute foarte serios analize, la un neurolog care stie sa interpreteze EEG, eu personal cunosc unul bun dar pentru adulti, nu stiu in ce masura e vreo diferenta.
Cand eram mica am fost diagnosticata cu epilepsie pentru ca am facut convulsii de febra. Evident n-aveam si n-am mai facut de atunci.
Insa la cea mai mica suspiciune as merge la control cu copilul.
Insa eu te inteleg cu jobul, e foarte important, sper sa-l obtii si apoi sa ai intelegere de la sefi ca in urmatoarele saptamani sa-ti permita sa mergi la Bucuresti. Intre timp vor iesi analizele si cine stie, poate chiar cauza lesinului.
In orice caz, desi considerata boala cronica, astazi sunt tratamente foarte bune si cu putine efecte adverse si cu rezultate pe termen lung, asta ti-o spun din experienta.
Iti doresc sa fie totul bine!
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/IRINA_p_C/IRINA_p_C.jpg)
IRINA.C spune:
Eu sunt pediatru la GOMOIU si dp cum stii si aici exista clinica de neurologie pediatrica
Pot sa-ti spun asa: prima criza de convulsii nu se trateaza DAR tb sa fii sigura ca a fost asta.Protocolul de baza este : EEG,RMN cerebral si abia apoi interpretarea si decizia terapeutica.De la a 2 criza plus absenta cauzelor organice pe rmn pun dg de epilepsie forma sau tipul fiind in functie de cum s-a manifestat copilul.Trebuie sa faci un control amanuntit dar oricum este si nereal si neetic sa pui dg dupa o criza.
Sanatate multa
Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita