Comori de nov-dec 2004 (204)
Raspunsuri - Pagina 15
Otiliav spune:
N-am ajuns la timp ieri la serbare. A fost o bataie de joc, n-au organizat nimic ca a fost greva 2 saptamani. Le-au servit un carnat cu paine si li s-a dat un dosar cu desenele lor de cand au inceput gradinita si cateva poze cu ei din timpul acesta. De poze ma bucur foarte foarte mult ca de multe ori as fi vrut sa am si eu cateva din cele care stiam ca le fac ei dar politica este sa nu le distribuie parintilor ca unii nu vor sa le fie copii in poze la altii in casa. Am vrut sa-i fac si eu o poza cu dosarul in brate dar era in ultimul hal de prafuita, fara strampi pe ea, murdara de ketchup, jale.
Alexa, tare-mi place de zgubi a ta, ba chiar mi se pare ca Elisa seamana putin cu ea cand face anumite mutrite. Iar Silviu e maestru cum se stramba el
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 31+ Iulia Alexandra
mirandolina spune:
Salutare de la mare! si sa stiti ca la mare am fost
Azi a trebuit sa iau copiii la 12, ca doamenele si-auserbat 2 colege pensionare si au cerut parintilor sa nu mai aduca nici un copil, daca se poate... Cum la noi (si la altii) nu s-a putut, au fost doar 20 de copii in toata gradinita.
Doar ca nu au avut bunul simt sa anunte din timp, si azi dimineata am intalnit o amica-veicna, disperata ca nu are cine sa ii ia copilul la pranz. Nu va zic cat a putut femeia sa imi multumeasca ca i-am luat baiatul... Era disperata!!!
Asadar am fost mama de 3 baieti, i-am dus pe toti la plaja, au fost foarte cuminti, apa foarte calda, nesperat de calda, vremea excelenta. Maine reluam, chiar daca nu am mancare in frigider
oti cu toata modestia o spun, la Tulcea a fost frumos, dar seputea si mai si... adica i-au/ne-au incantat ca o sa ii plimbe cu vaporasul si de fapt le-a luat 4 ore drumul si nu i-a dus decat la acvariu (avem si la Cta) si in parc de joaca (avem si la Cta) Copilului i-a placut, dar a zis ca vrea sa mergem numai noi, familia
Oricum, suntconvinsa ca la o urmatoare vizita in Ro puteti avea in plan si Tulcea, daca nu, macar Cta, ca in max 10 zile dau drumul reprezentatiilor cu cei 3 noi delfini adusi anul acesta din China, in locul raposatului si mult-indragitului Mark.
In alta ordine de idei, am o imensa rugaminte la voi. Ajutati-ne sa promovam campania SMS la 858 pentru copii. E foarte important sa redam speranta acestor micuti care au mare nevoie de noi. Pentru cele din tara e mult mai simplu, iar de peste hotare asteptam sprijin, solicitand rudelor si prietenilor SMS-ul
SMS la 858 pentru copii
Otiliav spune:
Bafta la plimbare Mirandolina! Ce daca nu servesc o zi mancare gatita, profitati de vremea buna
Ce sa zic cu gradinita. Ca si aici a fost jale 2 saptamani cat au fost in greva. Au fost zile cand dimineata au anuntat sa vina parintii la 3 sa ii ia. Ei bine, mama a intarziat un minut ca avea bateria la ceas slaba si la 3 si un minut m-au sunat pe mine, au vazut-o pe mama pe geam si i-au spus la revedere si au incuiat usa. I-au ramas adidasii cu care venise inauntru, caciula, haina i-a aruncat-o pe usa inainte sa inchida in scarba. Si uite asa ma suna mama ca Ana plange si ofteaza ca a ramas fara haine
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 31+ Iulia Alexandra
ochi_verzi spune:
Salutare, salutare!
Tiiii, ce poze si filmulete frumoase am vazut!
Otilia, esti o graviduta tare frumoasa si vai, ce au crescut fetele! si sa fie totul bine cu piciorusul Anei!
Mirandolina, sunt asa frumosi baietii tai si m-a topit poza aceasta
Paxela, ce sa mai zic...sunt asa frumosi si veseli si ma omori cu toaletele Deliei.
Ioana, a crescut juniorul de cand n-am mai trecut pe aici iar Paul s-a descurcat grozav. Bravo!
Despre noi ce sa va zic...Acum doua saptamani ne-a cazut un incisiv inferior, va cadea si celalat ca deja se misca foarte tare si e asa incantata ca e si ea mare si imi zicea:"Daca mi-a cazut dintisorul singur inseamna ca ma apropi de scoala." Au avut si serbare, dar a fost cu tati ca din cateva motive au facut-o de la 10, iar eu eram la scoala. Am pus cateva poze aici
Sambata trecuta am facut eu si doua colege excursie la Alba Iulia-Turda si bineinteles ca am intrat si la Deva la MC. Am luat-o si pe Diana cu mine.I-a placut grozav. Am plecat dimineata la 6 si am ajuns la 12 noaptea. Nu voia sa adoarma in autocar de teama ca nu se trezeste in Deva, dar dupa ce am plecat de la MC a cazut la datorie incat aproape de Petrosani nu o puteam trezi.
La Alba am avut ocazia sa vedem si schimbarea garzii, la ora 12 care asa se face in fiecare zi de peste 300 de ani si bineinteles ca am vizitat Catedrala Reintregii, am admirat Catedrala Romano-Catolica, Muzeul National si Sala Unirii, iar la Turda am fost la salina. Nu am cuvinte sa o descriu.Este super, super! Si cum eram in zona, am mers si la 3 km de Turda, la Mormantul lui Mihai Viteazul. O zi plina cu o superba lectie de geografie si istorie! Puteti vedea cateva poze incepand cu aceasta.
Eu m-am despartit de elevii mei care merg in clasa a V-a si a fost atat de emotionant de nu eram capabila sa leg trei cuvinte din cauza lacrimilor si emotiilor.Din toamna o iau de la capat cu juniorii, o parte vor fi colegi de-ai Dianei.
Mai am o saptamana de activitate si apoi concediu pana in 23 august cand merg sa-mi pun clasa la punct pentru a-i intampina pe scolari asa cum se cuvine.
Va si va doresc o duminica minunata!
mirandolina spune:
Oti sa iti spun ca nu esti singura fara serbare? La Adam au organizat peste an niste concursuri de desen/creatie si desi ni s-a cerut sa participam, si au spus ca ne vor aduna intr-un cadru placut sa le dea copiilor premiile, afla ca le-a durut la bascheti... In ultima zi, odata cu saculetul de pijamale ne-a dat si o diploma, spunandu-ne ca o fetita din clasa a luat premiul I.
De dimineata am cautat p enet un nr de tel la gradi, ca am uitat sa las mesajul cuiva, si gasesc ca premiul I a fost luat de un BAIETEL din clasa lor - semn ca tot concursul nu a fost decat o facatura, iar doamna era absolut pe dinafara
Mihaela ma bucur ca v-ati distrat la sfarsit de an ma intristez pentru tine si imi inchipui ca va fi din nou greu sa o iei de la inceput cu cei mici... Imi amintesc de scoala de soferi, cand zicea instructorul ca dupa ce ii merge bine unui elev si capata deprinderi, o ia de la capat cu "ambreiaj, frana"
Cred ca iti e greu, dar daca mai ai si satisfactii si per total misiunea de dascal ti se potriveste, eu cred ca merita sa mergi mai departe. E o meserie pe cat de grea, pe atat de frumoasa
Cum de ai tuns-o pe Diana?
Maine ii duc si eu pe ai mei la tuns...vome merge mai des la plaja/piscina si le va fi mai usor asa...nu ca mi-ar place mie
SMS la 858 pentru copii
onitza spune:
Salutare...vazut copii frumosi, Mihaela , e minunata Diana, chiar si cu parul scurt e la fel de feminina, are trasaturi f finute.
Eu umblu de la un timp numai prin doctori sa rezolv candidoza care imi mananca zilele....de la pediatru am ajuns la medic homeopat, apoi la gineco si mi-a dat trimitere la medic dermatolog..ma paseaza de la unul la altul, m=am saturat!!!! Sper sa rezolv cat mai curand canu mai rezist mult! Gata m-am plans destul, noi suferim de caldura, n-avem A/C si e cam groasa treaba desi nu bate soarele deloc la noi, insa tot se incing peretii. Danut e bine, am trecut pste 2 raceli care s0au rezolvat homeopat destul de usor, ieri am facut vaccinurile si am fost la o zi de nastere. Mai mereu avem drumuri de facut, suntem cam obositi. In wee mergem la Moreni, il lasam pe paul o sapt si de la 1 iulie s=ar putea sa inceapa niste cursuri de vara, deocmadata tac deoarece nu stiu daca se mobilizeaza suficienti parinti sa isi trimita odraslele.
Va pup, va doresc numai bine!
ochi_verzi spune:
Salutare!
Am tuns-o ca nu statea cu el prins, il avea ba-n ochi, ba-n gura si muream s-o vad asa.Acuma zice ca-i place tare mult ca are capul usor.
Lili, m-a intristat mai mult despartirea de copilasi, nu ma tem de clasa I, e un pic greu in prima parte, pana-i dau dupa mine, pana invata ca nu mai sunt la gradinita si nu se ridica din banca cand au chef, ca jucariile stau in cui cat suntem la scoala si-n locul lor avem caiete, manuale, fise de lucru,...
In general sunt un pic mai obositori, vorbesc mult si fara rost, au tendinta de a lungi un subiect si se parasc grozav. Mereu auzi: "Doamnaaaaa, X m-a impins; Doamnaaaaa, X nu-mi da pace...Cu cei de care m-am despartit ajunsesem sa ma inteleg din priviri, stiau ce-mi place si ce nu, nu indrazneau sa ma mai minta ca au uitat caietul cand defapt nu-si facusera tema ca au vazut ca nu tine, ca ma "supar" pe ei si nu le mai vorbesc,...si multe altele iar eu stiam cand nu-s in apele lor, cand nu se simt bine, cand au ceva de ascuns.
In alta ordine, Diana ma cam bate la cap s-o invat sa citeasca si eu nu prea vreau,inca are vreme, dar daca mai insista cred ca o luam asa incet, incet cu abecedarul.Daca o facem s-o facem cum trebuie. Mai repede as lucra cu ea exercitii cu numere, ca acolo sta mai "prost".Asa numara, recunoste cifre, dar are si tendinta de a intreba:"Cum se scrie cifra...? Ce cifra-i asta? Asa le stie, dar totusi o vad nesigura.E drept ca mai are un an de gradi si le invata si la scoala, dar totodata-s convinsa ca matematica ne va da dureri de cap, insa ma consolez cu ideea ca nu va putea excela in toate.
Ioana, sanatate!
eveline spune:
Salutare! In sfarsit sunt si eu acasa pentru cateva zile si ma odihnesc. Apoi o iau de la capat cu serviciul pentru o luna dupa care voi intra in prenatal...uhhhh...
Vad ca vorbeati de serbari...parca e un facut, nici la Bia nu a fost. Din motive de greva si apoi din cauza ca dupa greva (de fapt in timpul ei) s-au imbolnavit o gramada de copii (inclusiv Bia) si n-au mai ajuns la gradi decat vreo 7 in ultima saptamana...cu cine sa faci serbare?!
Mi-am promis ca de cand voi intra in prenatal sa ma ocup si eu de Bia un pic, in ceea ce priveste "scoala". Nici nu stiu de ce sa ma apuc....incerc sa o fac sa povesteasca cat de mult (asta mai facem si inainte de culcare) sa-si imbunatateasca vocabularul si conversatia. Apoi de fise...nu prea are rabdare sa le faca, pe de o parte o inteleg, e copil, eu una nu tin minte sa fi facut la gradi asa ceva...dar daca acum se cere...Oricum noi mai avem timp, mai stam 2 ani pana la scoala.
Cu cititul, ce sa fac? A invatat...a invatat literele inca inainte sa stie sa vorbeasca, a fost o perioada grea, cand nu era receptiva la nimic, insa i-am aratat intr-o seara pe la 2 ani jumate cum se scrie BIA si appoi MAMA si altele...la asta era receptiva si am "marjat" pe chestia asta, era singurul mod in care era atenta la ceva. Si asa a inceput sa le recunoasca si asa a inceput sa vorbeasca...ii aratam literele si incerca sa le rosteasca. Stiu e pe invers decat toata lumea normala dar asta a fost. Aseara mi-a citit o poveste: Cele 12 printese dansatoare....am fost tare mandra de ea, mai alesc ca o vad ca se descurca si cu ce-ci-che-chi ge..... De-ar fi de ajuns numai cititul bine ar fi....
In rest noi suntem bine si ma bucur sa aud ca si voi sunteti OK...am trecut de jumatatea sarcinii, m-am facut iar "mare", cui ii spun in ce luna sunt nu maprea crede, imi da cel putin luna a 8-a...se pare ca asta mi-e organismul, ce sa fac, sanatosi sa fim...
Felis ce mai faci? Mai intra sa ne mai povestesti de tine si de puiul tau, ne e dor
Va pup pe toate!
BTW...ce bine ca-i racoareeee
24+ si mamica de Bianca
onitza spune:
EVELINE, pup burtica si pe Bia "povestitoarea".
Cum va descurcati cu copiii in vacanta? Profa de dans a lui paul deschide scoala de vara mondo dance, incluzand cursuri de dans, muzica, balet, teatru, engleza, plimbari parc, vizite muzee...si cam atat...ne bate gandul sa il dam pe paul . Ne costa 150 ron de la 8 la 12 si 250 ron de la 8 la 16 dar far mancare, copiii sunt trimisi cu sandvisuri, aici nu sunt de acord....desi e f cald si mai mult de 2 sandvisuri nu stiu daca ar manca ei...si sa ii dau mancare gatita cand vine acasa...hmm...ma mai gandesc......ideea e ca vreau sail dau si la inot si acolo mai dau 350 ron pt 8 sedinte/luna...de aceea alesesem prima varianta a cursurilor de vara + inot...posibil de la 1 iulie ca inca nu s-au mobilizat parintii si nu s-au strans copii...au plecat pe la tara....grupa va fi intre 5 si 20 elevi....suna bine, nu?
Danutz e martzait de la vaccin si are si umflatura aceea de apare dupa vaccin....ii dau cu rivanol o fi ok? parca pe paul tto cu rivanol l-am rezolvat.
Va pup
eveline spune:
Onitza eu parca rezolvasem umflatura cu o felie de cartof...numai ca tin minte ca nu prea "vroia" sa stea felia, tot aluneca, copchilu' se frecanea.... O, eu cand ma gandesc ca incep iar cu vaccinurile....
24+ si mamica de Bianca