Gravidutze si mamici de Cluj - 157
Raspunsuri - Pagina 12
soanso spune:
oanascuze ,chiar nu am avut intentia sa te zapacesc , era vb de vaccin optional Pentaximul care costa pe vremea respt 1 mil jumate doza eu am optat sa-l facem Soranei chiar daca am dat o groaza de bani pe el.
la fel e si cel de care ai intrebat optional daca vrei si consideri ca merita il faci daca nu nu...eu nu iam facut Soranei pt hepatita.
Meli, ii dai la dr ginecolog cat vrei ,ai...pot doar sa-ti spun ca daca vrei chitanta pt ecografii costa 80 lei
.
OanaAlina spune:
SOANSO - dar pentru ce era vaccinul acela care l-ati facut la 2 ani si jumatate?
Oana si printesa inimilor noastre
Maria-Teodora (30.10.2007)
Ioana13 spune:
Eu cred ca ... cu programarea la medicul de familie e dupa fiecare dr in parte... adica eu am zis ca ma duc la 5, dar ce conteaza asta pt elll. ca doar erau o gramada la usa, nu ma bag peste copii.
Meli, eu nu am chemat acas de cind ii facea vaccinurile. Atunci dadeam 30 sau 40 in functie daca aveam mai marunt... adica sub 50 ron.
Pe usa au niste tarife medicii de familie(m-am pus ieri la punct cu informatia
), ca daca ar fi sa dam atita nu i-am mai chema acasa: la domiciliul in timpul orelor de program:50 ron, simbata si duminica 100 RON.
O prietena da la dr de familie cind vine acasa 40 ron, are 2 copii. Dr Cimpean eu cred ca are tarif pt vizite acasa, trebuie intrebata, ca mi se pare cu picioarele pe pamint: daca are ceva de spus spune.![]()
Co, ai tuns-o pe Carina?
Nu a tusit P azinoapte. Il tinem acasa saptamina asta sa fie recuperat complet.
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
raluka83 spune:
Buna fetelor. Ma alatur si eu burticilor din Cluj. Burtica are momentan 23 de saptamani si bebelul ar trebui sa se nasca prin 15 august si abia il asteptam pt ca a fost tare tare dorit. Pana acum nu am avut nici o problema cu sarcina si chiar ca numar printre cele fericite care nu au avut absolut nici greturi, nici ameteli, nici nimic. Bebelul e tare activ si in fiecare luna tot asteptam sa mergem sa-l vedem la eco pt ca desi nici nu s-a nascut si mie si lui tati lui ne este dor de el :). Vroiam sa le intreb pe gravidute daca merg cumva la ceva cursuri pt mamici, mai ales gimnastica si unde anume? Eu am tot cautat pe net dar nu am gasit decat 2 locatii ...Provita si Providence dar sincer nici nu mai stiu daca functioneaza. Oricum am zis sa va intreb pe voi pt ca e mai sigur.
Sarcina usoara la toate burticile
soanso spune:
Oana,PENTAXIMUL - Acest vaccin este indicat pentru imunizarea activa combinata impotriva infectiilor invazive determinate de Haemophilus influenzae tip b (meningita, septicemie, celulita, artrita, epiglotita, etc), difteriei, tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei care consta in: imunizare primara la sugari incepand cu varsta de 2 luni, imunizare prin rapel, la un an dupa primovaccinare, in timpul celui de-al doilea an de viata. Vaccinul nu protejeaza impotriva bolilor infectioase datorate altor tipuri de Haemophilus influenzae, nici impotriva meningitelor de alta etiologie.
deci ultima doza era dupa varsta de doi ani si noi l-am facut la doi ani jumate!
nrl spune:
Anca, acuma faptul e consumat, dar poate il mai fac alte mamici cu bebei mici asa ca zic si eu... al doilea an de viata e intre 1 si 2 ani, si daca i-ai facut prima doza la 3 luni a doua o faci la un an dupa, adica la 1 an si 3 luni
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/
OanaAlina spune:
deci nimeni nu a facut vaccinul pentru hepatita?
Oana si printesa inimilor noastre
Maria-Teodora (30.10.2007)
soanso spune:
am vazut si eu nico ce scrie la Pentaxim la schema de vaccinare, eu asa stiu ca iam facut ultima doza la doi ani jumate...dupa ora 16 ma uit in caetul de vaccinari al Soranei si sa zic, poate nici nu se mai recomanda acum acest vaccin ,poate sunt altele mai complexe cel mai bine stiu medicii de familie.
apropo de asta daca tot suntem la acest capitol azi...fetele cu bblusi ce vaccinuri optionale v-au fost recomandate si cat costa o doza de unde le procurati???
oana,jucarii...eu iam comandat Soranei o tablita de scris care are si litere magnetice(se agata pe perete) sper sa-i placa.
ati vazut ce tare ploua???
zau ca nu am lucrat nimik azi

antoni spune:
Oana-noi l-am facut pt hepatita A, ne-a recomandata si la pedi in timpul facultatii, pe cand avem copii...
Ioana13 spune:
Raluka, bine ai venit!
Eu nu mai stiu de cursuri de graviduta, dar recomand sa mearga oriunde, orice graviduta la primul copil(la al doilea nu mai ai timp
)
Eu nu am facut lui P nici un vaccin decit cele din schema nationala.
Si le-am facut pe cele date de medicul de familie, nu am aflat de altele decit pe la 6-7 luni si atunci am continuat cu cele date de stat.
De-ale lui Mireca Badea:
Vine noru'
pleaca noru'
noi raminem tot cu chioru'
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)