America (199)
Raspunsuri - Pagina 7
lai spune:
Lia, bafta maxima cu tenure (dar si eu sunt sigura ca iei ).
Aveti dreptate, Lia ca uneori are mult mai mult sens financiar sa mergi la uni local, mai ales daca-i bun cum e la voi, si LucasMom, ca nu toti copiii sunt la fel si unii nu vor sa plece de acasa.
Experienta mea a fost ca daca se poate, si copilul vrea, poate fi f fain sa plece. Acum nu cred ca musai trebuie copilul trimis de acasa, dar nici nu cred ca trebuie obligat sa stea. Eu as zice ca e bine sa aplice copilul cat mai variat, si aproape, si departe, si la scoli private, si publice, si la scoli de nivelul lui, si mai sus, si mai jos, ca nu se stie niciodata de unde sare iepurele (bine, sigur, scoli la care s-ar vedea copilul mergand, nu asa aiurea la scoli la care n-ar merge orice ar fi). Si apoi cand ai deciziile de la scoli in fata, cu preturile de rigoare, cu sau fara burse (de merit sau ajutor financiar, de la uni respectiva sau de la stat sau din surse private), atunci se poate lua o decizie, copilul ce vrea, parintele ce poate contribui.
Lai
Ramona J spune:
Asa-i, trebuie sa vezi intii ce variante ai si apoi sortezi finantele si alegi.
Cu mincarea cea mai mare problema este ca Alex refuza pestele. Adica face urit numai cind simte mirosul, este imposibil sa-l lamuresti sa guste macar!
Buflea, dar ce-i casuna ratoiului pe tine? Trebuie musai sa deal cu el, n-ai alta varianta?
balerrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Lai, nu, eu n-am vorbit serios:)) Bineinteles ca o sa il las sa se duca unde vrea, adica nu voi recurge la santaj sentimental, batut din picior sau d'astea. Dar eu ii voi zice sa se duca la Purdue. Una ca ma costa mai putin decat la o alta univ. in state si doi oricum nu pot plati out of state sub nici o forma si nu cred ca e o idee asa geniala sa iasa din faculta cu datorii atarnate de picior ca o piatra de moara. Dar poa' sa stea afara din casa,nu tb sa stea cu |
Ruxij, eu stiu multi profi care si-au trimis copii la Purdue, nu neaparat ca sa stea langa ei:) ci pentru ca e o scoala f buna, mai ales engineering, si costa foarte putin fata de alte scoli, este o investitie buna pe termen lung. Stiu pe cineva care a avut fata admisa la Berkeley si tot la Purdue a ales sa se duca pentru undergrad. Acum e in grad school la Berkeley cu bursa, a iesit din scoala fara datorii si super multumita.
Insa e adevarat ca cei pe care ii stiu eu, nu au stat nici unul cu parintii ci si-au inchiriat ceva pe langa campus, ca sa simta un pic viata de college :)
-- C.
Ramona J spune:
Pina la alegerea scolii eu sint mai preocupata sa-i ajut sa aleaga corect, sa "figure out" ce le-ar placea sa faca. Asta mi se pare tare greu!
Ramona J spune:
Tocmai am realizat ca in seara asta am scapat de grija cinei. Alexandru are cooking class si vine cu o tava de lasagna. Yoohoo!
lai spune:
ABurel, felicitari pentru decizie si sa aveti parte de un proces cat mai lin si mai rapid
Si eu m-am apucat sa bag pastile la sot inca de pe vremea cand eram prieteni, si la inceput nu era f deschis, dar incet-incet simt ca incepe sa se dea pe brazda. Oricum noi mai avem cativa ani buni pana la cetatenie (desi din cate inteleg ar exista cai domestice pt. care n-ar fi musai cetatenia).
Lai
corinadana spune:
citat din mesajul lui Ramona J Tocmai am realizat ca in seara asta am scapat de grija cinei. Alexandru are cooking class si vine cu o tava de lasagna. Yoohoo! Lume multa, oameni putini |
Norocoaso !!!
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
ruxij spune:
Da Balerina, asa ma gandesc si eu, Purdue e mega bun pt undergrad. Pt. grad school merge in alta parte. Observati ca am planuit si grad school. Eu cred ca grad school e mandatory in ziua de azi, masterul e noul bachelor's degree. Intrucat eu nu am plecat de acasa pana la 27 de ani si n-am ajuns prea rau, nu cred ca e necesar sa se care tare departe de casa la 18 ani, poa' sa astepte pana la 22. Da, lai, cred ca e cool si misto si interesant, dar nu mandatory. Mai ales baietii, ca si asa sunt cam imaturi Da' poa' sa stea in dorms, sa se distreze.
ABule pai nu citisi tu cu atentie cu full prof. Zisei ca auzii ca sabatical in strainatate e bun in perspectiva avansarii la full prof. Si asta pt. ca pt a lua tenure iti trebuie recunoastere nationala cica. Dar pt. avansare la full prof. tb sa dovedesti recunoastere internationala. Deci poti incepe sa construiesti asta prin a-ti face relatii internationale petrecand 6 luni in Europa in anul de dupa tenure.
AB, da, mai facem Kumon, dar nu mi se mai pare suficient. E f.f. bun, ajuta mult, dar insuficient, ca se fac strict calcule. Facem acum si Kumon reading pt pracitcarea gramaticii.
Buflea, imi pare rau de ratoi. Ia sa iti dau sa citesti ceva, despre un sef din hell, care seamana cu ratoiul tau:
http://www.devilwearsdockers.com/
ruxij spune:
citat din mesajul lui Ramona J Tocmai am realizat ca in seara asta am scapat de grija cinei. Alexandru are cooking class si vine cu o tava de lasagna. Yoohoo! Lume multa, oameni putini |
Eu zic sa ai un back up plan
lai spune:
Ramona, wow, lasagna?!
Si mie mi se pare greu cu alesu' ce sa faci. Eu inca nu stiu prea bine nici pt. mine si mi-ar placea, de se va putea, ca ai mei copii sa afle mai devreme
Balerrina, mi-ai adus aminte de o prietena care a facut undergrad la Berkeley si si-a petrecut vreo 15 ani din viata resenting her parents ca n-au lasat-o sa se duca la un small liberal-arts college in NE. Intre timp a revenit la sentimente mai bune (barbatu'meu cica astea's rasfaturi si ca el nici nu concepe copiii nostri sa nu mearga la un big public school. mai vedem noi de fapt o sa vedem ce-or vrea copiii si ce-om putea si noi. numa' sa vina mai intai )
Lai