Paduri triste

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

In plus, taranii intra in padure ca la ei pe mosie, taie, umplu caruta si ies nestingheriti din padure. Un dispret total pentru lege, natura si respect.

sa stii ca nu-i chiar asa. taranu care are padure, are grija de ea. cu toate ca-i proprietar tre' sa faca cerere la ocolul silvic pt tot lemnu pe care-l taie, in schimb altii taie ca-n codru in padurea lui. tatal meu taia doar copacii strambi, bolnavi....se ingrijea de ea ca sa aiba si copiii ce mosteni. in schimb paduraru - gaterist, parvenit si nesimtit e ala care isi bate joc!

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza
sa stii ca nu-i chiar asa. taranu care are padure, are grija de ea. cu toate ca-i proprietar tre' sa faca cerere la ocolul silvic pt tot lemnu pe care-l taie, in schimb altii taie ca-n codru in padurea lui. tatal meu taia doar copacii strambi, bolnavi....se ingrijea de ea ca sa aiba si copiii ce mosteni. in schimb paduraru - gaterist, parvenit si nesimtit e ala care isi bate joc!

Nu discutam cazuri singulare precum cel al tatalui tau.

In general, si mai ales in zilele noastre in Romania, cine are o padure nu-i taran. Ci bogatan care, daca nu a avut scrupule in a pune mana pe hectare intregi de padure, nu va avea scrupule in a o pune la pamant pentru valorificarea imediata a unei averi care peste ceva timp se poate dovedi ca nu este de fapt a lui.
Nu vorbesc din auzite ci din vazute. Intrati pe GoogleEarth si plimbati-va in voie peste muntii si dealurile din Maramures, Bucovina, Bistrita, Bacau, Covasna, Arges, Gorj, Valcea, Sibiu, samd. si veti descoperi o multime de petice de padure taiata la ras in ultimul deceniu (ceea ce este o crima pe care regimul comunist nu a comis-o ci, culmea ironiei istoriei, a incercat sa o repare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Pe mine nu m-a lasat sotul nici sa ma duc sa iau mere padurete care erau cazute pe jos ,veneam de la munte si tocmai treceam cu masina pe linga ea. Mi-a zis ca-s needucata, cum sa calc in padurea omului sa iau mere..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

mikiduta - eu ma refer la taranii care nu au padure si FURA din proprietatea statului.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Mai e vreo speranta?

Nu.
In domeniul asta se discuta din 1990, de cand smecherii au inteles ce bani se fac pe lemn. Pana acum s-au carat paduri intregi si, cu toata legislatia, indiferent de culorile guvernarilor, de oamenii de la putere, de UE, de NATO, de Dumnezeu...nu s-a schimbat absolut nimic: padurile pleaca, in continuare.
Deci, nici o speranta. De ce sa ne mintim?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Nu numai padurile sunt triste ,totul aici e trist.E un cerc vicios,urias si trist.Ce e mai trist...sunt crucile inaintasilor care au murit,fara sa isi traiasca viata,indurerand-u-si familiile,pentru ca ASTIA sa fure,sa vanda si sa umileasca aceasta fosta minunata ROMANIE....imi pare rau daca v-am intristat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Am dat intamplator peste acest subiect, mai vechi.
Este bine de amintit si campaniile de impadurire, facute de asociatia Tasuleasa Social, care de cativa ani incoace participa masiv la impadurirea zonelor despre care vorbiti.
Intradevar, este crima ceea ce se intampla in padurile Romaniei, dar in acelas timp este bine de stiut ca totusi, mai avem o sansa. Ca mai sunt oameni cu drag de munte, cu drag de padure, care fac voluntariat si care au ajutat padurile sa creasca din nou!

blog de mamica
proud

Participam la concurs! Povestea afiselor noastre :
Operatiunea I Love DC!
O poveste cu si despre stejari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

pe teren la noi avem 15 pomi fructiferi si am mai pus 2 meri si un visin , gard viu vom pune , si maipunem cativa pomi fructiferi

pitici si gazon ... neeee ... nu ma reprezinta ... la toamna pun trandafir si tre sa punem si liliacul

si eu m-am ingrozit ... si ce am gasit , putin, am pus aici

http://www.dianabostan.evonet.ro/natura/defrisare.asp (internet explorer)

diana

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."

http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/poza-padure.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

am fost si eu la Sulita -in Suceava si -mi aminresc sentimentul de tristete si neputinta .
Acum nu se mai taie , e ,,criza " Eu ma intreb totusi daca am chelit de tot muntii de ce naiba nu avem macar o fabrica de parchet in tara -cau parchet triplu stratificat si tot e made in Polonia si Ungaria .Polonezii ca polonezii dar multi bani au facut ungurii cu lemnul romanesc exportat ,,cherestea " sau nici macar atat , lemn de ,,foc "
pana si resturile de lemn nu stim sa le gestionam -pluteste rumegusul pe ape si nimeni nu stie ce a faca cu el...
Am multi prieteni care pleaca dezamagiti din Romania si nu-i condamn , am tot mai acut senzatia ca copiii nostrii nu au nici un viitor aici , unul bun

Mergi la inceput