Decorare apart - living mare si bucatarie mica

Decorare apart - living mare si bucatarie mica | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

De curind am reusit sa cumparam un apartament nou (cu greu) si mi se pare o adevarata incercare sa il mobilez. Se intra direct in living - e o portiune de gresie la intrare si continuata cu parchet dar fara nici un perete, are o bucatarie mica. E clar ca nu incape nici o masa in bucatarie, masa de mincat va fi in living, la fel si dulapuri in care vin puse vase. La fel si cuier, eventual birou..

Cum se mobileaza livingul? Exista mobila anume pentru cazul meu?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Eu cand am mobilat apartamentul am chemat pe cineva de la o firma care face pe comanda, i-am spus clar ce vreau, cam ce dulapuri si ce anume voi depozita in ele, a facut masuratori si cam asta a fost. Am mers la ei si am ales culori si materialul si a iesit exact cum mi-am dorit. In bucatarie a fost total facut pe comanda, in restul camerelor a trebuit completat. La mine bucataria e mare, asa ca masa intra acolo, plus ca sunt separate de pereti si au usi. Pentru sufragerie/living, nu aveam decat canapelele crem. Am cautat pe internet modele de sufragerii/biblioteci, le-am printat si m-am sfatuit cu firma. Plus am adaugat doua covorase ovale care dau culoare, masa mica, perdele, draperii, flori si cam atat.
Cel mai bine e sa faci pe comanda, poti exploata fiecare coltisor, mai ales ca ai zis ca bucataria nu e mare. Daca gatesti mult si des (sau ma rog, destul de des) mai bine iti separi bucataria cumva, cu un paravan glisant sau ceva de genul asta. Nicio hota din lume nu iti absoarbe toate mirosurile si e dezagreabil sa intri intr-o casa si sa miroasa a mancare. Se imbiba mirosurile in perdele/draperii/tapiterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutac spune:

Eu n-am inteles daca bucataria este parte integranta din living sau este despartita prin pereti. Daca nu are pereti, eu as desparti-o cumva, tot din cauza mirosului de mancare, abur, etc.
Referitor la mobilarea livingului, daca spatiul iti permite, as amplasa locul de luat masa undeva cat mai aproape de bucatarie si in rest as mobila in functie de spatiu si preferinte (canapea/coltar, biblioteca si/sau mobila lejera pt. liiving gen Mobexpert).
Eu sunt pentru mobila facuta la comanda pentru ca alegi ceea ce ti se potriveste cel mai bine in spatiul respectiv, tinand cont, bineinteles, de preferintele voastre. Am avut norocul sa gasesc 2 tipi, care lucreaza mobila din pal foarte bine, sunt seriosi si au idei bune, si bucataria mea este exact asa cum mi-am dorit.

Andreea, cea mai fericita mamica de Eva Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

incearca sa te inspiri din catalogul de la ikea, pentru a gasi cea mai potrivita varianta de depozitare, folosind la maxim spatiul disponibil, cat mai multe dulapuri suspendate

o varianta de a avea masa in bucatarie, fara sa te incurce, este sa o faci pe comanda, montata pe un perete al bucatariei, cu un sistem tip balama sau sina, astfel incat sa o poti ridica/cobori pe un perete, atunci cand nu o folosesti; la fel, scaunele pot fi pliante sau trage cu ochiul tot la ikea, au scaune ce se pot depozita unul peste altul atunci cand ai nevoie de spatiu

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Simona, eu as renunta la cuier.
Poti achizitiona un dulap ingust, cu usi din sticla mata sau oghinda, pe care sa-l pui la intrare, intr-o parte undeva. Nu trebuie sa fie mare, trebuie doar sa inlocuiasca cuierul.

In zona bucatariei presupun ca vei face mobila la comanda, deci poti alege exact cum vrei sa vina suspendate corpurile. Zona in care luati masa va fi langa bucatarie, iar in rest..mobilezi living-ul.
Nu conteaza ca nu ai pereti, delimitarile se pot face foarte frumos cu piese de mobilier.
Nu conteaza ca nu ai loc de masa in bucatarie, poti gati linistita pe blatul mobilei.

Daca vrei delimitare mai clara intre bucatarie si living, poti face sau bar, sau un perete de sticla mai ingust, sau suporturi din gips(ca rafturile) sau delimitezi pur si simplu la nivelul podelei(in bucatarie nu vei avea parchet, ma gandesc)

Delapurile cu vase eu nu le-as pune in living...incearca sa gasesti o mobila incapatoare in care sa-ti pui toate cele in bucatarie.

Cati mp ai la living? Poate faci poze, e f greu de dat sfaturi asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

De ce nu trimiti o schita...asa cu unde e geamul...distante....etc etc sa ne dam cu parerea.
Mai profesionist un pic...e anul 2010.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Guestus, aici avem o problema mult mai dificila decat cea a dimensiunilor mici ale bucatariei: cum sa decoram apartamentul numai cu mobila in culorile galben si albastru? (simona, sa-l stapaniti sanatosi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Multumesc pentru raspunsuri

Si pentru urari

Bucataria e separata de living cu pereti.

Am blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Multumesc pentru raspunsuri

Si pentru urari

Bucataria e separata de living cu pereti.

Am blog

Deci singura problema pe care o vezi tu este ca holul nu e delimitat de living printr-un perete?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Nu stiu deloc cum sa il mobilez. De vreme ce trebuie sa mincam in living, nu putem minca pe canapea, unde pun si canapea si masa cu scaune pentru mincat pe ea? Se intra de afara direct in living, ar trebui separat cumva intrarea, se poate asa ceva?

Am blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Nu stiu deloc cum sa il mobilez. De vreme ce trebuie sa mincam in living, nu putem minca pe canapea, unde pun si canapea si masa cu scaune pentru mincat pe ea? Se intra de afara direct in living, ar trebui separat cumva intrarea, se poate asa ceva?

Am blog

Normal ca se poate, dar esti foooaaarte retinuta, da si tu mai multe detalii.
Cati mp are livingul?(de la usa de la intrare, incepand ).

Zona de luat masa..e o masa cu scaune. Poti alege o masa rotunda de exemplu. In apropierea mesei poti pune un corp gen vitrina, dulapior cu oglinda, cam asa ceva:

http://www.moebel-siegenthaler.ch/Bilder/massivholzmoebe/cubus_esszimmer.jpg

Canapeaua tv-ul, etc le poti pune la cativa metri distanta, ´´zonele´´ le poti delimita prin covoare, plante, obiecte de decor,sau pur si simplu prin culori.. etc.

http://www.oceanaire-ed.com/img/living_room01.jpg

Ca sa-ti faci o idee clara, exemple sunt foarte multe:

http://www.totstoitaly.co.uk/admin/uploads/properties/Casa%20Alice/b.%20The%20open%20plan%20living%20and%20dining%20area.jpg

http://images.advantez.com/property/163/37314/243408-living-/-dining-area.jpg

Mergi la inceput