*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (109)*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

La multi ani, Ginye!
La multi ani, Hera!
Sa va dea Domnu' sanatate, iubire si toate dorintele sa vi se implineasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Cristos a inviat!

Amalia, esti o scumpa ca deobicei!

anca

Oliv, m-ai lasat masca! Cum sa fii tu gravida de atatea saptamani si sa nu spui nimic? Oaw! Sarciona usoara si bb asa cum vi-l doriti!

Hera, felicitari pt. implinirea visului! Sarcina usoara si bb sanatos!

Am vazut multe poze frumoasa cu mamici, tatici si pitici.

Gynie, este de inteles teama ta privind probabilitatea ca bb 2 sa se nasca cu aceeasi problema. Malformatia lui Edi este tot o boala cromoizomiala, nu? Din cate stiu, de ex. la Sdr. Down, (pe care l-am studiat mai in amanunt, dat fiind TT prost pe care l-am avut si care este tot o boala cromozomiala) probabilitatea ca bebelusul sa aiba boala, creste doar cu 5% in cazul in care in familie exista antecedente.
Nu stiu statistici la malformatia de palat, dar eu zic sa nu renunti la dorinta de a mai avea un copil din pricina asta, desi numai sufletul tau stie ce este in el! Se putea si invers, de ex. sa nasti primul copil ok, si pe al doilea cu problema respectiva. Hai, putere si optimism!

O citez aici pe Mirtha, ca parca a dat un citat din gandurile mele "Varsta si imbatrinirea celulei odata cu informatia genetica pe care o imnagazineaza predispun produsul de conceptie - bb2 la o multitudine de riscuri. Pot spune ca sarcina cu Eva a fost terorizanta in cea mai mare parte dpdv. pshic. Daca scap sanatoasa psihic dupa inca 9 luni de sarcina cu bb2 atunci chiar ca pina la pensie am sanse sa ajung lucida".

Poze

Mami de Remus , o minune!(10.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Multumesc inca o data pt urari, fetelor!

Hera pe unde pleci? Poate ai scris dar am pierdut eu postarea...

Anes nu este o dereglare cromozomiala...nu se cunosc nici f bine cauzele aparitiei. Principala cauza ar fi o raceala aparuta in primele 2 luni de sarcina. Dar concret...nu se stie nimic. Odata aparuta malformatia in familie exista 50% sanse de transmitere mai departe. La ideea de a face bb2 nu am renuntat...sa vedem cand o sa o concretizam.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Fetelor, azi de ziua mea am primit un super cadou: s-a nascut finuta mea! O cheama Stefania si are 2,900 kg. Sa-mi traiasca!

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

La Multi Ani ginye si hera!sa fiti fericite ...iubite..sa va bucurati de tot ce aveti!mut noroc si multi bani!
si copii cuminti, frumosi si sanatosi!

fete inteleg ca nici ai vostii nu vorbesc cine stie ce...imi zicea socrela ca fetita nu stiu cui la 1 an jumate zicea poezii...asa o fi?fir-ar!
Codrin a vorbit mai repede...adica zicea mai multe cuvinte la varsta ce oa re Diana acum..la 2 ani puteam vb cu el la telefon...bine nu fraze...dar ne intelegeam...
Voi cum stati cu somul noaptea?Diana se mai trezeste de vreo 2 ori..ii dau bibe si se culca la loc...Abea astept sa nu se mai scoale..ca ma termina 13-14 intre camera los si a noastra....cateodata se mai trezeste si Codrin....ca vrea apa..fugi iar...
si cineva zicea ca sa aiba fiecare copil camera lui..cred ca as lua-o razna!
Ai mei dorm amandoi in camera...in pat etajat...Codrin sus..Diana jos...
pup ma duc sa ii dau ciorbitza si sa o pun la nani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Anes pai...la treabaaaa Ce mai face febletea mea, Remusel?

Ginye, sa-ti traiasca finuta Stefania L-am admirat pe Edi, are niste ochisori asa atenti, un scumpel.

Loryd, ce harnicuta e lory, ai ajutor nu gluma.

Mamiseli spor in toate si te astept sa mai intri cand poti sa ne povestesti ce mai face Mirunelul

Fluturasha, ceva noutati cu ochisori?

Ralu, tu ce faci, vedem dublu luna asta?

Bertha, ce m-ai distrat, nu intelegi ca ala nu e cioc, e limbaaa

Hera, drum bun, ce bine ca te mai poti si tu odihni

Oti, sper ca sunteti bine

Azi am mari emotii ca incercam si dormitul de pranz la gradi, mai inainte cica statea in patut si asculta muzica de relaxare, sper sa si Am uitat sa va spun ca fiu'miu si-a tras si gagicuta, o blonduta care tocmai se trezise din somn cat eram noi acolo si cum s-au vazut si-au si zambit (a fost coup de foudre), apoi ea ii tot intindea jucarii...cuscra, sa nu-l parasti Alexiei ca nu e nimic serios doar stii ca ea ramane iubirea lui

Eu, ca sa nu am timp sa-mi fac griji, mi-am facut de lucru, am aspirat, am frecat baile, prin bucatarie, dulapurile, am dat cu mopul. Acum as face ceva de mancare, voi ce mai gatiti?

si de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land

Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

La multi ani Hera!
La multi ani ginye!

multa sanatate si tot ce va doriti!!!!

sunt pe fuga, dar trebuie sa va zic ca al meu Thomas e mai cooperant decat as fi crzut vreodata. azi noapte n-a supt deloc,cu toate ca s-a trezit de vreo 2 ori, cand a vazut ca nu-l pun la titi s-a impacat cu ideea.(i-a spart gingia un canin ieri, posibil sa fie si din cauza asta trezirie) azi dimineata i-am pus lapte in sticluta lui cea noua care se pare ca e ideala pentru a ne invata cu laptic.
(http://www.girotondobaby.com/index.php?main_page=product_info&cPath=5_7&products_id=224)
a baut 200ml, mamma miaaaaaaa cand am vazut ca mai face si miam miam dupa fiecare gura am crezut ca-l mananc de drag. mi-e dor si mie de alaptat, deja, daca sanul nu mi se face beton pana diseara nu cred ca-l mai pun, o sa mulg cate putin si sper sa se duca de bunavoie. cred ca incep sa constientizez ca e cam pe terminate alaptatul si m-apuca nostalgia..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Mirtha Cherie, Hera25, ginye55, sa fiti sanatoase la maxim, iubite si rasfatate! Petreceri frumoase!]
Va multumesc pentru gandurile bune, , tare rasfatata m-am simtit. Eu n-am mai putut intra ca doctorii m-au trimis toti la plimbare, la plaja si lapadure sa mergcat mai mult pe teren denivelat. Din fericire am prins 3 zile frumoase si mi-am mai revenit dupa ns-pe kilometri zilnici pe jos, la inceput cu Elisa in carut sa ma tin de el, ieri fara carut ca m-as smecherit. La calculator n-am putut sta ca anchilozam si mai rau. Ieri am bagat shopping toata ziua, am cumparat o canapea si scaun nou de masina pentru Elisa. Insa nu merge montat la mijlocul masinii cum speram, el merge la centura in 2 puncte dar am uitat ca masina are tunel central, asa ca trebuie sa schimbam masina .
Am rasfoit ultimele 2 pagini.
Felicitari multe Eli, sa fie intr-un ceas bun, sa fie sanatos si cuminte, copii din decembrie sunt sigur norocosi si reusiti M-a surprins vestea pentru ca tin minte ca ai avut niscaiva probleme cu inchiderea cezarienei si ma asteptam sa te menajezi cativa ani mai ales ca va fi a treia cezariana. Bafta multa la acest capitol! Sa speram ca vei avea parte de medici mai buni.
Mirtha, maine merg cu Ana iar la medicul de familie ca sa ne dea trimitere la ecografie. M-a cam enervat ca m-a mai pus odata pe drum aiurea cand putea sa dea trimitere fara sa vin cu Ana, era recomandata in rezultatul radiografei. In rest sunt mai binisor, de dimineata am remarcat ca nu mai am coloana in S foarte rau. La 2 am programare la kinetoterapie sau fizioterapie, ce mi s-o potrivi mai bine in functie de situatia de azi.
Gynie, sa iti traiasca finuta!
Lauramiron, am vazut ieri pozele cu frumoasele tale crete. Se vede ca-i grasunica Ecaterina dar e si inaltuta. E bine ca se agita in curte, la joaca cu sora, cu Boris.

Mai revin sper pana diseara ca afara nu pot iesi.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 23+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Oliv, Am vazut Davidutul! Mai, ce s-a schimbat, ce alura de barbatel are! Sa stii ca si eu ma gandeam cum se poate alapta fiind insarcinata! Stiam ca uterul de contracta in timpul alaptarii (va amintiti de sfaturile de a alapta imediat dupa nastere pt. ca sa grabim uterul sa se restranga?)

Remus este bine, insa il chinuie dintii. Acum are 12 , incisivii si 4 premolari. Are saracul un ditamai hematomul la ultimul premolar de sus !! Scartaie in continuare noaptea si ii dau canita cu apa, ce sa fac! In rest, toate bune, fara boli sau alte probleme.
Aici vreau sa ii spun si lui Lorely, draga mea, te iau de mot daca mai spui ceva de vreun retard! Nu te mai lua dupa toate parerile (ca sunt sigura ca si astea te-au influentat)! Tu nu ai auzit de ce;lebra expresie.."fiecare copil cu ritmul sau de dezvoltare?" Daca fata ta nu statea in fund pana la un an, daca nu mergea pana la doi, daca pare sa nu inteleaga nicio comanda sau cuvat si daca nu raspunde la acestea, poti suspecta vreun retard.

Vin si eu cu propriul meu exemplu, asa cum au dat si fetele exemple cu proprii copii..Remus nu prea spune cuvinte inteligibile, nu repeta. Insa, asa ca Ioana sau ca Teodora (parca, nu mai siu care dintre ele) turuie pe limba lui, ia telefonul si "vorbeste"de zor, ""povesteste"pe limba lui cu intonatie (este asa de scump). Intr-adevar, eu la un an jumate - doi spuneam poezii, si ce daca...! Este un copil normal din toate puncele de vedere.
Nu te panica prematur!

Ginye, da, am vazut ca nu este o afectiune cromozomiala (am confundat-o cu sindactilia sau polidactilia). In cazul asta, eu spun ca daca reusesti sa eviti acei factori declansatori (infectii, substante chimice etc) scade si riscul. Draga mea, de transmitere mai departe este vorba, adica Edi prezinta acel risc de 50%, sa o transmita mai departe. Pt. tine riscurile raman aceleasi, mai ales ca tu sau sotul nu ati avut cazuri in antecedente.

Felicitari pt. finuta!

Mama ce de-a gravidute avem!!! Ce emotii incepand cu luna august!!

Poze

Mergi la inceput

Laura, minunate fetele cucuietele, dar vreau sa il apreciez in continuare pe Boris!! Oaw, ce animal! Eu sunt fan catei! Bine, toate animalele, dar am un animaloi urias, 50 kg (la parintii mei in casa) si vorbesc la "concret". Cam cat ajunge Boris la maturitate?
SI ce este bine, e ca nu-i agresiv si nu-l deranjeaza sicanele fetelor! In joaca, la o asemenea talie, normal ca nu are cum sa fie finut si le mai darama! Al meu este cam zapacit si daca il deranzezi nu prea tolereaza.

Oti, da`de ce te-a trimis dr. la terenul accidentat? Ce, vrea sa nasti deja? Bai, da`greu acolo pt. o ecografie! Eu cred ca o luam pe o aratura asa, pt. ca in primul trimestru faceam eco saptamanal, ca sa vad ca BB misca. Nici doctorita mea nu era capabila sa ma linisteasca!
Bine ca faci fizio si kineto, te ajuta mult! Nu stiu...ce diagnostic ai la coloana?

Eli ce surpriza!!! Felicitari!!! Sa ai o sarcina fara peripetii ca la Dimitrie (ne amintim de toate belelele tale din timpul sarcinii).

Poze

Mergi la inceput