Crestinismul si evolutia spirituala 8

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Muzica culta poate ajuta, este de inspiratia divina. Vorbim despre adevaratii compozitori.
Este o cale de a comunica, am inteles ca ingerii canta de zor in cer, aducandu-I laude lui Dumnezeu.

Pentru unii, care ori nu sunt obisnuiti cu muzica culta, ori nu o inteleg, ori nu au avut ocazia sa o asculte, aceasta nu reprezinta mare lucru, dar ei isi gasesc propriile lor cai pentru a evolua.
Eu consider ca fiecare om are drumul sau spre Dumnezeu, un functie de darurile primite de la DUmnezeu.
Unii pot practica rugaciunea interioara cu usurinta in timp ce altii ajung la ea dupa ani multi de incercari.
Pe mine ma ajuta, v-am povestit episodul de duminica, si asa fac si acasa. Daca aud o muzica deosebita, care pe mine ma cutremura, si cineva din casa vorbeste in tmpul ala, fac urat, pt ca eu in acel moment nu pricep cum poate o persoana sa vorbeaaca cand aude asa ceva. Altii nu pricep de ce eu simt asa, ce gasesc eu asa extraordinar la o muzica, care sa ma impiedica sa mai fac ceva in acel moment.

Oricum, unii fac arta de dragul artei, altii o fac pentru a-L preamari pe Dumnezeu.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Iasmin, despre ce statui vorbesti?

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Oricum, unii fac arta de dragul artei, altii o fac pentru a-L preamari pe Dumnezeu.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Crinuta, ca intotdeauna nu ma dezamagesti. Iata doamnelor si domnilor, in sfarsit cineva de acord cu mine!!!! Mare mirare...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Crinuta si minunea ei

Second chance

Crinuta, ca intotdeauna nu ma dezamagesti. Iata doamnelor si domnilor, in sfarsit cineva de acord cu mine!!!! Mare mirare...

si eu sunt de acord cu tine

Mergi la inceput

Patou, ma bucur enorm. Deja imi puneam problema ca imi lipsesc o serie de doage....
Acuma chiar daca imi lipsesc, stiu ca nu is singura in suferinta, va am si pe voi iubitele mele surioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Atita ati scris,atita am citit...

Ce sa zic,eu sint adepta caii de mijloc,a dreptei socotinte,cum bine zice Ortodoxia,sint convinsa ca Dumnezeu e-n toate,in arte si-n medicina,ca ne iubeste si pe crestini si pe chinezi si ca atita S-a adaptat la vremurile noastre,ca apreciaza orice gest al nostru care are referinta la legile Lui,sint convinsa ca a dat porunca sa ne iubim dusmanul ca macar sa reusim sa ne iubim aproapele,ca in zilele de post nu se mai uita la untdelemn daca punem in cartofi,se multumeste doar daca mincam cartofi etc.De aceea nu e indicat sa ne referim la extreme(post aspru,flagelari etc)caci nu-si mai au rostul in zilele noastre,fiinta umana atita a decazut si s-a fragilizat...Deci sa ne referim la post ca la infrinare,am mai zis,sa ne referim la a nu ne venera trupul,dar nu la a ne pune patura-n cap cum zicea Conchita ca ni s-ar cere,nu ne cere nimeni,si eu ma uit in oglinda toata ziua si-n toate vitrinele si geamurile de pe strada,nici eu nu deschid nici usa nemachiata,nici la biserica nu merg in fuste sau cu batic pe cap,nu in aceste aspecte judecam credinta.

Dar nu sint de acord nici sa desacralizam cu totul pe Dumnezeu si credinta,adica trebuie sa incercam noi sa ne inaltam,nu sa-L coborim pe Dumnezeu dupa masura noastra.E mai normal si mai frumos sa zicem Doamne,asa o fi bine,cum zici Tu,dar eu atita pot,insa ma straduiesc,incerc,decit sa zicem lasa,Domnul oricum ne iubeste,ne iarta etc...Poate tine si de structura psihica a fiecaruia,mie de ex nu-mi place familiaritatea,n-as putea sa tutuiesc pe cineva mai in virtsa sau pe un superior,cu atit mai mult ma uit cu respect catre Domnul si cred ca am spus destul pe-aici ca-L iubesc si stiu ca ma iubeste,dar prefer sa ma inchin si sa ma plec decit sa mi-L imaginez batindu-ne pe umeri si rizind...

Si Ortodoxia trebuie cunoscuta,studiata,nu-i usoara,dar iarasi zic:mai bine sa recunoastem:n-am chef sa citesc pe cutare,e plictisitor etc,n-am chef de slujba(nu ma refer la cineva anume,sa fie clar)decit sa zicem ca e perimata sau ca se poate si fara.Caci nu se poate.De aceea e necesar sa stim,caci vine apocalipsa si-l vom lua pe satana drept Hristos,cum IL deosebim?ca tot vorbiti de Avertisment si vremuri grele...

Si Conchita ,Ortodoxia e incompatibila cu yoga...Aici nu mai e cale de mijloc:ori Hristos ori guru...

Sa fim sanatosi!Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Dar unde s-a pomenit de yoga? Intr-adevar, yoga nu are nici o leg cu Dumnezeu, din contra....

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Katya adica de ce zici sa-L recunoastem?? Eu din cate stiu spune clar ca nu va veni pana la Judecata. Pana atunci nu Il vom vedea. Eu stiu ca nu trebuie sa Il astept acum. Nu va veni pana la Judecata si gata. Daca se reveleaza cuiva (dupa caile si tainele lui Dumnezeu) e o revelatie pentru persoana respectiva. O vedenie, cum zic sfintii parinti. Dar nu de asta mi-e frica. Mai degraba ca nu voi fi gasita vrednica de dragostea Lui...aia ma sperie pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Pai sper ca n-am visat pagina aia in care Conchita zicea ca se pregateste sa mearga pe carbuni aprinsi...daca-i asa,imi iau o pauza...

Mergi la inceput

Pai nu e nici o yoga compatibila cu ortodoxia.. cum ar putea fi. Atata timp cat obiectul meditatiilor sunt zeitatile hinduse....care apartin altei religii...
http://ro.wikipedia.org/wiki/Yoga#Filosofia_Yoga

La inceput, pare o tehnica de relaxare ... Dupa o perioada insa, sunt incet incet pusi cei care practica yoga sa se concentreze si sa cheme prin mantre acele zeitati despre care scrie clar.
Nu le spune de la inceput despre ce e vorba. Mai intai le spune ca e o tehnica de control asupra corpului, o tehnica de relaxare, iluminare..etc Dar e o practica ce apartine unei religii straine de crestinism.

Mergi la inceput