Crestinismul si evolutia spirituala 8

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Mey, Conchi, te mai ambalezi tu, iubita mamii

1. departe de mine sa zic ca esti mincinoasa. Dar ia sa ti-o intorc: atunci sunt io mincinoasa ca n-am patit nimic mancand doar paine cu apa vreme de saptamani???? eh? Acu sa te vad

diferenta fiind ca eu am baut doar apa, diferenta pe care o semnalez a treia oara. :-)) alta diferenta fiind ca io am fost fortata de imprejurari, nu m-am dus la infometare voluntar si zburdand pe campii ca o floricica de fericita.

ce sa ma vezi? sunt doua experiente diferite. eu nu ti-am contestat-o pe-a ta, dar tu pe-a mea, da. :-)

Citat:
Gata analiza pe text, sper ca nu ma iei cu matura Si daca ma iei ce, io te pup si tu ma bati

asta nu stiu de unde veni. nu bat, nu-mi bat joc, nu am bata. da, da, nu, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Ei, Doamne fereste.
Stii ca ea obisnuia sa spuna ca daca minte sa fie traznita? Si de fiecare data mintea cand spune asta. ASta ca sa vedem ce putere au vorbele.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Crinuta, editeaza ca nu inteleg ce vrea sa spuna poetul? Cine obisnuia? cine mintea?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Conchita, am tinut si fara paine, dar nu asa indelungat ca tine. Insa eu pricep ca e o diferenta uriasa: eu mi-am obisnuit corpul cu postul, pe cand tu cand a trebuit sa treci direct in post aspru nu aveai aceasta obisnuinta. SI presupun ca a fost o problema de ordin medical. Da, asta cu zburdatul ca o floricica fericita cam asa e, adesea zburd. Dar am avut etape in viata mea, am luat-o de la zero si nu a fost totul roz cum credeti. Nu vreau sa povestesc, desi tu cam stii putin putin cate ceva Conchi. Ca ar trebui sa scriu carti intregi si nu e nevoie.
La aia cu batut joc m-ai lovit. Eu ziceam de o stare (cum singura ai marturisit) in care omul vorbeste mai aprins (la aia m-am referit zicand bataie). Dar bataie de joc? Conchi, ma confunzi iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Ei, Doamne fereste.
Stii ca ea obisnuia sa spuna ca daca minte sa fie traznita? Si de fiecare data mintea cand spune asta. ASta ca sa vedem ce putere au vorbele.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Gloria Polo.

Crinuta, editeaza ca nu inteleg ce vrea sa spuna poetul? Cine obisnuia? cine mintea?

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Conchita, am tinut si fara paine, dar nu asa indelungat ca tine. Insa eu pricep ca e o diferenta uriasa: eu mi-am obisnuit corpul cu postul, pe cand tu cand a trebuit sa treci direct in post aspru nu aveai aceasta obisnuinta. SI presupun ca a fost o problema de ordin medical.

nu, iubita, a fost o problema de saracie crunta, nu am avut ce manca, pur si simplu. iar aia cu 3 saptamani a fost apogeul, chestiunea a tinut ani de zile. de aceea sa nu aud de interdictii la mancare. cumpar mancare sa am, nu sa o mananc, dar trebuie s-o am in frigider. altfel intru in panica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Crinuta, eu nu inteleg unele lucruri pe care le-ai prezentat.

De ce mai exista , dpdv al catolicilor judecata universala, daca nu exista schimbari; cei din Rai merg in Imparatia Cerurilor, cei din purgatoriu trec oricum in Rai, ca acolo erau provizoriu, cei din iad raman in iad (precizarea pe care ai facut-o mai tarziu ca exista mantuire si pt cei din iad, nu se potriveste cu ideea, ca -dpdv catolic- in iad sunt cei ce-L urasc pe Dumnezeu, deci nu vad cum ar putea sa stea alaturi de El).

De ce inainte de marea schisma din 1054, nu apare nicaieri precizata existenta purgatoriului?
Sfintii (cei dinainte de marea schisma, pe care ii recunoasteti si voi, din cate stiu) care au scris despre viata de dincolo, au prezentat doar iad si Rai, niciodata purgatoriu.
Acum, despre viziunile, mai mult sau mai putin recente, ale unor catolici, nu stiu ce sa zic. Eu stiu ca Iisus a spus :"Dar acum Ma duc la Cel ce M-a trimis si nimeni dintre voi nu întreaba: Unde Te duci? Ci, fiindca v-am spus acestea, intristarea a umplut inima voastra. Dar Eu va spun adevarul: Va este de folos ca sa ma duc Eu. Caci daca nu Ma voi duce, Mangaietorul nu va veni la voi, iar daca Ma voi duce, Il voi trimite la voi. Si El, venind, va vadi lumea de pacat si de dreptate si de judecata. De pacat, pentru ca ei nu cred in Mine; De dreptate, pentru ca Ma duc la Tatal Meu si nu Ma veti mai vedea; Si de judecata, pentru ca stapanitorul acestei lumi a fost judecat." (Ioan 16, 5-11)
Deci nu inteleg cum se arata Hristos unor oaneni pt a-i invata ceva in acest sens, mai ales ca , spun Sfintii Parinti , Revelatia dumnezeiasca supranaturala s-a incheiat de mult, odata cu Inaltarea la cer a lui Hristos si trimitera Duhului Sfant. Oamenii alesi de Dumnezeu in acest scop au fost patriarhii, Moise, dreptii si proorocii, care au primit si au vestit cuvantul lui Dumnezeu in sanul poporului evreu. Aceasta Descoperire a fost adusa oamenilor in chip deplin de insusi Fiul lui Dumnezeu intrupat, Domnul nostru Iisus Hristos, "Lumina cea adevarata, care lumineaza pe tot omul ce vine in lume" (Ioan 1, 9). Mantuitorul a raspandit in lume Descoperirea dumnezeiasca prin Sfintii Sai Apostoli si Ucenici, in Biserica intemeiata de El .

Mesajul meu nu e cu scopul de a crea polemici, caci nu ne sunt de folos, vroiam doar sa ma lamuresc. Oricum, in aceasta directie, nu voi mai continua discutia si sper ca nu te-am suparat.

Te pup!

Mergi la inceput

In Catehismul Bisericii Catolice nu se prezinta detalii despre Judecata Universala, nici nu se mentioneaza ca atunci abia se vor lua in calcul consecintele, omisiunile, etc.

Noi credem in schimbari, dar din iad in rai, din Purgatoriu in rai, nicidecum invers. Aici e semnul meu mare de intrebare si indoiala mea vis-a-vis de viziunea BOR.

Noi percepem Judecata Universala altfel: atunci vor fi inviati mortii, atunci se vor culege roadele ispasitorilor si se vor salva multe suflete. Nu pot explica mai bine, vom vedea atunci.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Dar viziunile nu le au doar catolicii. Ai auzit de Vasula Ryden?

Pt mine este complet irelevant daca se pomeneste de existenta Purgatoriului inainte de schisma sau nu, si de altfel, nici nu am verificat daca asa este pt ca pt mine exista purgatoriului este o certidudine si nu am nevoie sa caut docmente care sa ateste existenta sa.
Iar vis-a-vis de vizionari, nu toti sunt autentici. Asta se vede in timp.
Eu nu ma limitez la Biblie, din contra. Isus ne vorbeste in zilele noastre, cum as putea ignora asta?>

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Iar despre Purgatoriu vorbesc in primul rand Sfintii, sfinti declarati de Biserica ca urmare a cercetarii faptelor, mesajelor, scrierilor, minunilor, previziunilor implinite, etc.

Nu am nici cea mai mica indoiala legata de autenticitatea Purgatoriului, dar nici nu tin sa conving pe cineva de exista lui.
Expun punctul de vedere catolic, cel care reprezinta punctul de referinta pt mine, cel in care cred cu tot sufletul.

Purgatoriul in sine, necesitatea existentei lui mi se pare atat de logica si de plauzibila, incat nu exista conflict intre mintea mea si inima mea in ceea ce priveste acceptarea sa.
De altfel, fiecare este liber sa creada sau sa nu creada in dogme.

Eu cred intr-un Dumnezeu indurator, iubitor, care pana in ultima clipa ne asteapta sa ne caim. Nu cred intr-un Dumnezeu care tine evidenta pacatelor, si te trimite in iad.
Sarbatoarea Divinei Milostiviri este dovada in acest sens, mesajele Lui date Sf Fauistina, declarata Sfanta in anul 2000 reprezinta de asemenea dovada ca inainte ca DUmnezeu sa vina ca Judecator, va veni ca Tata iubitor, gata sa isi ierte copiii, cu conditia ca ei sa o doreasca, sa se caiasca, si sa ceara iertarea.

Pana atunci mai e mult. Pana atunci va avea loc Marele Avertisment, anuntat de multi sfinti, vizionari, etc, moment care nu este departe, si care va arata fiecarui om, prin ochii lui Dumnezeu toate greselile, omisiunile, pacatele, etc, moment in care omul trebuie sa decida, cu Dumnezeu sau cu diavolul. Cale de mijloc, dupa Avertisment nu va mai exista, nici cale de intoarcere, pt ca lupta e tot mai grea.
Dupa Marele Avertisment, nimeni, absolut nimeni nu va mai putea spune" vai, n-am stiut, nu am crezut in Dumnezeu, am crezut ca nu exiosta, ca este un mit, etc), pt ca va fi un fel de mini judecata particulara, care va fi cutremuratoare, si nu toti vor suporta socul.....

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Hehe...ce scrie la noi despre vremurile de apoi te ingrozesti....
Nu ca Avertisment, ci ca adevar... Vrem nu vrem, vom trece prin asta. Poate nu noi, dar vor trece urmasii, descendentii nostri, credinciosii zilelor de pe urma. Mai bine nu vorbim despre asta, ci sa fim noi pregatite duhovniceste pentru Marea Intalnire- aia de dupa momentul cu tanti cu coasa...

Mergi la inceput