Crestinismul si evolutia spirituala 8

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Un mic exemplu de sfintenie, ca o mica picatura in oceanul nemarginit al credintei noastre:
"In insula Paros, parintele Filothei Zervakos este considerat sfant din mai multe motive (a facut multe minuni dar a avut si multe fapte care sa arate credinta sa). Unul din motive era ca in timpul ocupatiei germane din timpul celui de-al doilea razboi mondial, avusese loc la un moment dat un sabotaj, iar germanii, ca sa se razbune, au arestat 50 de barbati din toata insula, cu ordinul sa fie executati in contul sabotajului aceluia. Era, desigur, vorba de oameni nevinovati. Atunci, parintele Filothei s-a dus la comandantul corpului german pe insula si l-a rugat sa ii crute pe oamenii aceia, spunandu-i ca este pacat mare si o nedreptate...Germanul i-a replicat: "Cereti-mi orice altceva, pentru ca dorinta aceasta nu poate fi indeplinita, fiind vorba de un ordin de sus. Trebuie neaparat executati 50 de barbati". Parintele Filothei a intrebat: "Pot sa cer orice altceva?" Iar germanul i-a raspuns: "Da, orice doriti". Atunci, parintele i-a spus: "Va cer sa ma puneti in fruntea celor 50, sa fiu omorat primul". Se pare ca atunci s-a miscat ceva in sufletul acelei fiare cu chip omenesc, care a hotarat intr-un final ca cei 50 de barbati sa nu mai fie executati " (citat aproximativ din "Patericul secolului XX")

Ca mame ar trebui sa crestem astfel de oameni credinciosi, sa crestem oameni demni sa ne scoata tara din stadiul acesta in care se afla, oameni demni sa fie sfintii zilelor urmatoare. Oare ne crestem noi copiii sa fie asa curajosi, asa de bravi? Asta ca sa nu mai spunem ca ar trebui ca noi sa fim in primul rand exemplari in comportament, sa punem pe ceilalti pe locul intai in viata noastra si sa ne indreptam gandurile la sfintii dinaintea noastra. ( Sa o lasam cateodata mai moale cu dreptatea inchipuita)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Pentru cafeluta:

Se povesteste ca odata un carturar antiohian a venit la un Parinte zavorat si l-a rugat sa-l ia ucenic, iar acesta i-a spus:
–De voiesti sa te iau ucenic, împarte averea ta la saraci!
El a facut întocmai si a venit iara la parintele zavorat, rugandu-l sa-l ia ucenic.
–Oare te vei putea pazi sa nu vorbesti?
–Fagaduiesc! a spus el si acesta a fost singurul cuvant, vreme de cinci ani.
Pentru ca se dusese vestea si multi veneau în munte, pustnicul l-a trimis la o manastire sa vada, va vorbi?
Însa ucenicul a pastrat fagaduiala de a tacea.
Staretul manastirii, vrand sa-l încerce, l-a trimis sa duca un mesaj la alta manastire, aflata peste raul, care tocmai se revarsase, crezand ca se va întoarce sa spuna: nu pot trece. Si a trimis si un alt frate, în urma lui sa vada, cum face.
Carturarul ucenic, a ajuns la rau, l-a vazut revarsat si s-a pus în genunchi, la rugaciune. Pe data a venit un crocodil, care în mod minunat l-a trecut pe malul celalalt. A facut ce i se poruncise si s-a întors, trecand raul tot pe spatele crocodilului.
Dupa un timp, staretul a primit veste de la acea manastire:
–Macar ca era mut, îngerul lui Dumnezeu era monahul acela...

Mergi la inceput

Si inca una, ca sa ne amintim cam cata credinta avem noi....

Se povesteste pe la manastiri ca ucenicul lui Avva Pavel, fiind trimis dupa ceva ierburi pe langa cimitirul manastirii, unde haladuia o leoaica ar fi spus:
–Dar daca vine leoaica?
–Leag-o si adu-mi-o!
Ucenicul s-a dus si leoaica a venit catre dansul, dar el s-a repezit s-o lege. Speriat animalul a rupt-o la fuga. Atunci el i-a spus:
–Stai! Parintele meu a poruncit sa te leg!
Leoaica s-a oprit, ucenicul a legat-o si a dus-o Avvei.
Avva Pavel s-a bucurat mult, dar nevrand ca ucenicul sa se mandreasca si sa se sminteasca i-a strigat:
–Vai, mie ce fiara turbata mi-ai adus, alung-o!

Spunea un parinte ca a venit la el un fiu duhovnicesc al spovedanie si a marturisit " Parinte sunt mandru, am mandrie mare, foarte mare, pentru ca stiu multe, am citit mult, am invatat mult". Iar parintele i-ar fi raspuns: "Normal ca esti mandru, ca doar tu schimbi apa in vin, mergi pe apa, vindeci bolnavii cu rugaciunea, qduci mortii la viata... Ce anume faci tu mai exact?" Se spune ca acela a tacut si a inteles mesajul.. Cred ca era peste masura de destept, ca io nu pot sa nu am mandrie chiar daca stiu ca nu sunt nimic din toate acestea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Adevarat a Inviat!

Iasmin, nu fi trista, nu esti singura, doar ca avem "ore" diferite. In plus, in dimineata asta m-am intalnit cu Ana, si alte fete de aici si mi-a facut tare bine.

Katya si Patou, eu nu stiu daca voi stiti de Sezatoarea Canadiana, daca nu, va invit eu, la forumul de Diaspora.

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Fetelor pentru gindurile bune; astazi s-a terminat o etapa, pentru ca in cele patruzeci de zile stiam ca traditia noastra ne spune ca sufletul tatei inca nu s-a dus, l-am avut pe el in centrul gindurilor si rugaciunilor mele, m-am detasat de cotidianul meu zilnic; astazi am simtit rugaciunea Parastasului ca pe un ramas bun, si de acum ramine sa ma intorc la ceea ce francezii numesc la petite vie. Eu am inteles ce vrei sa spui despre bunica ta, e firesc sa murim noi primii, si nu copiii ( mie mi-a luat un an sa am puterea sa arunc testul de sarcina pozitiv din 2007, inainte de extrauterina)
Astazi am avut-o pe Ica alaturi ; e minunat sa ai prieteni in momente ca asta; n-am apucat sa va spun inca ce frumos pui are, nu-i asa^
Iasmin, imi pare rau ca te simti singura, eu de cite ori deschid DC vin aici sa citesc ce ai mai scris, ce ati mai scris, dar uite ca acum cind ajung eu sa citesc, ca de obicei, tu esti la somn:)) ; sper ca mamabear nu s-a retras, si ca dialogurile/dezbaterile voastre se vor relua, eu le astept cu nerabdare;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ana, stii tu ciora ... puiul

Va urez tuturor la multi ani cu toate cele bune fiecaruia. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne miluiasca pentru rugaciunile Sfintelor Femei Mironosite!

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
Imi pare rau, fetelor, cafeluta din dimineata asta are un pic gust amar, mi se pare dintr-odata ca sunt singura si vorbesc cu mine.

haaa, te simti singura? vino cu mine la smotruit, impartim bidineaua.:-)) nu esti singura, eu te iubesc. si intru pe-aici in reprize, cand ma arunca mesterii din drum ca-i incurc. ti-am zis ca am casa inundata, da? pereti demolati, dusumeaua scoasa, mobila claie peste gramada, alea-alea. pildele tale sunt minunate, eu nu ma satur de ele, vreau mai multe. aa, si sa stii ca nu predica nimeni in pustiu, niciunde. si aia buni, si aia rai au parte de urechi ascultatoare, chiar fara stiinta pilduitorilor. asta o stiu sigur-sigur! si sa stii ca incepusem sa-ti raspund la intrebarea legata de copii, dar n-am terminat, uite dovada partiala. :-)

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
Cum sunt asadar copii nostri fetelor? (Din punct de vedere crestin vorbesc. Ca nu vreau definitii din psihologie, pedagogie etc)
Cum sunt copii nostri in ochii lui Dumnezeu, cum anume ar trebui sa fim ca ei.

este curajoasa. cade si se ridica repede. daca o doare prea tare, plange fara sfiala si cere direct ce are nevoie - pupici si imbratisari si sa-i spun ca o iubesc si ca TRECE -, iarta repede (alti copii pentru imbranceli, smuls jucaria din mana, etc), imbratiseaza toti copiii, iubeste curat (fara santaje, fara sa astepte nimic in schimb), ii spune lui Prince Charming (un caracter rau dintr-un film) "you should be happy!" ("ar trebui sa fii fericit!"), iar pe mine ma recomanda tuturor nu ca pe mami a ei, ci ca pe "do you know my friend, A.?" ("o cunosti pe prietena mea, A.?"). are incredere in cei care o iubesc, isi face usor prieteni, imparte jucarii fara probleme, rade din toata inima fara sa-si acopere gurita cu mana cum fac unii adulti. stie ca pana si gazele, florile, pasarile, pietrele, jucariile au o mami si un tati si bunica si unchi, verisori, etc, care ii iubesc si au grija de ei. toate diminetile sunt "beri biufol" (very beautiful/foarte frumoase), pentru ca iese soarele. nu este deloc atasata de obiecte, ci de oameni si crede ca toti oamenii sunt doar niste copii mai mari, "all humans are big little babies!" :-))

patou, e molipsitoare chestia asta cu neuronii pe bigudiuri. :-)) cateodata imi doresc sa se opreasca morisca aia din creieri, de ce aia, de ce ailalta, cum asa, cum pe dincolo.
da, da, stiu, sa le lasam pe toate in grija lui Dumnezeu.

Katya, Ana, Dorothee, Macrina, Maru, Kari, Ica, Mamabear, Crinuta, va doresc o duminica binecuvantata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Hristos a-nviat!

Fetelor,nici eu n-am mai intrat,ca si eu am miine parastas de 3 luni pt socru,am facut cozonac si coliva...toate ff bune,socrului ii vor placea.

Va pup si eu pe toate si sa ne citim cu bine,eu am intrat in Sf Siluan si-mi dau seama cite balarii am scris pe-aici(adica eu,nu noi)...dupa cele citeva pagini citite..va mai povestesc eu...mai ales de mindrie...

Iasmin ,frumoase pilde.Si bunica mea a pierdut un copil(la 3 ani)si-l plingea mereu mereu,si la 80 de ani il plingea(mai avea 6 copii care i-au trait),eu nu intelegeam...Acuma il trec negresit pe pomelnic pe acel fiu al ei...mai ales de dragul ei..ca acuma o inteleg asa de bine...

mamabear,sper ca sinteti bine.

Ica,stiam de acel subiect de cind citeam pe la copii de mai 05,ca-mi placea de nelia si ea zicea uneori ca a scris si la sezatoare cutare lucru si ma duceam acolo sa vad ce scria...dar acuma cum n-am mai citit la copii de 05,n-am mai cautat-o...Ce sa zic,acolo sint asa multe fete,sb atit de diverse,daca oi avea timp vreodata...mersi oricum!Ca eu am o "sezatoare" cu Patou,da' nici acolo n-am mai scris niciuna...o fi fost rindul meu?

Conchita ,ti-am trimis un pm.
Miine te duci?

V-am pupat!

Mergi la inceput

HRISTOS A INVIAT! si o dimineata buna tuturor!
Sunt un pic cam bulversata in dimineata asta, dorm pe mine, dorm non stop in ultimul timp. Nu mai am rabdare cu nimic si despre nimic si in nimic etc, intelegeti voi ca sunteti fete destepte.
Patou, spre rusinea mea io le-am cam acaparat pc-ul baietilor. Sunt cam cu ''fa ce spun eu, nu ce fac eu"... Nu cred sa mai tina mult faza asta, mai ales cu cel mic, dar am devenit o molecula cam nesimtita asa in pirvinta unor lucruri. Mersi de zahar (n-am sedila ptr c sa scriu frantuzeste), in dimineata asta mi-am luat bomboane din acelea rafaelo sa ma indulcesc, deja ma simt mai bine.
Ica e tare adevarat ca avem ore diferite, recunosc, si nici nu e chat sa fie tot timpul cineva aici. Am ajuns la o concluzie ciudata: doar cititul si grija familiei nu suplinesc nevoia mea de a comunica cu cineva. Sufar cred de singuratate masiva (si de o comoditate si lene extrema), sotzul e mai tot timpul in laborator, copilu la joaca iar eu...eu va am pe voi. La celelelate ore. Sau poate sufar cum zice mama mea de..''limbarnitza'' Cu ea cand vorbesc la mobil, nu inchid niciodata sub o ora bucata de conversatie. Aia e minimum. Am avut curiozitate ultima oara sa ma uit sa vad cat am vorbit exact cu mamabear, ca io scrisesem aici ca 15 minute. Si ma gandeam ca la cat am vorbit, poate am mintit si au fost doar 5 minute.. Ei bine: ta taaam: 30 de minute Cred ca asta zice ceva despre mine. Mey, oamenii adulti- normali la cap, simt sau nu nevoia sa comunice??? Ca poate am nevoie sa ma tratez.
Revin.

Mergi la inceput

Ana ma faci sa imi rod unghiile de invidie ca ai asa prietene. Ei, e bine ca treci mai usor peste perioada asta, da, dupa 40 de zile se hotaraste. Dar de vreme ce a murit impartasit, de vreme ce tu ai indeplinit ritualul, sa avem incredere in mila lui Dumnezeu. Ca cica daca balanta bate spre bine- omul merge in rai, daca balanta e egala, adauga Dumnezeu mila si ajunge omul in rai, iar daca balanta bate usor spre rau (adica suma faptelor), suplineste ce trebuie mila lui Dumnezeu. Adica trebuie sa avem un pic incredere si in Dumnezeu, ca ascunse si tainice sunt judecatile Lui. Altfel nimeni nu s-ar mai mantui. Io tot nu am clar in minte cam ce anume determina mila lui Dumnezeu (afara de smerenie). Pentru ca vezi tu, femeia pacatoasa nu stia nici sfert din sfertul pe care il stim noi astazi, dar ceva (oare ce anume?) a facut-o sa mearga si sa planga la picioarele Lui. Fara un cuvant! Nu a cerut nimic (marea majoritate cereau ceva), dar ea saracutza nimic nu a cerut!! Ce sa mai vorbim de talharul de pe cruce. Acela daca nu era luminat de Duhul Sfant, n-ar fi zis "Pomeneste-ma, Doamne, cand vei veni in Imparatia Ta"
Asa sa ne rugam si noi. Doamne ajuta!

Mergi la inceput