Crestinismul si evolutia spirituala 8
Raspunsuri - Pagina 10
conchita spune:
Iasmin, nu ne intelegem. nu subiectul artistic e in discutie, adica nu idolul reprezentat. forma perfecta e divina, sublimul ideei surprinse in marmura la Afrodita! nu uita ca dogma crestina e intemeiata si pe filosofia lui Platon (ce exista in lumea de aici e o copie a Ideilor si Formelor de dincolo), ca medicina si stiinta si astronomia si restul si-au gasit re-inceputurile in chiliile calugarilor in evul mediu. daca stiinta si arta ar fi fost rod diavolesc, preotii le-ar fi dat la spate. arta e transformatoare, pentru ca se bazeaza pe inspiratie divina, pe revelatie. Dumnezeu nu e un singur drum, este tot universul cu infinite carari, multe nebatatorite. cand pictezi o frunza, nu e blasfemie ca nu-l pictezi pe Dumnezeu, caci Dumnezeu e in toate frunzele. sa-i reprezinti creatia in arta nu e anti-Dumnezeu si nici idolatrie, e preamarire, e incantare la frumusetea si armonia misterioasa a lumii!
cat despre abtinerea de la mancare buna, iar ceri retete? :-)))
Katya, ma bucur mult ca ma intelegi. nici eu nu am sustinut umblatul in pielea goala pe strada si idolatria corpului, chiar am zis ca e o cale de mijloc in toate, e bine sa respectam templul inimii, si anume corpul. adica sa nu ne batem joc de ce ne-a dat Dumnezeu sa fiintam. sa mancam sanatos si moderat, sa fim activi, curati, placuti ochiului (chestie de respect de sine si pentru altii). si eu tot fuste lungi port cu precadere...si am zis ca nici macar nu ma machiez, dar imi dau cu creme pe fata. e vanitate? nu stiu, eu zic ca se vede zambetul mai bine pe o fatza luminoasa si curata, decat pe una plina de cosuri si uscata cum risc sa am daca nu ma ingrijesc. imi vopsesc si parul, probabil ca Nicodim mi-ar zice ntz ntz. dar cand alternativa e sa infatisam lumii o aparitie de crestin sleampat, neingrijit, in loc sa se uite la noi si sa zica - iata ce luminos, sanatos, fericit si bine ingrijit arata crestinul asta, vreau si eu sa-l am pe Dumnezeu in viata mea daca asta e efectul, ar zice, ei, sarmanul, nici sa-si dea cu pieptenul nu e in stare. pur si simplu eu cred ca e de datoria noastra sa aratam decenti si ingrijiti. alaturi de fapte si de vorbe, desigur.
o alta chestie, legat de culori. vad ca predomina negru, gri, bej. aratati-mi un pasaj biblic in care spune ca e bine sa umblam in haine de doliu toata viata noastra!
hei, eu cred ca cine e indragostit e si frumos, are energie pozitiva sa dea si la altii, e o aparitie insorita si placuta! asa ca io port toate culorile, vin din lumina, nici o frivolitate in asta.
cat despre yoga, era doar un exemplu. eu fac yoga de slabire, nu de meditatie.
Kari, verific acum, PM-ul meu face fitze.
Katya spune:
Pai la Judecata vine,dar cine vine inaintea Lui si citi nu i se vor inchina potrivnicului in loc de Domnului?Pe mine ma sperie ca si dreptii (unii drepti)se vor insela...asa ca ce pretentii sa am de la mine...
Am plecat,va pup!
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Pai sper ca n-am visat pagina aia in care Conchita zicea ca se pregateste sa mearga pe carbuni aprinsi...daca-i asa,imi iau o pauza... |
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
crinuta spune:
Conchita, bineinteles ca nu e vanitate sa te dai cu creme, sa te ingrijesti. Era vorba de extreme.
Iar legat de culori, si eu umblu foarte colorata, iar pe fii-miu il imbrac foarte vesel. Nu suport negrul la haine, sorry
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui Katya Pai la Judecata vine,dar cine vine inaintea Lui si citi nu i se vor inchina potrivnicului in loc de Domnului?Pe mine ma sperie ca si dreptii (unii drepti)se vor insela...asa ca ce pretentii sa am de la mine... Am plecat,va pup! |
Katya, se vor inchina constient cui se inchina. Pentru ca vor fi fortati, nu pentru ca asa doresc ei. Iar cei ce nu se vor inchina vor deveni martiri. Despre ei se spune ca cei veniti in ultimul ceas au plata ca si lucratorii viei care au lucrat toata ziua.
Cei care vor fugi in munti si pesteri si se vor ascunde, vor fi ok o vreme. Nu vor avea de unde lua mancare dar Dumnezeu va trimite ingerul lui cu paine sa ii hraneasca pe acesti cativa. Si vor fi si preoti care se vor impotrivi apostaziei generale.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
citat din mesajul lui Katya Pai la Judecata vine,dar cine vine inaintea Lui si citi nu i se vor inchina potrivnicului in loc de Domnului?Pe mine ma sperie ca si dreptii (unii drepti)se vor insela...asa ca ce pretentii sa am de la mine... Am plecat,va pup! |
Te referi la antichrist? Asa va fi, multi se vor insela...
Crinuta si minunea ei
Second chance
Iasmin08 spune:
Conchita, nu ma intereseaza cum botezam fapta respectiva. Atata vreme cat nu e in Duhul lui Dumnezeu pentru mine nu e arta, scriitorul respectiv nu e un scriitor care sa ma ajute in credinta ci dimpotriva samd.
Hai sa iti spun despre martirii ortodocsi. Erau obligati sa jertfeasca la idoli. Si ei nu vroiau. Atunci li se spunea : "Nu jertfi tu, numai arunca acolo in foc la zeitate un mar, o floare ceva, atat, nu fa nici inchinaciuni, nici rugaciune, numai arunca acolo ceva". Ei si martirii nostri au ales sa nu faca acest gest. Si in ultima instanta erau sfatuiti "Macar fa-te ca arunci, fa numai gestul ca arunci, ca sa creada imparatul ca ai aruncat si ai jertfit". Si raspunsul martirilor a fost Nu hotarat. Si au murit ptr asta. Asa credinta aveau. Crezi ca ei aveau trei ochi sau doua inimi? Nu - tot oameni ca si noi. Pai noi suntem incapatanati si caposi cand vine vorba de pastrat niste traditii lumesti. Cand vine vorba de Dumnezeu e greu si de neinteles si nu e drept si etc..
Nu pot sa inteleg io arta aia care ma elibereaza si ma face pe mine sa evoluez....
Pe mine nu Platon m-a facut sa evoluez spiritual, ca l-am citit si comentat incepand cu "De lysis" (Despre prietenie)....Nu Socrates, nu ..ma rog.. umple tu aici, nu ei m-au facut sa fiu omul capabil de jertfa si sacrificiu, de dragoste ptr oameni si ptr Dumnezeu. N-au avut nici un rol, nu m-au inaltat, ci dimpotriva.
Pe mine m-au luminat sfintii parinti si Biserica cu tainele ei intru Dumnezeu.
Restul e....vanare de vant pentru mine.
conchita spune:
citat din mesajul lui Katya Pai sper ca n-am visat pagina aia in care Conchita zicea ca se pregateste sa mearga pe carbuni aprinsi...daca-i asa,imi iau o pauza... |
cred ca ai visat sau nu ai citit cu atentie, era un exemplu pur si simplu legat de extreme si de valabilitatea sfaturilor pentru incepatori. :-))
v-ati gandit vreodata ca se poate sa-l idolatrizam pe Dumnezeu si riscurile care decurg de aici? adica sa ne raportam la el cum se raportau altii la idoli inainte. sa avem o relatie de co-dependenta, neintelegand pe deplin cum ar trebui sa fie o relatie de dragoste care creste, nu scade, care da aripi, nu infricoseaza, etc? o relatie in care aruncam inspre el toate scuzele posibile pentru lipsa noastra de actiune, pentru ca suntem caldicei, pentru ca ne oprim la jumatea drumului? ca dragostea nu salasuieste in intuneric si subsoluri? ci ca e la lumina zilei, plenara, temerara, directa.
cu alte cuvinte, il tot lasam pe El sa se ridice in apararea noastra, dar cand e vorba de reciprocitate, noi ne ascundem in "dovezi" cu haine bej, burka, ochi plecati in pamant, etc.
Iasmin08 spune:
Cand mananci Trupul si bei Sangele nu este idolatrie... Dumnezeu se salasluieste in noi. Care idol facuse asa ceva pentru oameni? Dumnezeu a venit si s-a jertfit cu adevarat. Nu exista termen de comparatie.
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Pe mine nu Platon m-a facut sa evoluez spiritual, ca l-am citit si comentat incepand cu "De lysis" (Despre prietenie)....Nu Socrates, nu ..ma rog.. umple tu aici, nu ei m-au facut sa fiu omul capabil de jertfa si sacrificiu, de dragoste ptr oameni si ptr Dumnezeu. N-au avut nici un rol, nu m-au inaltat, ci dimpotriva. |
pe mine tocmai astia. au pregatit terenul, l-au asanat, l-au curatat de buruieni. abia dupa aia am fost pregatita sa-L primesc, vazand si intelegand. nu-s saraca cu duhul, deci pentru astia ca mine asta e calea. dupa cum vezi, (ma)intreb pana cad lata, socratica pana-n maduva. Platon si Socrate au fost oameni luminati, e de invatat si de la ei, la fel ca de la sfinti. stiu, o sa te legi de "la fel" asta, dar eu asa cred. stii, o floare poate nu are constiinta faptului ca e floare, dar asta nu schimba faptul ca e o floare.