Calendarul gradinarului vesel (12)
Raspunsuri - Pagina 6
alintaroma spune:
Limus ce de flori frumoase ai! Cred ca primavara e o frumusete gradina ta. Dar vara ce faci cu atitia bulbi? ii scoti si pui altceva sau straturile sunt dedicate si lasi florile sa se topeasca in legea lor?
Chiar ma intrebam si eu cum vor arata astea de primavara intr-o luna ... si daca sa le tai sau nu?
Valentina, eu nu am mai auzit de restrictii la plantat flori, doar la crescut gaini (desi acu se voteaza in consiliu local daca se aproba sau nu, crescutul de gainute in raza orasului) Pot planta ce vreau eu.
Acum am comandat pentru spatiu dintre trotuar si drum in fata casei un Red Sunset Maple sa vad cind vin cei de la primarie sa mi-l planteze ...
Tala spune:
Valentina, multumesc pt lacramioare, mi le-ai dat tare frumos cu pamant asa ca nu par sa fi suferit f tare la mutare
Liviana, cu placere, sa ai rod
Eu imi fac curaj maine (abia!) sa raresc rasadurile - mi-au murit insa brocoli, conopia si guliile si o tura de salata, le pun iarasi si vedem ce iese.
Abia astept sa vad efectele ploii
aa, nu in ultimul rand, felicitari pt gradini (Alinta si Limus)
Eu stiam ca se scot bulbii in iunie si ca nu se taie frunzele ci se lasa sa se usuce, asa-i?
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
olympia spune:
Tala cum au murit? Salata n-ai pus-o direct afara? Brocoli, conopida si gulii n-am pus pana acum.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma Iaca si micile mele floricele http://home-and-garden.webshots.com/album/577368675IECFTe?vhost=home-and-garden Stiu ca e tare mica in comparatie cu ce frumusetii vazui pe la voi dar eu sunt tare mindra de ea There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!! |
Foarte faine rondurile. Promit sa se transforme in ceva frumos odata cu cresterea plantelor. Sa fie intr-un ceas bun!
Sa ne ti si pe noi la curent in legatura cu scoarta de copac. Pe aici se spune ca trebuie schimbata la 2 ani ca "se duce". Unde naiba se duce nu ma intreba ca nici eu nu stiu pentru ca n-am vazut de cand traiesc scoarta de copac facandu-si bagajele si plecand in balarii...
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
citat din mesajul lui lbelciug Copiii m-au urmarit pas cu pas asa incat cred ca vor deveni experti in gardening si insecte, rame, etc. My Family |
Noi i-am luat lui Vladu niste unelte de graninarit pentru copii de la Hornbach (sapaliga,lopata, grebla) si un carucior. De unde pana cand i-am luat propriile unelte nu a manifestat cine stie ce interes pentru gradinarit, dupa ce le-am luat a inceput cu mare entuziasm amenajarea propriului lui strat de morcovi; si-a numit gradina "Gradina Iepurasului" si vrea s afacem o micuta pancarda pe care sa scriem asta. Un proiect dragut pentru la vara... A muncit ore in sir fara intrerupere sa afaneze pamantul, apoi nu i-a placut si s-a decis sa care cu caruciorul pamant mai fertil din alta zona agradinii, etc.
Copiii pot fi implicati dar totul este sa nu exagerezi. SA nu le reprosezi ca nu te ajuta, ca nu le pasa iar daca nu vor sa te ajute sa-i lasi in pace. Si foarte important e sa le dai un petic de pamant care sa fie gradina lor.
Alice
simali spune:
Legat de fainarea aceea de la Lemnul Cainesc am aflat ca ceea ce am eu nu este Lemn Cainesc ci este Buxus Semprevivus. Am crezut mereu ca este acelasi lucru dar nu este asa. Lemnul Cainesc are frunze mai inchise la culoare si foarte tari. La BUxus frunzele sunt de un verde mai deschis, auriu uneori iar frunzele sunt mai lucioase si mai moi decat la Lamnul Cainesc.
Am mai cumparat 24 de plantute de buxus pentru ca-mi doresc mult un gard viu in jurul trandafirilor. I-am plantat weekendul trecut. Am mai facut un fel de santulet intre bordura cu plante si gazon pentru a putea veni cu masina de tuns chiar pana in dreptul rigolei (pun poze dupa ce se mai ridica un pic natura la viata). Asta pana ma decid cum fac cu aleile. Am separat printr-un gard de plasa gradina de zona unde se construieste casa si am trasat casa.
Imi mai doresc foarte mult un arbore de matase si un artar japonez dar astept sa vad cat de sifonati financiar iesim din aventura cu casa.
Alice
LiMus spune:
citat din mesajul lui valentinag LiMus,daca stiam ca nu mai pleci,iti aduceam si tie lacramioare.Sa-mi spui cand vrei si aduc.In ultima ta poza,aia de ansamblu,apar si niste flori mari galbene,ca niste clopotei,cum se numesc alea?Am avut si noi,da rosii,acum de vreo 2 ani nu mai fac flori deloc,nu-s de ce! |
Valentinaq, era super bine daca reuseam sa ne vedem, sa pot sa am si eu lacramioare. Dar tot weekend-ul am stat numai pe telefoane sa vedem cum rezolvam cu zborul. Facem o noua incercare pe 23, daca ne lasa norul (sau norii ca vad acum de dimineata ca s-a mai format unul).
Florile acelea se numesc Fritillaria Imperialis (am citit ca exista peste 100 de tipuri de Fritillaria). Cea din poze este Fritillaria Imperialis "Maxima Lutea". A voastra, daca era cam de aceeasi talie, fiind rosie putea sa fie Imperialis Aurora, Premier sau Rubra Maxima. Uita-te pe:
http://community.webshots.com/album/577391633PbEkux si vezi de care aveai tu.
Am facut acest album nou in timp ce scriam mesajul asta si m-am gandit sa-l intretin pe viitor pe post de enciclopedie. Le asez acolo cand le gasesc pe net si cand vreau sa vad ceva am unde sa caut rapid.
LiMus spune:
citat din mesajul lui alintaroma Limus ce de flori frumoase ai! Cred ca primavara e o frumusete gradina ta. Dar vara ce faci cu atitia bulbi? ii scoti si pui altceva sau straturile sunt dedicate si lasi florile sa se topeasca in legea lor? Chiar ma intrebam si eu cum vor arata astea de primavara intr-o luna ... si daca sa le tai sau nu? |
In acel pseudo rond de flori sunt plantati o gramada de alti bulbi si rizomi (relativ intercalati) care infloresc in perioade diferite (allium, canna indica si inca vreo 4 sau 5, dar nu-mi gasesc acum notitele sa vad cum le cheama).
Unele le taiem ca sa avem si in casa, iar cele care raman imediat dupa ofilire le indepartez ca sa-i las bulbului mai putina treaba de facut, sa poata sa se dezvolte in voie.
leeloo2004 spune:
Vazut pozele LiMus - m-ai omorit cu zambilele tale... cred ca miroase super in apropierea rondului cu zambile! Si mie mi-au placut florile inalte (Fritillaria), nu cred ca am mai vazut pina acum.
Intrucit eu nu mi-am notat ce fel de lalele si zambile am, m-am gindit sa le fac o poza (de fapt mai mult la lalele) si poate ma ajutati sa le indentific?
Pina atunci am facut citeva poze la rasaduri - cred ca pina da caldura o sa am deja un borcan de muraturi cu castraveti...sunt de groaza - ia vedeti aici...am mai facut pzoe la rasadurile de rosii si ardei si ieri am repicat si primele rasaduri de rosii cherry - mai o tavita care inca nu su primele frunze reale.
Eu totusi ma bucur tare de ploaie!!!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
valentinag spune:
Alinta,stiam ca sunt unle zona in care n-ai oie sa tai pomi,sa plantezi pomi si alte cele,decat cu acordul primariei sau asa ceva.Da poate ca era doar in Canada,nu mai stiu...
LiMus,din aia Aurora avea,rosie.De fapt ti-am zis,o am si acum,dar nu mai face flori,nu-s de ce!Cand esti acasa imi spui si vedem cum facem sa-ti aduc lacramioare.
Tala,sper sa ti se prinda,n-ar avea nici un motiv sa n-o faca,mai ales ca le-a prins si ploaia acum in pamant.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea