Calendarul gradinarului vesel (12)
Raspunsuri - Pagina 29
lbelciug spune:
Fetele, a pus cineva conopida din seminte? Au am rasadurile in casa, au cam 10 cm si nu stiu cand le pot scoate afara...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
Tala spune:
Gabriela eu am rasaduri de conopida si pe plic scrie ca prin iunie se pun in pamant. Soacra-mea zice ca e ok acum (nici nu mai e mult pana'n iunie) si cred ca le pun chiar azi (si pe cele de brocoli)
Ieri am repicat guliile si frumoasa noptii si pe seara (noapte bine) m-am luptat cu o radasca - asta banuiesc eu ca era vietatea care zbura spre mine, noroc ca aveam furtunul si l-am dat pe jet puternic ...altfel lesinam.
Incep sa-mi infloreasca floricelele din amestecurile pitice pe care le-am pus prin curte si sunt f nerabdatoare sa vad ce iese din ele. Voi pune in curand si poze sa vedeti cat de superba este esoltia - o plantuta simpla dar cu o culoare divina si multe altele.
Lali este foarte frumos la tine, mult succes in continuare la gradinarit. Cat despre rasaduri trebuie sa tii cont de cat a trecut de cand le-ai pus pentru ca pot ramane mici pt ca sunt multe dar nici prea mult nu poti sa le lasi in rasadnite sa nu imbatraneasca acolo (eu am patit asa cu unele din pacate).
Voi pune poze si cu un trandafir pe care am dat 5 lei, dar este superb - un mov lila si extra parfumat (imi pare rau ca n-am luat mai multi)...in fine, nu va mai amenint, voi veni cu poze si explicatii la timpul potrivit.
pupici
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
leeloo2004 spune:
Aseara am primit foarfecele electric - asa ca mi-am facut de lucru pe linga tufele de flori, gladiole, etc - unde ramasese iarba netunsa de masina. Ia uitati ce frumos arata gazonul dupa prima tundere! (Nu va uitati la rondul de plante si flori din fata, aici trebuie sa tund iarba invaziva cu foarfecele si nu am apucat inca...).
Cred ca in dupa-amiaza asta am sa pun si ultimele rasaduri de rosii cherry si inca citeva rasaduri de vinete care mi se pare mie ca au atins dimensiunea optima de plantare. Imi mai ramin inca vreo 20 de rasaduri de vinete pe care abia le-am repicat si care astept sa creasca - cred ca astea, daca vor rodi, o vor face prin toamna...
Tot ieri au venit baietii si mi-au reglat/inlocuit pe alocuri aspersoarele - acum si gradina de legume se poate uda optim, sper sa nu mai fie probleme...
Liviana - vreau sa-ti urez pentru duminica petrecere frumoasa, sa-ti traiasca mezinul , sa fie sanatos si sa aiba parte de tot binele din lume!!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Lali spune:
Leeloo chiar arata frumos gazonul tau. La noi mai sunt si niste buruieni care au crescut prin el, unele au cedat la ierbicid, altele asteapta sa fie scoase.
Tala multumesc si de sfaturi si de aprecieri. Rasadurile au o parte 4 saptamani, o parte doua.
Doamne cat va admir ce harnicute sunteti cu conopida, cu ridichi (le-am admirat in poze) si brocoli ! Poate ma apuc si eu la anul, anul asta n-am decat cateva plante aromatice si fructiferi...
emaaimee spune:
pot si eu sa va arat poze mai vechi(2albume), promit ca fac poze noi anul asta.
http://community.webshots.com/user/soarelemeu
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Fetele, a pus cineva conopida din seminte? Au am rasadurile in casa, au cam 10 cm si nu stiu cand le pot scoate afara... Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) My Family |
Eu personal nu am cultivat conopida,dar la un moment dat am citit(poate de aceea nu m-am complicat!),ca se strang frunzele...ceva de acest gen ,cauta pe net!
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma Liviana, deocamdata caut trandafirul , mai e mult pina la dulceata. E mai mult ceva sentimental, nu stiu cit de pofta mi-e de dulceata de fapt |
Alintaroma,eu am avut o surpriza si o recompensa totodata,cu un trandafir pe care l-am recuperat de acolo de unde fusese aruncat de niste "intreprinzatori" care cumparasera o casuta ca din povesti ..pt. teren si de unde,dintre daramaturi,fara sa stiu eu ce este,l-am salvat!
De atunci au trecut 2 ani!
Anul trecut am fost un pic deceptionata pt. ca mi s-a parut comun si intentionam sa-l duc la tara.
Parca ghicindu-mi gandul,anul acesta mi-a facut o surpriza placuta, aratandu-mi ca este un minunat trandafir de dulceata,batut,cu flori mici si f. parfumate!
emaaimee spune:
nu am pus conopida din seminte inca.
am incercat cu ridichii, castraveti, dar nu mi-au rodit. cherry tomatoes s-au facut, am acum doar un rasad, de facon pt copil.
Leeloo, frumo gazonul.
Lali, 4 sapt de cand le-ai semanat sau de cand au rasarit? daca de cand le-ai semanat sunt inca f mici. cand le repici trebuie sa aiba cel putin3-4 frunzulite, dupa ceea mai dureaza 3-4 sapt cand poti sa le plantezi in pamant.
am facut si eu poze, poftiti( scuzati gazonul netuns, decoram camera fetei)
http://home-and-garden.webshots.com/album/577816947MRpSWS
sper sa va placa, pupi.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
leeloo2004 spune:
emaaimee - iti admiram pozele cu gradina si florile si ma gindeam in ce parte a tarii v-ati construit o casa cu aer englezesc... s dupa aia am vazut ca esti localizata in Irlanda... Super, mi-a placut mult gradina ta si ai multe, multe flori, superb! Ma duc sa-ti vad si albumul mai vechi...
Edit ca ti-am vazut si albumul "Getting fit" - bravo!!! Cum ai reusit?????
Liviana - cum ati petrecut? Poze, ceva??
Simali - trandafirul meu amarit s-a "rezolvat" singur - weekendul asta s-a uscat total! Asa ca la toamna am sa-l inlocuiesc, sau poate gasesc acum trandafiri in ghiveci....
Ieri am recoltat primul castravete sunt tare mindra!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
simali spune:
leeloo - im pare rau pentru trandafir. Dar e mai bine ca s-a uscat acum ca sa faci inlocuirea si sa nu te mai fiarba cu iluzii desarte. Si eu am last in primul an o flare la trandafirii cataratori. Muream daca nu vedeam cum arata, iti dai seama. Dar dupa ce se scutura e bine s-i tunzi imediat pentru ca incepe sa faca fructe si-si consuma emergia cu asta in loc sa dea tufa de jos si sa se indeseasca. La cataratori este foarte important s ai o tufa bogata, cu cel putin 4-5 ramuri date de jos...
emaimee - si tu, ca si mine, cu plante inca mici. Dar crestem noi mari! Superba clematita. Am si eu o tufa de garofite ca cea careia i-ai pus tu un suport circular. M-am gandit ca trebuie sa le pun si eu un cerc ca se cam lasa tijele de greutatea florilor.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice