intrevederea cu viitoarea invatatoare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Eu personal am avut un gust extrem de amar. Am mers la..''pomul laudat''. desi initial intre 4 ochi a fost foarte amabila doamna invatatoare respectiva, la prima sedinta cu parintii organizata in luna mai (in septembrie incepeam scoala), am ramas masca.
Ni s-a subliniat de n-spe ori ca dansa nu e platita decat pentru o clasa de 20 de elevi, ce este peste..... este prea mult si e munca neplatita. Ni s-a spus ca sa nu ne asteptam sa fie ca o mama pentru copiii nostri, nu e treaba dansei sa le ofere afectiune. Ca pot trece 4 ani si ea sa nu aiba habar cum e elevul (cat de bun la o materie sau alta). Ca noi trebuie sa facem efort sustinut cu copiii acasa sa le explicam pentru ca ea nu are timp sa le explice la toti, materia e multa.
Si ca sa fie cireasa de pe tort, cand am intrebat-o daca face afterschool, s-a uitat la mine si m-a masurat de sus pana jos si mi-a raspuns: "Da' ai mata bani de afterschool?"

Asa ca spun si eu ca o antevorbitoare a mea: nu-ti fa planuri ce intrebi, mai bine sa stii sa asculti.
(Eu am retras copilul in acel caz, am amanat scoala cu un an, pentru ca la noi inscrierile se fac cu doi ani inainte, 1 an minim. L-am inscris in alta parte si sunt multumita de miscarea asta.)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Cred ca fie-mea ar lesina daca ar face scoala in Romanika. Eu am dat-o la scoala catolica tocmai pt ca e mai stricta si au un regim de invatat mai sustinut decat in alte scoli (de ex. invatatoarea Mirunei e cunoscuta ca fiind cea care da cele mai multe teme....desi mie mi se par putine si mai facem noi cu ea acasa) dar nu se compara cu ce povestiti voi.
Mi se pare exagerata presiunea la care sunt supusi copiii, mai ales cei din clasele I-IV, desi,pe de alta parte, eu nu prea am auzit de nemti la olimpiade internationale, de romani insa am auzit.

Revenind la subiect, mi se pare importanta alegerea invatatoarei, de ea depinde felul in care copiii nostrii vor privi scoala. Daca viitoarei invatatoare nu ii pica bine anumite intrebari sau nu pare dedicata profesiei...atunci nu e alegerea potrivita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu sunt multumita acum de alegerea facuta :). Dar nu a fost "conform planului" ci pura intamplare. Adica am fost "la pomul laudat" cu care s-a dovedit ca n-am nimic in comun () si m-am ales cu o doamna tanara si inimoasa. Ma felicit ca am fost sa cunosc personal invatatoarea si nu mi-am inscris copilul la "pomul laudat".

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

buna fetelor,

merci de raspunsuri. am sa merg undeva spre sfarsitul scolii sa ma vad cu cele dopua doamne, desi cred ca stiu deja ca la una nu vreau sa il dau. fosta directoare a scolii, fff exigenta.

mie una mi-ar conveni sa ii l;ase afara, isi mai oxigeneaza creierul dupa atata concentrare de care oricum nu sunt capabili si mai ales la densitatea la care se cere... - cu tot riscul alergaturilor si transpiratiilor,etc.

mai astept raspunsuri!

eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Nici noi nu am mers la ' pomul laudat' iar acum sunt fff multumita de alegerea facuta.
Trei sferturi din clasa de la gradi mers la o singura invatatoare, invatatoare pe care as fi vrut-o si eu , recunosc , dar la care nu a vrut sotul meu pt ca trebuia dat din coate si nu prea suntem genul. Asa ca a fost repartizata la alta clasa. Si acum facand comparatie intre cele 2 inv (discutand cu parintii fostilor colegi) a noastra e cu mult peste cealalta d-na.

Si eu zic sa mergi sa vorbesti cu parintii copiilor care termina clasa a IV -a si sa iti faci o parere.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

De dorit o "clasa de olimpici" probabil oricine isi doreste dar nu va avea. E imposibil (parerea mea) sa ai 25 din 25 cu rezultate bune la olimpiade. Dar tu mai ai pana acolo, primele olimpiade sunt in cls IV-a.

Mi-e neclar de ce si-ar dori cineva o clasa de olimpici, poate explici ceva mai bine aici, te rog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Intrebarea asta vis-a vis de olimpici am pus-o celei care mi-a "laudat pomul".Se pare ca acesta este criteriul prin care isi face o cota de piata.Aceasta cota implica furat ora de sport,furat ora de desen,cumparat 5 culegeri si carat 2-3 zilnic(poate mai ramane timp si lucram),solicitat caiete impecabile si totalul dezinteres vis-a vis de sufletelul pe care-l zdrobeste de nu se ridica la asteptari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Horror! Doamne Fereste de asa copilarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Citat:
citat din mesajul lui sorana

De dorit o "clasa de olimpici" probabil oricine isi doreste dar nu va avea. E imposibil (parerea mea) sa ai 25 din 25 cu rezultate bune la olimpiade. Dar tu mai ai pana acolo, primele olimpiade sunt in cls IV-a.

Mi-e neclar de ce si-ar dori cineva o clasa de olimpici, poate explici ceva mai bine aici, te rog?

Caro

Eu nu ma refeream la ce zic fetele ci in sensul de incurajare a fiecaruia catre ce are interes si "talent" astfel incat sa performeze la materia respectiva. Daca ai izbuti (ca profesor) sa identifici interesul si talentul fiecarui copil, sa-l faci sa iubeasca materia respectiva si sa vrea sa stie mai mult ar fi foarte bine.
Personal nu cred ca este posibil sa ai o clasa in care 100% din copii au rezultate la olimpiade.
Dar chiar nu e cazul la copiii din clasele mici. Eu inca sper (deh, e inca mica) ca ii va place o materie si ca va vrea singurica sa stie cat mai multe din materia respectiva, ceea ce va duce apoi si la rezultate. Sper sa aiba si noroc de profesori care sa o incurajeze (de la a V-a in sus adica).

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput