Cum curat rezistenta steamerului?

Cum curat rezistenta steamerului? | Autor: IRA_LIZA

Link direct la acest mesaj

Buna seara, prieteni!

Am urmatoarea problema: pe rezistenta steamerului nostru (piatra aia care se incinge) s-a depus piatra. Nu stiu cum sa o curat! si e un strat de piatra din ce in ce mai gros, ma tem sa nu se intample ceva cu steamerul, il folosesc f f des k sa ii prepar Elizei mele papica si fara el ar fi mai putin OK in casa.

So, daca stiti ce as putea sa fac va rog frumo sa-mi spuneti si mie! va multumesc anticipat!

Ira, mamica Elizei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Eu dupa 3, 4 folosiri il curat. Acum e in cutie si nu l-am folosit din vara.
Scrie in manualul de folosire cum se face. Seara pun otet peste chestia aia pe care s-a depus piatra si las toata noaptea. Dimineata arunc otetul, pun apa si las sa mearga steamerul o tura completa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

spre rusinea mea, nu stiu cum functioneaza acest steamer, presupun ca are un recipient unde pui apa, pentru a genera abur

il poti curata fie cu otet alb (nu are mirosul asa puternic in comparatie cu cel galbui), fie cu solutie speciala de detartrat electrocasnice (filtru cafea, cana electrica, fier de calcat cu abur), marca Cillit, Sano, mai exista si in Carrefour un produs similar marca proprie (cu sigla Carrefour)

pentru a evita depunerile de piatra, o varianta ar fi sa folosesti apa distilata (cum se recomanda, de exemplu, in cazul fierului de calcat cu abur), sau apa plata imbuteliata in locul celei de la robinet.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Pui apa cat sa acopere rezistenta, pui si cilindrul de plastic (si atat) din jurul ei si pui steamerul in functiune. Cand clocoteste apa pui cam un sfert de cana de otet peste rezistenta si lasi asa cam 10 minute. Se va curata cu siguranta! Am sie u steamer de un an si jumatate si asa il curat cam la o saptamana.

------------------------------------
A venit primavara! A plecat primavara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Fetelor, multumesc mult! cred k deocamdata merg pe varianta otzet, de solutiile de detartrat mi-e cam frica (prbbl inutil, da' ma rog...) pt k in steamer pun la facut mancarea pt cea mica, stiu eu cat de bine sunt in stare dupa asta sa curat interiorul? hai k incerc cu otet si va spun dupa asta ce-am facut.

Multumesc mult inca o data!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Dupa ce am citit ce ati scris aici am testat si eu la aparatul meu curatarea cu otet: am umplut vasul cu otet si am adaugat si sare mai grunjoasa si am lasat cateva zile sa fiu sigura ca se curata. Si s-a curata rezistenta asa de bine incat zici ca e nou aparatul! Si chiar si tubul de plastic ce se pune in jurul sigurantei s-a curatat fara sa fie nevoie sa frec cu insistenta! Dupa ce l-am spalat apoi bine l-am si folosit, nu m-am gandit sa il pun singur sa fiarba prima data dupa curatare. Asa ca multumesc de sugestiile care le-ati dat!

Mergi la inceput