Ati emigra in alta tara? (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga
da conchita tu ai avut dreptate cind ai zis ca esti cu adevarat un cetean respectabil al oricarei tari cind aperi si drepturile alora mai in dificultate. ca asa cind e bine aluia bogat, sorry e treaba simpluta rau. eu-s f surprinsa de fluturarea cu mindire a menajelor la negru pe aici. "aah pai am si io tanti la negru, dar e fericita tare, dar stai sa zic am si pantofi de la boutiqu' ala de fitze si vai vai".


bonele sunt in dificultate. dar drepturile lor sunt superioare drepturilor altora? pentru ca, uite, e dublu standard: mamele stau in CIC si se supara cand scade sau se niveleaza indemnizatia pentru toate, caci "datoria guvernului este sa ne dea". dar cand vine vorba sa dam guvernului, se inventeaza jde motive, care mai de care mai dramatice, despre bona bunicuta careia ii ajunge diurna doar de-o paine, din care cauza tot guvernul e vinovat, nu angajatorul care perpetueaza o stare de fapt. bona ofera un serviciu, guvernul asisderea, ambii trebuie sa ramana in legalitate, cu mentiunea reciprocitatii in respectarea drepturilor.

la nivelul barfei partiale, dar si de principiu, si deja nu ma mai intereseaza cine se simte agasat de adevarurile simple ale vietii, cica bona e mai ieftina, de-aia are toata lumea bone in romania, inclusiv mamele care stau acasa. asta e un aspect interesant. pai e mai ieftina pentru ca nu i se declara veniturile, ca daca i s-ar declara, ar fi la fel de scumpa, echitabil, ca in occident, unde femeile, alea hulite ca n-au suflet si-s mercantile, daca aleg sa stea acasa 2 ani sau mai multi, stau pe banii familiei, nu ai populatiei unei tari in CIC timp de 2 ani, protestand ca e prea mica indemnizatia si nu poti sa-ti cresti propriul copil cu banii din taxele altora. si pe-aici muncesc femeile 8-10 ore, ba chiar si mai mult (eu in uichenduri in primul an dupa nastere lucram 17 ore pe zi, fara bona, menajera sau lapte praf.)

si-acum revenind la principiul cu omenia, ala legat de copii. deci un copil vede ca mama lui primeste ajutor din toate partile, inclusiv de la stat, bona, familie, siteul desprecopii (logistic), dar ofera bani negrii bonei, mita medicului, spaga profesorului sa-l treaca clasa. pentru ca asta e modelul social. sistemul asta e corupator, nu este construit cu scopul universal al oricarui parinte din lume sa scoata oameni din copii, ci paparude, marionete, dezbinati usor de manipulat, corupti. de ce? pentru ca sa fie aidoma guvernului si sa-i asigure viata vesnica acestuia, sa nu aiba cine sa protesteze, pentru ca interesul personal sa devina morala vietii si dezbinarea sociala sa ramana sapata in piatra.

cine reuseste sa creasca oameni, oriunde in lume, dar in particular in tarile ca romania? aia care se opun sistemului, care-si pastreaza spinarea dreapta si demnitatea intacta, nu se indoaie in calea navalitorilor turci si nu parjoleste lanul vecinului mai breaz. cu ce pret? al nefericirii sociale (ostracizarea, stressul, statutul de paria sau de outsider) care se poate transforma in nefericire personala, de unde avem n variante de actiune, printre care si Revolutia din 1989; sau enclavizarea (eu contez, restul sa-i ia naiba), sau implicarea, sau formarea societatii civile (bai, nene, cat va ia, totusi??), sau profitarea de sistem, sau perpetuarea si sustinerea sistemului. eu am descris un mecanism social si s-a simtit lumea ofensata. lumea din romanika, nascuta asa cum este acum din revolta sociala a celor care au iesit in strada in '89 pentru ca nu au mai suportat rusinea de a sustine un templu idolatru care se inchina la Minciuna de stat si la Minciuna de rand, dar cu tarele celor 50 de ani satanisti dinainte. toate premizele pentru o renastere dramatica si extraordinara, nu? se intampla asta? nu vreau exemple de cladiri cu geamuri multe si restaurante elegante si filiale de designeri si scoli private exclusiviste. s-o intelege ce astept, oare, ca argumente?

poate e mai clar acuma. asa ca, nu vad intelesul afrontului la expunerea acestei teorii. incearca cineva dintre cei ofuscati sa-mi explice pe silabe ce este eronat in rationamentul asta si cat de usor este sa cresti oameni in romania cu ajutorul sistemului, guvernului si politicienilor impecabili?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren
am sa schimb canalul acum.

Zap.


asta facusi mai demult. ultima ta actiune in exercitiul functiunii fuse cu iulianm, de ce insulta cu google. dupa aia ai devenit, intr-adevar, spectator, desi ai ratusca la rever. corect, Jerry Springer, ce sa spun. Jerry Srpinger ala are si el un producator, un regizor si-un sponsor, nu e chiar de capul lui. adica n-ar trebui lasat de capul lui in viata virtuala.

cat despre experientele noastre, care e problema? sunt diferite, foarte bine, asta nu dovedeste nimic, doar se face dialog cu ele. adevarul e unul singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

De fapt, e asa cum spui tu (sau mai precis, W. Churchill si multi altii inaintea lui): sistemul e facut din oameni, nu din legi. Degeaba mai facem apel la reguli si norme de comportament, odata ce unii coboara nivelul suficient de jos. Mai ales cand degradarea discutiei e programatica, cu ideologie si tot tacamul.

Desigur ca voi monitoriza in continuare, impreuna cu ceilalti. Asa ca, va rog, continuati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Conchita,
Am sa-ti raspund numai in nume personal.
Nu imi place traiul in Romania. Nu ma dau in vant dupa oamenii de care ma lovesc zi de zi. Urasc sistemul sanitar si cel educational. Viata de zi cu zi a devenit o lupta personala in schimbarea mentalitatilor si a acelui "las ca merge". Fiecare poarta rani si nimanui nu-i convine sa vina cineva din afara si sa invarta acolo stilete incinse.

Pentru ca tonul face muzica. Anumite lucruri trebuie spuse cu grija.

Aici lumea e stresata, nu mai zambeste, iar tineretul, mare parte, este imbatranit inainte de vreme. Asta o vede in primul rand oricine vine de pe alte meleaguri.

Fiecare, incearca cum poate sa isi faca viata de zi cu zi umana si usor traibila. Nu ne-am nascut cu totii Don Quijote sa ne luptam cu morile de vant.

Permanent ma lovesc de ziduri si de opozitii, culmea, din partea oamenilor de la care am cele mai mari asteptari. Pacientul e nemultumit si atoatestiutor, medicul e satul ca nu are instrumentar sau pansament steril, profesorul in varsta nu vrea sa se schimbe ca pe vremea lui era bine cum era, ala tanar nu-si gaseste loc acuzat fiind de lipsa experientei. Copilul simte si ajunge sa-si bata joc si sa fie un mic monstru-dezinteresat. Profesorul nu are ca metode de coercitiune decat nota. Si ce te faci daca copilul cel superobraznic este foarte bun la invatatura? Si vine un ministru, un flacau tanar, care propune un fel de cazier scolar al elevului (la voi in state ii zice dosar) dar sar parintii in sus: nu se pooooate asa ceva!

Menajera, bona, barbatii care inseala sunt false probleme ridicate de ce oare habar nu am. Poate doar sa ni se dea peste fatza cu impozitele.

Pai, uite care-i treaba: o bona ia cam 200-300 euro. Un slariu mediu e de vreo 500-600. Bonei/menajerei nu-i convine sa plateasca impozit ca si asa e putin ce primeste. Si nici angajatorului nu-i convine sa plateasca el ca ajunge la 500-600. Si atunci mama se gandeste sa stea acasa. Dar nu poate, pentru ca pierde mai mult, nu banesc ci legatura cu piatza muncii, isi pierde din abilitati. Si atunci, la naiba e mai bine la negru! Si impaci si capra si varza pentru ca nu ai iesire.

Eu lucrez de acasa, si totusi, am menajera o data pe saptamana. Ma costa 280 lei/luna. In America o menajera costa in jur de 120
USD/zi si nu calca. Acolo unde am fost eu, menajera era o englezoaica draguta, toti o plateau dandu-i cecuri. Sincer nu am intrebat si nici nu m-am intrebat vreodata daca plateste sau nu impozit.
De ce am menajera? Pentru ca asa am considerat eu ca este corect fata de mine insami.

Nepoata mea a nascut in decembrie anul trecut. Si-a depus la primarie actele pentru a lua banii pentru CIC. Banii ii vor veni incepand (am scris corect, si nu e nicio greseala) din luna iunie anul acesta. Pana atunci cei trei vor trai dintr-un singur salariu.??!!!
Ei bine, eu sunt convinsa ca la prima ocazie acesti tineri i-o vor "trage" statului, asa ca sa ma exprim mai plastic.

Deasupra Romaniei pluteste de fapt frica de schimbare, privita din orice unghi, plamadita din lipsa de neincredere.



Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga
si mie imi e mai bine decit la o groaza de nemti din jurul meu, hai sa-mi aduc niste isaure din romania, zic ca-s matusi si la exploatare cu ele ce atita platit taxe, pai ce ele au nevoie de dr, pai sa n-aiba. ca doar eu am necesitati de doamna. dar cit mai ieftine ca sa-mi ajunga si de vacante la resort.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.




da ai tu vikingo bani sa aduci pe cineva in De la munca...sau doar vorbesti asa sa ne dam cocosi? ...spune cite taxe ai dat tu in De anul trecut sa ne facem o idee ca poti.
sa dai de munca la cineva la negru sau alb inseamna un proces sa-l platesti 300-400 lunar...plus mincare si altele.

e ceva domle in germania asta..mai era o doamna care vroia acu 3 luni sa-l angajeze pe guestus gradinar pe o plantatie de4-a ei...
daca le cauti nu au 2 franci in buzunar dar lor le arde sa faca angajari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Asigurari de sanatate la parinti nu facu, dar isaure la munca isi permite sa aduca....chiar si maine
...cica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Asigurari de sanatate la parinti nu facu, dar isaure la munca isi permite sa aduca....chiar si maine
...cica



ce te bagi copiloi..vii aici sa infurii oamenii...
yo astept sa vad cit a dat impozit anul trecut in numele ei..sau o firma unde apare ea cu numele si apoi discut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
yo astept



asteapta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Iincepand cu luna februarie 2009, conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor de stat, Legea nr. 19/2009, se plateste o contributie lunara de asigurari sociale de 31,3% din venitul lunar asigurat. Legea nu prevede un plafon maxim sau minim cu privire la venitul lunar asigurat, stabilirea acestuia fiind la latitudinea persoanei care incheie contractul de asigurare sociala.
Contractul de asigurare sociala prevazut la art. 5 alin.(2) din lege, se incheie intre persoana interesata sau, dupa caz, mandatarul acesteia desemnat prin procura speciala si casa teritoriala de pensii din raza de domiciliu sau resedinta a persoanei interesate.
Plata contributiei de asigurari sociale poate fi efectuata atat de catre titular, cat si de orice alta persoana desemnata de acesta, lunar sau anticipat, pe o perioada de cel mult 12 luni.
Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.


Se merge la casa de pensii cu actul de identitate si cartea de munca si plateste acest CAS.

Oricine, poate face asta pentru a fi asigurat.

Asa ca lasati-o mai moale cu bonele asuprite si sclavele ce fac menaj.



Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui beren
Cred ca asta se cheama asa... cum sa spun? Scarpinatul porcului intre urechi?

Dar eu tot sunt curios sa aflu cum mi s-a elevat statutul de mascul din Romania, cand am plecat de acolo la 20 de ani (evident, traiti in cea mai abjecta bezna). Cu modele masculine in familie pe masura, desigur. Ah, la fel si toti colegii mei de liceu, care sunt si ei emigrati de multi ani. Probabil am devenit cu totii fair-haired cand am trecut granita... dar stai ca eu eram deja!


eu nu am cunoscut niciun barbat in romania care nu si-a inselat nevasta, prietena, amantele. absolut niciunul. prieteni, amici, cunostinte, vecini, rude, etc, toti au inselat la un moment dat.
sincer, ajunsesem sa cred ca asta e normalitatea si cand mi s-a intamplat si mie sa nu ma cred exceptia de la regula, ci norma.



nimic


spune concita...tu ce crezi ca este mai bine?...sa mergi la un bordel legal...frumos si civilizat...sa-ti alegi domnisoara din catalog..etc..sau cum fac in ro ca au sentimente pt secretara de 19 ani?
Parca e mai frumos cind ai sentimente decit sa mergi direct la tinta ..basca sa o si alegi dupa preferinte.
Si aia in ro sint guralivi si povestesc tot..in US merg pe ascuns ..o fac duminica dupa vizita de la biserica

Mergi la inceput