Infectie digestiva E-COLI
Baietelul meu acuza dureri abdominale in jurul buricului cam de 2 luni, dar ocazional, si mai mult noaptea.
I-am dat debridat etc , i-am facut eco si mi-a zis ca are fierea strangulata, malformatie din nastere!
Acum 1 saptamana,a2a zi de Pasti ajungem la urgenta-spital , ptr ca il durea f tare!
Ni s-a spus ca are enterocolita si sa mergem la infectioase.Acolo i-a luat proba din funduletz,ptr coprocultura, ne-=au zis ca nu este enterocolita si sa ne intoarcem la celalalt spital.
Asa ca ne-am internat.I s-a facut injectabil cu cefort si gentamicina.la externare am intrebat dr de ce l-a durut burta si a rasp"o indigestie"
Indigestie de 5 saptam!!!!???
Intre timp iese rezultatul coproculturii de la spitalul de infectioase: E-COLI.
Dr care l-a internat ne-a zis k nu stie ce antib sa-i dea (conform antibiogramei) ptr ca toate sunt toxice.
Intrebarea mea este: ce tratamente ati facut copilului in astfel de caz?E musai internarea?
Aceasta este antibiograma:
Sensibil la :
-CEFEPIME
-CEFOTAXIM
-CEFOXITIN
-CEFPIROM
-CEFTAZIDIM
-CIPROFLOXACIN
-CLORAMFENICOL
-COLISTIN
-ERTAPENEM
-IMIPENEM
-KANAMICINA
-NORFLOXACIN
Acuza dureri in juru buricului.
E-coli da durei foarte mari de burtica?
Da si febra?Cel mai mult a avut 37.6 in funduletz.
Va multumesc
Raspunsuri
coraly spune:
Ce varsta are copilul?
Cat i s-a facut tratament cu gentamicina si ceclor?
Banuiesc ca proba de coprocultura ati facut-o inainte de tratamentul cu antibiotic, deci ar trebui repetata, pentru a sti daca infectia mai este sau a trecut. Eu asta as face. Repetat coprocultura, eventual si coprocitograma.
Si al meu a avut coli digestiv. La 5 luni a luat o cefalosporina oral, dar nu i-a trecut, si apoi gentamicina intravenos o saptamana, dupa care i-a disparut. Nu e obligatoriu sa stea in spital daca nu are varsaturi si diaree si nu e deshidratat.
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
babyyy spune:
Tocmai :diaree nu are,chiar e spre constipat si nici voma!
Cefort intravenos i-a facut ptr "o bacterie" de la burtica, nu stiau ce are ptr ca au sarit direct cu antib si abea a2a zi i-au facut analizele!!Noroc cu cei de la infectioase care l-au vazut primul si i-au recoltat.
Deci: cefort 3 zile si gentamicina 2 zile !!!
Si chiar il lasasera durerile!Si ma miram cum de s-a intamplat ptr ca tratam administrat nu se gaseste in antibiograma.
Il durea burtica?
tedita spune:
Buna,
Spune-mi te rog ce ai facut cu ecoli, cum ai scapat.
Care erau simptpmele?
eu ma chinui cu baietelul meu de 4 ani si medicii tot imi sun ca este megacolon( pt ca este constipat si alterneaza cu diaree).
Cand le spun ca are ecoli, nici nu iau in seama.
El face si o secretie albicioasa. cu mucus.
Multumesc din suflet.
Imi poti scrie pe adresa dsocu2001#yahoo.com