Transportul in Roma - ajutor...

Transportul in Roma - ajutor... | Autor: geniest

Link direct la acest mesaj

Tot cautand ce si cum despre transportul in Roma nu m-am putut lamuri daca pot ajunge de la aeroportul FIUMICINO la o statie de metrou si cu altceva decat cu trenul acela care nu are opriri si costa 11 euro/persoana biletul.

Roma Pass inteleg ca nu acopera calatoria cu acest tren de la aeroport si, mai mult, este valabil doar 3 zile.

In schimb am vazut ca se poate cumpara abonament pe 7 zile (ceea ce-mi convine mai mult) insa nu stiu daca il pot folosi pe vreun mijloc de transport de la aeroport la metrou.

Multumiri multe, multe !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

geniest sunt in aceeasi situatie, vom merge in iunie la Roma si nu prea m-am lamurit cu transportul.
Cred ca de la Fiumicino singura varianta e trenul acela, Leonardo da Vinci, care te lasa la Termini.
Eu insa am inteles ca Roma Pass acopera si aceasta calatorie.

Oricum, astept si eu comentarii cu mult interes.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Welcome to the club, Naty !!!!!
Uite mai jos un link care te poate lamuri cat de cat. Se pare ca Roma Pass nu are a face cu transferul de la aeroport, din pacate....

http://www.miracleplayers.org/visitingrome/rome_airport.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns semiramida spune:

Din cate stiu Roma Pass nu include transportul de la aeroport.
Noi am folosit de fiecare data taxiul, are tarif fix de 40eur.(de la Ciampino tariful e de 30eur) Am dat un ban in plus dar asa nu m-am mai trambalat cu bagajele prin Termini, de unde oricum ar fi trebuit sa iau taxi pana la hotel, care hotel nu era suficient de aproape de Termini ca sa putem merge pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Noi pe taxi am dat si la dus si la intors 50E.La intoarcere ne-au comandat cei de la hotel si pretul a fost identic.Noi am fost in septembrie 2009.Poate or fi facut reduceri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns semiramida spune:

Nu stiu de ce v-a costat 50eur.
Noi am circulat mult cu taxiul prin Roma si in toate taxiurile era afisat tarif de zi; tarif de noapte; tarif de sarbatoare si tarifele pentru Ciampino si Fiumicino
Cand am mers la/de la aeroport taximetristii nici nu dadeau drumul la aparat, 1 singur a mers la Ciampino cu aparatul deschis si cand am ajuns acolo arata 28eur dar evident ca i-am dat 30.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Multumesc frumos pentru sfaturi.
Intre timp am postat intrebarea pe un site cu italieni si am aflat ce si cum cu transportul.

Spun si aici ca poate ajuta pe cineva:

So, de la FIUMICINO se poate ajunge la metrou si fara trenul Leonardo Express (care e mai scump si nu e acoperit de nimic gen Roma Pass sau CIS - un abonament).
Asadar noi o sa luam trenul FR-1 pana la Tiburtina (5.5 euro / persoana biletul) si de la Tiburtina luam metroul pana unde avem nevoie. de asemenea pentru ca stam 6 zile o sa luam acest abonament pe care-l numesc ei CIS pe 7 zile (16 Euro / persoana).

Sunt multumita ca o sa iesim in aprox. 50 euro cu tot transportul (2 persoane)...si-mi raman mai multi bani de cheltuit pentru mine ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

De la Ciampino la Termini am dat 4 euro/persoana pe un bilet de autobuz,iar la intoarcere 6 euro,un alt autobuz(o idee mai nou). La Termini au peron pe latura de rasarit,in exteriorul garii(o zona extrem de urat mirositoare si murdara).In gara am vazut indicatoare catre statia de metrou care aeroportul Fumicino.Poate intra cineva mai avizat,eu am avut parte de tarifele enuntate acum o saptamane.Pentru bagaje nu cred sa fie problema,autobuzele au spatii amenajate,doar fac legatura cu aeroportul.
De la Termini la Coloseum se poate merge pe jos,oricine te poate indruma si sunt f multi vorbitori de lb romana(si nu ma refer la o anumita etnie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Cap am,minte ce-mi mai trebuie.........acum am vazut ca aterizezi la Fumicino....scuze......

Mergi la inceput