***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(118)***
Raspunsuri - Pagina 10
bettyR spune:
Ana, nu ma gandesc ca ar avea probleme, dar mi-ar place sa stiu cum stam. Cred ca avem pretentii si prea mari la primul copil, ca la 1 an mi se parea f mare, imi vine sa rad de mine cand imi amintesc si la Alexandra de ex nu am nici o pretentie, asteptare, o vad mai mica decat este, si ma mir ca face nu stiu ce lucru. Intr-o zi am vazut ca incearca sa puna si ea o forma geometrica in cub si wow asa m-am mirat, dar daca imi amintesc bine Andreea la 9-10 luni nimerea cercul.
Bravo pentru Ana, dar la ce sistematic lucrati se vad si rezultatele. Si eu tot asa ma apuc dar nu ma tine doar in zilele ploioase, cand am de mancare si nu iesim afara, altfel mi timpul ocupat.
Ieri Andreea isi cerea scuze de la sora-sa: 'Iarta-ma ca te-am impins cu piciorul'.
doxinu spune:
Liviana l-am achizitionat la varsta de 2 ani si a costat 2 milioane.Acum costa doar 150 lei parca,la Metro.
Didi nu mai zic,acum il laud
Betty io cred ca te superi degeaba,fata nu are nimik
madaiulia spune:
miniuta!
Arthurana!
Betty cred ca te agiti degeaba, e totul in regula cu fata. Cum ziceai si tu, noi avem asteptari prea mari de la capsuneii nostri. Andreea m-a impresionat mereu cat de bine deseneaza. La varsta asta copiii isi dezvolta inegal abilitatile si nu trebuie sa ne speriem cand fac unele lucruri mai bine si altele mai putin bine.
Si eu ma surprind avand pretentii exagerate de la Andrei. Dar parca el imi intuieste gandurile si ma readuce cu picioarele pe pamant cu cate o replica.
Acum suntem la etapa in care isi doreste tare mult sa fie mare si repeta "sunt mare" in orice situatiesi trebuie sa-i confirmam mereu ca asa e. Asa ca azi dimineata in drum spre gradinita imi spunea: "Eu nu inteleg de ce nu ma dai la grupa mare daca imi tot spui ca sunt mare!"
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
vas spune:
Buna dimi. Am aterizat la servici prin ploaie, acum beau o cafeluta si citesc putin.
Betty, nu iti mai fa griji. Exact cum spunea Madaiulia fiecare copil evolueaza altfel. Eliza m-a surprins ieri cand pe tablita magnetica a inceput sa scrie literele A, H, si I. Cand am vazut nu-mi venea sa cred si ii zic "fa-l pe U" la care ea saraca "ce sa fac???!!!!". I-au iesit pur si simplu cateva litere dar daca am zis eu sa faca special una nu a priceput. Am lasat-o sa se joace cum vrea ea, oricum nu vreau sa stie prea multe chestii care oricum le va invata mai tarziu. Si are niste pluraluri..a vazut doi gemeni in caruciori "uite mami doi bobi" .
offf, am ceva de lucru revin.
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
Florentina Roman spune:
Salutare!
Ce vreme urata...
Didi, Tudor are platfus. A purtat toata copilaria incaltari cu taloneta si inca mai poarta...N-am ce sa-i fac, la noi e ereditar, are taica-su si toti fratii lu' taica-su, soacra-mea...Calca si ciudat, cu varful piciorului spre interior,dar deh,daca-i mostenire de familie...
Betty, cand avea Tudor varsta capsuneilor, am mers cu el la logoped, fiind speriata de babele din familie ca nu vorbeste odorul corect. Pana la 5 ani nu te ia nici un logoped in seama, daca copilul e dezvoltat normal. Eu am dat peste unul care m-a trimis pe mine sa ma "caut", ca baiatul era normal.
Cu Ciprian, si eu observ ca nu ma stresez foarte tare, ca la Tudor, oricum el e mai artist, acum avem o perioada de desenat, pictat, lipit intens. Tudor la varsta lui deja citea numerele masinilor, asta mic nici nu se uita la tablita magnetica.
A! si-i place sa cante ca cocosul, merg cu el de manuta si-l apuca Cucuiiiguuuu! Azi merg la teatru cu gradinita, poate-l apuca pe-acolo cutcurezatul.
Didi, m-a pufnit rasul imaginandu-mi scena cu voi gramada unii peste altii! Am patit-o si noi, si n-aveam biciclete, doar alergam!
Ultima saptamana a fost de cosmar, Cip a facut mai intai infectie urinara, apoi puroi in gat, cu 41de grade intr-o noapte,dus la spital... asa ca suntem inca pe antibiotic.
vas spune:
am revenit!!!!!
Liviana, ca ai deschis subiectul , eu intotdeauna am avut bani in general mai multi decat aveau altii dar am fost educata in asa fel incat sa apreciez valorile care chiar conteaza. Am facut liceul de coregrafie ( am dansat pe scene ale teatrelor pe care altii le vad doar la TV, am facut pian, am fost trimisa in toate taberele posibile care se faceau in scoala, si acum imi amintesc cate locuri am putut sa vad intr-una din tabere in Moldova, toate manastirile , case memoriale, Humulesti, tot ce se poate vedea in zona) . Stiu ca pentru a supravietui e nevoie de bani dar imi doresc atat cat sami permit necesarul unei vieti linistite ci nu LUX. De exemplu sa ma pot duce la un hotel frumos, dar nu neaparat la unul 5 stele.
Aveam perioade in care vroiau parintii mei sa-mi ofere cadouri mai scumpe si nu-i lasam sa-mi ia pe motiv ca nu am nevoie.
Asa ca mai mult imi convenea sa-mi dea bani sa ma duc undeva decat sa am cine stie ce lucru scump.
Si chiar vroiam sa intreb si eu daca le explicati despre bani capsuneilor. Eu am inceput sa-i spun Elizei ca banii nu sunt doar pentru jucarii, avem si alte lucruri de platit si nu avem intotdeauna pentru pretentiile ei. Nu vreau sa creada ca suntem saraci ( cum aude la alti copii) dar nici sa creada ca totul e posibil doar cu banii. Nu stiu daca am fost coerenta ca iar mi-a dat ceva de lucru sefa .....
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
doxinu spune:
Florentina sper sa treceti cat mai reprede peste greutati!
vas si io ii explic la fel lui STEFAN.Nu ii cumpar tot ce vede si spune ca vrea,dar cand este vorba de ceva de mancare niciodata nu am spus "nu",ca m-am gandit ca daca o jucarie care o vede este un moft de moment,cand vrea ceva de mancare,ii este pofta.
Cu jucariile noi am procedat altfel de la inceput:niciodata nu i-am luat jucarii cand eram cu el in centrele de cumparaturi.Se uita,se joaca cu ele,insa cu el nu cumparam nimic.Am vazut atatia copii care nu pleaca din magazin fara sa-si ia jucariile care le place,cu tavalit pe jos,cu urlet,incat..........nu vreau sa fac parte din parintii care nu mai stiu cum sa-i potoleasca,ajungand sa indeplineasca dorinta copilului pentru a nu-i mai face de ras.
lbelciug spune:
La Multi Ani, draga noastra, Elteka!
Vas, de acord cu tine. Eu ii vorbesc mai mult lui Matei despre aspectele pecuniare, pe B nu pare sa-l intereseze. Zilele trecute M imi propunea sa-l iau dupa pranz d ela gradi sau chiar sa nu mai merg la servici ca sa stau cu ei acasa. Bineinteles ca a trebuit sa-i explic de ce nu se poate si cred ca a inteles. Si mie imi pare rau ca nu pot petrece mai mult timp cu ei, dar seara cel putin ramane putin timp si nu ma pot ocupa de amandoi in masura egala, chiar daca stau ambii pe langa mine. Mai exact vorbesc cu M, ii spun povesti, iar B sta si se joaca pe covor; nu are rabdare sa se uite in carte de ex... Chiar si asa nu stiu de unde, dar B scoate catodata niste replici de ne lasa masca. Sambata Matei statea in fata farfuriei si nu manca. I-am zis: "Matei mananca si nu mai visa la stele!", la care B zice: "Nu viseaza stele ca acum e ziua!"
Isteata foc Eliza cum stie sa scrie litere.
Florentina, recuparare usoara lui Cip!
Doxinu, merci pt info. Cu jucariile din supermarket, nu vei putea intodeuana sa te feresti a-i cumpara. Si noi ne straduim ca si tine, dar nu tzine mereu; sunt situatii cand chiar vreau sa-l las pe M sa aleaga ce-i place.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
bettyR spune:
ELTEKA, LA MULTI ANI! Sa fii fericita si sper ca tii in brate un bebelus la fel de frumos, destept, sanatos si vesel ca si Elias!
Deci, nu cred ca fata are ceva, dar mi-ar place sa merg la psiholog sau logoped, asa cum mergem la ORL de ex pentru un control si nu neaparat ca are copilul ceva. Florentina, de asta ma tem si eu, ca la noi daca te duci, te trimit pe tine sa te 'cauti', sincer nu mi se pare normal.
Mi s-a parut interesant si f util cum a procedat Ramona ca a spus o poveste despre fiecare lucru din casa, noi facem un joc simplu, o trimit sa puna mana pe cate un obiect si vorbim despre el, la fel am invatat cand era mai mica partile corpului, o distra sa ne jucam ca faceam impreuna. ' Pune mana pe cap', 'Pune mana pe picior'... O intreb mereu ce am facut afara, cu ce copii ne-am jucat, ca ii cam incurca.
Mi s-ar parea util sa am sfatul unei persoane avizate si ceva idei de exercitii-joc de genul asta ca sa isi dezvolte limbajul sau sa mai schimbam intre noi idei.
Madaiulia, cu desenul a evoluat, face oameni cu maini, corp, deseneaza pisici, soareci, catei, f frumos, trebuie sa ii mai pozez lucrarile ca i le tin intr-un dosar pe cele mai frumoase. Dar eu de una singura nu ma prind daca e avansata sau nu, ca nu am termeni de comparatie.
Vas, si eu ii explic ca tata trebuie sa lucreze ca sa primeasca bani sa ne putem cumpara jucarii, mancare, hainute. Ca si eu va trebui sa merg la lucru si ele la gradinita, partea asta nu-i prea place, la fel si cu dormitul, 'mama doarme cu fetele' dupa ea. Ii explic ca nu putem cumpara toate jucariile, ca raman la magazin chiar daca pune mana pe ele, deocamdata a inteles si nu a facut nici o scena.
carstea spune:
Neata
Vas noi am amers cativa ani la rand la Sulina unde pescarii aveau Dunarea si canalele iar noi fetele si mai tarziu Rares mergeam la plaja.Sunt microbuze pana la plaja.Daca vrei iti dau numarul unei pensiuni unde am fost noi in calitate de nasi prin alianta (parintii mei au cununat un cuplu).
Noi suntem pe lista unui speech therapist ca tot vb de limbaj.Rares in continuare nu comunica la gradi si am cerut ajutorul si lunea viitoare avem programare pt evaluare si pe urma vor lua legatura cu gradi sa-i invete cum sa-l abordeze.
L-am masurat si eu ieri pe usa dar nu am gasit nimic de masurat asa ca avem doar un semn pe usa.Sa nu ai tu o rigla in casa?!un cm ceva?!Daca gasesc zilele astea va spun .
Al meu se vede de la o posta ca nu e de pe aici.Copii englezi sunt rotunzi la fata,bucalati,mici si plinuti majoritatea.Al meu e slab (avem tot 15 kg de la 2 ani jumate cred)si brunetel,in fine toata lumea zice ca pare mult mai mare de 3 ani.
De doua zi ii arat lui Rares cifrele 1 2 si 3 dar sa fiu sincera nu pare sa le prinda.
In schimb a invatat repede ABCD-cantecelul .Avem in repertoriu vreo 4 cantecele in engleza plus vreo 2 in romana plus Inger-ingerasul meu achizitie recenta din perioada Pastelui.
Pe noi ne-a prins febra pregatirilor de ziua lui.Va invitam pe 9 mai in gradina ca acolo o facem.El asteapta cadoul si in fiecare zi imi aduce aminte ca vrea bike.
Va pup pe toate si cerem scuze ca nu suntem mai activi.