Si mie!Si mie mi-a fost profesor!La scoala generala!Trei ani!Dintr-a 6-a pina-ntr-a 8-a!Era un profesor f bun,lectiile lui erau clare,complete,nu lipsea nimic,erau armonioase de la primul rind pina la ultimul,n-aveai nevoie de meditatii,era o liniste in clasa, preda intotdeauna plimbindu-se printre rinduri,cu miinile la spate,cu privirea-n zare,cu ochii adinci si negri,cu gindul la vreun vers pe cale sa-l astearna pe hirtie,cu inima la vreo iubita, nu se grabea,ne astepta sa scriem,si acuma am in minte fraze din discursurile lui(propozitia cutare se introduce prin:pron relative:care,cine,ce,conj.subordonatoare:ca,sa,daca,adv. relative:unde,cind,cum...Miorita-comentariu literar,alineat,ghilimele etc).In gen era sobru,dar avea si simtul umorului,odata ne preda regionalismele si ne-a povestit cum s-a dus la bunica lui in Ardeal si cum aceasta i-a invitat sa intre in soba in camera adica..atita am ris..Ne asculta la tabla,cite 4 parca,ne scotea si ne intreba...ce vremuri departe...
La univ. n-am mai avut norocul sa fac cu el...
Am si eu dedicatie,pe vol de versuri din '86,Totul...
Ce oameni,ce vremuri,ce norocosi unii dintre noi...
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Ce oameni,ce vremuri,ce norocosi unii dintre noi... |