AP - reversul medaliei
Raspunsuri - Pagina 14
marimar spune:
Daria, esti o draguta,
nu pot sa nu-ti spun ca Giulia este absolut superba iar la ce povestesti mi se pare ca seamana mult cu fetita mea nu e de mirare ca s-au inteles asa de bine .
Cred si eu ca buba ei este un prilej de mindrie, a mea cind face o bubita cit de mica imi cere pansament, plasture si apoi se mindreste la toata lumea cu ce are ea
Eu le dau multa independenta si incerc sa-i fac sa invete din propriile greseli ca experienta e mama intelepciunii, nu? Mai bine sa se catere in copaci si sa invete pina unde pot urca si cobori singuri , eventual sa se si juleasca decit sa ii protejez si sa le interzic sa se catere in copaci de frica sa nu cada. Sau sa le interzic sa alerge de frica sa nu se impiedice Sau sa-i ajut la fiecare pas cind ar putea incerca singuri si sa reuseasca din mai multe incercari pina la urma.
Cel mic a inceput sa mearga singur la 15 luni. Nici de mina nu a mers pina atunci. Nu a vrut, a vrut sa faca singur, sa se simta sigur pe el. Am observat ca e foarte prevazator, isi testeaza singur limitele, pina unde poate urca de ex si sa fie in siguranta. Nu isi asuma decit riscuri calculate Asa ca sint destul de linistita si il las liber, in parc acum se catzara si se da ( pe burta , ca asa se simte sigur !) pe tobogane de copii de 4-5-6 ani, el avind 1 an jumate. Am incredere in el ! Eu sint mereu linga el, daca cade, sa il alin daca se raneste si plinge dar el se ridica si o ia de la capat !
Cit despre fetite cu tantrumuri la 5 ani as putea si eu sa povestesc despre ziua de ieri cind am luat-o de la gradi la prinz si cum mi-a miorlait pe-jumate-plingind-pe-jumate-urlind tot drumul ca i se casunase ca vrea umbrela cu printese nu cu ce avea ea. Ca ea nu are umbrelaaaa cu printeeeeseeee!!! Am incercat sa-mi pastrez calmul dar simteam cum mi se intind nervii gata-gata sa explodeze. Am luat-o cu " ok, da, stiu, vrei umbrela cu printese, iti plac printesele asa de mult" si am empatizat cu ea, atunci se mai calma, apoi incepea iar si casca. Mi-am dat seama ca e pur si simplu obosita! Acasa s-a calmat incet incet pt ca am mingiiat-o si imbratisat-o. Apoi a uitat de umbrela cu printese .
pitzinuca spune:
daria - nu am avut absolut nicio intentie sa jignesc sau sa etichetez. reactia ta este foarte vehementa, nu inteleg de ce. poate iti vei explica tu tie de ce ai reactionat asa. eu nu astept nimic, nici macar scuzele care s-ar impune.
numai bine tie si Giuliei.
eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
szivarvany spune:
Pt.ca e jalnic ceea ce ai insinuat. Fara nicio baza. D`aia.
Si pt ca nu eu trebuie sa-mi cer scuze in acest caz. Eventual tu fie`mi pt eticheta.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
crissandrada spune:
Nu am citit tot dar imi spun si eu parerea. Eu cred ca depinde foarte mult de copil, de felul lui de a fi.
Eu am 2 copii. Cea mare de 7,6 ani e o plangacioasa, face mare caz din orice zgaiba, vrea plasture, nu se mai misca, etc.
Cea mica de 2,3 ani cade, se loveste, se ridica si merge mai departe. Daca se loveste mai serios plange putin, bate locul de care s-a lovit si gata. I-a trecut.
Acum si noi cred ca avem o contributie. La primul copil, fiind primul, eram mai protectori, saream ca arsi cand selovea putin. La cel de-al doilea avem mai multa axperienta, nu ne ai panicam din orice si cred ca e mai bine asa.
Bazar general DC
Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)
szivarvany spune:
Si ca sa inchei "cazul", anunt ca Giulia mai are azi plasture rosu, insa regreta foarte tare ca din alte motive (bronsita,amigdalita) nu a mers la inot - unde nu vroia deloc acu` 2 zile pe motiv de picior
Rog un moderator sa inchida subiectul.
Multumesc tuturor pt raspunsuri
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela