Ati sigilat dintii???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina22

si dr-ita noastra este impotriva sigilarii, ne-a explicat ca dezavantajele sunt mai mari decat avantajele.Acuma ea stie mai bine.
Carina-si Andrei are pata alba pe dintii definitivi...dr-ita zicea, telefonic, deci nu l-a vazut, ca poate fi vorba de un exces de fluor, dar eu nu i-am dat niciodata fluor...

C+C=Andrei

Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)

Tot asa de bine poate fi si tartru daca nu periaza corect suprafata. In mod normal dintii au pete (Nu-mi ziceti, ca numai io stiu cat se chinuie domnu' sotz sa-i iasa dintii de la lucrari cat mai aproape de adevar. Si la cursurile si conferintele tinute de cei din alte tari, sunt invatati chiar sa faca dintii fizionomici dar cu pete si in trei culori ca sa fie cat mai aproape de realitate)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

nu, nu e tartru.Partea de jos, cea zimtata mi se pare mie mai alba ca restul dintelui...Acuma sincer, dintii nu sunt crescuti in intregime, poate totusi ar trebui sa-i las sa creasca si apoi sa ma apuce panica...

ps:Apropo de periajul corect.Eu il spal si nu sunt miloasa deloc si nici finutza...

C+C=Andrei

(Jean Grenier)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:
citat din mesajul lui cristina22

si dr-ita noastra este impotriva sigilarii, ne-a explicat ca dezavantajele sunt mai mari decat avantajele.Acuma ea stie mai bine.
Carina-si Andrei are pata alba pe dintii definitivi...dr-ita zicea, telefonic, deci nu l-a vazut, ca poate fi vorba de un exces de fluor, dar eu nu i-am dat niciodata fluor...

C+C=Andrei

(Jean Grenier)

Tot asa de bine poate fi si tartru daca nu periaza corect suprafata. In mod normal dintii au pete (Nu-mi ziceti, ca numai io stiu cat se chinuie domnu' sotz sa-i iasa dintii de la lucrari cat mai aproape de adevar. Si la cursurile si conferintele tinute de cei din alte tari, sunt invatati chiar sa faca dintii fizionomici dar cu pete si in trei culori ca sa fie cat mai aproape de realitate)

Iasmin: la noi tartru nu e, ca pata a iesit din gingie odata cu dintele si in plus a vazut-o si doctorita.
Daria: cred ca mie imi era adresata intrebarea despre fluorizari. So, se face ca si tratament profilactic pentru carii. Se periaza dintii bine bine si apoi se aplica un gel bogat in fluor. Jumate de ora nu mananca/ bea dupa asta. Se face cam la 3-4 luni tratamentul.

PS: Iasmin - "norocul" meu a fost ca la mine e lucrare completa (toti dintii sunt imbracati) asa ca am putut sa imi aleg si culoare si forma fara sa chinui medicul sa se incadreze in peisajul celorlalti din gura.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Cristina, mai asteapta (desi tot te-as indruma sa mergi la un stomatolog) sa iasa tot dintisorul. In mod normal, partea de jos a dintilor este ''transparenta'', ma rog, asa am auzit la sotz. Este cel mai probabil semitransparenta, mi se pare si normal ca doar nu este pulpa dentara acolo (chiar in margine). Dar cum am zis- daca e tartru, e ok, se aplica un mic detartraj si gata, e diferita fata de ce spune Carina. Periajul corect (of, cat m-au mai innebunit cu asta) nu este musai cel care a mai dur, ci e cel care asigura periajul de sus in jos pe dintii arcadei superioare si invers pe arcada inferioara. Dealtfel, trebuie urmarit ca la sfarsit sa fie curatata si suprafata aflata in imediata apropiere a gingiei. (de multe ori acolo se depunde tartru mai intai si apasa pe gingie, mai mult subgingival. Omul se periaza si vede ca sangereaza grozav si crede ca are gingivita sau paradontoza dar nu e decat tartru)
Carina, i-ai imbracat in portelan? Sau ai metal+acrilat (sau compozit, etc)?

Mergi la inceput

Na ca am uitat sa va spun de flossing. Ata dentara e grozava, ca scoate ce a ramas interdentar si nu se poate scoate prin periaj. Ar trebui sa ne invatam copiii sa o foloseasca zilnic.

Tot ca masura profilactica: un consum redus de dulciuri. Dar cum noi suntem parinti, deh, ne doare inima sa nu le dam bomboane, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Iasmin-da' suntem in situatia descrisa de Carina, asa a iesit dintele.Clar nu e tartru.
Si nu prea papa dulciuri, nici macar ceai indulcit...

C+C=Andrei

(Jean Grenier)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Iasmin: am ales zirconiu (ca am zis ca-s tanara si sa ma tina) si deasupra portelan cred.
Legat de floss, e foarte bun, dar cum eu sunt paranoica am luat dus bucal care e absolut bestial la curatat si cel mai ascuns dintisor. La Carina nici nu prea tre sa ma chinui interdentar, ca are strungareata peste tot (se pare ca a mostenit forma si dimensiunea dintilor de la mine si maxilarul de la tati mai mare).

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carina

Iasmin: am ales zirconiu (ca am zis ca-s tanara si sa ma tina) si deasupra portelan cred.
Legat de floss, e foarte bun, dar cum eu sunt paranoica am luat dus bucal care e absolut bestial la curatat si cel mai ascuns dintisor. La Carina nici nu prea tre sa ma chinui interdentar, ca are strungareata peste tot (se pare ca a mostenit forma si dimensiunea dintilor de la mine si maxilarul de la tati mai mare).

Ai ales bine zirconiu+portelan (cum ar zice sotzul meu: acuma zambesti pana in amigdale), iar la forma dintisorilor fetitei tale si eu as fi ales la fel. Dar dintii migreaza, si trebuie tinut cont de asta. Eu am avut surpriza ca ata dentara sa scoata bucatele de carne pe care dusul nu a avut putere sa le scoata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Am fost la stomatolog.
In primul rand ca mi se parea o cariuta pe un molar de jos, asa ca am inceput cu ala. I-a curatat cariuta si i l-a sigilat. Frezatul il face cu o freza speciala (de sigilare) cu care ii curata canalele care sunt negrea sau maronii, daca este cazul. Apoi il spala bine, il usuca, ii pune o chestie albastra, iar spalat, iar uscat si apoi sigiliul, care poate fi in mai multe culori, al meu a ales alb. La un moment dat cica l-ar fi durut cariuta cand l-a curatat, dar in rest a spus ca i-a placut.
Am intrebat doctorita si a spus ca daca ii cade sigiliul, dintele nu este mai expus decat daca ar fi ramas fara sigiliu.
A mai spus ca dintele isi ia flor din sigliul asta si cand incepe sa se termine fluorul devine casant si de aceea cade.
Am intrebat si de aparat si a ramas sa vada cat costa. Este o chestie pentru toata gura, din silicon, care se poarta de regula noaptea si pe care nu ai cum s-o inghiti, folosita in special pentru dezvatarea copiilor de deget sau suzeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Filofteia, da, ala e aparatul
Ma bucur ca a afost totul ok, sa ne tii la curent ca suntem interesate

Caro, merci mult de informatie, foarte interesanta, n-am mai auzit !

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput