aparat dentar si ganglioni ?
Buna,
Fetita mea a inceput sa schimbe dintisorii de lapte la varsta de 5 ani si 3 luni. Am inteles ca asta inseamna dentitie precoce. Primul dintisor " final" a inceput sa creasca invers. Recomandarea ortodontului a fost aparatul dentar menit sa actioneze asupra maxilarului, prin marirea spatiului dintre dinti si sa orienteze corect dintisorul care a inceput sa creasca stramb, aparat care deja isi face treaba.
Pentru cei care nu stiu, dentitia precoce inseamna schimbarea dintisorilor de lapte cand maxilarul nu este inca suficient de dezvoltat pentru dentitia finala.
Problema este ca, intamplator, i-am descoprit la gat, doar in partea stanga, in dreptul lobului urechii un "ganglion" mobil si cam cat un bob de mazare. Marimea acestuia variaza....
Cineva mi-a spus ca ar putea avea legatura cu aparatul dentar si anume faptul ca materialul din care este facut acesta sa nu fie tolerat f bine.
Prin urmare, desi nu este recomandat, am intrerupt purtarea acestuia inca de acum doua zile.
Rezultatul este ca acel ganglion este acum extrem de mic, apropae ca nu se mai simte la palpare.
Voi suna si voi face programare atat la medicul ORL-ist cat si la ortodont si voi discuta acesta problema.
As vrea sa stiu daca ati experimentat aceasta problema sau daca exista posibilitatea sa fie o legatura intre aparatul dentar si acest ganglion ?
Multumesc
Raspunsuri
Pucku spune:
ufff nu stiu ce sa-tzi zic, vezi ca mai era un articol despre un ganglion marit zilele astea
eu am intrat sa-tzi spun ca si fetita mea a inceput de mult sa piarda dintisori, acum la 6 ani- intr-o saptamana i-au cazut 8 si i-au crescut 4 dar nu in totalitate
cei doi jos nu auavut loc sa creasca pana nu au cazut si cei de langa, au crescut cumva adusi , curbati inauntru, cei de sus paleti cresc cu strungareata deocamdata pt ca au loc si au luat locul celor 4 cazuti
dar, pana acum nu s-a pus problema de aparat dentar, a zis ca maxilarul e in continua crestere, si cand cei de sus dintisori vor aparea, daca nu au cazut canini intre timp, v-a taia jumate din ei-din canini ca asa o sa aiba loc de crescut.....si ca daca in momentul cand canini au crescut, daca dinti nu-s aliniati se v-a pune problema de aparat dentar, deci peste un an si ceva.....si nu e obligatoriu pt ca exista si ceva lucrare pt marirea maxilarului...am uitat cum se numeste
daca vrei inti trimit o poza cu dantura sa vezi cum este...inca cei de sus nu se vad ca ar aparea, avem unul de jos care se misca incet, deci poate o sa avem loc suficient jos sa creasca al doilea set de dintoci, sa vedem sus, cei 2 de jos crescuti incet incet sa-u aliniat, chiar daca erau in unghi inainte acum s-a aliniat
eu am mare incredere in dentista mea, ca a facut scoala si in Romania si aici, si daca e cineva care te jumuleste de bani aici, apoi e dentistul
poate mai intra fete si ne mai spun ce si cum
multa sanatate
Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""