Am si eu o problema. Am DNP-ul 23 nov 2010, iar undeva prin septembrie voi intra in prenatal.Intrebarea mea este:
La cate zile de concediu de odihna am dreptul tinand cont ca pentru un an intreg de munca eu beneficiam de 21 zile? Si in cazul in care o sa am si concediu medical, numarul acestor zile scade?
Doamne ai grija si de noi 7+
Ai dreptul in medie la 21 zile/12luni si inmultit cu nr luni lucrate mai putin concediile medicale si/sau lunile fara plata (daca exista). Asta asa rapid.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Marius cand gasesti o clipa mai libera, ai putea sa si explici in baza carei legi (sectiune/paragraf) se calculeaza concediul de odihna in functie de perioada lucrata, pana la intrarea in prenatal?
Din cate stiu eu, concediul de maternitate (acele 126 de zile) este de fapt un concediu medical, ori normal daca ai concediu medical pentru orice alta boala, acest concediu nu ti se considera perioada nelucrata si nu ti se scade din concediul de odihna aferent anului respectiv.
Iti multumesc frumos pentru orice lamuriri.
Concediul prenatal are loc prin suspendarea contractului de munca si implicit acesta nu isi mai produce efectele. Implicit Nu lucrezi, implicit nu intra in calculul concediului de odihna. Faptul ca virgula concediul de odihna se acorda in raport cu perioada efectiv lucrata sper ca nu trebuie sa o mai lamuresc- CM
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa