La ce varsta lasam copilul in tabara?

La ce varsta lasam copilul in tabara? | Autor: faby57

Link direct la acest mesaj

Buna,am si eu o intrebare:la ce varsta ne putem lasa copilul sa plece in tabara?Eu am fost in prima mea tabara in vacanta dintre cls.a I-a si a II-a,dar ma gandesc ca atunci erau alte vremuri....Eu am un baiat in cls. a I-a si tare mi-as dori sa mearga in tabara.Problema e ca nu m ai sunt taberele de alta data ,acum se duc la o pensiune si cine stie ce cazare si ce mancare au acolo.Voi ce parere aveti?Cele care aveti copii mai mari i-ati lasat sa plece si in ce clasa?Ce tabere cunoasteti si ce parere aveti despre ele?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Uite pe mine ai mei m-au dat in tabara cand eram in clasa 1, in prima vacanta de primavara. A fost efectiv o teroare pentru mine, am plans dupa mama, am crezut ca nu ma voi mai intoarce acasa...in fine, o trauma. Si am jurat ca o sa-mi dau copilul in tabara in liceu eventual.
Si iarna asta ea a vrut sa ramana intr-o tabara de ski. La nici 5 ani. La inceput i-am zis sa-si bage mintile in cap, dar a fost atat de hotarata, a vrut atat de tare sa ramana cu copiii ceilalti, a plans sa o las, pana la urma am cedat. Si a fost exceptional. A schiat, a mancat super bine, a primit medalie si diploma, cand m-am dus s-o iau dupa o saptamana a inceput sa urle ca am venit sa o iau acasa. A trebuit sa stau o jumatate de ora sa-i explic ca s-a terminat tabara si toti copiii pleaca acasa, nu numai eu am venit s-o iau pe ea acasa. Si asta in conditiile in care daca doarme o noapte la bunica-sa, plange seara la culcare dupa mine. Iar in tabara a fost mai mult decat incantata. Eu si acum ma mir!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

A mers cu gradinita la 2,8 ani. Dar in conditii absolut speciale. Cei mici erau 2-3 copii la un adult. Pensiunea apartinea persoanei care era si proprietarul casei in care functioneaza gradinita. Au carat cu ei bucatar, mancare, jucarii de la gradinita. Se jucau doar in curtea pensiunii. Doar cei de la grupa mare mergeau la partie sa skieze.
Sotul l-a dus cu masina si a vazut conditiile la fata locului.
In personalul gradinitei am mare incredere.
A venit extraordinar de incantat. De fapt, cand a intrat pe usa plangea ca el vrea la munte inapoi.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns faby57 spune:

super tare fetelor si eu care credeam ca ma gandesc prea devreme la asa ceva.El isi doreste foarte mult ,dar am vorbit cu unele mamici de la noi din clasa si mi-au spus ca e prea devreme si ca nu i-ar lasa sa mearga(argumente:cine ii leaga sireturile,cine ii incheie nasturii...etc.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Educatoarea ne-a spus la prima sedinta cu parintii ca in vara aceasta se va organiza o tabara - la finalul grupei mici. Edi va avea 3 ani si 9 luni in august. Il las, de ce sa nu-l las....o data ca n-am ce face cu el toata vara, apoi cu copiii lui de la gradi, cu educatoarea, de ce nu s-ar simti bine. Iar sireturile...na...o sa-i iau sandale cu arici, nici nu m-am gandit la asta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui faby57

super tare fetelor si eu care credeam ca ma gandesc prea devreme la asa ceva.El isi doreste foarte mult ,dar am vorbit cu unele mamici de la noi din clasa si mi-au spus ca e prea devreme si ca nu i-ar lasa sa mearga(argumente:cine ii leaga sireturile,cine ii incheie nasturii...etc.)

stai linistita, ca se gaseste cineva. Fiu-meu la 2,8 ani nu numai ca nu stia sa-si lege sireturi, nu stia sa se imbrace, avea pampers...si era iarna...trebuiau imbracati ca lumea, pus caciuli, fulare, etc.

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Treaba care este cu adevarat importanta in chestiunea cu tabara la pici e locatia. Sa nu fie in apropiere drum circulat de masini, sa nu fie carati prin cine stie ce locuri periculoase, locul unde mananca, ce mananca.
Eu l-am lasat pt ca pensiunea era intr-o poiana, departe de masini, aglomeratie, nu ieseau din curte (curtea era suficient de mare, ba aveau si derdelus) mancau in pensiune mancare pregatita de bucatar angajat de gradinita. Si asa aveam indoieli si i-am zis sotului ca daca la fata locului nu e exact asa cum ni s-a descris sa nu il lase.

BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

fi'miu a fost la 5 ani, fie-mea la 6. De regula ii trimit in tabara iarna la ski, ambii au fost super incantati mereu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

El l-am trimis pe fi-miu in prima tabara cand a erminat cls. I.Mi-am facut si eu milione de griji, dar a fost ok...e drept ca dupa ce a plecat autocarul m-a apucat un bocit, de parca pleca in armata. Acum merge iarasi si deja ma simt veteran. Eu cred ca i-a folosit, a facut o multime de lucruri singur, faca mine la calcaiele lui sa-i tin plasa de siguranta.

Daca el vrea, tu ai incredere in cadrul didactic cu care merge..lasa-l sa mearga. O sa se descurce foarte bine. Al meu mi-a facut surpriza ca nu si-a pierdut nimic si chiar a reusit sa se schimbe de vreo 4 ori in 7 zile .

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui faby57

Argumente super tari, dar in tabara de ski, cine-i pune claparii, skiurile, casca, manusile, fularele, ochelarii... Hai ca asta era ultimul lucru la care ma gandeam, sireturile.
Sara a fost intr-o grupa de 10 copii, toti semi-pamperisti. Noi nu intrebam cine-i pune pampersul, intrebam daca pampersul e inclus in pret

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

prima tabara la 3 ani si un pic, la ski si a fost super incantat fii-miu
Nu ne-am facut probleme legate de sireturi si clapari, ne era teama sa nu planga, ceea ce s-a intamplat in ultima seara cand au inceput fetitele...a inceput si el dupa ele, dar i-a trecut cand m-a auzit la telefon.
Daca ar vrea cu aceeasi ardoare si la anul, l-as lasa, chiar daca in ultima seara ar mai plange un pic.

Mergi la inceput