Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 36
lai spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
ei au un stat intreg sub nas...da intreg... in acelasi timp sint rosi de ce fac aia in ro. nu este comic? cica o parte pleaca din utah si se muta in santa fe |
Meey, nu va luati de mormoni, ca ma supar
Lai
nelia spune:
Si ce de ma rog frumos in Canada nu ar fi nevoie de bone? Eu asta nu o inteleg. De ce in Romania bona nu e un lux, este o necesitate, dar in Canada nu se pune problema la fel. Faptul ca ai incredere sau nu in a creste copiii cu bona este o chestiune de alegere, eu vreau sa stiu daca femeile, mamele din Canada au acelasi drept firesc de a avea bone ca si cel din Romania. Poate sa-mi raspunda cineva, din Romania sau din afara, concret la aceasta intrebare? Chiar sint curioasa sa-l stiu... Si vorbesc despre patura medie si de acolo si de aici...
De cite ori vine vorba despre femeile care traiesc in Romania si au bone ca sa se duca la servici, in 90 la suta din cazuri se spune: da, pai nu au incotro, e o necesitate, ca nu-si permite sa stea acasa ea sa creasca copiii. In schimb, altor femei de pe alte suprafete pamintesti li se spune: pai, da, tu iti permiti! Un singur argument vreau, de la oricine, de ce credeti ca eu imi permit sa stau acasa si o romanca din Romania nu!
Mentionez ca nu am nimic, dar absolut nimic impotriva faptului de a avea bone, daca acestea sint alese bine. E un drept al femeii, ca multe altele, pentru care as lupta daca nu ar exista.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Llaura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denizel a, si inca ceva: chiar daca as fi vorbit despre Trilogie, atata timp cat batranii vostri sunt prost tratati, nu prea am dreptul sa vorbesc? ![]() |
Ba da, cum sa nu, aia ar fi si ideea; in loc de o serie de monologuri paralele, cu cate o geanta in cap pe la intersectii (beren a fost finutz cu frisca).
valentinag spune:
Nelia,Cand vrei bani seriosi,esti obligata sa muncesti de la 8 la 8,in situatia asta iti trebuie bona,chiar daca copilul sta la gradinita sa zicem,mai mult de 6 nu are cum,pur si simplu nu exista program peste ora asta,hai un 6.30 in cazuri exceptionale,ce faci cu el pana vi acasa?
Bineinteles ca si in canada e nevoie de bone,doar ca voi aveti mai multe posibilitat sa dati copii la crese/gradinite,pentru ca exista o abundenta din astea,la preturi rezonabile(cred,ca n-am copilu la una,da banuiesc ca-si poate permite tot omu muncitor o cresa/gradinita de bun simt)
Iar tu iti permiti sa stai acasa,pentru ca este alegerea ta.Nu vrei nici vacante in Cuba,nici haine de firma,nici restaurante mereu.Ma rog,nu vrei,toti vrem,dar ai renuntat la astea pentru perioada cand iti cresti copii.Unele femei nu pot si nu vor sa renunte!
M-am facut inteleasa sau bat campii,ca am o durere de cap groaznica?
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
viviana spune:
"Doamne, vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni"
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
denizel spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Llaura
Ba da, cum sa nu, aia ar fi si ideea; in loc de o serie de monologuri paralele, cu cate o geanta in cap pe la intersectii (beren a fost finutz cu frisca). If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING. |
Eh, si tu ai lipsit, se pare.
Iti aduc la cunostinta ca nu am mai scris pe DC de peste 2 saptamani.
Si ca, in timpul asta, au zburat pe-aici posetele, frisca si cojile de seminte mai mare dragul.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
nelia spune:
Valentinag, partial accept raspunsul tau, dar nu a raspuns la intrebare. De ce bona, hai sa nu zicem dupa ora 6 seara, ci in timpul zilei, intr-un numar acceptabil de ore de munca, este o necesitate si nu un lux in Romania, chiar daca mama nu lucreaza si sta in CIC si tatal are un salariu mediu sau o firma care `nu prea merge, iar prin alte parti nu?
Dar eu sint clara cu intrebarea mea? Am avut asa, din senin, revelatia ca daca aflu raspunsul corect la aceasta intrebare, inteleg si de ce acest subiect s-a dus atit de rau in balarii si toate ca el...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Llaura spune:
N-am lipsit da' am alergie la excesu de caviar. Mai bine seminte. Tu daca ai lipsit, acu la ce te-ai mai apucat de reglat conturi?![]()
Oana C spune:
| citat din mesajul lui allinta Voi, cele plecate de ani si ani, va formati o parere despre romanii din Romania pe baza diverselor emisiuni la care eu nici nu ma uit + citind despre problemele lui X sau Y pe DC, eu mi-am format o parere despre sistemul sanitar din SUA, urmarind diverse emisiuni despre acest subiect. Eeee... allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Eeeeee, allinta
Noi, cele plecate de ani si ani si ani vorbim din experientele din familie si prietenii ramasi in tara, plus vizitind tara; nu din emisiuni.
TU, fara a vizita ce si cum e prin America, vorbesti din ce-ai vazut si n-ai inteles prea bine din emisiunile de scandal despre sistemul de sanatate de aici. Nu spun ca-i perfect, dar daca ajungi la ER, sarac sa fii si fara asigurare, te trateaza de fiecare data; si asa fac cei care nu au asigurare aici (pentru ca la un dr office trebuie sa le arati asigurarea): de cite ori au vreo problema de sanatate, fug la ER, ca nu-i intreaba nimeni, nimic! Ii fugareste spitalul sa plateasca macar o parte din cheltuielile medicale, dar daca aia nu vor, nu au ce le face; data viitoare cind ajung la spital/ER, tot trebuie sa-i trateze la fel ca pe cei cu bani/asigurare!
Si da, aici nu se dau antibiotice si tot felul de medicamente speciale "la punga" la farmacie. Iti trebuie prescriptie de la medic, ceea ce probabil ajuta, per total, ca nu lasa pe coana Vasilica din colt sa-si cumpere medicamente de diabet pentru urmatorii 10 ani, iar saracul nea' Ghitza sa nu aiba nici pentru saptamina viitoare

Oana
36+sapt si
Eva (29 iunie 2005) I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.
denizel spune:
| citat din mesajul lui Llaura N-am lipsit da' am alergie la excesu de caviar. Mai bine seminte. Tu daca ai lipsit, acu la ce te-ai mai apucat de reglat conturi? If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING. |
Nu reglez conturi, imi spun parerea. Dupa 3 saptamani in care voi ati facut asta (aproape) zilnic.
Nu-i bine.
Hai sa incerc altceva.
Imi iau angajamentul in fata clasei ca ma voi ingriji personal de imbunatatirea sistemului sanitar din Romania, de educatia barbatilor romani, a vanzatoarelor, a functionarilor publici si a clasei politice.
Nu voi precupeti nici un efort pana cand nu va disparea meseria de bona la negru.
Ma voi asigura ca fiecare copil roman va avea privilegiul unei instruiri morale de minim 2 luni anual, facute intr-o tara civilizata, departe de Romania.
Si, stimati colegi, va asigur ca nu-mi voi mai permite nici o bucurie pana cand aceste deziderate nu vor fi atinse.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"