Ati emigra in alta tara? (5)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

.... in germania nu-s crese multe chiar putine rau, copiii tot de la 2 ani jumate trei merg la gradi, femeile stau intr-un fel de CIC tot 2 ani, comparabila situatia cu Ro. Si string cureaua si aici la vremuri grele.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

vik, nemtoaicele care fac, 2, 3, 4 copii au niste facilitati, reducere de impozit si altele. plus ca primesc alocatii pentru copii infintit mai bune decat in Ro. poate ca strang cureaua, dar in alt mod decat mamele din Ro.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Vikinga, si de la 2 la 3 ani, ce faci cu copilul?

In Romania, nici sa vrei nu poti angaja bona cu carte de munca. Nu exista inca asa ceva in legislatia muncii. Asa ca da, e munca la negru, cu avantajul de a fi mai ieftin, dezavantajul de a nu putea trage la raspundere femeia care poate iti loveste/injura copilul de care ar trebui sa aiba grija. Si nu, bonele nu sunt apanajul bogatilor (care isi iau guvernanta+menajera) din Romania, ci mai degraba a celor cu venit mediu spre mic care nu au bunici disponibili si in nici un caz nu isi permit o cresa particulara. Daca mamele ar mai sta acasa 1 an sa aiba grija de copii, risca sa nu mai aiba servici unde sa se intoarca (si asa sunt multe care isi pierd slujba dupa 2 ani de stat acasa si nu pt ca sunt incompetente, ci pt ca nu le mai primeste patronul inapoi) si mai ales risca sa se ingloade toata familia in datorii f. mari, sa nu isi permita nici macar strictul necesar, sa nu poata plati ratele, facturile, intretinerea.

Una e sa strangi cureaua in sensul ca nu iti mai permiti decat o masina de familie in loc de doua, vacante mai aproape de casa, iesiri la restaurant mai rare si haine mai ieftine. si alta e sa ramai pe drumuri cu toata familia pt ca nu ti-ai permis sa platesti intretinerea la bloc sau sa platesti rata la banca.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ei nah ca s-a legat careva de barbatii vostri acum.Atita drama.Bine cum ziceti voi, in ro nu se poarta amantele tinere. Si nici bonele la negru.Mai nu inteleg de ce aparati ceva ce e de condamnat pina la urma.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

ha ha, Anca_a, am revenit odata amandoua .

te pup tare!!! (ma pup tare, pentru ]

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Si in treacat sa zic ceva si de mentalitatea barbatilor de prin .ro care nu prea se-nghesuie cu schimbatul scutecelor, dar se-nghesuie cu schimbatul nevestelor in versiuni mai tinere si fara grijile casei si ale copiilor.

Asta e din categoria: Toate emigrantele sint dansatoare

Come to the Dark Side. We have cookies!

:)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
avantajul de a fi mai ieftin, dezavantajul de a nu putea trage la raspundere femeia care poate iti loveste/injura copilul de care ar trebui sa aiba grija

Faptul ca poate i-ar placea si ei sa aiba pensie si alte beneficii din moment ce lucreaza il trecem la avantaje sau dezavantaje? sau nici una nici alta, lasa sa aiba statul grija mai incolo?
Hannen si maru: apropo de problema cu comisia, exista o metoda si functioneaza, o prietena de-a mea da 1200 de euro (cred ca in fiecare an dar nu sunt sigura) si rezolva fara probleme (provincie, nu Buc) iar mama ei nici macar nu e bolnava. Ai vostri fiind (imi pare rau), ma gandesc ca costa un pic mai putin dar de fapt nu se stie niciodata.

Oi fi eu adormita dar mi se pare halucinant ce citesc, cred ca voi scrie despre tara inventata si nu despre aia din care am plecat eu acum sapte ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Llaura, eu m-am referit strict la pozitia mamei care e nevoita sa isi ia o bona. Si da, ai dreptate, ar trebui sa se poata angaja cu forme legale. Sunt facute demersuri din cate stiu, dar , reiau, ca poate nu ai citit ce am scris in postarea mea anterioara, NU EXISTA momentan cadru legislativ pt a angaja o bona. Nu poti tu, persoana fizica, sa faci contrat de munca unei alte persoane fizice. De asta si mare majoritate a bonelor sunt femei pensionare, care mai castiga un ban pe langa pensie.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

4. ca nu se face sa musti mana care te hraneste, mai ales cand mana aia e doldora de constiinta amestecata cu parai din diaspora.

Ah, 1-3 le sesizasem si eu, dar punctul 4 imi scapase :((, mi-l trec acum in agenda, ca mare adevar zice.
Multumesc, Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Imi lipseste teatrul din Romania, emotia, socul cand ne-am trezit pe scena la Trilogia antica, doua spectacole pe sapt, dar nici una din astea nu face rost de medicamente pt batrani, cum sunt ei mai nepriceputi asa si iau regulile textual. Sfanta spaga, la doctor pt reteta, la farmacie sa n-o ceara (!!!!!!!!!!!!! vand si prafuri??????), asortat cu un umil saru-mana insa da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura
Hannen si maru: apropo de problema cu comisia, exista o metoda si functioneaza, o prietena de-a mea da 1200 de euro (cred ca in fiecare an dar nu sunt sigura) si rezolva fara probleme (provincie, nu Buc) iar mama ei nici macar nu e bolnava.

Superb!descurcareata prietena.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput