Ati emigra in alta tara? (5)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Ca na,avem ce-am votat!

Culmea e ca....

Uof, da' mai bine ma abtin, ca ii ajung clipei mizeriile de-acum.
Firele de discutie despre MENTALITATEA (mod particular de a gindi al unei colectivitati) barbatilor romani si cea a femeilor romance (aia si alea care n-au emigrat, of corz, ca ailalti s-au scos) .... hm, da, pe moment ajung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

hai domle ca ea vorbea asa in general...prea sinteti si voi atenti.

si se prapadeste bunatate de subiect suculent.... se alege praful de actiunea demascarea

hai mai Guestus, ca tu ai fost demascat. Toate alea esti :)). Ce mai trebuie alta demascare?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Nu comentez ce s-a spus despre oamenii din Romania in general, despre barbatii romani, despre profesori si medici. Dar eu personal dupa ce am citit ce au afirmat cativa useri, imi rezerv dreptul de a nu mai purta un dialog cu ei never ever (ca sa fiu in limbajul discutiei de acu cateva pagini), indiferent de subiect. Si raman nedumerita de ce isi pierd atat timp si energie pe un forum romanesc, sa discute cu oameni pe care ii dispretuiesc atat de mult si despre care au o parere atat de proasta??? Americanii, englezii, francezii, germani nu au forumuri despre copiii (care o sa creasca sa ajunga OAMENI, nu romani, care se pare ca nu prea sunt oameni)?

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Ia uite-o si pe Laura25 .
Nici pe ea nu tin minte sa o fi vazut la topicele astea :).
Daca eu va spun ca niciodata nu a fost un topic pe tema asta atat de aberant si dezgustator...
Auzi... sa scrie Xeno... .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

hai mai Guestus, ca tu ai fost demascat. Toate alea esti :)). Ce mai trebuie alta demascare?

pai fara mine nu mai aflati voi in vecii vecilor amin ca vikinga e f coplesita de problemele bonelor si a bogatasilor din ro...si ca ac dc e ingrijorata de vagabondajul barbatilor romani ..si f multe altele...cum ca de ce sint 2 rinduri de bani..si ca de este frig cind vin ele in vizita...si sint vinzatoare acre ..si ca in alabama toti cinta la pian

am scos tot ce este rau din ele....pt ca voi sa va amuzati acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu cred ca oamenii se pot descurca oriunde, daca exista vointa, munca, cinste corectitudine. nu numai romanii emigreaza, multe alte natii o fac fiecare impins de dorinta de mai bine sau schimbare de cultura, sau enj de alte motive.
am participat timp de un an la cursuri de imbunatatirea limbii germane si am avut colegi in clasa de pe toate continentele. dar n-am auzit pe niciunul vorbindusi de rau tara, sau oamenii din ea. acuma ca or fi avut nemultumiri si nu si le-au expus in gura mare....numa eu m-am trezit spunand odata, cand am fost intrebata, ca sistemul medical din RO este deficitar. (am spus un adevar, chiar daca neplacut)
o colega din Eritreea (o tara micuta din Africa) spunea ca la sosirea ei in Germania nu a inteles cateva saptamani rolul semafoarelor. ea venea de undeva de la tara, nu mai calatorise nicaieri.

fiecare colt de lume are frumusetile lui, parti bune si parti neplacute. e nedrept sa judecam o tara sau oamenii ei numai dupa criteriile negative pe care le are.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Guestus, cam asa e, probabil ca multe nu ar fi fost spuse daca nu stiai tu ce butoane sa apesi :).
Bai, dar prea ai lungit pelteaua, da-o-ncolo de treaba. Mai bine ramaneam asa, neamuzati .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Vreau sa-i raspund lui maru ca greva medicilor de familie a incetat, ca un medic care sa prescrie reteta s-ar fi gasit,si daca nu s-ar fi gasit medicamentele pt parkinson se gasesc in farmacii si se elibereaza si fara prescriptie medicala, ca farmaciile nu mai stiu cum sa-si gaseasca clienti deci ar fi avut interes maxim sa le vanda. O simpla cautare, chiar si din Canada pe site-urile lanturilor farmaceutice (sensiblu, dona, helpnet, catena etc) ar fi rezolvat problema gasirii lor. Nu prea inteleg care este problema, ca daca ai fi spus ca nu elibereaza gratuit as fi inteles, dar ca nu le elibereaza pe bani nu inteleg. In farmacii la noi poti cumpara orice fara reteta (exceptire morfina si stupefiante). Daca nu gaseste in cateva farmacii, poti folosi tu cautarea pe net.Scrie despre ce medicamnete este vorba, le poti cauta pe site-uri si daca nu sunt in farmacii inseamna cu nu se mai fabrica/importa ca in rest le poti lua garantat 200%.
despre restul nu mai are sens...te apuca si frica cand vezi cata ura, nefericire, frustrare, poate exista...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Eu sunt intr-o prelungita convalescenta (nu, n-am facut holera, tifos, febra galbena sau vreo pardalnica de enterocolita ...cu toate ca, in lumina ultimelor dezvaluiri incep sa ma consider tare norocoasa ca am scapat) asa ca va rog sa ma corectati daca am inteles gresit urmatoarele:

1.ca traiesc intr-o enclava, comunistii mi-au furat cei 7 ani de-acasa si sunt ori o nefericita cu constiinta ori o fericita fara;

2.ca barbate-mio ori n-a fost vreodata un tanar afacerist de succes ori a avut amanta si n-am stiut io, ori prietenii il considerau un mare fatalau;

3.ca mai de trait bine inca fro' 2-5 ani dupa care, acelasi fatalau ma va arunca la gunoi ca pe o piesa uzata si-si va aduce in schimb una nou nouta ce va avea insa, in cativa ani, aceeasi soarta pen' ca, nu' asa, (vorba Iilenei) lupul isi schimba parul dar naravul ba;

4. ca nu se face sa musti mana care te hraneste, mai ales cand mana aia e doldora de constiinta amestecata cu parai din diaspora.

Mi-a scapat ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Pai o fi amuzament total cind zic ca in germania munca aleia de-ti curata prin casa si are grija de copii, e platita corect si se platesc si impozite pt amuzamentul asta. Deocamdata amuzamentul asta e considerat aici munca la negru.Amuzamentul asta inteleg ca e in ro practicat de bogatii romaniei actuale, atunci opinia generala nu ar trebui sa fie una de tolerare, ori? O fi amuzament total ca alte femei de prin alte parti reusesc sa dea cu aspiratorul si sa-si creasca copiii singure cu ajutorul tatalui numai.Laura 25 in germania nu-s crese multe chiar putine rau, copiii tot de la 2 ani jumate trei merg la gradi, femeile stau intr-un fel de CIC tot 2 ani, comparabila situatia cu Ro. Si string cureaua si aici la vremuri grele.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Eu sunt intr-o prelungita convalescenta (nu, n-am facut holera, tifos, febra galbena sau vreo pardalnica de enterocolita ...cu toate ca, in lumina ultimelor dezvaluiri incep sa ma consider tare norocoasa ca am scapat) asa ca va rog sa ma corectati daca am inteles gresit urmatoarele:

1.ca traiesc intr-o enclava, comunistii mi-au furat cei 7 ani de-acasa si sunt ori o nefericita cu constiinta ori o fericita fara;

2.ca barbate-mio ori n-a fost vreodata un tanar afacerist de succes ori a avut amanta si n-am stiut io, ori prietenii il considerau un mare fatalau;

3.ca mai de trait bine inca fro' 2-5 ani dupa care, acelasi fatalau ma va arunca la gunoi ca pe o piesa uzata si-si va aduce in schimb una nou nouta ce va avea insa, in cativa ani, aceeasi soarta pen' ca, nu' asa, (vorba Iilenei) lupul isi schimba parul dar naravul ba;

4. ca nu se face sa musti mana care te hraneste, mai ales cand mana aia e doldora de constiinta amestecata cu parai din diaspora.

Mi-a scapat ceva?

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

lectiile de pian si biletele la teatru!
acum pe bune, am trait si eu in Ro atatia ani, dar de cele sintetizate mai sus, nu am auzit decat in cazuri exceptionale. sau nu am mers eu in cercurile....alese?

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput