Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 22
beren spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui iulianm
Tu te referi la highschool sau la college? "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
High school, tu nu urmaresti discutia? Vezi ceva din Nord pe harta www.highschoolsports.net/masseyratings/" target="_blank">asta?
balerrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga nu vi se pare si voua interesanta treaba asta cu armate de bone, menajere si tot tacimul...? nu simtiti asa in aer miros de telenovela, doamne cu servitoare si latin america? ajungem la ce zice conchita ori ba? ca nu se poate frate sa fii si societate moderna cu mentalitatea aferenta si sa tropai pe tocuri in casa ca sa arati ca esti doamna casei si fete tinere si sarace sa frece podelele in urma. adina incercam un studiu al mentalitatii actuale romanesti. si-s stirnita de 2 subiecte pe dc, unele postari m-au lasat masca. ca ala cu sofer si bona cind el e falit si ea sta acasa. si mai e o postare dar pe aia chiar nu o zic ca iese cu scandal:) plus de o cunoscuta ce are copil de 10 luni, bona la respectivul bebe si ea sta si joaca farm ville pe facebook:) si mai e si in CIC. pt ca mie imi e imposibil sa cred ca toate-s femei de afaceri ori mari carieriste care sa trebuiasca neaparat sa-si lase copiii mici cu bona si mai ales sa aiba nevoie zilnic ori chiar permanent de servitoare in casa. in germania e in primul rind ilegal sa-ti iei sclava permanenta pe 400e bucata. aaah doresti asuprire din asta pai platesti nu gluma. regula e ca o menajera sa nu munceasca mai mult de 8 ore pe zi, ce este peste is ore suplimentare si se platesc ca atare. tre sa aiba libere, concediu ca orice angajat. familia sotului a trebuit sa angajeze 2 insotitori specializati care sa supravegheze astfel in ture o matusa in virsta, nu e legal sa iei filipineza si gata pt 400euro te-ai scos. fiecare vreo mie si ceva de euro bani in mina plus pe atit taxe, sarea costul per total 5000 euro/ luna lejer si nici nu era matusa supravegheata permanent, ci doar 16-18ore din 24. tot se arata in stinga si-n dreapta uite hotii de impozite, las' ca banii vin si din contributii multe si marunte. si nu stiu nu-i aici mentalitatea. nemtoaicele astea birfite si facute in fel si chip, ca-s urite, nerujate, paroase, reci si mai ziceti voi dar isi cresc copii singure, nici nu au ajutorul unui sist al creselor ca in franta, fac si mincare ca ce s-a mai minunat tata cind a venit la mine si la un tur cu ciini pe la ora 6 mirosea de pe la case a mincare calda, el cica ia uite dom'le ca si nemtoaicele gatesc. si eu am ajutor care vine cind si cind, 10€/ora, 6-7 ore odata si o chem sa zicem asa o data pe sapt uneori o data la 2 sapt pt curatenie generala, ies undeva la 200euro lunar. restul fac eu si nu mi-e jena deloc, ba inainte sa vina doamna la curatenie mai verific prin baie sa nu-i las sa-mi spele in brinici wc-ul. tot cochetez de pe cind al doilea copil era mic sa iau ba o au-pair, ba pe cineva la menaj, dar nu stiu de ce tot nu ma impac cu ideea, cred ca o sa creasca copiii mari pina la urma si o sa uit:) oricum un ajutor citeva ore pe sapt mi se pare suficient. avem si sofer la firma, dar nu-l folosim in stil latino american ca pe un soferul al nostru, el e angajat la firma, deci nu-i tratat ca sclavul la patron care tre sa ne faca noua treburile alea de nu ne plac ori nu avem chef. is asa niste diferente marunte dar care zic destul. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis. |
Femeile pe care le cunosc eu in Romania care platesc pe cineva sa le ajute cu curatenia, nu o fac din snobism ci din motive practice. Multe dintre ele lucreaza de la 8 dimineata la 8 seara. Au nevoie de ajutor cu casa, si-l pot permite, si astfel au mai mult timp sa il petreaca cu copiii. Ba mai mult, am o prietena care desi mama ei o ajuta cu copilul tot are pe cineva care o ajuta la curatenie. Nu din snobism, ci pentru ca vrea ca mama ei sa se ocupe linistita numai de copil, iar ea cand vine de la servici vrea sa petreaca putinul timp liber cu copilul.
Edit: eu nu am menajera sau bona pentru ca deocamdata nu simt nevoia.
-- C.
iulianm spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui beren
High school, tu nu urmaresti discutia? Vezi ceva din Nord pe harta www.highschoolsports.net/masseyratings/" target="_blank">asta? |
Da, pe harta vad WI, SD, WY, Idaho...((:
Serios, am crezut ca vorbesti la modul general de licee (adica ce acces la sports are un elev), da' vaz ca v-ati bagat la campionat. Da' de ce 95%, ca in tabel vad destule echipe din California, Arizona , Texas, Florida, Nevada. Tu ai grija ce-o inveti, ca ea repeta...
Eu de abia am facut ochi, pina ma trezesc de-a binelea se face ora 9 si ma duc iar la somn
maru spune:
si ma suna mama plangand, are Parkinson si nu are voie, e absolut interzis sa intrerupa tratamentul si macar pentru o zi, ca nici acum nu s-au eliberat retetele pentru tratament, nici gratuite, nici negratuite! Si daca ea mai are inca tratament pe luna asta ca i-a gasit fratele meu la Cluj parca printr-o pila (ai mei sunt la Galati), dar prietena ei cea mai buna, care are Parkinson de asemenea, nu a luat tratamentul de la 1 ale lunii si a fost luata cu salvarea. Si mi s-a facut inima varza tocata, si abia m-am abtinut sa nu plang, si am incercat sa o consolez, dar mama zicea in continuare cum tremura tanti Dorina toata, si cum ea nu a putu sa o ajute (nu au acelasi tratament, ca i-ar mai fi imprumutat din pastile).
Si asta dupa aventuri la comisii de doctori selfabsorved care probabil ca isi imagineaza ca mama descopera din 6 in 6 luni tratamentul minune pentru Parkinson si o taraie prin comisii...
Si asta dupa ce a venit Ana Stroe din tara unde si-a vegheat tatal in ultimele ceasuri, si asta dupa multe alte aventuri...
si noi ne luam de enterocolite si ce teatru e posh de frecventat!
nu asta e tragedia Romaniei! nu astea sunt motive de emigrare!
tragedia e ca nu se face nimic nici pentru generatia mica, nici pentru generatia senioara. Pe primii, las ca or sa creasca ei cumva, pe cei din urma, oricum or sa moara, sa ii ingrijeasca copckii, ce mama ma-sii mai vor de la noi?
Ramona J spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui beren
High school, tu nu urmaresti discutia? Vezi ceva din Nord pe harta www.highschoolsports.net/masseyratings/" target="_blank">asta? |
Nu despre basketball se discuta? Eu vad baseball acolo...
nelia spune:
citat din mesajul lui balerrina Femeile pe care le cunosc eu in Romania care platesc pe cineva sa le ajute cu curatenia, nu o fac din snobism ci din motive practice. Multe dintre ele lucreaza de la 8 dimineata la 8 seara. Au nevoie de ajutor cu casa, si-l pot permite, si astfel au mai mult timp sa il petreaca cu copiii. Ba mai mult, am o prietena care desi mama ei o ajuta cu copilul tot are pe cineva care o ajuta la curatenie. Nu din snobism, ci pentru ca vrea ca mama ei sa se ocupe linistita numai de copil, iar ea cand vine de la servici vrea sa petreaca putinul timp liber cu copilul. |
Ei, acum, eu vajnica aparatoare a Romaniei, aici trebuie sa intervin. Nu e chiar asa in toate situatiile. Adevarul este ca aici nu prea cunosc mame cu bone, barbatii sint implicati in cresterea copiilor, inclusiv al meu pina peste cap... desi si-ar permite spune eu, dar ceea ce poti face tu, de ce sa arunci banii...
In schimb, in Romania, paradoxul e in floare (in unele situatii si nu prea rare, nu o luati ca pe o generalizare, desi asa suna): cu toata saracia, stiu destule fete care au si menajera si bona, sotul are firma dar 'nu prea merge', soferul firmei face comisioane ca asa-i in tenis (unul din cumnatii mei este sofer si nu e un caz izolat), ele nu lucreaza, dar asta nu spun ca e rau, ca e bine sa poti sa stai sa-ti cresti copiii daca asa vrei... ies la cafele cu prietenele in timp ce bona e in parc cu copilul, si asta e in regula, dar se duc in cafenelele la moda, am invitat o amica la o cafenea ordinara si a zis ca ea nici batuta nu intra acolo, darminte sa mai bea si cafea... si cafeaua e chiar buna, mai buna decit cea scumpa si stiu ce spun, ca mi-s cafengioaica mare... si acolo, cu tigara scumpa in coltul buzii, cu cafeaua scumpa-n fata incepe o telenovela din aia spumoasa, cum ca ea nu-i ca nu stiu cine, ca are bani etc., cred ca cunoasteti scenariul, apoi se pling ca nu pot face concediul pentru ca firma nu mai merge, are sau n-are, sau ba are, dar nu are bani, dar sta in CIC ca-i dreptul ei... si uite asa, de te lasa masca. Ah, si nu m-as mira sa vina aici si sa spuna ca-i tara de kk-at, si dupa aceea, poate nu in acelasi mesaj, dar sigur in aceeasi zi, ca nici afara nu-i cum spun cei plecati, ca are ea o cunostinta care i-a spus cum si... oricum, ce are ea, nu au multe care au emigrat. Si daca mai intri si pe alt tarim, cel al celui cine cu cine si care cu care, si pe unde... Aoleu! Ca pe cuvint daca mai intelegi ceva pina la coada...
Adica mai ceva ca in sceneta asta:
Asta-i doar un aspect, care si pe mine m-a frapat, asa ca veni vorba si tot se vorbeste de toate pentru toti aici... caci in aceeasi Romanie exista si femei, mame, care lucreaza si platesc bone de nevoie daca isi permit, care se descurca decent fara sa fie corupte, ca isi cresc copiii la fel de frumos ca si prin alte parti.
In rest, sint de acord cu Vikinga cam in tot ce s-a spus, si pe aici e la fel... si mie una-mi place. Da' un ajutor la curatenie macar la doua saptamini, macar 4-5 ore, tot mi-as lua, asta ma rupe cel mai tare si pentru asta sint cel mai putin dispusa sa renunt la alte activitati, un pic mai placute.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
iulianm spune:
citat din mesajul lui maru tragedia e ca nu se face nimic nici pentru generatia mica, nici pentru generatia senioara. Pe primii, las ca or sa creasca ei cumva, pe cei din urma, oricum or sa moara, sa ii ingrijeasca copckii, ce mama ma-sii mai vor de la noi? |
Hm, bani- printre altele. Sa explic, la nivel de an 200x, mai putin de cinci ani in urma (daca s-au schimbat directivele, nu sariti la mine). In Ro, in caz de deces, se da acel ajutor de inmormintare, plus pensia aferenta pe luna in curs. Ajutorul de inmormintare e la fel pt toata lumea, pensia (cu sau fara bonusuri) evident ca nu. Ca sa iei acestea doua, trebuie sa ai buletin si dovada ca esti mostenitor. Daca ai domiciliul in strainatate se complica treaba. Teoretic pasaportul e actul de identitate. Dar nu e acceptat, iar la nivelul anului respectiv exista un memo "neoficial" trimis la Casele de Pensii, instiintind functionarii ca in cazurile de cetateni romani traind in strainatate, sa se dea doar ajutorul de inmormintare, pensia nu, urmind ca aceasta sa se verse la fondul de stat/budget sau cum s-o fi numind. Adica ai drepturi de mostenitor pe hirtie, dar in realitate altfel sta treaba. Si esti intrebat finut daca "stai in banii aceia, de ce insisti, e pierdere de timp". Ideea ca ti se incalca un drept nu prea are greutate acolo.
iulianm spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui Ramona J
Nu despre basketball se discuta? Eu vad baseball acolo... Lume multa, oameni putini |
Cel mai bun post pe ziua de azi, merci Ramona!
Ramona J spune:
citat din mesajul lui iulianm Cel mai bun post pe ziua de azi, merci Ramona! "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Ca sa vezi ca si Beren are nevoie de o mica pauza macar duminica.
nelia spune:
Iar in privinta sanatatii, a batrinilor, sint de acord cu fetele! Sint probleme reale, probleme care trebuie rezolvate si nu se face mai nimic, asta sint bubele reale ale Romaniei, ii inteleg pe cei care pleaca la mai bine din acest motiv, ca toti vom imbatri cu totii si pina atunci avem copii si cu ei nu se stie... si ii pling pe cer care sint nevoiti sa se descurce cum pot, lasati in voia sortii si a sistemului de sanatate romanesc, aproape inexistent. Dar cum am spus, nu toti pot pleca, e imposibil, asa ca orice comparatie cu tarile care stau mai bine din acest punct de vedere nu-si are rostul pentru ca pur si simplu este lipsita de continut. Sint multe lucruri de genul acesta care sint la pamint in Romania si pentru care, din pacate, s-ar fi putut face ceva si nu s-a facut. Iar oamenii continua sa hraneasca animalul, in loc sa-l taie si sa faca ceva concret... Sa nu-mi spuneti ca nu se poate, pentru ca daca s-ar vrea, daca s-ar dori, s-ar gasi solutii... dar citeodata am asa senzatia ca la vreo 7 milioane de romani le convine ce exista, ca ei o duc bine in curtile lor tocmai pentru ca iau parte la festin, iar restul sufera si dau din umeri, prea neputinciosi ca sa le tina piept.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU