Ati emigra in alta tara? (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ca sa mentii in Romania acelasi standard de viata cu cel de aici ai nevoie de un salariu de 2-3 ori mai mare. Plus multa, multa vointa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ramona,poti, te rog, sa explici de ce crezi asta?

Mergi la inceput

De exemplu gradinita privata m-a costat mai mult decit aici, la fel si mincarea.
Activitatile pentru copii sint putine, sint distante mari de parcurs (in Bucuresti) si traficul este infernal.
In Romania am cheltuit mai multi bani pentru alimente si alte necesitati decit aici.
Locuintele sint in general mai scumpe (si mai proaste) decit aici.
Asta mi-a venit in minte acum, rapid.
Nu mai dezvolt partea cu vointa, ca s-a discutat "to death".

Edit sa adaug ca desi am platit foarte multi bani pentru gradinita, nu s-a ridicat nici la nivelul degetului mic fata de una de aici, chiar am fost dezamagita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Nu stiu cum este la tine , dar te cred.
Am o cunostinta in Canada si in 6 luni au obtinut un credit pe cativa ani de la banca sa-si cumpere o vila, acum au ambii copii la o scoala de elita si privata, au vazut toata lumea si o duc regeste. Ce vacante exotice au si nu fac economii sa-si permita asta. Pot spune ca au fost si norocosi. Acum fiecare cu norocul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da, ce-i drept si mie imi lasa gura apa cateva excursii ce se organizeaza din Uk sau Germania la preturi incredibil de mici fata de cele din RO... si poate ca exemple de diferente de pret in defavoarea RO or mai fi.

totusi gradinitele sunt majoritatea in jurul a 250-300 eur lunar (cat sunt la voi?), mancarea probabil tot pe-acolo...insa cand ma gandesc la pretul unei case frumoase din SUA (sigur ca mai conteaza si locatia) nu mi se mai par comparabile deloc. Ce putin milioanele care trebuie sa le dai acolo aici sunt cel mult cateva sute de mii.

Intretinerea/renta lunara iar e mult diferita - generata de preturile caselor (iar daca ai aici un apartament proprietate platesti ceva in jurul a 50 euro? maxim 100 euro lunar?)

Transportul iar e incomparabil mai ieftin in RO (chiar si taxiul, nu mai gasesti asa ieftin oriunde in lume)

sa nu mai vorbim de bilete la concert, teatru, etc - stii cat e un bilet la TNB? nici 10 euro.

Poate ca ar mai fi, insa conteaza "cosul de cumparaturi" al fiecaruia, o diferenta de 50 euro la mancare e insesizabila cand ai de platit chiria intre 1000 sau 2000 de euro, comparativ cu Bucuresti, unde cu 300-400 euro inchiriezi acum un apartament decent de 2 camere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu "mai conteaza si locatia" ci "conteaza enorm de mult locatia". Nu cred ca pot fi facute comparatii directe de preturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Comunismul ne-a marcat, si nici acum, dupa 20 de ani, nu consideram ca este normal sa ne implicam in ajutorarea oamenilor nevoiasi. Asta fiindca nu intelegem ca implicandu-ne, societatea noastra ar avea mai putini infractori. Ne bagam capul in nisip si credem ca daca noua ne e bine, restul nu mai conteaza. Si uite asa, am ajuns sa ne fie frica sa mergem noaptea pe strada sau prin parcuri ( inainte de '89, nu aveam aceasta teama ).In comunism, eram fortati sa avem un servici ( bun sau rau, nu conta ), statul avea "grija" de toti cetatenii sai, de aici, si neimplicarea noastra, dupa ce am obtinut libertatea de a fi si a face ceea ce dorim.
Mi-ar fi placut ca Romania sa fie condusa de oameni responsabili, cu bun-simt, care sa se gandeasca in primul rand la binele societatii in care traiesc si apoi la al lor. Din cauza acestora, in noi se arunca cu atatea vorbe grele. Eu, personal, ajut cu tot ce pot persoanele despre care stiu ca sunt in nevoie. Am conceput o petitie on-line, am trimis-o si la primarie, dar nimeni nu a intreprins nimic.
Poate generatia copiiilor nostri va avea mintea deschisa spre ceea ce inseamna un nivel de viata decent. Am mai scris ca nu as emigra, dar asta nu ma impiedica sa vad neajunsurile romanilor. Acreala vanzatoarelor, cred ca e mostenire comunista. Am putea-o "eradica", facand reclamatii la Protectia Consumatorului.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Partea frumoasa este ca aici exista distractie pentru toate buzunarele.
Poti sa mergi la teatru cu $40 sau cu $5. La cinematograf cu $13 sau cu $.50.
La gradinita unde am fost noi costa 1250 RON programul scurt, habar n-am cit este asta. Transportul costa extra.
Eu platesc $230. Daca or fi apropiate ca si pret (nu stiu, poate imi spuneti), la calitate este diferenta de la cer la pamint.
Eu vorbesc din experienta proprie. Ceea ce aici era obisnuit in Romania a fost taxat ca si lux - dar calitatea de cele mai multe ori e inferioara. Ma rog, asa a fost la vremea aia, sint sigura ca s-o mai fi schimbat una-alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Comunismul ne-a marcat, si nici acum, dupa 20 de ani, nu consideram ca este normal sa ne implicam in ajutorarea oamenilor nevoiasi. Asta fiindca nu intelegem ca implicandu-ne, societatea noastra ar avea mai putini infractori. Ne bagam capul in nisip si credem ca daca noua ne e bine, restul nu mai conteaza. Si uite asa, am ajuns sa ne fie frica sa mergem noaptea pe strada sau prin parcuri ( inainte de '89, nu aveam aceasta teama ).In comunism, eram fortati sa avem un servici ( bun sau rau, nu conta ), statul avea "grija" de toti cetatenii sai, de aici, si neimplicarea noastra, dupa ce am obtinut libertatea de a fi si a face ceea ce dorim.
Mi-ar fi placut ca Romania sa fie condusa de oameni responsabili, cu bun-simt, care sa se gandeasca in primul rand la binele societatii in care traiesc si apoi la al lor. Din cauza acestora, in noi se arunca cu atatea vorbe grele. Eu, personal, ajut cu tot ce pot persoanele despre care stiu ca sunt in nevoie. Am conceput o petitie on-line, am trimis-o si la primarie, dar nimeni nu a intreprins nimic.
Poate generatia copiiilor nostri va avea mintea deschisa spre ceea ce inseamna un nivel de viata decent. Am mai scris ca nu as emigra, dar asta nu ma impiedica sa vad neajunsurile romanilor. Acreala vanzatoarelor, cred ca e mostenire comunista. Am putea-o "eradica", facand reclamatii la Protectia Consumatorului.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Frumos spus.

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

cum sunt oamenii in Ro?

eu intentionasem sa-i ridic tensiunea lui Guestus, nu tie. caci oamenii sunt oameni si oameni, ca peste tot in lume. nu s-a ofensat nimeni de batjocura la adresa casnicelor din US si voiam sa vad ce reactii urmeaza dupa o declaratie ca a mea. a fost previzibila, asta e tot ce vreau sa spun.

oamenii in ro? conform statisticilor, mai descurcareti decat altii si mai corupti, cu mai multa ipocrizie si doua fetze, mai predispusi parvenismului, fara vocatia societatii civile, cu vocatia indoirii in fata navalirilor de tot felul, gura mare, actiune putina, vulgaritate cat cuprinde, lipsa de maniere si solidaritate sociala, barfa. dar au avut o boala lunga, comunismul, asa ca se explica. vindecare usoara, mdeh, urare din ciulinii arizonei unde, bineinteles, intalnim aceleasi traume, dar sistemul e de asa natura incat sunt tinute sub obroc. sistemul e facut tot de oameni, insa.

Mergi la inceput