Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 10
nelia spune:
Pot sa indraznesc sa o compari, direct proportional cu suprafata si cu numarul de locuitori, si cu Montreal-ul!?! Nu vin intodeauna vocile numarul unu de pe Terra, dar eu ma mindresc cu ea, e mai mult decit bogata si as putea spune si accesibila. Numai ca atit timp cit am stat in Bucuresti, mie si cea de acolo mi s-a parut in regula, nu prin comparatie cu altele si cu ceea ce aveam eu nevoie. Si inca mai este... dar trebuie sa fii implicat in ea, sa doresti sa iei parte la ea.
Si din nou, sa compari viata culturala a NY cu cea a Bucurestiului este din nou nedreapta sau cel putin facuta de pe pozitii inegale. Mai stiu cit de cit ce se intimpla in viata culturala din Bucuresti datorita prietenilor dragi de acolo, si pentru acel colt de lume si conditiile in care se intimpla aceste lucruri... mi se pare minunat!
Si, pot sa spun, chiar daca nu veti fi multi de acord cu mine, ca daca am tine toti cont de toti factorii in aceasta comparatie, Bucurestiul ar iesi in cistig: se intimpla suficient de multe lucruri la nivel cultural in Bucuresti, in conditiile de saracie si de lipsa de interes fata de cultura si insuficient in alte orase, de la care, daca mergi pe linia a ceea ce se intimpla in Bucuresti, te-ai astepta la putin mai mult decit exista.
Da, sint optimista in general, dar si in privinta Romaniei si vietii oamenilor de acolo. Atit doar ca va dura, nici nu stiu daca voi prinde sa vad o Romanie asa cum mi-as fi dorit-o dintotdeauna, dar sint sigura ca macar copiii copiilor de acum vor trai in ea! N-am leac la asta si nici nu vreau sa ma lecuiesc, speranta moare ultima, nu?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
AB_AC spune:
Cornelia exact nu e drept sa o compari cu Bucurestiul. Nici ca preturi nici ca nimic.
Eu n-as pune Montrealul pe lista mea , dar am uitat Viena. Astea sunt orase de vis dpdv viata culturala. Daca ai norocul sa-ti poti permite esti fericit si optimizezi preturile cat poti. Dar traiesti cu presiunea pretrilor ridicate si pentru nimicuri doar pentrui ca roiesc turistii si se lasa jumuliti.
Daca nu traiesti in ele, suspini usurel, cumperi CD-uri si gata. Ateneul era foarte bun. Acum evident ca daca ajung in .ro nu ma napustesc la Ateneu ca atunci cand m-am mutat in Bucuresti.
Eu nu stau in city, dar in wkd-uri putem merge.
Singurul defect al NY e ca ABT perfom in Chicago si io vreau Lacul Lebedelor.
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balerrina niciodata nimic. In Indiana si Chicago m-am simtit mereu safe. |
Don't go to the South Side. Don't take the Red Line.
beren spune:
citat din mesajul lui AB_AC titulatura. Viata culturala a NYC-ului o compari cu Parisul, Londra, Scala, Tokyo si cam |
Confused, very confused ...
nelia spune:
Ma rog, cu durere iti spun ca nici nu pot sa nu fiu de acord cu tine... dar intrebai si io... Nici eu nu am observat ca lipseste Viena! Eu mai arunc cite un ochi si in curtea vecinilor si imi imaginez la ce mi-ar placea sa merg daca as fi acolo... adica in orasele enumerate de tine. Dar zic ca nu sint eu acolo, dar sint altii si ma bucur ca exista! Asa cum ma bucur pentru tot ceea ce exista in Bucuresti din punct de vedere cultural... ca exista si public, si oameni interesati de cultura. Ma bucur... chiar daca nu se poate compara cu ce e prin alte locuri.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ruxij spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Confused, very confused ... |
Am observat si eu. Cica Milano.
beren spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ruxij
Am observat si eu. Cica Milano. |
Ma lasciami!
balerrina spune:
Don't go to the South Side. Don't take the Red Line. |
Sigur Nu am vrut sa dau detalii despre unde locuiesc in Chicago ,
Insa spre deosebire de Baltimore sau DC, in Chicago e foarte clar unde nu e zona buna. Baltimore nu era asa, iar DC e la fel. Multi le descriu ca pe o tabla de sah relativ la zonele sigure fata de zonele nesigure.
-- C
beren spune:
citat din mesajul lui balerrina Sigur Nu am vrut sa dau detalii despre unde locuiesc in Chicago , Insa spre deosebire de Baltimore sau DC, in Chicago e foarte clar unde nu e zona buna. Baltimore nu era asa, iar DC e la fel. Multi le descriu ca pe o tabla de sah relativ la zonele sigure fata de zonele nesigure. |
FYI, e un pic mai complicat, are si Chicago structura de "tiger skin": un block e safe, urmatorul nu, neasteptat. De exemplu in jurul lui German town, sau mai jos: 33 st to 47 st e no-no. 47 to 63 e ok, apoi din nou no-no. La fel pe directia est-vest. Uniformly safe sunt doar Evanston, Wilmette, etc.
balerrina spune:
FYI, e un pic mai complicat, are si Chicago structura de "tiger skin": un block e safe, urmatorul nu, neasteptat. De exemplu in jurul lui German town, sau mai jos: 33 st to 47 st e no-no. 47 to 63 e ok, apoi din nou no-no. La fel pe directia est-vest. Uniformly safe sunt doar Evanston, Wilmette, etc. |
E adevarat, dar baza mea de comparatie este Baltimore-ul la vremea cand le detrona pe Detroit si LA
Edit:
Sa ma adaug ceva. Eu ma refeream la siguranta in zonele in care iti traiesti viata si trebuie sa mergi zi de zi ... De exemplu, nu prea am ce sa caut in South Chicago decat daca nimeresc din intamplare, insa in Baltimore din pacate spitalul si universitatea de medicina, (una dintre cele mai bune din SUA, isi schimba locul in fiecare an cu Harvard), sunt puse exact in zona cea mai nesigura din oras. Adica daca ai treaba la spital, nu prea ai cum sa eviti ...
Multumesc pentru informatii
-- C.