Semne ale autismului

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anne45

Am si eu o intrebare -cam ciudata dar as dori sa-mi raspundeti daca puteti:
-baietelului meu ii place foarte mult sa mazgaleasca liniile de demarcatie dintre placile de gresie .
Ar trebui sa ma preocupe ?


NU.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle35 spune:

Buna!
Am si eu o rugaminte. Baietelul meu de 5 ani are probleme mari de vorbire. In rest pare a fi normal. As vrea daca sunt aici parinti cu mai multa experienta sa-mi recomandati un medic din mediul privat care ar putea sa-i puna un diagnostic. Eventual trimiteti un mesaj privat aici pe forum. Multumesc mult.
Michelle35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle35 spune:

Am uitat sa spun, in Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Buna...n-am mai scris demult pe DC datorita lipsei timpului dar n-am incetat sa citesc cam tot ce se discuta...voi redeveni activa...si sincer...nu de placere-ci pentru ca vreau sa gasesc tot ce se poate in legatura cu -si scuze de cacofonie-eu de cateva zile nu mai sunt eu-cosmarul in care-am intrat-Danut,piticul meu de 2 ani si noua luni a fost diagnosticat la Bucuresti de doamnna dr.Dobrescu cu ADHD si tulburare pervaziva de dezvoltare.Luna aceasta.Luni de zile n-am recunoscut cu voce tare-decat in sinea mea,,,rareori-ca are o problema si l-am tot asteptat sa vorbeasca;sa nu mai fluture jucariile,sa nu se mai joace cu be#355;e si pietre...Danu#355; este altfel.El nu se joaca cu copiii...dar e atta de dragastos si dependent de mine...mananca bine,doarme bine...si totusi Danu#355; nu e bine.Sunt devastata si nu doresc niciunui parinte sa simta ce simt eu acum si am momente -n care-mi pierd speran#355;a ca-l voi recupera cu terapie si homeopate-dar discutand #351;i cu alte mamici care au copilasi de 10-11 ani si care fac asta de la varsta Danu#355;ului meu si nu v#259;d mari imbunatatiri-mi-e atat de frica!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oxyana spune:

Buna Ramona, imi pare rau ca treci prin asa ceva, dar trebuie sa stii ca Exista Solutii! Pentru inceput, e bine ca Danut are inca o varsta mica si asta e foarte folositor in terapie. Cea mai indicata terapie si cea mai documentata stiintific, este Terapia Comportamentala (Applied Behavior Analysis-ABA); aceasta are intotdeauna rezultate, chiar si in cele mai grave cazuri, dar trebuie aplicata de un specialist cu pregatire si experienta in acest domeniu. Trebuie sa incepi sa te documentezi, si un terapeut te poate ajuta cu materiale si resurse de informatii corecte; iti recomand cartea 'Sa intelegem ADHD' de la ed. Aramis, autori Dr.Christopher Green si Dr.Kit Chee, este foarte explicativa.

Iti recomand si specialistul Psiholog Roxana Georgescu, www.marya.ro si profilul linkedin este aici http://ro.linkedin.com/pub/roxana-georgescu-psiholog/35/5bb/5a9
In profil ai si datele de contact.

Terapia comportamentala(care e valabila si pt. ADHD) intotdeauna imbunatateste situatia, asa ca iti doresc mult succes si decizie inteleapta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helebolero spune:

Ramona, asa am fost eu acum un an cand mi s-a confirmat autismul,dar eu banuiam demult ca ceva nu este in regula, era diferit de ceilalti copii.Acum yanis are 2 ani si 9 luni, facem terapia aba din ianuarie si este recuperat pe toaTE paliaerele, deci terapia functioneaza, conteaza sa o incepi cat se poate de repede si sa fie consecventa. Nu iti pierde speranta!Mie mi-a trebuit aproape 1 an sa accept ceea ce stiam deja, dar m-am adunat, caci altfel nu il puteam salva.Chiar daca e recuperat acum, mai avem de lucru mult sui bine, plus ca i-au ramas foarte multe stimulari si stereotipii, unele dispar si altele apar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vn_edelweiss spune:

Buna seara

Cineva ar putea sa imi spuna unde se poate diagnostica un autism in mod profesionist in Bucuresti ?Unde se pot face acele teste/evaluari ? Banuiesc ca baietelul unei persoane dragi mie este autist...A mers cu el la doctor neurolog, dupa o jumatate de ora i-a spus ca nu este autist, dar ca e putin asa in lumea lui, are nevoie de terapii cu un psiholog si trebuie sa i se faca dosar de handicap ca sa poata beneficia de gratuitate si de alocatie. Persoana aceasta refuza sa accepte o problema, abia am convins-o sa mearga la medic.
Copilul a inceput sa vorbeasca spre patru ani jumate, are probleme de socializare, nu priveste in ochii adultilor dar se duce spre alti copii, este si un pic hiperactiv...va multumesc mult pentru sfaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Spitalul Obregia are o sectie pt copii cu autism(sectia 5-A)Trebui trimitere de la medicul de familie catre psihiatru,copie certificat nastere copil si buletinul mamei.Se mai poate si la Budimex in policlinica si la Titan.Atat stiu eu ca pe acolo am tot colindat,daca mai stie cineva alte spitale/poiclinici....Mamica sa-si faca curaj,daca exista o problema nu dispare daca inchide ochii si neaga.

Mergi la inceput